Results 1 to 8 of 8
Thread: απογοήτευση από φίλο, στήσιμο
-
10-09-2010, 10:29 #1
απογοήτευση από φίλο, στήσιμο
Πρόκειται για άτομο με το οποίο έκανα αρκετή παρέα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Σχεδόν τρεις κάποτε και παραπάνω φορές τη βδομάδα βγαίναμε. Παρά το ότι κάπως διαφορετικοί χαρακτήρες αυτό που με γέμιζε ήταν το ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου έβγαινα σε κλαπ και μπαρ και μάλιστα δυο φορές τη βδομάδα, έμαθα μαζί του τον τρόπο διασκέδασης εκεί και προσέγγισης για κοπέλες. Έμαθα πως μπορώ εκεί να φλερτάρω, να πλασιάζω κοπέλες έστω και αν λίγα πράγματα πετυγχαίναμε στο τέλος. Απλά τουλάχιστον έμαθα τον τρόπο. Από το σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι χωρίς φίλους να βγούμε να διασκεδάσουμε μ αυτόν τον τρόπο τώρα είχε γίνει συνήθεια. Από την πλήξη και ανία να μένω το βράδυ στο σπίτι και να μου δημιουγείτε αίσθημα απομώνωσης και να μη χαίρομαι τώρα με τις εξόδους έφτανα σε σημεία να βαριέμαι να βγαίνω συνέχεια ! Τον έκανα παρέα γι αυτό το λόγο παρά το ότι δεν ταιριάζαμε ιδιαίτερα σαν χαρακτήρες. Έπαιρνα από τη συναναστροφή κάτι που μου έλειπε.
Πρόσφατα συμφωνήσαμε να πάμε ταξίδι και πληρώσαμε. Όμως του συνέβηκε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα το οποίο μου ανέφερε αλλά δεν μου ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ρθεί μαζί μου. Μου είπε ότι θα ερχόταν ενώ φαίνεται ότι στην πραγματικότητα δεν ήθελε να έρθει. Εκμεταλλεύτηκε την μέρα αναχώρησης για να τον μεταφέρω στο πρακτορείο, χωρίς να μου πει το λόγο, μου είπε ότι θα ερχόταν στον προορισμό αργότερα με άλλο μέσο ενώ πήγε εκεί ακύρωσε την κράτηση του. Έδειξα λίγη εμπιστοσύνη ότι θα ερχόταν, αφού δεν γνώριζα ότι ακύρωσε, πήγα στον προορισμό, κανονικά στο ταξίδι στο ξενοδοχείο και εκεί διαπίστωσα ότι δεν θα ερχόταν, μου είχε πει ψέματα. Έννοιωθα ότι με έστησε. Μη μπορώντας να μείνω μόνος, μου ήρθε πλήξη και μελαγχολία να μεινω μόνος και σηκώθηκα και έφυγα και επέστρεψα. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να πάμε μαζί παρέα για διασκέδαση κλπ. Έτσι έχασα όλα τα λεφτά που έδωσα στο πρακτορείο συν άλλα που μου κόστισε που έφυγα από εκεί όταν διαπίστωσα ότι δεν θα ερχόταν. Σημειώνω ότι δεν μου απαντούσε τα τηλέφωνα όταν τον έπαιρνα αν θα ερχόταν αλλά ούτε και όταν επέστρεψα. Μετά από μερικές μέρες μου απάντησε αλλά δεν παραδεχόταν ότι με έστησε, μου έλεγε ότι θα ερχόταν άλλη μέρα αλλά ήταν πολλή το κόστος και δεν ήρθε και αρκετές δικαιολογίες που φαίνεται σκέφτηκε για να μου απαντήσει το τηλέφωνο. Κάπου νόμιζε ότι μπορούσε να με ξεγελάσει. Το αποτέλεσμα ήταν αυτός να πάρει πίσω τα λεφτά αφού φαίνεται το ακύρωσε έγκαιρα, την μέρα της αναχώρησης που τον πήρα στο πρακτορείο και εγώ βρέθηκα και εκτεθειμένος και ταλαιπωρημένος. Από τότε που μιλήσαμε δεν τον έχω ξαναπάρει τηλέφωνο, ούτε και αυτός , δέκα μέρες σχεδόν.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Να τον πάρω τηλέφωνο και να ξαναξεκινήσει η παρέα όπως πριν; Είναι και από τους χαρακτήρες που δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για ότι συμβεί και πολύ πιθανό να μου πει εντάξει να βρεθούμε και μάλιστα χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Αυτός δεν απολογείται. Θα βρεθώ ότι έχω συμβιβαστεί με ότι έγινε; Άσε που είναι και άτομο που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό και μιλά συνέχεια ότι είναι σπουδαίο άτομο. Έτυχε και άλλες φορές να μου πει ψέματα, το διαπίστωνα εκ των υστέρων αλλά ήταν μικροπράγματα. Να περιμένω από την άλλη πρωτοβουλία του; Να θεωρήσω ότι ανήκει η φιλία αυτή στο παρελθόν; Θα μου λείψει σε μεγάλο βαθμό στη ζωή μου αυτό που γράφω για όλα που βγαίναμε έξω.γιάννης
- 10-09-2010, 13:43 #2
μπορει λογω του οτι εκανες παρεα μαζι του μονο για την συναναστροφη και επειδη η φιλια δεν ειχε βασεις γιαυτο το λογο και να εγινε ολο αυτο...πρεπει να ψαξεις για ατομα που να σε γεμιζουν και σαν φιλοι αλλα και να μπορεις να βγαινεις μαζι τους γτ με τετοιου ειδους παρεες θα εισαι σε ενα συνεχεις αγχος μπας και παλι μεινεις μονος χςρις παρεα να βγεις εξω...και αντε πες βγαινατε και περνουσες καλα...στισ δυσκολες στιγμες οταν χρειαστεις ενα πραγματικο φιλο???
13-09-2010, 08:06 #3
Οχι, το άτομο δεν είναι ο φίλος που σου χρειάζεται. Γνώμη μου, γράψου σε κάποιο γυμναστήριο, σχολή τέχνης, μαθήματα χορού, μαθήματα φωτογραφίας, και κάνε φίλους απο εκει μέσα. Αξιοπιστία, προβλεψιμότητα, στήριξη: Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα σε μια φιλία.
13-09-2010, 09:33 #4
Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι ο φίλος που μου χρειάζεται. Υστερεί από τα προαπαιτούμενα που γράφεις:
««Αξιοπιστία, προβλεψιμότητα, στήριξη»». Από το πρώτο μέιλ προκύπτει ότι αυτά απουσίαζαν. Άσε που μέρες πριν το ταξίδι ζήτησα από το πρακτορείο διαφορετικά δωμάτια κάτι όμως που δε γινόταν.
Έχω και άλλους φίλους. Το ζήτημα είναι ότι η φιλία τους δεν προσφέρει καθόλου αυτό που έχω ανάγκη (που γράφω στο πρώτο μέιλ). Είχαν περάσει αρκετά χρόνια για να βρω φιλία να μου προσφέρει αυτό. Είναι αυτό που με δένει μαζί του.
(Άσε που το Σαββ/κο είχαμε επικοινωνία τηλεφωνική με τρόπο λες και όλα ήταν εντάξει).γιάννης
13-09-2010, 11:06 #5
ιωαννη,
να σου πω εγω τι σκεφτομαι.
νομιζω οτι αν η συμπεριφορα του φιλου σου σε ενοχλησε τοσο που να το σκεφτεσαι αρκετα πυκνα το θεμα κ να σε απασχολει, οτι πρεπει να του μιλησεις κ να του εκφρασεις το πως νιωθεις απο το γεγονος που συνεβη. αν το αφησεις στο ντουκου, θα του περασεις το λανθασμενο μνμ οτι ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ το περιστατικο αυτο, γιατι αν σε ενοχλουσε, δε θα μιλαγες?
κοιτα ο αλλος μπορει να ειναι κ γαιδουρι, η μπορει τετοια θεματα να μην τους δινει πολλη σημασια, η μπορει να ειναι γαιδουρι εκει που τον παιρνει κ εκει που δεν τον παιρνει να ειναι τυπος κ υπογραμμος. κ εσενα να σε θεωρει απο αυτους που τον παιρνει να σε δουλευει κ ολιγον αφου δε μιλας. με λιγα λογια οι ανθρωποι μας πατανε στο βαθμο που εμεις τους δινουμε χωρο να μας πατησουν κ αυτο δεν συμβαινει μονο σε εσενα, ειναι νομος. εγω εχω βρεθει να πατιεμαι απο τα πιο συνεσταλμενα κ μαζεμενα ατομα που μπορεις να φανταστεις. γιατι με τους πιο δυναμικους ημουν κ εγω δυναμικη κ εβγαζα τα δοντια μου, αλλα με τους συνεσταλμενους/ευθικτους με επιανε το ενοχικο κ το προσεχε μην παραξηγηθουμε κ τελικα με παταγανε οι συνεσταλμενοι!!!!
τωρα, αυτος ισως δε γνωριζει απαραιτητα οτι εσυ δε μιλας επειδη εχεις δυσκολια να διεκδικεις τα δικια σου, μπορει να θεωρει οτι το βρηκες ασημαντο.
οποτε καλο ειναι να μιλησεις, ανεξαρτητα απο το πως θα κηλυσει το πραγμα. του λες πως ενιωσες κ μετα θα δεις πως θα ανταποκριθει κ αυτος. τωρα σχετικα με αυτο που σου ειπαν, οτι δεν ειναι αυτος φιλος για σενα κ να γραφτεις αλλου να βρεις αλλους, εγω συμφωνω εν μερει. γραψου να βρεις κ αλλους, γιατι οχι, αλλα αν κ με τους καινουργιους μπαινεις στη φιλικη σχεση με τον ιδιο τροπο που μπαινεις σε αυτην εδω τη σχεση, ειναι πολυ πιθανον να σου προκυψουν προβληματα παρομοιας φυσεως κ με τους καινουργιους! δλδ αν δεν διεκδικεις αυτα που θελεις, παλι θα σε πατησουν αργα η γρηγορα!
κ ξερεις οταν γινεται με τη συναινεση σου, δεν ειναι κ ακριβως πατημα στην τελικη, σωστα? γιατι εσυ καποια πραγματα μπορει να τα ηθελες η να μη σε ενοχλουν.
φαντασου πχ το εξης σεναριο. εχετε κανονισει να πατε μαζι κ τυχαινει η αναποδια του φιλου σου, αλλα πες οτι εσυ ειχες αρχισει να εχεις ορεξη να πας μονος στο νησι κ ειχες ψιλομετανιωσει που κλεισατε να πατε μαζι. τυχαινει η αναποδια, οποτε εσυ τη βλεπεις θετικα, πας στο νησι μονος σου κ περνας πολυ καλα. δεν του λες τπτ κ μετα συνεχιζετε να κανετε κανονικα παρεα. δε θα μπορουσε να ευσταθει λογικα κ αυτο το σεναριο απο τα δεδομενα που μας εδωσες?
με λιγα λογια αυτο που θελεις πρεπει κ να το διεκδικεις γιατι σε αυτη τη ζωη τπτ δεν ειναι αυτονοητο!
αν ειναι να του μιλησεις κανε το το ταχυτερο δυνατον, το να τον παριες τηλ του χρονου να του πεις ξερεις περυσι το κ το δεν εχει κ τοσο νοημα!
εστιασε στο να εκφρασεις τη δικη σου οπτικη γωνια κ τα δικα σου συναισθηματα κ ΟΧΙ να αρχισεις να τον κατηγορεις, γιατι αυτο θα τον βαλει σε αμυνες! ΟΧΙ, εισαι μη φερεγγυος, κοπανος, εσυ φταις για ολα κλπ,
ΑΛΛΑ: ενιωσα ετσι κ ετσι με αυτο που εγινε κ με ενοχλησε το χ κ το ψ στη συμπεριφορα σου.
σχολιασε αρνητικες συμπεριφορες του κ αποφυγε γενικους χαρακτηρισμους της προσωπικοτητας του (πχ οχι εισαι μαλακας κ κοπανος, ΑΛΛΑ η χ συμπεριφορα σου με ενοχλησε)
τελος αναλογισου κ εσυ δυο σημεια.
το πρωτο ειναι μηπως του εχεις δωσει σημαδια οτι κ εσυ δε δεχεσαι να σου πει καποιος ευθεως καποια πραγματα κ τελικα αρχιζει τις μανουβρες. (δεν το πολυνομιζω απο οσα μνμ σου εχω διαβασει, αλλα σε καποιες περιπτωσεις ισχυει).
πχ καποιοι ανθρωποι δειχνουν να εχουν ιδιαιτερο προβλημα κ αντιδρουν με υπερβολικο τροπο οταν κατι παει ετσι οπως δεν το περιμεναν, η οταν καποιος τους κανει αρνητικη κριτικη. εγω μπορει να ειμαι ντομπρα γενικα σαν χαρακτηρας, αλλα το ποσο ντοπμπρα θα ειμαι σε ενα βαθμο εξαρταται κ απο τι μνμ μου εκπεμπει ο αλλος. πχ με ενα επισης ντομπρο θα ειμαι ντομπρα, αλλα με εναν ευθικτο μπορει να γινω λιγοτερο ντομπρα. πχ πες οτι ενα βραδυ δεν μπορω να βγω κ με παιρνουν τηλ 2 γνωστοι μου, ενας ντομπρος κ ενας ευθικτος. στον ντομπρο θα το σηκωσω κ θα του πως, δεν μπορω γιατι το κ το, στον ευθικτο μπορει να σκεφτω, ωχ που να μπλεκω βραδιατικα, κ δεν θα το σηκωσω καν. οποτε σκεψου μηπως κ η δικη σου συμπεριφορα τον επηρρεαζει καπως. (δε λεω οτι απαραιτητα συμβαινει κατι τετοιο, λεω ριχτου μια ματια).
το δευτερο ειναι να σκεφτεις κ μεχρι σε πιο σημειο φταιει ο φιλος σου κ περασες ασχημα κ απο πιο σημειο κ επειτα ειναι δικη σου ευθυνη.
για τις μανουβρες κ τα ιξεις αφιξεις δεν τον δικαιολογω με τπτ, αλλα για το γεγονος πως εσυ δε μπορουσες με τπτ να περασεις καλα μονος σου στο νησι, πχ να πας εκει, να γνωρισεις εκει καποιους εστω κ αν δεν τους ξαναεβλεπες ποτε, να πηγαινες σε καποια τοπικη δραστηριοτητα με τουριστικα γκρουπακια, συχνα γινονται τετοια στα νησια, πχ εκδρομες, βολτες με βαρκες με γυαλινους πατους κλπ ειναι κ δικο σου προβλημα. καποιος αλλος στην ιδια θεση με εσενα, αν το ακυρωνε η παρεα του θα καθοταν κ θα εβρισκε τροπους να περασει μια χαρα.
13-09-2010, 11:39 #6
Ευχαριστώ Lou!.. για τα λόγια σου.
Κατ΄αρχην τον πήρα τηλέφωνο και μιλήσαμε την επομένη της μέρας που επέστρεψα. Σημειώνω ότι πριν δεν μου απαντούσε το τηλέφωνο μετά που του έστειλα ένα μήνυμα στο ταξίδι που του άφηνα να εννοηθεί ότι δεν ανέχτηκα αυτό που έγινε και θα τον επέπληττα ας πούμε. Του μίλησα κάπως έντονα, ότι με έστησε, δεν μου είπε αλήθεια ότι δεν θα ερχόταν, ότι άλλα μου λέει τώρα και άλλα μου έλεγε πριν. Μπορούσα να ήμουν πιο έντονος, ίσως από φόβο δεν το έκανα. Μίλησα όμως, του άφησα έστω να καταλάβει ότι δεν τρώω κουτόχορτο.
Ναι του έδωσα έστω να καταλάβει ότι με ενόχλησε το συμβάν.
Σας είπα και πριν την ανάγκη που καλύπτει η παρέα του και τη δυσκολία να την αναπληρώσω.
Έχω συνηδητοποιήσει στη ζωή μου ότι το πόσο μας πατάνε εξαρτάται από το πόσο εμείς τους επιτρέπουμε και προσπαθώ αυτό να το εφαρμόσω στην πράξη. Παλιά το ανεχόμουν και γινόμουν θύμα, κορόιδο. Τώρα σχετικά αντιδρώ παρά το ότι βλέπω ότι θέλει ακόμα δουλειά.
Τώρα το ότι έφυγα από το νησί γιατί έννοιωσα μοναξιά και μελαγχολία σίγουα είναι κάτι που οφείλεται αποκλειστικά σε μένα, με ρίζες στα δικά μου βιώματα, που σε τέτοιες περιστάσεις όπου πρέπει να μείνω μόνος έρχονται έντονες με όλα αυτά τα συμπτώματα στο νησί. Γι αυτό σίγουρα δεν ευθύνεται ο φίλος ούτε γνώριζε, ούτε του είπα ποτέ ότι είμαι τέτοις χαρακτήρας. Σίγουρα ήταν στο χέρι μου να άντεχα να έμενα μόνος και να έκανα τις βόλτες μου και να περνούσα στο νησί ωραία.
Ίσως το ζήτημα τελικά για μένα ήταν το ότι από αυτά που μου είπε μου είπε αρκετά ψέματα, ότι όταν τον πήρα τηλεφωνο και κουβεντιάσαμε προσπάθησε αρκετά να καλυφθεί και με πείραξε αυτό που τον μετέφερα στο πρακτορείο το πρωί πριν την αναχώρηση για να ακυρώσει ενώ μου έλεγε στο δρόμο ότι θα ερχόταν με άλλο μέσο.γιάννης
13-09-2010, 12:17 #7
Originally posted by Lou!..
ιωαννη,
να σου πω εγω τι σκεφτομαι.
νομιζω οτι αν η συμπεριφορα του φιλου σου σε ενοχλησε τοσο που να το σκεφτεσαι αρκετα πυκνα το θεμα κ να σε απασχολει, οτι πρεπει να του μιλησεις κ να του εκφρασεις το πως νιωθεις απο το γεγονος που συνεβη. αν το αφησεις στο ντουκου, θα του περασεις το λανθασμενο μνμ οτι ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ το περιστατικο αυτο, γιατι αν σε ενοχλουσε, δε θα μιλαγες?
κοιτα ο αλλος μπορει να ειναι κ γαιδουρι, η μπορει τετοια θεματα να μην τους δινει πολλη σημασια, η μπορει να ειναι γαιδουρι εκει που τον παιρνει κ εκει που δεν τον παιρνει να ειναι τυπος κ υπογραμμος. κ εσενα να σε θεωρει απο αυτους που τον παιρνει να σε δουλευει κ ολιγον αφου δε μιλας. με λιγα λογια οι ανθρωποι μας πατανε στο βαθμο που εμεις τους δινουμε χωρο να μας πατησουν κ αυτο δεν συμβαινει μονο σε εσενα, ειναι νομος. εγω εχω βρεθει να πατιεμαι απο τα πιο συνεσταλμενα κ μαζεμενα ατομα που μπορεις να φανταστεις. γιατι με τους πιο δυναμικους ημουν κ εγω δυναμικη κ εβγαζα τα δοντια μου, αλλα με τους συνεσταλμενους/ευθικτους με επιανε το ενοχικο κ το προσεχε μην παραξηγηθουμε κ τελικα με παταγανε οι συνεσταλμενοι!!!!
τωρα, αυτος ισως δε γνωριζει απαραιτητα οτι εσυ δε μιλας επειδη εχεις δυσκολια να διεκδικεις τα δικια σου, μπορει να θεωρει οτι το βρηκες ασημαντο.
οποτε καλο ειναι να μιλησεις, ανεξαρτητα απο το πως θα κηλυσει το πραγμα. του λες πως ενιωσες κ μετα θα δεις πως θα ανταποκριθει κ αυτος. τωρα σχετικα με αυτο που σου ειπαν, οτι δεν ειναι αυτος φιλος για σενα κ να γραφτεις αλλου να βρεις αλλους, εγω συμφωνω εν μερει. γραψου να βρεις κ αλλους, γιατι οχι, αλλα αν κ με τους καινουργιους μπαινεις στη φιλικη σχεση με τον ιδιο τροπο που μπαινεις σε αυτην εδω τη σχεση, ειναι πολυ πιθανον να σου προκυψουν προβληματα παρομοιας φυσεως κ με τους καινουργιους! δλδ αν δεν διεκδικεις αυτα που θελεις, παλι θα σε πατησουν αργα η γρηγορα!
Πάντως από ότι καταλαβαίνω απλά σου αρέσει πως περνάτε μαζί με αυτό το παιδί δλδ δεν είναι σχέση σας πολύ επιδερμική δεν είναι κάτι πιο βαθύ. Παρόλα αυτά εφόσον ήταν και ήσουνα παρέα του /σου θα πρέπει να σέβεστε ο ένας τον άλλον.
13-09-2010, 14:40 #8
Εγώ πιστεύω ότι στηρίχτηκες πάρα πολύ σε αυτό το άτομο. Πρέπει να έχουμε διάφορους φίλους έτσι ώστε αν χάσουμε κάποιον να μην είναι μεγάλη η απώλεια. Όλα τα πράγματα αλλάζουν, τίποτα δεν μένει σταθερό. Εγώ θα συγχωρούσα το φίλο σου γιατί δεν ξέρω τι αιτίες τον οδήγησαν να κάνει αυτό που έκανε αλλά αν ήταν να τον ξανακάνω παρέα θα έπρεπε να τον έβλεπα πραγματικά μετανιωμένο. Είναι πολύ πιθανό κι αυτό που λέει ο wakeup. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πας σε νέα μέρη για να γνωρίσεις φίλους, όπως ακριβώς λέει ο Alexandergreek. Κι αυτή τη φορά να είσαι πιο προσεκτικός και να μην στηρίζεσαι τόσο εύκολα στην φιλία κάποιου.
τοξικοι φιλοι η προδότης εγω?
21-06-2025, 03:35 in Σχέσεις και Επικοινωνία