Μια λεπτή γραμμή
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Μια λεπτή γραμμή

Οσο παιρναει ο καιρος ολο και περισσοτερο διαπιστωνω πως το να εισαι τελειως καλα με το να εισαι ψυχωσικος δεν χωριζονται με τιποτα αλλο παρα με μια λεπτη γραμμη.Ειναι πολυ ευκολο να περασεις "απεναντι".Εχω 1,5 χρονο με ψυχωση και μερικες φορες νιωθω τελειως καλα αλλα αλλες παλι νιωθω στον κοσμο μου, αφηρημενος και με διακρινει μια απαθεια.Το τι αισθανομαι δεν ειναι και τοσο ξεκαθαρο μερικες φορες δηλαδη το αν νιωθω τελειως καλα ή ειμαι στη φαση της ψυχωσης γι αυτο και λεω πως αυτα τα δυο χωριζονται με μια λετη γραμμη.

Junior Member
    καπως ετσι το βιωνω κ γω Μιχαλη..εκει που ειμαι καλα κανει ενα κλικ κ περναω απεναντι οπως ειπες...μπορει να κρατησει ενα λεπτο ολη η φαση..παντως μου εχει τυχει να γινει το κλικ κ να χαθω για κανα μηνα....

Senior Member
    Σκεφτομαι μηπως αυτο το γεγονος δηλαδη εκει που ειμαστε καλα εχουμε στιγμες που δεν ειμαστε καλα ειναι επειδη "καθαριζει" η ψυχωση?Δηλαδη μηπως ειμαστε στα τελειωματα της ψυχωσης και καποια συμπτωματα επιμενουν και απο ενα σημειο και μετα θα εξαφανιστουν.Αν δεν ισχυει αυτο που ειπα δηλαδη αν δεν ειμαστε στο τελος της αρρωστειας τοτε ολο αυτο που γινετε ειναι λογω της ψυχωσης και συμπτωματων που ισως να μην περασουν και ποτε.

Junior Member
    εγω ζω με αυτο το προβλημα μια 10ετια...οχι οτι θελω να σε απογοητευσω αλλα γιατρεια να δεις ειναι δυσκολο..οχι οτι δεν γινεται απλα εχω αρχισει να πιστευω πως δεν ειναι μονο θεμα θελησης τελικα ..παιζουνε πολλα ρολο...πολλες φορες αισθανομουνα καλα εκοβα τα φαρμακα κ μετα χειροτερα γινομουνα..δεν ξερω αν θα απαλλαγω ποτε απο αυτο παντως σιγουρα εχω μαθει να ζω μαζι του..για μενα καλυτερα να το αποδεχεσαι κατι τετοιο..ξερω πολλοι θα με πειτε πεσιμιστη αλλα ετσι το νιωθω ..κ αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη δεν θελω να σε επηρεασω αρνητικα κ μακαρι να γινεις απο αυριο κιολας περδικι :)

Senior Member
    Κι εγω ειχα περιοδους λιγων ημερων που ενιωθα τελειως καλα αλλα τα φαρμακα δεν τα εκοβα.Εσυ τα εκοβες με την εντολη του γιατρου ή απο μονος σου?

Junior Member
    μονος μου τα εκοβα ενιωθα καλα κ απλα δεν εβλεπα λογο να τα παιρνω...περασα κ διαστηματα χωρις φαρμακα..αλλα απο το 2003 ειμαι σχεδον μονιμα σε αντιψυχωσικη αγωγη..εκανα 2 αποπειρες να τα σταματησω επειδη ενιωθα καλα..το σκυλομετανιωσα αλλα συμβαινουνε αυτα στην Αλασκα που ελεγε κ ο Παυλος χεχε

Senior Member
    Εμ αυτο σου λεω.Δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να τα κοβεις μονος σου τα φαρμακα.Εγω παιρνω φαρμακα 1,5 χρονο τωρα και ο γιατρος μου ειπε οτι θα τα παιρνω τουλαχιστον για 3 χρονια.Ουτε μια στιγμη δεν σκεφτηκα να τα κοψω μονος μου γιατι φοβαμαι.Εγω περασα απο οξυ ψυχωσικο επεισοδιο και νοσηλευτικα και σε ψυχιατρικη κλινικη.

Junior Member
    κ γω το χω περασει αυτο το σταδιο αρκετες φορες, αν κ ποτε δεν μπηκα σε κλινικη γιατι δεν το ηθελα εγω κ οι γονεις μου...αλλωστε καλυτερος γιατρος απο την αγαπη των δικων σου δεν υπαρχει..ιδιετερα ο πατερας μου ηταν αυτος που με στηριζε παντα στις δυσκολες εκεινες περιοδους κ μου μετεδιδε την αισιοδοξια του..τον χασαμε περσι κ η απουσια του ειναι κατι παραπανω απο αισθητη..ιδιετερα σε μενα

Senior Member
    Λυπαμαι για τον πατερα σου.Και εμενα οι δικοι μου με στηριζουν δεν εχω παραπονο.Ο γιατρος ειπε να μπω στην κλινικη και ετσι κι εγινε.Ελπιζω να επιστρεψουμε στην προηγουμενη κατασταση που ειμασταν καλα.

Junior Member
    ναι σαι καλα ευχαριστω...μακαρι ολοι μας να γινουμε καλα