Τί μπορεί να μου συμβαίνει; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 47
    Member
    3wtiko πολύ ωραία αυτά που γράφεις, έτσι έχουν τα πράγματα! Απλά νιώθω ότι αλλάζω και είμαι σε μία φάση....κάπως! Ίσως το ότι αυτή εκδηλώνεται από τα επαγγελματικά μου να οφείλεται στο ότι αυτός είναι ο τομέςα που έχει τώρα πρόβλημα! Δεν ξέρω, έχεις πολύ δίκαιο πάντως!

Ευχαριστώ!

Senior Member
    girl_confused εσύ πως είσαι σήμερα? σε σκεφτόμουνα από το πρωί.

Member
    Καλύτερα, ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι ότι όσα είδα να μου λέτε εχθές με βοήθησαν πολύ! Προσπαθώ να χαλαρώσω όσο γίνεται και να μη σκέφτομαι όσα με απασχολούν...Θα λυθούν όχι μόνα τους εγώ θα τα λύσω, αλλά πρώτα θα ηρεμήσω!

Εσύ πώς νιώθεις; Είχα καταλάβει ότι είσαι καλύτερα, αλλά είδα και αυτό που έγραψες το πρωί και περίμενα να το διευκρινίσεις περαιτέρω. Πάντως, το να νιώθεις κάποιες μέρες χωρίς όρεξη είναι θεμιτό, δεν πρέπει να σε ανησυχει πιστεύω! ΄΄Εχω σηκωθεί πολλές φορές χωρίς κέφι για τίποτα!

Member
    Καλή μέρα στο φόρουμ!

Έχω την εξής ερώτηση να σας κάνω:

Εχθές ζήτησα από τον σύντροφό μου να δουλέψω στην δικηγόρο με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία του, γιατί έμαθα (όχι από τον ίδιο) ότι υπάρχει ανάγκη για κάποιον στο γραφείο της. Και ζήτησα να με παροσλάβει δοκιμαστικά. Δεν θα δουλεύουμε μαζί και ούτε πρόκειται να βλεπόμαστε στη δουλειά, λόγω της θέσης του και αυτής που (υποτίθεται) θα είχα εγώ.

Η απάντηση: Δεν μπορώ να σε έχω στο περιβάλλον εργασίας μου. Έχω τα επαγγελματικάχ χωριστά από τα προσωπικά μου θέματα, δεν θα μου άρεσε.

Και ρωτάω εγώ, δεδομένου πάντα ότι δεν θα βλεπόμαστε και η δουλειές μας δεν θα έχουν απολύτως καμία ανάμειξη, πόσο λογικό είναι να αρνείσαι να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου όταν ξέρεις ότι σε αυτό το πεδίο προσπαθεί να κάνει μία αλλαγή και ότι έχει πρόβλημα; Μόνο εγώ το βλέπω σαν εγωιστική συμπεριφορα από μέρους του;;;

Member
    Originally posted by girl_confused
    Καλή μέρα στο φόρουμ!

Έχω την εξής ερώτηση να σας κάνω:

Εχθές ζήτησα από τον σύντροφό μου να δουλέψω στην δικηγόρο με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία του, γιατί έμαθα (όχι από τον ίδιο) ότι υπάρχει ανάγκη για κάποιον στο γραφείο της. Και ζήτησα να με παροσλάβει δοκιμαστικά. Δεν θα δουλεύουμε μαζί και ούτε πρόκειται να βλεπόμαστε στη δουλειά, λόγω της θέσης του και αυτής που (υποτίθεται) θα είχα εγώ.

Η απάντηση: Δεν μπορώ να σε έχω στο περιβάλλον εργασίας μου. Έχω τα επαγγελματικάχ χωριστά από τα προσωπικά μου θέματα, δεν θα μου άρεσε.

Και ρωτάω εγώ, δεδομένου πάντα ότι δεν θα βλεπόμαστε και η δουλειές μας δεν θα έχουν απολύτως καμία ανάμειξη, πόσο λογικό είναι να αρνείσαι να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου όταν ξέρεις ότι σε αυτό το πεδίο προσπαθεί να κάνει μία αλλαγή και ότι έχει πρόβλημα; Μόνο εγώ το βλέπω σαν εγωιστική συμπεριφορα από μέρους του;;;
    Τον προβληματισμό σου θα τον ενέτασα στα κλασικά γκομενικά ζητήματα που μας απασχολούν ιδιαίτερα όταν είμαστε νέες. Κούλαρε και κάνε το δικό σου πρόγραμμα. Σωστά σου είπε.

Banned
    Εγώ πάλι το βλέπω σαν εγωιστική συμπεριφορά από μέρους του και δεν είναι ένα κλασσικό γκομενικό ζήτημα αλλά σοβαρό.

Member
    Κατ\'αρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Margaritta, μπορεί και εγώ το ίδιο να απαντούσα σε κάποιον που θα μου το έλεγε αυτό, αλλά:

1) το ενέταξα εδώ, επειδή πηγάζει από το πρόβλημα το οποίο ήδη αναλύω και

2) νομίζω ότι δεν είναι όπως τα λες ακριβώς τα πράγματα, γιατ΄΄ι εγώ (και αυτή η παρανόηση ωφείλεται σε δική μου παράλειψη) τον έχω άπειρες φορές στηρίξει σε επαγγελματικό επίπεδο και έχει κάνει επιλογές που χωρίς τη δική μου συμβολή δεν θ αέκανε. Πάντα σε ό,τι κάνει έχει τη δικ΄΄η μου υποστήριξη και σε ό,τι χρειάζεται είμαι εκεί, πολλές φορές περιορίζοντας δικά μου θέλω και επιθυμίες (δικό μου λάθος), αλλά δεν ΄δέχομαι όταν τον χρειάζομαι εγώ να το παίζει άνετος, λέγοντάς μου ότι εύχομαι να το λύσεις αυτό το πρόβλημα γιατί σου αξίζει. Εγώ, τον έχω βοηθήσει (χωρίς ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να περιμένω αντάλλαγμα) σε πολλ΄΄α θέματα ακόμα και της δουλειάς του ΄πταν εμπλέκεται το δικό μου αντικείμενο. Δεν δέχομαι λοιπόν η απάντηση να είναι τώρα ότι κάποιοι στεκόμαστε πιο τυχεροί από άλλους στο θέμα καριέρα, όταν ξέρει πόσο σημαντικός τομέας είναι αυτός και για μένα. ΕΚείνος τελικά κάνει τα πάντα για την κεριέρα του και μετακινεί οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά του (ακόμα και αν αυτό είμαι εγώ που τώρα χρειάζομαι μία βοήθεια που μπορέι να μου προσφέρει). Μήπως θα έπερπε και γω να πάω μόνη μου στη δικηγόρο του και να με προσλάβει χωρ\'ις εκείνος να ανμειχθεί; Δεν θα ήταν η ίδια στάση με τη δικλη του; Κάνω τα πάντα γιοα την καριέρα μου;

Member
    Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι δεν θα απέκλεια το γεγονός να είναι ο σύντροφός μου ένας από τους λόγους που είμαι σε αυτήν την κάτάσταση.

....μου δημιουργεί πάντα την αίσθηση ότι εγώ δεν θα πετύχω όπως εκείνος....Αθελά μου συγκρίνομαι όχι με εκείνον σαν άνθρωπο ...Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως ότι εκείνος εξελίσσεατι ενώ εγώ παραμένω παιδί προσπαθώντας να βρω τί θέλω αντί να κυνηγάω αυτό που θέλω.
    Νομίζω, ότι η απάντηση βρίσκεται στα ίδια σου τα λόγια. Όπως πάντα τα λόγια μας, λένε την αλήθεια.

Είναι άλλο θέμα να μας στηρίζει ο άντρας μας, κι άλλο θέμα να τον έχουμε απεγνωσμένα ανάγκη για να καλύψουμε τις δικές μας \"αναπηρίες\". Αν δεν \"είσαι\" εσύ η ίδια, πάντα θα θέλεις έναν άντρα-δεκανίκι. Καταλαβαίνεις ότι δεν βγάζει πουθενά.

Οπότε, είναι μια ευκαιρία να βρεις τι θέλεις, όπως λες η ίδια, παρά να κυνηγάς αυτό που θέλεις. Ή που νομίζεις ότι θέλεις θα προσέθετα εγώ.

Τώρα όσον αφορά το ζήτημα να βλέπεστε λιγότερο, εμένα θα με έκανε τρελή από χαρά. Δεν μπορώ τα κολλητηλίκια με τίποτα. ΄Ετσι φουντώνει και το πάθος. http://e-psychology.gr/forum/images/smilies/wink.gif

Senior Member
    αχ! και γω πιστευω δυστυχως η ευτυχως confused μου

οτι πολυ σωστα εμιλησε ο καλος σου!

και γω δε θα ηθελα τετοιες εμπλοκες

α πα πα! φτου κακα! μην επιμενεις! δεν ειναι εγωιστικο αλλα πολυ λογικο!

και γω ετσι θα αντιδρουσα στη θεση του.
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Member
    Και πάλι σου λέω ότι αυτό δεν συμβαίνει, σε καμία περίπτωση δεν το βλέπω σαν δεκανίκι, ούτε χρέιάζομαι στήριγμα ,ε την έννοια ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω μόνη μου σε προβλήματα που αντιμετωπίζω. Ισχύει ότι σε επίπεδο επαγγελματικό άθελά μου συγκρίνομαι μαζί του κπ φορές, όμως είναι δύο ζητήματα διακριτά!

Το ότι αυτό δεν πρέπει να το κάνω ναι συμφνώ και το παλέυω!

Το ότι όμως προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την καριέρα μου δεν είναι επίσης κατακριτέο! Και πάλι σου λέω ότι δεν ζητάω δεκανίκι, ζητάω υποστήριξη που βλέπω ότι εγώ δίνω αμέριστα και εκείνος όταν τον χρειάζομαι είναι πάλι επικεντρωμένος στα δικα΄του!! Χαλόοου, είμαι και γω εδώ!

Όσοο για τον όρο δεκανίκι, το αντίστροφο βλέπω να συμβαίνει, είναι και εκέινος πολύ αγχώδης για τα επαγγελατικάτου. Η οικογένειά του μοιάζει πολύ με τη δική μου, εγώ όμως σε όλους τους φόβους και τα άγχη του είμαι εκεί, ακόμα και για να ξεσπάει και ποτέ δεν παραπονέθηκα γι αυτό. Το έκνα γιατί τον αγαπάω και τον θέκω στη ζωήμου. Αλλά δεν μπορείς να έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμα. Τώρα που εγώ έχω ανάγκη πού είναι;

Έχω άδικο σε αυτό;

Συμφωνώ απόλυτα για τα κολλητιλίκια, σου τονίζω όμως δεν θα βλεπόμαστε καθόλου στη δουλεια!

Member
    Researcher καλημέρα!

Σου λέω, δεν θα έχουμε επαφή (τα γραφεία είναι αλλού), μια μεσολάβηση θα κάνει.

Απλά επειδή η κυρία είναι κατξιωμένη δικηγόρος και γνωστή για τη δράση της, θα ήθελα ένα τέτοιο \"δάσκαλο\". Δεδομένων των συνθηκών, δεν νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να μεσολαβήσει. ΕΠίσης, πρόσεξε, δεν μου είπε ότι αυτό θα ήταν κακό για εμάς, μου είπε ότι θα ήταν κακό για ΕΚΕΙΝΟΝ< τη δουλειά του. Εγώ συνεχίζω να νομίζω ότι αυτό είναι εγωιστικό!

Senior Member
    Και πάλι σου λέω ότι δεν ζητάω δεκανίκι, ζητάω υποστήριξη που βλέπω ότι εγώ δίνω αμέριστα και εκείνος όταν τον χρειάζομαι είναι πάλι επικεντρωμένος στα δικα΄του!! Χαλόοου, είμαι και γω εδώ!
    girl,αυτό συμβαίνει γενικότερα ή απλά στη συγκεκριμένη φάση?

Τώρα όσον αφορά το ζήτημα,τι να πω...όντος για κείνον θα είναι μείον(μπορεί και για σένα,και για σας) να μεσολαβήσει για τη σύντροφό του στη δικηγόρο που συνεργάζεται.Θα είναι σαν να την υποχρεώνει να σε επιλέξει και επιπλέον αν κάτι πάει στραβά θα είναι έμμεσα εμπλεκόμενος.Θα αλλοιωθεί η καθαρότητα της συνεργασίας τους.
    Μπορεί λοιπόν να μην έχετε οπτική επαφή αλλά σίγουρα θα υπάρχει επαφή και μπέρδεμα προσωπικών-επαγγελματικών.
    Ούτε για σενα θα ναι καλό...
    Πάλεψέ το μόνη σου.

Member
    Arsi η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα έτσι (και μάλλον έχεις και δίκαιο για να είμαι ειλικρινής) αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτηκε εκείνος και θα σου πω γιατί: γενικά με θερωρεί ικανή σε αυτόν τον κλάδο και μου έχει εμπιστοσύνη, μου το είπε ρητά ότι δεν είναι αυτός ο λόγος. Δεν συμβαίνει γενικά, γιατί απλά είναι η πρώτη φορά που εμένα μου συμβαίνει αυτό επαγγελματικά, οπότε΄είναι δύσκολο να σου πω αν κάτι ανάλογο θα συμβαίνει στο μέλλον, ξέρω πάντως ότι η συμπεριφορά του με ξάφνιασε και με απογοήτευσε και λίγο αν θες.

Το θέμα μου είανι ότι νιώθω λαπροθυμία από μέρους του να κάνει κάτι για να βγω από αυτή τη φάση. Μόνο λόγια και ελπίζω να το λύσεις γιατί σου αξίζει. Μία φορά που μου έγινε πρόταση από κάποια εταιρεία και υπήρχε περίπτωση να με παρουν και εξωτερικό και μου άρεσε σαν δουλεια μου ειπε να μην παω, δεν πηγα. Όταν το ρωτησα αν θα έκανε το ίδιο (εκ των υστέρων) μου είπε δεν ξέρω. Αυτά άρχισα να τα σκέφτομαι μετά το χθεσινό σκηνικό.

Senior Member
    Arsi η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα έτσι (και μάλλον έχεις και δίκαιο για να είμαι ειλικρινής) αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτηκε εκείνος και θα σου πω γιατί: γενικά με θερωρεί ικανή σε αυτόν τον κλάδο και μου έχει εμπιστοσύνη, μου το είπε ρητά ότι δεν είναι αυτός ο λόγος.
    Το να μην πάει καλά μια συνεργασία δεν έχει να κάνει μόνο με τη δική σου ικανότητα,μπορεί εσυ πχ να στραβώσεις με το περιβάλλον ή τη συμπεριφορά της...(εδώ που τα λέμε αν συνεργάζεται με τον άντρα σου μπορεί να μην είναι κι εντελώς ανεξάρτητη στη συμπεριφορά της απέναντί σου,ένα μείον επίσης..).

Είστε τόσα χρόνια μαζί,αν δεν είχε την πρόθεση να σε υποστηρίξει θα το είχες καταλάβει νωρίτερα.Απλά κάντε μια πιο διεξοδική κουβέντα να σου εξηγήσει τους λόγους.

Πάντως κι εγώ συμφωνώ με την άποψη του συντρόφου σου...

Senior Member
    καλή μέρα!

girl μην στέκεσαι στην άρνηση του συντρόφου σου,

μάλλον έχει τους λόγους του ,

και όποιοι και να ναι , είναι σεβαστοί, γιατί εκείνος ξέρει ,τί φοβάται από το να δουλέψετε κάτω απο την ίδια εταιρία.

είναι καλύτερο νομίζω να μάθεις τους λόγους που δεν θέλει, και ακόμα κι αν δε σου φαίνονται

σοβαροί να τους σεβαστείς.

το πως του φέρθηκες εσύ ή πως θα του φερόσουν σε κάτι αντίστοιχο ,

μη βασανίζεις το μυαλό σου, κάνε αυτό που σου λέει η συνηδεισή σου κάθε στιγμή και άσε

και τους άλλους να κάνουν αυτά που θέλουν,

στα γράφω αυτά γιατί και γω έφαγα πολύ χρόνο με το να πληγώνομαι και να μην παίρνω απο

εκεί που έδωσα.

απεγκλωβίσου απο το να έχεις προσδοκίες

στο κάτω κάτω αν έδωσες με την καλοσύνη κάτι ,μη το χαλάς με τόσες αρνητικές σκέψεις και

συναισθήματα.

η γιαγιά μου ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, όταν μου χε πει αυτη την κουβέντα

καλά δεν την καταλάβαινα καθόλου, μμμμ....

αλλά είχε δίκιο κάθε τι που κάνουμε πρέπει να ναι καθαρό,

αλλιώς δεν έχει την δύναμη που προσδοκάμε.

εγώ στήρηξη απο το σύντροφο το βλέπω λίγο πιο κλειστά (αφού έχω φάει τα πακέτα μου)

δηλαδή , του λέω οτι ειμαι θλιμένη? -> να με καθησυχάσει με την αγκαλιά του

του λέω ότι έχω χάσει την μπάλα ->να ξυπνήσει μέσα μου τον Σαραβάκο, δεν θέλω να βάλει το γκόλ για μένα.

του λέω οτι είμαι στα πατώματα? -> να με σηκώσει να κάνουμε δυο βήματα μαζί ,Οχι περισσότερα,

γιατί έτσι έχασα έναν σωστό σύντροφο, τον κούρασα κάποια στιγμή με το δικό μου βάρος ,

αλλά και με των άλλων λοιπόν συγγενών και φίλων.

ο σύντροφος δεν είναι να μοιράζεσαι μόνο την μιζέρια,

καλό είναι η μιζέρια να μην απλώνεται παντού.

με τον σύντροφο νομίζω ότι πρέπει να μοιραζόμαστε τον έρωτα , την σωματική έπαφή που

γιατρεύει αμφίδρομα χωρίς πολλά λόγια,

να διασκεδάζουμε ,μουσικές , χρώματα και αρρώματα!

δε λέει τώρα με τις δουλειές να χαλάνε και οι σχέσεις,

άσε που πιά δεν τους έχουμε αφήσει τίποτα, μια δουλειά είχαν οι ανθρωποι που τους ανεβάζει

και έχουμε χωθεί κ εκεί!

Φυσικά σκέφτομαι και το ενδεχόμενο ναναι ένα εγωιστικό πλάσμα, αλλά αυτό δες το στα πιο

προσωπικά σας ζητήματα,π.χ σου δίνει ευχαρίστηση ή θέλει μόνο να παίρνει,

βάζει μουσική που αρέσει σε σένα ή ακούει μόνο τα δικά του και συ ακούς επίσης μόνο τα δικά του (απο αγάπη φυσικά! τι αλλο?)

άντε έφτασε μεσημέρι πάω να φτιάξω κανα φαί γιατί μου άνοιξε οι όρεξη με την αρρενοσυζήτηση!

καλο σαββατοκύριακο!!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast