ψυχωση κ κλαμα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Η σχιζοφρενεια ειναι ανιατη ασθενεια λεει η επιστημη . 25% των σχιζοφρενων μπορει να θεραπευτουν πληρως , ενα ποσοστο σχιζοφρενων ζουνε σχετικα καλα με φαρμακοθεραπεια χωρις υποτροπες κ υπαρχει και ενα ποσοστο νομιζω 20% που ειναι χαλια , φουλ στις υποτροπες, δεν τους πιανουν τα φαρμακα κλπ

Senior Member
    Originally posted by katerinaki
    Originally posted by keep_walking
    Και ας πουν οτι ξερεις δεν εχεις σχιζοφρενεια...αλλα καταθλιψη ή ΙΔΨ ή δεν ξερω τι ...τι αλλαγη θα επιφερει αυτο σε σενα?

Καμμια , στο ιδιο λουκι θα εισαι και δεν βλεπω πραγματικο νοημα στην ερωτηση.

Το κλαμα ειναι μια συναισθηματικη αντιδραση και ως εκ τουτου μπορεις να κλαις χωρις να εχεις σχιζοφρενεια , μπορεις να κλαις και ενω εχεις σχιζοφρενεια.

Τωρα στατιστικως με φαρμακα κλπ ενω εχεις σχιζοφρενεια αν κλαις περισσοτερο απο το μεσο πληθυσμο που δεν εχει σχιζοφρενεια ή λιγοτερο και κατα ποσο σε ποσοστιαιες μοναδες...εχμ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...

Απλως φροντισε να βγεις απο το λουκι.

Λοιπον Κηπ ,ναι, μενδιαφερει να ξερω τι εχω για πολλους λογους!
    Αν εχω σχιζοφρενεια σιγουρα δεν ειναι το ιδιο με το να εχω μια διαταραχη προσωπικοτητας εστω κ σχιζοτυπη.
    Δεν συμβιβαζομαι με την λογικη σου παρε τα χαπια σου κ σκασε!
    Θα δεχτω την αναπηρια μου αν ειναι ψυχωση και θα συμβιβαστω με την μετριοτητα της ζωης που μου αναλογει επειδη ξερω πως η σχιζοφρενεια -βασιλισσα των ασθενειων- ειναι ανιατη- . Δεν μπορω να δεχτω την λογικη των γιατρων που δινουν αντιψυχωτικα ακομη κ για αυπνιες με την δικαιολογια να ειμαστε σιγουροι ,μη τυχον κ υπαρξει αυτοκτονια, κλπ, κλπ...
    Ειμαστε στο 2010 και η βασικη θεραπεια των ψυχωσεων η των διαταραχων ειναι η φαρμακοθεραπεια οπως το 1950 ,ενω θαπρεπε να ειναι πολυ διαφορετικα ,οπως διαφορετικες θαπρεπε να ειναι κ οι αποψεις των χρηστων των φαρμακων, αυτα και αλλα πολλα ......
    Δεν συμβιβαζομαι με την λογικη σου παρε τα χαπια σου κ σκασε!
    Η λογικη μου ειναι παρε τα χαπια σου και σκασε?

Γιατι σου ειπα να παρεις χαπια?

Κανε οτι γουσταρεις , δικια σου ειναι η ζωη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Θα δεχτω την αναπηρια μου αν ειναι ψυχωση και θα συμβιβαστω με την μετριοτητα της ζωης

Νο comment...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Τι λεγαμε...α ναι το θεμα ειναι αν το κλαμα ειναι συμπτωμα σχιζοφρενειας?

Δεν ξερω πραγματι...κατσε να το επεξεργαστω καμμια βδομαδα και να διαβασω καμμια μελετη...ξερω γω.

Senior Member
    Τι λεγαμε...α ναι το θεμα ειναι αν το κλαμα ειναι συμπτωμα σχιζοφρενειας?

Δεν ξερω πραγματι...κατσε να το επεξεργαστω καμμια βδομαδα και να διαβασω καμμια μελετη...ξερω γω.

ειλικρινα θα με βοηθουσες αν εβρισκες κατι και με ενημερωνες!

Senior Member
    Η σχιζοφρενεια ειναι ανιατη ασθενεια λεει η επιστημη . 25% των σχιζοφρενων μπορει να θεραπευτουν πληρως , ενα ποσοστο σχιζοφρενων ζουνε σχετικα καλα με φαρμακοθεραπεια χωρις υποτροπες κ υπαρχει και ενα ποσοστο νομιζω 20% που ειναι χαλια , φουλ στις υποτροπες, δεν τους πιανουν τα φαρμακα κλπ
    το 25% ποσο ανιατο σου φαινεται δλδ???????
    δεν το βρισκω μικρο ποσοστο για \"ανιατη\" ασθενεια
    κι αν προσθεσεις και το 55% που ζουν μια καλη ζωη με φαρμακα, εχεις ενα 80% καλης ζωης!!
    τοσο δυσοιωνο σου φαινεται το ποσοστο?

Senior Member
    Μπορεις να πεις οτι κοβω τα φαρμακα στην περιπτωση μου και...κανω μια βουτια στο κενο.

Αρχιζω τα κλαμματα, αρχιζω να συμπεριφερομαι περιεργα , πονος...πολυς πονος , πολυ συναισθημα , να με πληγωνει το παραμικρο ,το λιθαρακι που θα μου πεταξει ο αλλος να το αντιλαμβανομαι ως ογκολιθο κλπ κλπ.

Τρελλη διασκεδαση , μες την μαυριλα κατα καποιο τροπο , διακοπες του νου...μεχρι που ο πονος γινεται αφορητος , γκρεμιζεις τα παντα απο οσα εχεις χτισει με κοπο και το βλεπεις , ρεζιλευεσαι και σερνεσαι και το βλεπεις και ο πονος αφορητος και ξαναγυριζεις στα γνωριμα μονοπατια.

Προσωπικη εμπειρια απλως.
    Ετσι ειμαι ,εχω ρεζιλευτει..... με θεωρουν τρελλη......
    Ομως οι σχιζοφρενεις πονανε? κλαινε?
    Ειπες Κηπ οτι θα το εψαχνες το θεμα -κλαμα κ σχιζοφρενεια-
    ηταν ειρωνικο χιουμορ? η θα το κανεις? εγω δεν μπορεσα να βρω κατι σιγουρο ,μονο αυτο- affect less crying- ti σημαινει δηλαδη? κλαινε λιγο η μειωνεται το κλαμα?

Senior Member
    Μπορεις να πεις οτι κοβω τα φαρμακα στην περιπτωση μου και...κανω μια βουτια στο κενο.

Αρχιζω τα κλαμματα, αρχιζω να συμπεριφερομαι περιεργα , πονος...πολυς πονος , πολυ συναισθημα , να με πληγωνει το παραμικρο ,το λιθαρακι που θα μου πεταξει ο αλλος να το αντιλαμβανομαι ως ογκολιθο κλπ κλπ.

Τρελλη διασκεδαση , μες την μαυριλα κατα καποιο τροπο , διακοπες του νου...μεχρι που ο πονος γινεται αφορητος , γκρεμιζεις τα παντα απο οσα εχεις χτισει με κοπο και το βλεπεις , ρεζιλευεσαι και σερνεσαι και το βλεπεις και ο πονος αφορητος και ξαναγυριζεις στα γνωριμα μονοπατια.

Προσωπικη εμπειρια απλως.
    Ετσι ειμαι ,εχω ρεζιλευτει..... με θεωρουν τρελλη......
    Ειπες Κηπ οτι θα το εψαχνες το θεμα -κλαμα κ σχιζοφρενεια-
    ηταν ειρωνικο χιουμορ? η θα το κανεις? εγω δεν μπορεσα να βρω κατι σιγουρο ,μονο αυτο- affect less crying- ti σημαινει δηλαδη? κλαινε λιγο η μειωνεται το κλαμα?
    Ηταν ειρωνικο...γιατι δεν ημουν στην καλυτερη διαθεση και τσαντιστηκα λιγο.

Μαυρες σκεψεις ειναι , που αναλωνουν το μυαλο , αν το καλοσκεφτεις δεν ειναι πολυ \"λογικη\" ερωτηση.

Δεν ξερω τι σημαινουν αυτες οι τρεις λεξεις οπως ειναι διατυπωμενες.

Ναι αν κοψω τα φαρμακα , αρχιζω να γινομαι υπερευαισθητος , υπερσυναισθηματικος , το κλαμα ειναι στο προγραμμα ,μαυρη καταθλιψη με κυριευει , μεχρι που αρχιζω και ποναω τοσο που δεν μπορω ισως ουτε να εκφραστω σαν να ειμαι στην ερημο Σαχαρα αισθανθηκα για μια στιγμη την τελευταια φορα , μια απεραντη ερημια.

Εαν παιρνω φαρμακα , τοτε δεν νομιζω να πεσω σε τοση μαυριλα ωστε να κλαψω , αλλωστε ειμαι του αλλου φυλλου... Εχει σημασια.
    Παντως μπορει να τυχει να κλαψω αν ζοριστω ειδικα αν προκειται για θεμα σχεσεων με το αλλο φυλλο ή γενικα σχεσεων.

Senior Member
    θα ψαξω παντως αυριο ομως...μηπως βρω κατι.

Senior Member
    <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<<<<< <<< σαφως πονανε και κλαινε,, ,και μαλιστα αν αυτο που λεγεται , οτι ο ψυχικος πονος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο καθε σωματικο πονο,,,,τοτε οι σχιζοφρενεις που ειναι το ποιο βαρυ ψυχικο νοσημα ,προκαλει ισως τον μεγαλυτερο πονο που μπορει να βιωσει ο ανθρωπος .____(μιαλαμε για διαρκή πονο παντα , οχι για τον πονο που μπορει να προκλειθει σενα δυστυχημα τροχαιο πχ η οποιο αλλο)____

Senior Member
    --μαλλον εσυ ομως δεν μιλας για τετοιο κλαμα ,,,αλλα για ενα κλαμα με συγκηνισιακη φορτιση,,,,που φερνει και ενα αισθημα λυτρωσης-καθαρσης ,,,,,,,,,ενα αισθημα που πολλοι το αποζητουν ,,, που θελουν να κλαψουν και δεν μπορουν,,,,,,,,,,, δεν θα φοβομουνα κατι τετοιο , απλα θα προσπαθουσα να μην μου συμβαινει μπροστα σε αλλους,,θα το αφηνα να βγει ελευθερα ,και θα κοιταζα μπροστα χωρις να το αναλυω ιδιαιτερα...... (((η ακομα καλυτερα θα εψαχνα να βρω εναν... ωμο για να κλαψω .....

Senior Member
    (((Εγώ πάντως πονάω πολύ αλλά δεν μπορώ να κλάψω με τίποτα. Το πολύ που έκλαψα ήταν 3 δάκρυα που είδα τον πρώην μου. Μέσα σε 2 χρόνια και κάτι μόνο μία φορά έχω κλάψει τον πρώτο χρόνο. Δεν είναι φυσιολογικό. Ενώ από διάθεση ψυχολογία χάλια και από πόνο πολύ. ))))<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<<<<< <<<<<< αυτο ενοουσα οτι καποιοι εχουν αναγκη να κλαψουν και δεν μπορουν ._________________________________________________ ________________________________ Παντως lightbluepath αν θες μια ιδεα , εχω διαπιστωσει προσφατα οτι... σε μια κηδεια πχ οταν πας να χαιρετησεις φιλους που μολις εχασαν τον πατερα τους ...ειναι δυνατον να μην συγκινηθεις και να σε παρουνε τα δακρυα ?.

Senior Member
    ..κα να μην σε παρουνε τα δακρυα ηθελα να πω.

Originally posted by lightbluepath
    Δεν έχει τύχει να πάω σε κηδεία που έχουν χάσει τον πατέρα τους αλλά ξέρω ότι εγώ πονάω πολύ και δεν κλαίω. Και για να σου πω ένα παράδειγμα, λέει καλύτερα να χάσεις ένα γονιό παρά να σου φέρεται βάναυσα. Οκ? Οπότε ίσως περνάω και χειρότερα το πιο πιθανό. Εξάλλου πήγα στης γιαγιάς μου την κηδεία που την αγαπούσα πολύ και δεν έκλαψα καθόλου.
    αν χασεις το γονιο σου δεν θα μπορει να σου φερθει ασχημα και βαναυσα οπως λες αλλα δεν θα μπορει επισης να σου δειχνει την αγαπη που σου δινει τωρα
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    People suffering from schizophrenia may start laughing or crying without any reason, they sometimes show no response to emotional situations. The lifestyle of patient changes in many ways, they display numbness towards their role in social life, they loose motivation, belief etc. and the normal pattern of their life changes entirely.
    Schizophrenia has emerged as one the diseases that are affecting our society at a large extent in modern days. Schizophrenia affects life of a person suffering from this disorder in thousands of ways, effects and severity of the problem varies from person to person who is suffering from schizophrenia.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια μπορουν να ξεκινήσει το γέλιο ή κλάμα χωρίς κανένα λόγο, δείχνουν μερικές φορές μη απαντηση σε συναισθηματικές καταστάσεις. Ο τρόπος ζωής των ασθενών αλλαγές με πολλούς τρόπους, εμφανίζουν μούδιασμα προς το ρόλο τους στην κοινωνική ζωή, χάνουν τα κίνητρα, κλπ. πίστη και την κανονική πορεία της ζωή τους να αλλάζει εντελώς.

Σχιζοφρένεια έχει αναδειχθεί σε μία από τις ασθένειες που πλήττουν την κοινωνία μας σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ημέρες. Η σχιζοφρένεια επηρεάζει τη ζωή του ένα άτομο που πάσχει από αυτή τη διαταραχή με χίλιους τρόπους, τα αποτελέσματα και τη σοβαρότητα του προβλήματος ποικίλλει από άτομο σε άτομο που πάσχει από σχιζοφρένεια.

H μεταφραση ειναι αυτοματη...για αυτο ισως λιγο γελοια...αλλα βγαινει νοημα:)

Οπως βλεπουμε το κλαμα ωσ συναισθηματικη αντιδραση υπαρχει κατι που δεν μου προξενει φυσικα καμμια εκπληξη.

εμφανίζουν μούδιασμα προς το ρόλο τους στην κοινωνική ζωή
    Ναι δεν εχω βρει ισορροπιες σε αυτο.

Crying and schizophrenia απαντα το google που τα ξερει ολα με 1.040.000 αοτελεσματα, και πολλες μαρτυριες ασθενων...κατι που δεν μου προξενει επισης εκπληξη.

crying and depression το google απαντα με 5.110.000 αποτελεσματα...αλλωστε ειναι και ποιο συνηθισμενη ασθενεια...νομιζω.

Αλλα και η σχιζοφρενεια δεν ειναι κατι το εξωτικο , εαν βαλεις 100 ατομα σε ενα δωματιο το ποσοστο ειναι 1.1% νομιζω δηλαδη ενας θα εχει σχιζοφρενεια , αντε δυο.

Δεν ειναι καθολου σπανια.

Απο κει και περα τοσος λαος και να σιωπα , ισως η δυναμη των μιντια και η προκαταληψη που υπαρχει να κλεινει στοματα και να διογκωνει φυσικα τα προβληματα.
    Και φυσικα μαλλον ειναι και η συμπεριφορα ισως των σχιζοφρενων τετοια που ειναι low profile και οχι παιρνω ενα πριονι χαχαχαχα...για γελια και για κλαματα.

Ελεγα να μην ασχολιεμαι πλεον με αυτα...αλλωστε εχω κατι και δεν με νοιαζει , με νοιαζουν μονο λυσεις και οχι να ασχολουμε με το τι κανει τι δεν κανει η σχιζοφρενεια , αν το καλοψαξεις αλλωστε δεν αφηνει τιποτα ανεπηρεαστο και οπως λεει και το πρωτο κειμενο επηρεαζει την ζωη του ανθρωπου με 1000 τροπους.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast