Results 1 to 15 of 15
Thread: διαζυγιο-μετοικηση
-
28-08-2010, 15:44 #1
διαζυγιο-μετοικηση
τον μαρτιο μετα απο 2 χρονια θα κανω αιτηση για να βγει το διαζυγιο ..τον μαρτιο του 2008 εγινε το πρωτο δικαστηριο πηρα την επιμελεια των παιδιων και διατροφη 350 ευρω που δεν εχει δωσει ποτε..μετα 6 μηνες που ηταν το δευτερο δικαστηριο δεν υπεγραψε, τωρα μετα τοσο καιρο και εφοσον εχω σοβαρη σχεση και τα παιδια μου θελουν και δεν εχω προβληματα λογω δουλειας πρεπει να παω σε αλλη πολη . καθησα με τον πρωην και μιλησα του ειπα οτι δεν θα του στερησω τα παιδια θα τα βλεπει οπωσ εχουν τα πραγματα αλλα δεν λεει να υπογραψει για να φυγουμε.μεχρι στιγμης δεν εχει δωσει διατροφη τα παιδια τα επερνε οποτε ηθελε και μπορουσε με κατηγορουσαν αυτοσ και οι δικοι του μπροστα στα παιδια και τωρα εχω καταθεση ασφαλιστικα μετρα για μετοικηση εχω αγχωθει δεν ξερω που θα πανε τα παιδια σχολειο που 8α μεινω ...ολα αιωρούνται σπιτι δουλεια σχολεια
- 28-08-2010, 16:25 #2
Πολυ δυσκολη η θεση σου.Δεν υπογραφει γιατι θα αναγκαστει να δινει διατροφη κ προσπαθει να το αποφυγει.Μακαρι να καταφερετε να φυγετε αλλα να ξερεις οτι θα πει πολλα ,αυτος κ οι δικοι του.Ετσι ομως δεν θα επηρεαζει συνεχεια τα παιδια.Ποσων χρονων ειναι τα παιδια σου?Η πολη που θελεις να πας ειναι κοντα στην πολη που μενεις τωρα?
28-08-2010, 18:51 #3
11 ειναι ο μεγαλος και 5 τα διδυμα... 1 ωρα και 45 λεπτα ειναι η πολη που θα παμε...αν παμε...δεν υπογραφει απο εγωισμο και γιατι τον κανουν οτι θελουν οι γονεις του..αλλοστε ο βασικος λογος χωρισμου ειναι και αυτος.
28-08-2010, 18:52 #4
συγνώμη και για 3 παιδιά δίνει διατροφή 350 ευρώ? Ή είναι για το καθένα;
28-08-2010, 19:33 #5
Με 3 παιδια μικρα ειναι πολυ δυσκολο να ξεκινησεις καινουργια ζωη χωρις βοηθεια.Ειπες οτι ο βασικος λογος χωρισμου ειναι οι γονεις του.Μηπως πρεπει να το ξανασκεφτεις?Εαν δεν υπαρχει αλλος λογος πιο σοβαρος θα μπορουσατε να κανετε μια νεα αρχη μακρια απο τους γονεις του.Εαν φυσικα τον θελεις ακομα κ σε θελει κ αυτος.
28-08-2010, 23:31 #6
Μα έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια που ξεκίνησαν τις διαδικασίες του διαζυγίου... Και η κοπέλα λέει έχει καινούρια σχέση και θέλει να κάνει μια νέα αρχή σε άλλη πόλη απ\'όσο κατάλαβα... Μάλλον δεν μπορεί να δεχτεί ότι εκείνη προχωράει τη ζωή της χωρίς εκείνον και της κάνει λίγο τη ζωή πατίνι....Επίσης δεν υπογράφει για το διαζύγιο ή απλά δεν αφήνει να φύγετε σε άλλη πόλη??
29-08-2010, 04:18 #7
ακριβως εχουν περασει 2 χρονια και απο την στιγμη που αρνηθηκε εμενα για τους δικους του εγω περισσευω..ειμαι 33 και τα υπολοιπα χρονια δε θα τα χαραμισω για καποιον που εκανα υπομονη ηδη 10 χρονια.το διαζυγιο θα βγει θελει δεν θελει μολισ συμπηρωσουμε 2 χρονια τον μαρτιο του 2011 δηλαδη...για τα παιδια λεει οτι δεν υπογραφει για να φυγουμε σε αλλη πολη...αλλα ως τωρα δε μου εχει δειξει οτι νοιαζετε καθολου για τα παιδια...350 ευρω και για τα 3 παιδια..προσπαθω και τον δικαιολογο στα παιδια ,αλλα ως ποτε,ο μεγαλοσ 11 ετων αρχιζει και τον καταλαβαινει τι ανθρωποσ ειναι ,παρολου που εγω ποτε δεν ειπα στα παιδια καμια κακια για τον ιδιο αλλα και τους γονεις του αντιθετα με εκεινους που δεν χανουν ευκαιρια
29-08-2010, 09:09 #8
Τι εννοεις οτι αρνηθηκε εσενα για τους δικους του?
29-08-2010, 12:40 #9
anastasiaalex καλημέρα,
διάβασα όσα μοιράζεσαι για την περίπτωση
και ΄μπράβο σου με 3 παιδιά και το μοιραζεσαι συγκρατημένα και με αξιοπρέπεια.
η διατροφή είναι ελάχιστη ή μάλλον ανύπαρκτη εφόσον είναι μόνο στα χαρτιά.
δυστυχώς ακόμα μια φορά διαπιστώνω την ανεπάρκεια του νομικού συστήματος,
ασ μη μακρυγορήσω για αυτό,
έχω την εμπειρία ενός διαζυγιου με 1 παιδί,
ευτυχώς για μένα είχα μια δηκηγόρο που ήταν πολύ σοφή στον χειρισμό και σύμφωνα με την
προσωπικότητα και των δυό μας χειρείστηκε ανθρώπινα τις διαδικασίες.
όμως θα σου πω ότι και γω επειδή δεν ήθελα ΄σπαθομαχίες δεν έβγαλα μαχαίρια.
μπορεί να φαίνεται ότι εμείς οι μητέρες που επωμιζόμαστε τον φόρτο της οικογένειας μετά τον χωρισμό
είμαστε αδικημένες, όπως και γω τότε που γίνονταν οι διαδικασίες έτσι ένιωθα ,
(γιατί τα συναισθήματα είναι στο ζενίθ και δεν ήταν καλός οδηγός για τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις).
όμως αναστασίααλεξ μου φαίνεται πολύ μικρό το χρονικό διαστημα τα 2 χρόνια να χωρίσεις,
να έχεις 3 παιδιά μάλιστα τα δύο διδυμα σε ηλικια τότε 3 χρόνων με μεγάλες απαιτήσεις και
σωματικές και υλικές,
να αρχίσεις καινούργια σχέση (σοβαρή που αυτό σημαίνει εκτός απο τις απολαβές και υποχρεώσεις),
ετοιμάζεσαι για μετακόμοιση,
βρε καλή μου πολλά όλα αυτά μαζί!!
πως τα καταφέρνεις?
και το μόνο που σε χαλάει τώρα είναι ότι ο πατέρας των παιδιών , (που δεν ανταποκρίνεται στα
καθηκοντά του αλλά τα δικαιώματα του τα εξασκεί)
δεν υπογράφει για μετοίκηση?
(έχεις σκεφτεί ότι ο πρώην σου όλα αυτά να μην έχει καν προλάβει να τα σκεφτεί ,όχι και να
μπορει να τα διαχειριστεί
τα παιδιά ? έχουν προλάβει να περάσουν απο την μια κατάσταση στην άλλη?
απώλεια ,χωρισμός, μείωση του οικογενειακου εισοδήματος, μείωση της επαφής με τον
πατέρα λόγω μή αποδοχής του χωρισμού, αλλαγή σπιτιού, σχολείων , φίλων , συγγενών,
ένα καινούργιο πρόσωπο διεκδικεί τουλάχιστον συναισθηματικά την μητέρα τους,?
και πάνω απο όλα η Αναστασιααλεξ έχει προλάβει να τα δει όλα αυτά?
γιατί η υπογραφή,μετοικησης μου μοιάζει ναναι το δέντρο ,όχι το δάσος.
συγνώμη βρε καρδούλα μου αν είμαι κάπως σκληρή ,
σκέφτομαι...... και εγω πολύ
ό καινούργιος υποψήφιος σύντροφος έχει δεσμευτεί με λόγια αλλά και με πράξεις
ότι θα σταθεί δίπλα σου?
γιατί εφόσον ο πρώην δεν συνεργάζεται θα συνεχισει να μην το κάνει ,μάλλον,
έχεις σκεφτεί σε ένα χρόνο που υποτίθεται θα βγεί το διαζύγιο,
ότι το ένα παιδί των 11 ετών μπορεί να το διεκδικήσει και να τρέχεται όλοι μαζί στα δικαστήρια?
ο τωρινός σύντροφος συγκατοικεί μαζί σας? απο πότε? με τα παιδιά τι σχέση έχει?
μπορεί πραγματικά να υποστηρίξει μια τετραμελή οικογένεια?
δεν μαρέσει να ρωτάω πράγματα που δεν τα μοιράστηκες και μπορει να μην θες,
΄δεν έχεις καμιά υποχρέωση να μου απαντήσεις ,αυτονόητο.
έχεις ευθύνη και υποχρέωση μόνο για τις σχέσεις που έχεις δημιουργήσει
και βέβαια μεγαλύτερη Μόνο απέναντι στον εαυτόσου που σου δώθηκε απο την δημιουργια
για να τον φροντίζεις.
φροντίζεις τον εαυτό σου? όχι μόνο να του κάνεις μανικιούρ αλλά και να του προσφέρεις
καλές συνθήκες για να ευχαριστιέται,
ίσως να φαίνομαι καχύποπτη ,αλλά όποιος έχει καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι,
και στα λέω μετά απο 7 χρόνια χωρισμού ,
που το κάψιμο είναι ανάμνηση , δεν είναι τραύμα ανοιχτό!!!
εύχομαι να τα καταφέρεις καλά για όλους σας,
και πραγματικά να ρυθμιστούν έτσι τα πράγματα που να μην υπάρχουν δυσάρεστα
συναισθήματα.
το εύχομαι !!
29-08-2010, 13:27 #10
Χμ... νόμιζα ότι χρειάζεται συγκατάθεση του γονέα όταν τα παιδιά είναι να πάνε σε άλλη χώρα, για άλλη πόλη πρώτη φορά το ακουώ. Όντως έτσι είναι;
Εύχομαι το καλύτερο για όλους.
29-08-2010, 21:50 #11
Γεία σου είμαι η αντα , σε καταλαβαίνω απόλυτα ,ο τυπος πρέπει να βάζει το παραγόντα εγωισμο και να επιρεάζεται απο το περιβάλλον του . Πρόσπαθησε με το μαλακό και με διάλογο να τα καταφερεις κυριως για τα παιδια που δεν φταινε σε τίποτα . σκέψου θετικά και ολα θα πάνε καλά
29-08-2010, 22:30 #12
Πέσατε με τα μούτρα και καταδικάζετε έναν άνθρωπο, έναν γονέα και το μόνο που βλέπετε είναι μόνο η μια άποψη.
Αγαπητή Αναστασία μπορεί όντως να έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά εγώ δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι σε έναν χωρισμό φταίνε δυο και όχι ένας….
Λες ότι ακούει συνέχεια τους γονείς του…Εσύ δεν το έβλεπες αυτό δέκα χρόνια τώρα? Εσύ δεν ακούς τους γονείς σου αλήθεια?
Θέλεις να πάρεις τα παιδιά μακριά από εκεί που μένατε και θέλεις να συναινέσει χωρίς κανέναν δισταγμό? Θα μου έκανε εντύπωση και θα τον θεωρούσα ανόητο αν όντως συναινούσε έτσι απλά.
Εσύ θέλεις να κάνεις τη ζωή σου βρήκες και νέο φύλο και καλά κάνεις αλλά και εκείνος έχει νομίζω δικαίωμα στη ζωή και στα παιδιά του όσο και αν είναι μαμμόθρεφτος όπως λες ..
Και προς θεού δηλαδή εάν μιλούσες στα παιδιά άσχημα για τον πατέρα τους…
Το ξέρω ότι είμαι ο κακός της παρέας αλλά απλά λέω την άποψη μου όσο και είναι αρεστή η όχι
29-08-2010, 23:19 #13
Originally posted by VasilisA
Πέσατε με τα μούτρα και καταδικάζετε έναν άνθρωπο, έναν γονέα και το μόνο που βλέπετε είναι μόνο η μια άποψη.
Αγαπητή Αναστασία μπορεί όντως να έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά εγώ δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι σε έναν χωρισμό φταίνε δυο και όχι ένας….
Λες ότι ακούει συνέχεια τους γονείς του…Εσύ δεν το έβλεπες αυτό δέκα χρόνια τώρα? Εσύ δεν ακούς τους γονείς σου αλήθεια?
Θέλεις να πάρεις τα παιδιά μακριά από εκεί που μένατε και θέλεις να συναινέσει χωρίς κανέναν δισταγμό? Θα μου έκανε εντύπωση και θα τον θεωρούσα ανόητο αν όντως συναινούσε έτσι απλά.
Εσύ θέλεις να κάνεις τη ζωή σου βρήκες και νέο φύλο και καλά κάνεις αλλά και εκείνος έχει νομίζω δικαίωμα στη ζωή και στα παιδιά του όσο και αν είναι μαμμόθρεφτος όπως λες ..
Και προς θεού δηλαδή εάν μιλούσες στα παιδιά άσχημα για τον πατέρα τους…
Το ξέρω ότι είμαι ο κακός της παρέας αλλά απλά λέω την άποψη μου όσο και είναι αρεστή η όχι
καλό είναι να μιλάει και κάποιος άντρας
σε αυτά τα θέματα,
πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως η αναστασιααλεξ
πέρνει 3 παιδιά μακριά απο τον πατέρα και με τις συνθήκες που έχει εκφράσει
εκτός κι αν υπάρχουν άλλα θέματα απο την πλευρά του πατέρα
που δεν θέλει να εκφράσει,
κι εγώ είχα αντιμετωπίσει θέμα οικονομικο στην αρχη του χωρισμου
και ακόμα θα μπορούσα ναμαι καλύτερα εαν έφευγα
αλλά αυτό είμαι σίγουρη πια (εχουν περασει 7 χρόνια)
και το βλέπω , οτι ο γιός μου έχει μια πολύ καλή σχέση με τον πατερα του
σχεδόν πιά βλέπονται μέρα παρα μέρα και έτσι δωθηκε και η ευκαιρία
στον πρωην συζυγό μου να σταθεί μέχρι στιγμής όμορφα δίπλα στο παιδί μας
(το ότι δεν μπορέσαμε ναμαστε οι καλύτεροι σύντροφοι
αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μαστε καλοι γονεις,
και λέγοντας καλοι θα δώσω έμφαση στο να δίνουμε αγάπη , φροντίδα,)
και έχει ρυθμίσει και τα οικονομικά πέρα απο τα ζητούμενά μου,
θα επισημάνω όμως και κάτι ακόμα
ότι δεν είχα πληγωθεί σαν γυναίκα κοντά του
και εγώ δεν είχα και ακόμα είμαι προσεχτικη στο να θίξω στο
ελάχιστο
τον ανδρικο εγωισμό του.
δεν είναι καθόλου εύκολο να δεχτείς κάποιον ως
αντικαταστάτη σου ουτε στην πρόσφατη γυναίκα σου μα
ούτε και στα παιδιά σου.
(και τα παιδιά δεν θέλουν αντικαταστάτες , τους γονείς τους θέλουν)
θέλει προσοχή η κατάσταση , καμιά βιασύνη.
αναστασιααλεξ μη μου θυμώσεις, μιλάω σύμφωνα με τις εμπειρίες μου
και εσύ δεν λες και πολλά , και μπορεί να παρασύρομαι απο
τις δικές μου σκέψεις.
καλό βραδυ!
30-08-2010, 15:22 #14
anastasiaalex , βρίσκομαι σε σχεδόν παρόμοια θέση με σένα.
η διαφορά βρίσκεται στο ότι εγώ δεν θα μετακινηθώ από την πόλη που ζούμε.
είναι σίγουρα άσχημο και για τα παιδιά και για τον πρώην σύζυγο να μένετε τόσο μακριά.
φαντάζομαι δεν μπορείς να το αποφύγεις.
μόνο με συζήτηση θα καταφέρεις κάτι.
ό,τι άλλο και να κάνεις , μάλλον δεν θα καταφέρεις κάτι καλό για κανέναν.
σου εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά!http://www.mazi.org.gr/
10-09-2010, 10:28 #15
εγινε το δικαστηριο στισ 8 του μηνα. τωρα ζητα και την επιμελεια των παιδιων...για το μονο που μιλουσε ηταν οτι υπαρχει καποιος αλλοσ στην ζωη μου.εγω δεν του στερησα την επικοινωνια με τα παιδια ,οπως τα εβλεπε θα τα βλεπει και τωρα που θα φυγω. καλεσε και τα παιδια η δικαστινα...τα παιδια ειπαν οτι θελουν να ειναι μαζι μου στην καινουρια πολη...διατροφη θα δινει μονο αν μεινω στην ιδια πολη......σε 10 μερες περιμενω την αποφαση
Ζαναξ. Εμπειρίες
17-06-2025, 21:02 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή