Άλλο ένα καλοκαίρι χαμένο - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 93
    Senior Member
    Genuine , ελπιζω να καταλαβαινεις οτι αυτη την στιγμη οχι μονο μιλας επιθετικα , αλλα επισης οτι με αυτον σου τον τροπο δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στις 1000 να σε \"ακουσει\" το αλλο μελος,εκτος παλι αμα οντως δε σε ενδιαφερει να σε ακουσει και να σεβαστει την αποψη σου.

Οταν αυτομάτως καταργεις οσα ατομα εχουν απαντησει εδω μεσα χαρακτηριζοντας τα ως \"συμβουλατορες\" και μετα σε αλλο ποστ μιλας κατι για σεβασμο αποψεων, αυτοματα πεφτεις σε αντιφαση.

Senior Member
    Originally posted by Boltseed

αν δεν κανουν σχεση οι πολλοι αντρες, τοτε δε θα κανουν σχεση επισης και οι πολλες γυναικες...

δηλαδη κατι αντιφατικο με αυτο που ελεγες πριν οτι μια γυναικα κανει σχεση οποτε θελει.

κατι δε παει καλα εδω, ε?

Όντως έχεις ένα ειρωνικό στυλάκι,λες και είσαι παντογνώστης σχετικά με τα συναισθήματα των άλλων.Τελοσπάντων,κλείνει η παρένθεση.

Για να απαντήσω σ\'αυτό που λες,σε πληροφορώ ότι οι νεότερες γυναίκες ειδικά κάνουν τουλάχιστον τις διπλάσιες ή τριπλάσιες σχέσεις απ\'ότι οι άνδρες.Γιατί;Γιατί όσες φορές και να ριχτούν σε κάποιον,σπάνια θα φάνε απόρριψη,σε αντίθεση με τους άνδρες.Εγώ προσωπικά,όσες κοπέλες γνώριζα και στην σχολή μου αλλά και τώρα,τουλάχιστον οι 8 στις 10 είχαν πάντα σχέση,σε αντίθεση με τους άνδρες που αντε να ήταν οι 2 στους 10.Νομίζω ότι αυτό είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για κάποιον άνδρα που κυνηγάει σχέση.Επίσης,και στην δουλειά μου το βλέπω αυτό,οι μόνοι άνδρες είναι περισσότεροι από τις μόνες γυναίκες.Προσωπικά πιστεύω ότι στις ηλικίες 20-30 μόνο ένα 5-10% των γυναικών μπορεί να είναι ελεύθερες και διαθέσιμες,τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει εγώ μέχρι τώρα.

Senior Member
    Μα κατσε, μισο, διαβασε καλυτερα τι γραφεις.

λες

σε πληροφορώ ότι οι νεότερες γυναίκες ειδικά κάνουν τουλάχιστον τις διπλάσιες ή τριπλάσιες σχέσεις απ\'ότι οι άνδρες.
    Με τι κανουν σχεσεις? Με αλλες γυναικες? Με αλοδαπους? Μονες τους?

Με αντρες κανουν σχεση, οποτε αν μια γυναικα κανει σε εναν μηνα 2 σχεσεις, τοτε αντιστοιχα σε εναν μηνα 2 αντρες θα εχουν κανει επισης σχεση (με αυτη).

Τωρα το αν αυτοι οι 2 αντρες θα ειναι στην δουλεια σου στο διπλανο γραφείο ώστε να τους βλεπεις μπροστα σου και να βγαζεις την δικια σου στατιστικη ερευνα ,ειναι άλλη ιστορια.

Senior Member
    Αν αναφερεσαι στην συχνοτητα των σχεσεων που κανουν οι γυναικες , οπως πχ στο παραδειγμα του να κανουν αλλη σχεση καθε 1 μηνα , τοτε ... ΑΚΟΜΑ καλυτερα για \"εμας\" , ετσι δεν ειναι? Αυξανονται οι πιθανοτητες..

Senior Member
    Εγώ προσωπικά,όσες κοπέλες γνώριζα και στην σχολή μου αλλά και τώρα,τουλάχιστον οι 8 στις 10 είχαν πάντα σχέση,σε αντίθεση με τους άνδρες που αντε να ήταν οι 2 στους 10.
    Αυτες οι 8 τα ειχαν με αλλους 8.
    Παρολα αυτα εσυ αντι να κοιτας τους 8 αντρες που ειχαν σχεση, κοιταγες τους 2 μονο.

Και μιας και το αρχισαμε στατιστικα το θεμα , μην ξεχνας οτι οι γυναικες ειναι περισσοτερες απο τους αντρες στην χωρα μας.

Δες και αυτον τον πινακα.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Pyramide_Grec e.PNG

, σε θεμα ηλικιας κιολας ειμαστε περιπου στα ιδια νουμερα, δηλαδη οι 20αρηδες με τις 20αρηδες και οι 30αρηδες με τις 30αρηδες , κατι που σε καμια περιπτωση ΔΕΝ ειναι κανονας για πολλους λογους , αλλα τελος παντων.

Kαι παλι ομως, ασε να πανε στο καλο τα στατιστικα , δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Senior Member
    Δηλαδή τώρα προσπαθείς να μας πεις ότι οι γυναίκες δεν κάνουν πιο εύκολα σχέσεις αν το θέλουν απ\'ότι οι άνδρες;Εγώ πιστεύω ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα για τη γυναίκα πλέον να βρει έναν άντρα και να τον κάνει ό,τι θέλει,μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών είναι ανασφαλείς και μουνόδουλοι.Όταν μια γυναίκα έχει πολλές \'προτάσεις\',δεν την πειράζει και ιδιαίτερα αν χωρίσει γιατί μέσα σε μια μέρα βρίσκει άλλον,ανεξάρτητα αν έχει ή όχι παρέες.Αν ο άντρας όμως δεν έχει επιτυχία στις γυναίκες, δεν έχει παρέες και είναι και συναισθηματικός,τότε ένας χωρισμός είναι ό,τι χειρότερο,γιατί τον ξαναγυρίζει στη μοναξιά.Μόνο ένα μικρό ποσοστό ανδρών,που ό,τι και να γίνει πάντα έχουν κοπέλα δίπλα τους,δεν παθαίνουν τίποτα αν χωρίσουν.

Senior Member
    Originally posted by Paolo_1
    Δηλαδή τώρα προσπαθείς να μας πεις ότι οι γυναίκες δεν κάνουν πιο εύκολα σχέσεις αν το θέλουν απ\'ότι οι άνδρες;

Σε αυτο που λες συμφωνω, καρα-συμφωνω θα ελεγα.

Ειπες ομως τωρα κατι διαφορετικο απο αυτο που ειπες πριν, προσθεσες την λεξη \"αν το θελουν\". Το \"αν\" ειναι αοριστια,υποθεση,επιλογη, οχι πραξη.

Πριν μιλαγαμε για πραξη κατευθειαν,για σχεση, οχι για υποθεση. Οποτε ναι , συμφωνω ,εχουν αυτη την δυναμη της επιλογης.

Παρολα αυτα οταν τελικα κανουν σχεση , την κανουν με εναν αντρα, οποτε εχουμε:

και μια γυναικα εχει σχεση

αλλα

και ενας αντρας εχει σχεση με την απο πανω γυναικα.

Εγώ πιστεύω ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα για τη γυναίκα πλέον να βρει έναν άντρα και να τον κάνει ό,τι θέλει,μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών είναι ανασφαλείς και μουνόδουλοι.Όταν μια γυναίκα έχει πολλές \'προτάσεις\',δεν την πειράζει και ιδιαίτερα αν χωρίσει γιατί μέσα σε μια μέρα βρίσκει άλλον,ανεξάρτητα αν έχει ή όχι παρέες.
    Και παλι εχεις δικαιο εδω. Συμφωνω μαζι σου. Οντως οπως ειπαμε και πριν η γυναικα εχει -συνηθως- παραπανω επιλογες καθως και -δυστηχως- βλεπω και εγω οτι αρκετοι αντρες ειναι ετσι οπως τους περιγραφεις και γινονται χαλιά να τους πατάνε.

Παρολα αυτα στο κομματι που λες οτι \"αν χωρισει δεν την πειραζει\" δε ξερω κατα ποσο ισχυει για ολες, τουλαχιστον αμα δεις εδω λιγακι λιγα λεπτακια την υποκατηγορια του φορουμ \"σχεσεις\", θα δεις θεματα που εχουν αρχισει τοσες και τοσες γυναικες για χωρισμους, για κλαματα, που ζητανε συμβουλες για το τι να κανουν, που καποιες -δυστηχως- ειναι σε προθυρα καταθλιψης μετα απο χωρισμο κτλ κτλ

Μπορεις να το τσεκαρεις και μονος σου αυτο.

Το οτι εχουν επιλογη να τα φτιαχνουν με 15 διαφορετικα ατομα τον μηνα, δε σημαινει οτι το κανουν κιολας.

Και εσυ εχεις την επιλογη τωρα να βαψεις τον υπολογιστη σου μπλε και να τον πεταξεις στην θαλασσα. Μπορεις να το κανεις. Εχεις την δυνατοτητα και την επιλογη. Δε το κανεις ομως για αλλους λογους. Ισως αυτο να ισχυει και πιο πανω.

Αν ο άντρας όμως δεν έχει επιτυχία στις γυναίκες, δεν έχει παρέες και είναι και συναισθηματικός,τότε ένας χωρισμός είναι ό,τι χειρότερο,γιατί τον ξαναγυρίζει στη μοναξιά.Μόνο ένα μικρό ποσοστό ανδρών,που ό,τι και να γίνει πάντα έχουν κοπέλα δίπλα τους,δεν παθαίνουν τίποτα αν χωρίσουν.

Και ναι, παλι συμφωνουμε! (και αρχιζω και ανησυχω!!!)

Παρολα αυτα διαλεγεις και παιρνεις σε ποια ομαδα θες ανηκεις.

Εσυ που θα ηθελες να ανηκεις.

Και κυριως... τι κανεις για αυτο?

Η Lou(!) κατι σε ρωτησε πιο πανω, δεν απαντησες ακομα.

Πιστευω θα ηταν επικοδομητικο για αυτη την συζητηση να απαντησεις.

Senior Member
    Originally posted by Paolo_1
    Δηλαδή τώρα προσπαθείς να μας πεις ότι οι γυναίκες δεν κάνουν πιο εύκολα σχέσεις αν το θέλουν απ\'ότι οι άνδρες;Εγώ πιστεύω ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα για τη γυναίκα πλέον να βρει έναν άντρα και να τον κάνει ό,τι θέλει,μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών είναι ανασφαλείς και μουνόδουλοι.
    εχεις ακουσει ποτε τις γυναικες να λενε, οτι τη σημερον ημερα ειναι πολυ δυσκολο να βρει κανεις εναν ανδρα της προκοπης, γιατι οι αντρες εξαφανιστηκαν, εχουν γινει γκει, η ο,τι αλλο?

με λιγα λογια οπως εσεις λετε οτι οι αντρες δεν βρισκουν ταιρι κ οι γυναικες βρισκουν πανευκολα, καποιες γυναικες ισχυριζονται ακριβως το αναποδο, οτι οι γυναικες δεν βρισκουν κ οι αντρες βρισκουν.

ολα αυτα ειναι αυθαιρετα συμπερασματα κ αν θελει κανεις να βγαλει ενα εγκυρο στατιστικα συμπερασμα για το τι παιζει με τις σχεσεις στην ελλαδα του 2010 θα πρεπει να κανει μια σοβαρη ερευνα ρωτωντας ενα τυχαια επιλεγμενο κ επαρκως μεγαλο δειγμα του πληθυσμου. δεν μπορουμε να βγαζουμε συμπερασματα βασιζομενοι σε ο,τι βλεπει το ματι μας κ στους ανθρωπους που αποτελουν τον προσωπικο μας κυκλο, γιατι το ματι μας ειναι μεροληπτικο κ ο κυκλος μας δεν ειναι τυχαιο κ αντιπροσωπευτικο δειγμα του πληθυσμου (για ευνοητους λογους).

οποτε ας αφησουμε τις στατιστικες κ τις γενικοτητες κ το τι κανει γενικα ολη η ελλαδα, καθως δεν ειμαστε το ινστιτουτο κοινωνικων ερευνων η καποιος που να καιγεται να γνωριζει τι κανει γενικως η ελλαδα.

οποτε, εσενα παολο τι ακριβως σε εμποδιζει συγκεκριμενα απο το να κανεις μια σχεση που τοσο επιθυμεις? (εξατομικευμενη ερωτηση)

Senior Member
    Originally posted by Lou!..

εχεις ακουσει ποτε τις γυναικες να λενε, οτι τη σημερον ημερα ειναι πολυ δυσκολο να βρει κανεις εναν ανδρα της προκοπης, γιατι οι αντρες εξαφανιστηκαν, εχουν γινει γκει, η ο,τι αλλο?

με λιγα λογια οπως εσεις λετε οτι οι αντρες δεν βρισκουν ταιρι κ οι γυναικες βρισκουν πανευκολα, καποιες γυναικες ισχυριζονται ακριβως το αναποδο, οτι οι γυναικες δεν βρισκουν κ οι αντρες βρισκουν.

Αφού τα βρήκα με τον Bolt(όντως πολύ ανησυχητικό) θα προσπαθήσω να τα βρω και μαζί σου.Οι γυναίκες που δήθεν ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν άντρα είναι αυτές που \'ο ένας τους ξινίζει,ο άλλος τους βρωμάει\' κλπ.Είναι δηλαδή οι κάργα απαιτητικές.Υπάρχουν γυναίκες(και στον κύκλο μου)που ενώ δεν είναι εμφανίσιμες,θέλουν να έχουν άντρα ΚΑΙ όμορφο,ΚΑΙ με καλή δουλειά,ΚΑΙ με τρόπους,ΚΑΙ...ΚΑΙ...ΚΑΙ...Πόσο ι ελεύθεροι να κυκλοφορούν τέτοιοι πια;Άντε να είναι εμφανίσιμη η γυναίκα να το δεχτώ να έχει απαιτήσεις.Αλλά όταν βλέπεις άλλες του 1.50 ύψος με κυτταρίτιδα και με κοιλιές να το παίζουν και δύσκολες,γελάς.Βέβαια,πολύ καλά κάνουν,αφού με τόσους απελπισμένους και αγάμητους άνδρες που \'χει γεμίσει η πιάτσα κι αυτές μπορούν να νιώθουν θεές.Είναι αυτό που έλεγα πιο πάνω,για το πόσο χαμηλά έχει πέσει το ανδρικό φύλο.Κι αυτά τα λέω χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ με τις γυναίκες του φόρουμ,αλλά μου φαίνεται αδιανόητο τη σημερινή εποχή γυναίκα να μην μπορεί να βρει άντρα,όχι κάποιον συγκεκριμένο,αλλά γενικά.Και μόνο μια βόλτα να κάνει σε μπαρ,κλαμπ κλπ. με τόσα μπακούρια και απελπισμένους μέσα φτάνει.

Senior Member
    Originally posted by Lou!..

οποτε, εσενα παολο τι ακριβως σε εμποδιζει συγκεκριμενα απο το να κανεις μια σχεση που τοσο επιθυμεις? (εξατομικευμενη ερωτηση)

Σου απαντώ λοιπόν:α) δεν έχω κάποια κοπέλα διαθέσιμη στο περιβάλλον μου(δουλειά,φιλικό κύκλο),2ον δεν έχω κοπέλες-φίλες για να μου γνωρίζουν άλλες φίλες τους,3ον σε καφετέρια ή κλαμπ δεν γίνονται γνωριμίες,4ον απ\'το ιντερνετ το 95% που ψάχνουν είναι άνδρες.Νομίζω ότι αυτοί οι λόγοι φτάνουν.Πιστεύω ότι πολλοί είναι οι άνδρες που επίσης δεν βρίσκουν γυναίκα για τους ίδιους λόγους.Πολλοί δεν έχουν γνωριμίες,πολλούς δεν ευνοεί το timing,πολλοί ξημεροβραδιάζονται στο ιντερνετ κι έχουν ξεφύγει απ\'την πραγματικότητα.

Senior Member
    λοιπον, στο πρωτο σου ποστ θα συμφωνησω μεσες ακρες με αυτα που λες, περι δυστροπων γυναικων κ ψηλου πηχυ! βεβαια νομιζω οτι δινεις υπερβολικη σημασια στην εμφανιση, αλλα το επιχειρημα επεκτεινεται κ σε αλλους τομεις! δλδ οσο πιο \"καπως\" τον θελει εναν αντρα μια γυναικα, τοσο πιο δυσκολα θα τον βρει!

την ερωτηση που εβαλα, την εβαλα οχι για να σε ανακρινω φυσικα, αλλα μηπως καταφερουμε συλλογικα να βρουμε μια λυση!

γιατι δεν αρχιζεις μια δραστηριοτητα στον ελευθερο χρονο σου, στην οποια να γνωρισεις νεα ατομα? πχ να πας να μαθεις κατι χορους, τεννις, ζωγραφικη, ξενη γλωσσα, ανθοδετικη ικεμπανα η ο,τι σου κεντριζει το ενδιαφερον?

Senior Member
    Χωρις να εχω ιδιαιτερο χρονο στα χερια μου, για να μελετησω ολα τα ποστ, ειδα καποια απο τα δικα σου savant καθως ξετυλιγοταν το κουβαρι με ερωτησεις των συνφορουμιτων για το τι ειναι αυτο που σε κανει να αισθανεσαι τοσο χαλια....

απο αυτα που διαβασα στις 2 σελιδεσ που εχεις αφησει δικα σου ποστ, μου εδωσες την εντυπωση του ανθρωπου, ο οποιος εχει βιωσει καποιες καταστασεις οι οποιες τον εχουν ριξει πολυ ψυχολογικα και αφορα κυριως συναναστροφες με φιλους....(ισως και συγγενεις). Καποιοι απο αυτους τους φιλους σε προδωσαν κυριολεκτικα, και ενιωσες χαμενος και νευριασμενος με τις λαθος επιλογες...απο τους αλλους φιλους σου (που εξακολουθεις να εχεις επαφες) που εχουν παντρευτει απο την αλλη, νιωθεις μια μορφη συναισθηματικης προδοσιας, γιατι ολοι εκαναν οικογενεια εκτος απο εσενα (ακομα)....δεν μοιραζεσαι πλεον την ανεμελια του εργενη με φιλους για να κανεις το χαβαλε σου και αυτο σου λειπει....αθελα τους σε εκαναν περα με τις καινουριες τους υποχρεωσεις και ειναι φυσικο να νιωθεις εξωστρακισμενος...
    το κεφαλαιο που αφορα την εκδικηση, ισως ειναι και το πιο σημαντικο και ειναι αυτο που σε κανει να νιωθεις αδειος...ειπες ο ιδιος οτι θα αρχισεις να ευχαριστιεσαι, μοναχα αν πληρωσουν για αυτα που σου εκαναν....σε πιανει μια κακια και ενα μισος το οποιο ομως τρεφεται απο εσενα....δεν τρεφεσαι εσυ απο αυτο...το συναισθημα της εκδικησης, ειναι παρα πολυ κακο, γιατι σου καταναλωνει την φαια ουσια και σε κανει να αναλωνεσαι σε πραγματα που επειδη ανηκουν πλεον στο παρελθον, δεν εχουν σημασια....Σημασια εχει τι κανεις εσυ στο τωρα....θελει κοτσια να παραδεχτεις οτι διψας για εκδικηση..., θελει ομως 10 φορες περισσοτερη δυναμη να διαολοστειλεις τον καθε εναν στο σπιτακι του, να αποδεχτεις οτι ηρθαν στην ζωη σου για καποιο λογο ο οποιος εκπληρωθηκε και τωρα ξανα προς τη δοξα τραβα και επειτα να ζητησεις συγνωμη απο τον εαυτο σου για οσο νοητικο ξυλο εισεπραξε, απο την κακια που νιωθεις...
    Δεν εισαι ο μονος που θελεις να εκδικηθεις...εγω θελω να εκδικηθω τον ανθρωπο που 3.5 χρονια με εφερε σε καταθλιψη γιατι με εκμεταλλευτηκε επαγγελματικα και καταφερε να με κανει να πιστεψω οτι δεν κανω για την επιστημη που σπουδαζω...αυτη τη στιγμη ειμαι 8ο ετος στο πανεπιστημιο, σε μια σχολη που στην κυριολεξια σαπιζει μερα με την ημερα, χρωστοντας πολλα μαθηματα και με μια ψυχολογια καταρρακωμενη μεν, αλλα ετοιμη να πολεμησει ξανα γιατι βρεθηκε ενας ανθρωπος ( ο συντροφος μου), να μου δειξει και την αλλη πλευρα των πραγματων..... ισως δεν θα επρεπε να μιλαω πολυ, γιατι το να χρωστας ακομα και να εισαι φοιτητης στα 25, εχει τη δικη του ρετσινια, αλλα ακριβως επειδη ξαναβρηκα τη δυναμη να παλεψω και ας σκονταφτω μερικες φορες, ενιωσα οτι ηθελα να τα πω...
    το οτι δεν ενδιαφερεσαι για γυναικες, σημαινει οτι δεν ενδιαφερεσαι για σεξουαλικη παρεα, η οτι γενικα δεν θες την παρεα τους? πραγματι το σεξ δεν ειναι πανακεια, ειδικα οταν εισαι απο τους ανθρωπους που το σεξ τροφοδοτειται πρωταρχικα απο το συναισθημα...no feeling, no love...ή κατι τετοιο....μαλλον εισαι απο αυτους τους ανθρωπους και για αυτο νιωθεις ακομα πιο μονος...εχεις αναγκη απο εναν ανθρωπο να μιλας, να λες τον πονο σου, να γελας, να λες μαλακιες χωρις να σε παρεξηγει...να κανετε ακομα και πλακες μαζι....τη στιγμη που νιωθεις τοσο εγκαταλειμμενος λοιπον, ολα αυτα τα αρνητικα συναισθηματα ειναι επακολουθο να υπαρχουν...
    που σημαινει οτι εχουμε φτασει σε ενα τελμα...οταν φτανουμε σε τετοιες καταστασεις, ειναι ο καιρος των ΜΕΓΑΛΩΝ αποφασεων που μας αλλαζουν ριζικα τη ζωη...θα πρεπει να διαλεξεις τι θα κανεις...θα συνεχισεις να ζεις μεσα στην ταση για εκδικηση (καποια στιγμη θα καταφερεις να την παρεις αλλα μετα τί;;;, ή θα σκεφτεις μοναχα την παρτη σου να εισαι εσυ καλα και να κοιταξεις το δρομο σου? υπαρχουν πολλα μονοπατια να διαλεξεις, αρκει να θελησεις να τα ΔΕΙΣ.
    Αυτο που θα προτεινα εγω, ειναι να κοιταξεις λιγο μεσα σου, να κανεις μια συζητηση με τον εαυτο σου, να δεις τι ακριβως ειναι αυτο που σε κανει να νιωθεις ετσι...επειτα κατσε και αναλυσε αν αυτο που νιωθεις σε ικανοποιει, ή νιωθεις οτι σε καταβαλει...και επειτα αποφασισε τι θα διαλεξεις...
    να ξερεις οτι ειναι νωρις ακομα να παραιτηθεις απο οτιδηποτε...ποτε δεν ειναι αργα για να αλλαξουμε ζωη προς το καλυτερο...

Φιλικα
    Triella
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Senior Member
    Originally posted by Triella

Που σημαινει οτι εχουμε φτασει σε ενα τελμα...οταν φτανουμε σε τετοιες καταστασεις, ειναι ο καιρος των ΜΕΓΑΛΩΝ αποφασεων που μας αλλαζουν ριζικα τη ζωη...θα πρεπει να διαλεξεις τι θα κανεις...θα συνεχισεις να ζεις μεσα στην ταση για εκδικηση (καποια στιγμη θα καταφερεις να την παρεις αλλα μετα τί;;;, ή θα σκεφτεις μοναχα την παρτη σου να εισαι εσυ καλα και να κοιταξεις το δρομο σου? υπαρχουν πολλα μονοπατια να διαλεξεις, αρκει να θελησεις να τα ΔΕΙΣ.
    Αυτο που θα προτεινα εγω, ειναι να κοιταξεις λιγο μεσα σου, να κανεις μια συζητηση με τον εαυτο σου, να δεις τι ακριβως ειναι αυτο που σε κανει να νιωθεις ετσι...επειτα κατσε και αναλυσε αν αυτο που νιωθεις σε ικανοποιει, ή νιωθεις οτι σε καταβαλει...και επειτα αποφασισε τι θα διαλεξεις...
    να ξερεις οτι ειναι νωρις ακομα να παραιτηθεις απο οτιδηποτε...ποτε δεν ειναι αργα για να αλλαξουμε ζωη προς το καλυτερο...

Φιλικα
    Triella

Ναι,είναι ο καιρός των μεγάλων αποφάσεων,αλλά τί είδους αποφάσεις να πάρει δηλαδή;Για ποιο πράγμα;Σηκώνεται ένα πρωί και λέει \'σήμερα θ\'αλλάξω τη ζωή μου\'.Ωραίο σαν σκέψη αλλά μέχρι εκεί.Ξαφνικά μέσα σε μια μέρα δεν γίνεσαι χαρούμενος,αν δεν συμβούν καποια συγκεκριμένα πράγματα,πχ αν δεν κερδίσεις λεφτά ή δεν γνωρίσεις κάποια κοπέλα.Πιστεύω μόνο μ\'αυτά τα δυο συμβαίνει το στιγμιαίο ψυχικό limit up.Κι εγώ θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να κοιτάμε την πάρτη μας γιατί κανεις δεν νοιάζεται πραγματικά,άσχετα με το τί λένε οι περισσότεροι.Καλά κάνει και θέλει να τους εκδικηθεί,αλλά να το κάνει απορρίπτοντάς τους κι αυτός.

Senior Member
    Να ξεκινησω με τη φραση οτι \"H Ρωμη δεν χτιστηκε σε μια μερα\"...φυσικα και δεν μπορουν να αλλαξουν ολα μεσα σε μια στιγμη...και το να περιμενει να του ερθουν ουρανοκατεβατα τα λεφτα ή η κοπελα..., συγνωμη αλλα παει ο καιρος που συνεβαιναν θαυματα οπως το μανα εξ ουρανου φιλτατε Paolo...
    και εγω αυτο ακριβως λεω οτι θα επρεπε να κανει....οταν κοιτας να δωσεις εκδικηση δεν κοιτας την παρτη σου, ασχολεισαι μονιμα με τους αλλους...δεν πρεπει να διαβασες ολο το ποστ μου...παραπανω γραφω με σαφηνεια οτι οταν υπαρχουν μεγαλες αποφασεις, υπαρχουν και μεγαλα σταυροδρομια....ξαναδιαβασε το και θα καταλαβεις οτι λεμε ακριβως το ιδιο πραγμα...
    και ναι ειναι αληθεια οτι η καλυτερη εκδικηση ειναι το απολυτο γραψιμο σε αυτους που σε πληγωσαν... (και σε αυτο συμφωνουμε)....

αλλα αν ο savant, δεν παρει μια αποφαση σχετικα για το πως πρεπει να φερθει και να αντιμετωπισει τη ζωη του μετεπειτα, δυσκολα θα ξεπερασει τον πονο και την απεχθεια που νιωθει....
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Senior Member
    Η συζήτηση αυτή με ιντρίγκαρε.Είναι άραγε μεγάλη δυστυχία να είσαι μόνος σου;Σκεφτόμουν πόσο τελικά έχουμε(κι εγώ μέσα)επηρεαστεί από την κοινωνική πίεση και τις επιταγές να είμαστε πάντα μαζί.Μαζί με κόσμο.Μαζί με άλλους.Μέσα σε σχέση.Μέσα στην τριβή.Στο κέντρο.Στο πλήθος.Στην παρέα.Στο αλισβερίσι.Στο παρεδώσε.

Ρε μήπως μας έχουνε ποτίσει με το φόβο της μοναξιάς;Mήπως αυτός ο φόβος είναι κατασκευασμένος τελικά;Σκεφτόμουνα:\"τι πουλάει;\"Πουλάει το Μαζί.Πουλάει ο Έρωτας.Πουλάνε οι Σχέσεις.

Φοβάμαι πως η αύξηση που παρατηρείται στο αίσθημα μοναξιάς μπορεί να μην είναι επειδή πράγματι πολλοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους,αλλά επειδή δεν ανταποκρίνονται σε όσα η κοινωνία θεωρεί ως συστατικά της προσωπικής επιτυχίας και ευτυχίας.To be socially inept.Nα έχεις τις δεξιότητες,την αποτελεσματικότητα στις διαπροσωπικές επαφές,να είσαι ο mr κοινωνικός τύπος,ο άφοβος,ο μέσα σ\'όλα,ο ατρόμητος,ή η mrs κοσμική,η κουλ τύπισσα,που δεν κολλάει πουθενά,που πάντα νιώθει άνετα μέσα στον κόσμο,που ενσωματώνεται,που δένει μαζί τους,που η ανάσα της ταιριάζει πάντα με τη δική τους.

ΓΙΑΤΙ;
    ΓΙΑΤΙ άραγε να θεωρείται εκ των ουκ άνευ για την ευτυχία μας να είμαστε σε σχέση,ή γενικά να διατηρούμε ποιότητες του Μαζί;Σε τι θα μας απειλούσε άραγε να νιώθαμε καλά και παρέα με τον εαυτό μας μόνο;

Νομίζω πως έχουμε υποστεί μία προπαγάνδα που στηρίζει τις παραπάνω πεποιθήσεις.Πως αν δεν κάνεις οικογένεια δεν έχεις εκπληρώσει το καθήκον σου.Πως αν δεν είσαι σε σχέση είσαι δυστυχής σώνει και καλά(ή δε σε γουστάρουν,ή δεν είσαι καλός ή κάποιο κουσούρι έχεις ρε αδερφέ).Πως αν δεν πας σε clubs,δε συνωστίζεσαι,δεν συγχρωτίζεσαι,έχεις θέμα.

Και θυμήθηκα έναν από τους αγαπημένους μου δημιουργούς,που για να αφιερωθεί στην ποίηση συνειδητά αποφάσισε να είναι μόνος.Δεν ήταν δυστυχισμένος γι αυτό.Ήταν η επιλογή του.

Μοναχικός δε σημαίνει πάντα αποτυχημένος,δίχως δεξιότητες,δίχως συγκεκριμένες ικανότητες.Κακώς το συνδέουμε και κακώς συνδέουμε την επιτυχία με την κοινωνική ένταξη.Θα το ψάξω κι άλλο,γιατί αισθάνομαι πως ένα στερεότυπο έχουμε κάνει σημαία μας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιέζονται να γίνουν κάτι που ίσως απλά να μην είναι στη φύση τους,δίχως αυτό να σημαίνει πως εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Κάνοντας ένα αρχικό ψάξιμο,μερικές μου υποψίες επιβεβαιώθηκαν.Loners are freaks,loners are psychopaths,loners are unhappy,loners are weird,loners are...
    who says???

Μήπως με το να διαφημίζεται τόσο από τον πολιτισμό μας η αντιμοναξιά,να ρίχνεται τόσο βάρος στο μαζί,όλη αυτή η καμπάνια για την προώθηση της εξομοίωσης στην κατεύθυνση(όλοι προς το Μαζί),στην ουσία φτιάχνει συνεχώς τη βάση για το φόβο του να είσαι μόνος;Ποιος φοβάται να είναι μόνος;Νομίζω ένα παιδί έχει το φόβο αυτό.Γιατί μας θέλουνε παιδιά;Γιατί βολεύουμε όταν θέλουμε αυτά που θέλει η κοινωνία μήπως;

"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast