Results 1 to 4 of 4
Thread: How to....
-
07-08-2010, 03:14 #1
How to....
Έψαξα αρκετά στο Forum και δεν βρήκα ανάλογο Topic, σκέφτηκα λοιπόν να δημιουργήσω ένα...
Τι είναι λοιπόν αυτό το topic, κάτι αρκετά απλό βασικά, όσο και σημαντικό...
Συμπάσχοντες που κατάφεραν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους, καταθέτουν την εμπειρία τους εδώ, απώτερος σκοπός είναι να νέα μέλη του Forum και γιατί όχι και οι παλιότεροι να πάρουν ελπίδα ότι όλα μπορούν να γίνουν όπως πριν (ή κοντά σε αυτό), να πάρουν ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν ώστε να βοηθηθούν και άλλα συναφή.
Αυτό για να είναι πετυχημένο, θεωρώ ότι πρέπει να βασίζεται σε ορισμένους κανόνες...
1. Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες του Forum
2. Ο κάθε ένας περιγράφει σύντομα το πρόβλημα του και αναλύει το πως κατάφερε να το ξεπεράσει ή να νιώσει πολύ καλύτερα.. π.χ Αν πήγε σε γιατρό τι γιατρός ήταν? ψυχίατρος? Ψυχολόγος? Τι του σύστησε να κάνει ο γιατρός? πως τον αντιμετώπισε? Πήρε φάρμακα? αν ναι πως τον επηρεάσανε? Τα κατάφερε μόνος του? αν ναι, πως? Πόσο δύσκολο ήταν? anyway, για να μην μακρυγορώ, όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά τόσο το καλύτερο.
3. Αυτό ΔΕΝ είναι topic για να περιγράφουμε το πρόβλημα μας (αν δεν το έχουμε ξεπεράσει), για αυτόν τον σκοπό ανοίγουμε νέο topic, ή κάνουμε Reply σε κάποιο που θεωρούμε ότι μας καλύπτει
4. Οι όποιες επιπλέον ερωτήσεις που θα προκύπτουν από την εμπειρία κάποιου, θα πρέπει να είναι επί του θέματος και όχι άσχετες, για τις άσχετες, έχομε τα U2U...
Αν υπάρχει ανάλογο topic κάπου και δεν το είδα ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, καλό θα ήταν αν υπάρχει να γίνει sticky (ή ότι άλλο παρεμφερές)
ΠΡΟΣΟΧΗ...
Σε καμία περίπτωση αυτό το topic δεν υποκαθιστά τον γιατρό, ο μόνος σκοπός είναι να βοηθηθούμε στο να βρούμε την μεθοδολογία ώστε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, για παράδειγμα:
Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι όλες αυτές οι σκέψεις που έκανε κάποιος ώστε να φτάσει στο σημείο να πάει σε γιατρό, τη περίμενε, τι βρήκε κτλ...
Πολύ σημαντικό επίσης είναι να περιγράφουμε την εμπειρία μας, ακόμα και αν κάποιος έχει ποστάρει μία ακριβώς ίδια... για να είμαι ειλικρινής αυτό είναι και το ιδεατό, αν ας πούμε, πολύς κόσμος κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ίσως βάσει κοινής λογικής και μόνο, να είναι και ο ιδανικός για τους περισσότερους εδώ μέσα.
Τέλος, καλό θα ήταν να αναφέρουμε και εμπειρίες τρίτων, κοντινών μας προσώπων, που τα κατάφεραν.
- 07-08-2010, 03:35 #2
Φυσικά αν κάποιος θεωρεί το topic άχρηστο καλό είναι να το πει, δεν είμαι καν εγώ ο ίδιος σίγουρος ότι μπορεί να βοηθήσει, αν και η κοινή λογική, μου λέει ότι είναι χρήσιμο.
Εξάλλου πάντα πίστευα ότι αν κάτι γίνεται οργανωμένα με συγκεκριμένη θεματολογία και χωροταξική λογική είναι πάντα πιο αποδοτικό, γιατί τέτοιου έιδους εμπειρίες να υπάρχουν διάσπαρτες και να μην είναι συγκεντρωμένες? Γιατί να μην υπάρχει ειδικό topic και για άλλα θέματα που απασχολούν τον πολύ κόσμο, κατ\'αυτόν τον τρόπο απλοποιείται η αναζήτηση σε μεγάλο βαθμό, με ευκολία πλέον, θα μπορείς να πάρεις απάντηση για τα γενικότερα θέματα που σε απασχολούν, χωρίς να δημιοθργείς νέα topic περιμένοντας κάποιον να απαντήσει αν απαντήσει...
07-08-2010, 09:37 #3
srt8 καλημέρα!
ειχα κι εγώ τη σκέψη για ένα τέτοιο θέμα.
με προβληματίζει βέβαια το πως θα το χειριστούμε,
επίσης αφορά όλες τις κατηγορίες του φόρουμ ή μόνο το αγχος/φοβίες?
*αν άρχιζες και με τη δικιά σου εμπειρία πρωτα ,θα ένιωθα οτι συμμετέχω και πιο ισότιμα!
καλή σου μέρα!
07-08-2010, 15:30 #4
Πολύς κόσμος μπαίνει εδώ ζητώντας απαντήσεις, δεν ξέρει τι έχει, δεν ξέρει καν αν έχει κάτι, οπότε θεωρώ ότι δεν πρέπει να περιοριστεί ένα τέτοιου είδους θέμα σε μία μόνο κατηγορία.
Όσον αφορά το πως θα το χειριστούμε, για αυτό ακριβώς ξεκίνησα αυτό το θέμα, ώστε να το συζητήσουμε και να καταλήξουμε κάπου, που θεωρούμε \"ιδανικό\", να σημειώσω εδώ ότι αυτό το θέμα (how to...) δεν ανοίχθηκε για να ξεκινήσουμε άμεσα να καταγράφουμε εμπειρίες, αλλά για να συζητήσουμε πως θα στηθεί ένα τέτοιο \"project\". όταν και αν με το καλό αποφασίσουμε ότι είναι χρήσιμο να ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια, να είσαι σίγουρος my dear elf, ότι θα είμαι ο πρώτος που θα μοιραστώ την εμπειρία μου, αν και ακόμα, δεν θεωρώ ότι είμαι απολύτως καλά (έχω κάνει όμως τεράστια βήματα, σύντομα ελπίζω θα μπορώ να πω ότι όλο αυτό ανήκει στο παρελθόν).
Τώρα αναφορικά στο πως θα (δια)χειριστούμε όλο αυτό, αυτός ήταν και ο προβληματισμός ο δικός μου, για αυτό και θέλω να συζητηθεί, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν Mods, ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω διακρίνει, θεωρώ πολύ σημαντικό το topic να παραμείνει καθαρό, πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα flaming και καυγάδες, η όλη συζήτηση θα πρέπει να είναι επικοδομητική και on topic, δεν πρέπει να καταλήξει σε topic για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (μετα συγχωρήσεως). Εδώ λοιπόν θα πρέπει να βασιστούμε στην καλή διάθεση των υπολοίπων μελών που θα συμμετάσχουν.
Σημαντικό είναι όπως προείπα, όλο αυτό να έχει μία συγκεκριμένη δομή, απλή, αλλά συγκεκριμένη...
Περγραφή προβλήματος -----> Τρόπος αντιμετώπισης -----> Αποτέλεσμα ------> Δυσκολίες και random σκέψεις κατά τη διαδικασία αντιμετώπισης
Εκτιμώ ότι ξετυλίγοντας το κουβάρι τέτοιων εμπεριών αυτό που φαίνεται γολγοθάς, για πολλούς, τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο ξεκάθαρα, εγώ τουλάχιστον όταν κάποτε το πρόβλημα μου ήταν πολύ έντονο, είχα ανάγκη να ξέρω ότι υπήρχε κόσμος που το αντιμετώπισε και το νίκησε, εύκολα ή δύσκολα δεν έχει σημασία, όπως σε όλα τα πράγματα το αποτέλεσμα έχει σημασία. Με βοήθησε πάρα πολύ η εμπειρία μιας πολύ καλής φίλης, πραγματικά με έκανε να δω τα πράγματα με άλλο μάτι και σίγουρα πήρα κουράγιο. Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι, λίγο καλή θέληση θέλει από όλους και όλο αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό.
Θα ήταν ιδανικό να έχουμε γνώμες και προτάσεις, από όλους και ιδιαίτερα από τα παλιότερα μέλη του forum.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....