Δύσπνοια και αρρωστοφοβία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Banned
    Sehrazat, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι φτιαγμένος για να λειτουργεί συνεχώς τέλεια. Είναι φτιαγμένος για να προσαρμόζεται στο περιβάλλον και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που δημιουργούνται κάθε φορά, από την καθημερινότητα, από την ψυχολογία μας, από τις σχέσεις μας. Κατά συνέπεια, συνέχεια θα παρουσιάζει \'συμπτώματα\', καθώς αντιδρά σε διάφορες καταστάσεις. Μόνο αν ένα σύμπτωμα είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο, έντονο ή διαρκεί πολύ, τότε χρειάζεται να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. Αλίμονο αν δεν είχαμε ποτέ στη ζωή μας χτυποκάρδια, πόνους, πρηξίματα, πυρετό κλπ....αυτά είναι μάλλον δείκτης υγείας αφού ο οργανισμός αντιδρά!

Εσύ τώρα δεν τρομοκρατείσαι μόνο από όσα παρατηρείς στον εαυτό σου, αλλά τα μεγενθύνεις κιόλας, ή προσπαθείς να τα εντοπίσεις όταν διαβάσεις ή ακούσεις κάτι σχετικό με ασθένεια. Και ενώ λογικά τόσο με βάση την ηλικία σου όσο και με βάση τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων ως τώρα, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς, εσύ φοβάσαι πως έχεις κάποια ασθένεια. Όλο αυτό λοιπόν ξεκινά από τη σκέψη σου και γι\' αυτό δεν είναι θέμα καρδιολόγου, αλλά ξεκάθαρα ψυχολόγου.

Το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό μπορεί να έχεις πολλές απαντήσεις και ήδη, με τα χρήματα που έχεις δώσει και θα δώσεις για περιττές εξετάσεις (για να μην πω το κόστος σε χρόνο και τελικά σε χρήμα, αφού και το άγχος επιβαρύνει την υγεία, όσο ασχολείσαι με \'ασθένειες\'), μπορείς θαυμάσια να κάνεις μερικές συνεδρίες με ψυχολόγο και να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Senior Member
    Βλέπω ότι πολλοί νιώθουν ότι χάνουν έναν παλμό.Μήπως μπορεί κάποιος να το περιγράψει;εγώ νίωθω έναν παλμό αλλά όχι ότι χάνω.Θα τρελαθώ από τον φόβο και την αγωνία.

Εγώ το αισθάνομαι κυρίως σαν ένα κόμπο στον λαιμό και σαν να κοβεται η αναπνοή μου για ένα δευτερόλεπτο, και εκείνη την στιγμή η καρδία μου σαν να κάνει ένα πιο δυνατό κτύπο. Δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά , αλλά φαντάζομαι λιγο πολύ όλοι το ίδιο θα λέμε.

Επίσης παρατήρησα πως αν την στιγμή που συμβεί συνεχίσεις να αναπνέεις κανονικά και δεν κρατήσεις για λίγο την αναπνοή σου, το νιώθεις λιγότερο έντονα. :)

Senior Member
    Γειά σας και πάλι.Μόλις χτές γύρισα από διακοπές 10 ημερών στήν Χίο.Το νησί και οι παραλίες ήταν υπέροχα αλλά δέν τα απόλαυσα καθόλου.Ο λόγος;μα φυσικά το άγχος μου και μιά τρελή φοβία ότι κάτι θα μου συμβεί όταν θα μπώ στήν θάλασσα.Φοβόμουν ότι θα πάθω καρδιά ενώ είμαι στο νερό και ότι θα έρθει καρχαρίες και θα με φάει.Χάλια είμαι.

Senior Member
    Επίσης κτύπο ναι και δυνατό αλλά δέν το ένιωσα σάν να χάνω αλλά σαν να έχω έναν παραπάνω.

Ακριβώς το ίδιο παθαίνω και εγώ sehrazat, είναι οι λεγόμενες έκτακτες συστολές.
    Άλλες μέρες μπορεί να έχω 2-3 , άλλες μέρες μπορεί να έχω πολλές και για αρκετή ώρα. Συνήθως είναι ανάλογα με το πόσο στρεσαρισμένος είμαι εκείνη την στιγμή και την ευαισθησία που έχω στο στρες.

Μετά απο αρκετές αναβολές και επειδή με έχει κουράσει υπερβολικά το όλο θέμα, την ερχόμενη Δευτέρα θα κάνω την πρώτη μου επίσκεψη σε ψυχίατρο, και ελπίζω να πάνε όλα καλά. :)

Senior Member
    Μπράβο σου που το αποφάσησες.Μακάρι και εγώ να είχα το κουράγιο αλλά φοβάμαι μήπως μου πεί ότι έχω ΥΔΨ η τίποτα άλλο τρομακτικό.

Δεν θα είναι καλύτερα όμως να μπορέσεις να βρεις τι έχεις, ώστε να το αντιμετωπίσεις και να μην σε βασανίζει?
    Εγώ να σκεφτείς έκανα υπομονή σχεδόν έναν χρόνο και δεν κατάφερα τίποτα. Προσπάθησε να βρεις το κουράγιο να το ψάξεις.

Senior Member
    Εξωπραγματικά συναισθήματα έχει κανείς;πείτε
    μου σας παρακαλώ και πώς τα ξεπεράσατε;φοβάμαι ότι θα με επηρεάζουν σε όλη μου την ζωή.
    Νομίζω δέν θα μπορέσω να κάνω τίποτα για αυτά.Επίσης όταν διαβάζω κάτι για αρρώστια
    μετά ψάχνομαι και υποφέρω γιατί νομίζω ότι τήν έχω και
    εγώ.Διάβασα για τήν ΥΔΨ και ανησυχώ πάλι.Αλήθεια έχει κανείς για να μου πεί;Τα συμπτώματα είναι σκέψεις βίας κλπ κλπ.Καμιά φορά αλλά σπάνια σκέφτομαι ότι θα τρελαθώ και
    θα σκοτώσω κάποιον αλλά σπάνια αυτό.Πείτε μου είναι σύμπτωμα;

Το άγχος και οι φοβίες συνήθως πάνε πακέτο, οπότε είναι λογικό που αισθάνεσαι έτσι, και καμιά φορά κάνεις περίεργες σκέψεις. Όλοι που περνάμε αυτήν την φάση τις κάνουμε λίγο πολύ. Πάντως σου προτείνω να σταματήσεις να διαβάζεις οτιδήποτε που έχει να κάνει με ψυχολογικά, παθήσεις κτλπ, και να κάνεις το επόμενο βήμα ώστε να μπορέσεις να ξεφύγεις απο το άγχος και τις φοβίες σου. Και αυτό είναι να δεις κάποιον ειδικό.

Senior Member
    Ευχαριστώ.Θα προσπαθήσω αλλά νιώθω τόσο άσχημα και μου έρχεται να κλάψω

Senior Member
    Απλά καμιά φορά έχω έντονα εξωπραγματικά συναισθήματα
    τόσο έντονα που νιώθω ότι χάνω τον έλεγχο και
    δέν ορίζω τι κάνω και τι λέω.Κανά δυό φορές ένιωθα λες και θα
    αρχίσω να βρίζω μπροστά στόν πατέρα μου και επίσης κανά δυό
    φορές ενώ βρισκόμουν κοντά του φοβόμουν οτι
    θα τον πνίξω.Διάβασα ότι αυτά είναι συμπτώματα ΥΔΨ
    αλλά εγώ δέν το παθαίνω συνέχεια.Πείτε μου γιατί
    θα τρελαθώ δεν
    αντέχω άλλο.Είμαι χάλια και νιώθω και ενοχές που σκέφτηκα
    έτσι για τον πατέρα μου.Έχει νιώσει κανείς έτσι;μήπως έχω ΥΔΨ;

Senior Member
    Τώρα μου πέρασε η ιδέα ότι έχω ΥΔΨ
    και έχω πάλι εξωπραγματικά συναισθήματα.
    Υπάρχει τρόπος να τα ξεπεράσω τελείως η
    θα τα έχω για μιά ζωή;υπάρχει κάποιος
    εδώ μέσα που τα ξεπέρασε τελείως;

Senior Member
    Τώρα μου πέρασε η ιδέα ότι έχω ΥΔΨ
    και έχω πάλι εξωπραγματικά συναισθήματα.
    Υπάρχει τρόπος να τα ξεπεράσω τελείως η
    θα τα έχω για μιά ζωή;υπάρχει κάποιος
    εδώ μέσα που τα ξεπέρασε τελείως;

Junior Member
    Γεια σε ολους...
    Το προβλημα που με απασχολει αν δειτε και απο αλλα posts μου ειναι το σφιξιμο στο στηθος.
    Εδω και λιγες μερες εχει προστεθεί η δυσπνοια και σημερα πιασιμο στη δεξια πλευρα του λαιμου και δυσκολια στην καταποση.Ευτυχως ταχυκαρδιες και τετοια δεν εχω , οι παλμοι ειναι γυρω στους 70-80.
    Αλλα αγχωνομαι , φοβαμαι για ασθμα!
    Αυτη τη στιγμη ειμαι στο γραφειο και αισθανομαι το λαιμο μου πιασμενο, εντονο σφιξιμο στο στηθος , δυσκολευομαι να παρω βαθια ανασα, δεν μου φτανει ο αερας . Νομιζω οτι αν αναπνευσω δυνατα θα σπασει το στερνο μου, αφηστε που δεν μπορω κιολας!!
    Και ολα αυτα εδω και 2 ωρες συνεχομενα!
    Τι λετε ;;;Ετσι ειναι η δυσπνοια και σε εσας;;;να το ψαξω για ασθμα ή οχι;;;

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast