ζητηται επιγοντοσ ανοιχτομυαλοσ παπασ...αν εχετε κανεναν αδελφο-ξαδελφο..πειτε μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 51
    Senior Member

ζητηται επιγοντοσ ανοιχτομυαλοσ παπασ...αν εχετε κανεναν αδελφο-ξαδελφο..πειτε μου

παιδια δεν κανω πλακα..εχω ενα πολυ μεγαλο πρακτικο προβλημα..

με τον Μιχαλη ημαστε παντρεμενοι πολιτικα ωραια μεχρι εδω..
    πριν λιγο καιρο κανονισαμε την εκκλησια για την βαπτιση του μικρου μασ.. ο παπασ μασ ειπε πωσ αφου ειναι δωρεαν η εκκλησια γιατι δεν παντρευεστε κι ολασ...

λεμε εμεισ..οντωσ γιατι οχι?..θα κανουμε σε ολουσ εκπληξη..

τα βαπτησια -γαμοσ θα γινουν στισ 9 οκτωβρη... σε ενα μισι μηνα δηλαδη..

το προβλημα εμφανηστικε οταν αρχισα εχθεσ(εγω φταιω επρεπε να το κανω νωριτερα...αλλα βρε παιδι μου δεν πηγε ο νουσ μου πωσ θα υπηρχε καποιο προβλημα ...)

να μαζευω ολα τα απαιτουμενα δικαιολογητικα...

οκ τα εχουμε ολα εκτοσ...απο

το γεγονοσ οτι και επισιμα αποδειχτηκε πωσ ειμαι αβαπτιστη

(η μαμα μου ηταν τησ ιδαιολογιασ πωσ ειναι πιο σωστο οι ανθρωποι να διαλεγουν το θρισκευμα τουσ μονοι τουσ..να κατσουν να ψαχτουν και να βρουν αυτο που τουσ ταιριαζει περισσοτερο και οχι να τουσ επιβαλεται μια θρυσκεια μονο και μονο επειδη ετυχε να γεννηθουνε σε καποια χωρα..

πραγμα με το οποιο συμφωνω στην τελικη και ο Χριστοσ στα 33 του βαπτιστηκε..)

το θεμα ειναι πωσ τωρα λεει για να κανω εκκλησιαστικο γαμο πρεπει να βαπτιστω πρωτα..
    και για να γινει αυτο πρεπει να κανω κατηχηση...

το προβλημα ειναι οπωσ πωσ εχουμε μονο 1,5 μηνα..και κανενασ παπασ δεν το δεχεται... τουσ ειπα πωσ ειμαι διατεθημενη να βαπτιστω..να γινει ο γαμοσ μασ..και μετα αν χρειαστει να συναιχισω την κατηχιση βρε παιδι μου..

αφου πρεπει..

αλλα πιεζονται λεει..και δεν μπορουν..κλπ..μεχρι που ενασ παπασ μου εκανε τεστ..με ρωτησε.''τι ειναι θεοσ''
    (τι να του ελεγα?πωσ ανοιγει μεγαλη φιλοσοφικη συζητηση?) του ειπα..πωσ ''
    ειναι η ανωτερη δυναμη στο συμπαν .. ειναι εκεινοσ που μασ στηριζει και μασ δινει δυναμη να συναιχισουμε..το απολυτο καλο..και γενικα η ελπιδα που κουβαλαμε και νιωθουμε στην ζωη..''

εκεινοσ τσαντισμενοσ μου ειπε πωσ ειμαι εντελωσ λαθοσ πωσ δεν εχω ιδεα τι ειναι θεοσ και χριστιανοσυνη και πωσ με αυτεσ τισ αντυληψεισ δεν υπαρχει ποτε περιπτωση οχι να βαπτιστω αλλα τιποτα...

το διαπραγματευομαστε με εναν πιο κουλ παπα ..αλλα και αυτοσ δυσκολευεται λεει..γιατι λεει 1, 5 μινασ ειναι λιγοσ και πιεζεται ...και θα δουμε.. και βλεπουμε..κλπ..

παιδια τυπικο ειναι το θεμα..1+1=2... εμεισ να παντρευτουμε θελουμε τιποτα αλλο..

τα εχουμε ολα ετοοιμα...ΟΛΑ ομωσ..

αν εχετε καποιον που μπορει να μασ εξυπηρετισει βρε παιδι μου με ενα δεν ξερω τι δινπουν..πιστοποιητικο βαπτισησ...να κανουμε την δουλεια μασ..θα σασ ειμαι ευγνωμων... κι ασ χρειαστει και κατυχιση και οτι αλλο..

μη γελατε δεν ειναι αστειο...
    (οκ ειναι λιγο αστειο)

φιλια και περιμενω...!!!!
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    θελεις κ ανοιχτομυαλο παπα? ευχαριστως, αλλα με αυτα που διαβαζω χανω πασα ιδεα για τη χριστιανοσυνη.

εγω κοπελα μου θα του ελεγα οτι η θρησκεια που πιστευει ειναι ξεφτιλα κ θα εφευγα. σιγα μην καθομουνα να κατηχηθω!

εμενα μου αρεσει ο φιλοθεος φαρος που ειναι στον αγιο νικολαο ραγκαβα της πλακας. τωρα βεβαια δεν ξερω αν συγκεκριμενα σε αυτο το θεμα ειναι ανοιχτομυαλος, αλλα οποτε τον εχω ακουσει να μιλαει ηταν πολυ καλος.

κ μου αρεσει κ ο νικολαος χατζηνικολαου που ειναι καπου στα σπατα νομιζω, βεβαια ο συγκεκριμενος ειναι κ παρα πολυ πολυπραγμων, δλδ αντε να τον πετυχεις.

Senior Member
    σε ευχαριστω Λου...θα πρωσπαθησω να τουσ βρω να τουσ ρωτησω...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

Senior Member
    αντουλα
    αλλο πραμα ρωτας εσυ κι εχεις και το κατεπειγον, αλλο θα ρωτησω εγω, μιαςκαι δεν μπορω να σε βοηθησω στο θεμα σου...
    μου δημιουργηθηκε η εξης απορια βρε αντουλα.
    αφου με τον αντρα σου μια χαρα παντρευτηκατε με πολιτικο χωρις να αναζητησετε τον θρησκευτικο, αρα δεν ειστε και γμ τους υπερμαχους του χριστιανισμου, κι εσυ εζησες μια χαρα μεχρι τωρα, αβαπτιστη επισης, προς τι η επιθυμια να βαπτισετε το παιδι, οντες αβαπτιστοι οι ιδιοι και παντρεμενοι πολιτικα?
    μπορειτε να του δωσετε ονομα με την διαδικασια που υπαρχει, χωρις βαπτιση, να γλυτωσετε και τα εξοδα και να επιλεξει αργοτερα την θρησκεια του,οπως εγινε και με σενα, που απ οτι ειδα δεν αναζητησες την βαπτιση σου μεχρι τωρα , που το κανεις αναγκαστικα για τους λογους που προανεφερες...

(τι απαντηση ηταν αυτη στον παπα παιδακι μου, για βουδιστρια θα σε περασε!!! ακου το \"υπερτατο καλο\"!!!!ο δημιουργος μας ειναι ο θεος, κατα την θρησκεια! δημιουργος δε παντων, ορατων τε και αορατων!)

Senior Member
    χεχεχεχεχεχεχεχε

το παιδι θα βαπτηστει μονο και μονο για το σοι του αντρα μου και τον αντρα μου που ομολογουμενοσ ειναι πιστοσ χριστιανοσ αν και δεν πηγαινει εκκλησια και τετοια..εγω το δεχομαι γιατι πολυ απλα δεν θελω να τσακωθω με ολο το σοι του.. υποχωρω γιατι απλα πιστευω πωσ βαπτισμενο η οχι το παιδακι θα κανει και θα ακολουθησει αυτο που θελει...στο μελλον..

οσο για τον γαμο το κανουμε για χαβαλε ..οπωσ ειπα και καπου αλλου..δεν το ξερει κανεισ..θα ειναι εκπληξη ετσι για να γελασουμε βρε παιδι μου..χεχεχ...και για να ζησουμε και την βαβουρα να περασουμε ομορφα ..

εεε...αυτο του ειπα κι εγω με αλλα λογια:):):):)

εξαλου το βαθητερο νοημα του χριστιανισμου δεν ειναι πολυ απλα το καλο?????

εγω ετσι νομιζα παντα..χεχεχεχεχ

Senior Member
    θεωρητικά δεν είσαι ορθόδοξη χριστιανή και άρα δεν μπορείς να συμμετέχεις στα επίσημα μυστήρια. δεν ανήκεις στο κλαμπ, πως το λένε.

ε, ακυρώστε το γάμο, σιγά το πράγμα...

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    χεχεχεχεχεχεχεχε

το παιδι θα βαπτηστει μονο και μονο για το σοι του αντρα μου και τον αντρα μου που ομολογουμενοσ ειναι πιστοσ χριστιανοσ αν και δεν πηγαινει εκκλησια και τετοια..εγω το δεχομαι γιατι πολυ απλα δεν θελω να τσακωθω με ολο το σοι του.. υποχωρω γιατι πολυ απλα πιστευω πωσ βαπτισμενο η οχι το παιδακι θα κανει και θα ακολουθησει αυτο που θελει...στο μελλον..

οσο για τον γαμο το κανουμε για χαβαλε ..οπωσ ειπα και καπου αλλου..δεν το ξερει κανεισ..θα ειναι εκπληξη ετσι για να γελασουμε βρε παιδι μου..χεχεχ...και για να ζησουμε και την βαβουρα βρε παιδι μου..

πήγες και είπες στον παπά ότι θα κάνετε τον γάμο για χαβαλέ?! για τους χριστιανούς είναι μυστήριο, είναι ένωση μπροστά στο θεό, έτσι το βλέπουν,ειδικά οι παπάδες που είναι σκληροπυρηνικοί. αποκλείεται να τον πείσεις έτσι, είναι σα να του λες \"στα αρχίδια μου το τυπικό της οργανωσής σας, εγώ θέλω να σπάσω πλάκα με τα φιλαράκια μου\".

Senior Member
    Originally posted by claire
    θεωρητικά δεν είσαι ορθόδοξη χριστιανή και άρα δεν μπορείς να συμμετέχεις στα επίσημα μυστήρια. δεν ανήκεις στο κλαμπ, πως το λένε.

μα δεν τους καιει ο γαμος, αλλα η βαφτιση του παιδιου που θελουν να γινει χριστιανικη και η αντα συμφωνει για να μην μαλωσουν με το σοι του γαμπρου.τον γαμο θα τον κανουν απο σποντα. παντρεμενοι ειναι.
    δεν ειμαι αντιθετη σε αυτο, γιατι να γινει φασαρια για κατι που δεν την ενοχλει?
    το θεμα ειναι, οτι αν το σοι εχει προβλημα με την βαφτιση θα επρεπε να ειχε και με τον πολιτικο, αλλιως δεν ειναι θεμα χριστιανισμου, αλλα υποκρισιας...

Senior Member
    βρε κλερ...
    δεν ειπε στον παπα οτι θα κανει τον γαμο για χαβαλε!!!!!
    σε μας το λεει!
    απλως δεν ηταν χριστινικα μελετημενη και του ειπε αλλ αντ αλλων περι θρησκειας και στραβωσε ο παπας...

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    χεχεχεχεχεχεχεχε

το παιδι θα βαπτηστει μονο και μονο για το σοι του αντρα μου και τον αντρα μου που ομολογουμενοσ ειναι πιστοσ χριστιανοσ αν και δεν πηγαινει εκκλησια και τετοια..εγω το δεχομαι γιατι πολυ απλα δεν θελω να τσακωθω με ολο το σοι του.. υποχωρω γιατι πολυ απλα πιστευω πωσ βαπτισμενο η οχι το παιδακι θα κανει και θα ακολουθησει αυτο που θελει...στο μελλον..

οσο για τον γαμο το κανουμε για χαβαλε ..οπωσ ειπα και καπου αλλου..δεν το ξερει κανεισ..θα ειναι εκπληξη ετσι για να γελασουμε βρε παιδι μου..χεχεχ...και για να ζησουμε και την βαβουρα βρε παιδι μου..

πήγες και είπες στον παπά ότι θα κάνετε τον γάμο για χαβαλέ?! για τους χριστιανούς είναι μυστήριο, είναι ένωση μπροστά στο θεό, έτσι το βλέπουν,ειδικά οι παπάδες που είναι σκληροπυρηνικοί. αποκλείεται να τον πείσεις έτσι, είναι σα να του λες \"στα αρχίδια μου το τυπικό της οργανωσής σας, εγώ θέλω να σπάσω πλάκα με τα φιλαράκια μου\".
    εννοειτε πωσ οχι..μεταξυ μασ το λεω αυτο...

εννοειτε πωσ θα του πουμε αυτο που θελει να ακουσει...δεν θα ειναι ψεμα εξαλου..γιατι ο Μιχαλησ ειναι θρησκοσ και ειναι σιμαντικο για εκεινον...

ειπαμε ημαστε χαλαροι τυποι αλλα οχι κι ετσι..:):):) ουτε απιστοι ημαστε ουτε αλητεσ...

σεβαστη και αξια ειναι η καθε θρησκια για εμασ με ολα τα μυστηρια τησ..

Senior Member

και οι καθολικοι χριστιανοι ειναι ...και αυτοι ειναι στο κλαμπ..θεωριτικα ημουν καθολικη μα τελικα ειμαι αβαπτιστη:)

Senior Member
    Originally posted by Remedy

μα δεν τους καιει ο γαμος, αλλα η βαφτιση του παιδιου που θελουν να γινει χριστιανικη και η αντα συμφωνει για να μην μαλωσουν με το σοι του γαμπρου.τον γαμο θα τον κανουν απο σποντα. παντρεμενοι ειναι.
    δεν ειμαι αντιθετη σε αυτο, γιατι να γινει φασαρια για κατι που δεν την ενοχλει?
    το θεμα ειναι, οτι αν το σοι εχει προβλημα με την βαφτιση θα επρεπε να ειχε και με τον πολιτικο, αλλιως δεν ειναι θεμα χριστιανισμου, αλλα υποκρισιας...
    το θεμα ηταν οικονομικο...και τωρα ειναι δηλαδη..απλωσ τωρα τα ανελαβα ολα με τα χερακια μου, ειχα χρονο..και διαθεση
    ..πολυ πολυ λυτα θα γινουν ολα... χωρισ χωρουσ και πανηγυρια.. γλυκακια εξω απο την εκκλησια τα οποια θα εχω φτιαξει εγω .. και αυτο θα ειναι ολο...
    για μπομπονιερεσ θα μοιρασουμε χρυσοψαρα..ετσι για αλαγη:):):):)

οσο για την θρυσκευτικη υποκρισια που λεσ..ειναι μεγααλη συζητηση...
    οταν πια ο παπασ ειχε εκνευριστει και μου ειπε δεν υπαρχει περιπτωση κλπ και πωσ θα επρεπε να ντρεπομαι για την εντελωσ λανθασμενη σταση μου......του ειπα κι εγω..(φτου μου) πωσ εγω τουλαχιστων εχω πιστη μεσα μου..πιστευω... γιατι ξερω πολλουσ βαπτισμενουσ Χριστιανουσ ..που ουτε πιστευουν ουτε σεβονται ..ουτε ξερουν τι σημαινει Χριστιανισμοσ..αλλα να παντρευτουν μπορουν...

επεσα βλεπεισ και σε φανατισμενο παπα... παλι καλα που δεν μου ηρθε να του πω..\'\'κυριε Παπα μου..και ο φανατισμοσ αντιΧριστιανικοσ ειναι\'\'...γιατι δεν ξερω τι θα εκανε...

:P

Banned
    Ο παπάς τι σου είπε για το πρακτικό μέρος της ιστορίας, δηλαδή θεωρεί ότι ο χρόνος που έχετε μπροστά σας επαρκεί? Γιατί καλά η κατήχηση, ας πούμε ότι ο ανοιχτόμυαλος παπάς θα τη συντομεύσει, αλλά μαζί με τα διαδικαστικά προφταίνετε?

Απ\' όσο ξέρω από φιλικό ζευγάρι που είχε το ίδιο θέμα (και τελικά εγκατέλειψαν την ιδέα του θρησκευτικού γάμου), χρειαζόταν κάποια αίτηση από τον παπά στην αρχιεπισκοπή, να έρθει η σχετική απάντηση-έγκριση, μετά να γίνει η κατήχηση και μετά να οριστεί κανονικά η βάπτιση (του αβάπτιστου ενήλικα). Αυτό το λέω γιατί έγραψες \'να μας δώσει ένα πιστοποιητικό βάπτισης να κάνουμε τη δουλειά μας\', το θέμα δεν είναι απλά ένα πιστοποιητικό, πρέπει να γίνει κανονικά η τελετή της δικής σου βάπτισης προτού δοθεί το πιστοποιητικό (με νονό κλπ χεχε...). Και βέβαια μόνο έτσι μπορείτε να κάνετε θρησκευτικό γάμο.

Τι να πω βρε άντα, εμένα μου φαίνεται πολύ αγχωτικό όλο αυτό και εντελώς περιττό να πω την αλήθεια, αλλά οπωσδήποτε αφού το θέλετε δεν χάνετε τίποτα να προσπαθήσετε. Λές στο τέλος να κάνετε...τριπλή τελετή, δηλαδή τη δική σου βάπτιση, το γάμο σας και τη βάπτιση του παιδιού ταυτόχρονα? Κι ελπίζω να έχετε προσέξει το ποιος θα είναι ο νονός, μην έχετε κι άλλες εκπλήξεις τελευταία στιγμή! :)

Member
    νομιζω το βαφτίζουν το παιδί δεν το παντρεύουν :P

Senior Member
    κ πως γινεται η βαφτιση του ενηλικα? με μαγιο η χωρις μαγιο? :P

Page 1 of 4 123 ... LastLast