Results 136 to 150 of 175
-
14-03-2008, 12:34 #136
Να εκφράσω την συμπαράσταση μου κι εγώ όσον αφορά τα posts. Αν και δε είμαι από φανατικούς... προσπαθώ να συμβάλω σε ότι μπορώ. Θάρρος θέλει και χρόνο.
Τα post σου keep θα έλεγα ότι εκφράζουν τη λογική της παράλογης αρρώστιας... έτσι όλοι μαθαίνουμε από κάτι.
- 14-03-2008, 14:57 #137
Τhx ολους...
o spock ποιοσ ειναι καλε?
OMG ή εγω γερναω επικινδυνα ή εσυ εισαι πολυ νεα:P
http://img404.imageshack.us/img404/4...lcanmb3.th.jpg[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-03-2008, 16:42 #138
Originally posted by keep_walking
Really..ευχαριστω Remedy...εδω που τα λεμε ανησυχω μηπως ειμαι κατα καποιο τροπο υπερλογικος πολλες φορες...κατι σαν το spock:P
-Ήταν ο αγαπημένος μου ... !
Τ΄αυτάκια του ιδίως ... !
(... αλήθεια από \"αυτάκια\" Keeπακο πωως πάμε ;; αρχίζουν να κάνουν ... \"γωνίτσες\" ; ;) ;) ;) ;) )
23-03-2008, 21:31 #139
χεχεχεχ......... λολ..ε να μου ελεγεσ σικουερστ να καταλαβαινα....αλλα το σταρ τρεκ ε...στα πολυ τελευταια του το προλαβα..χεχε....
Κιπακο μου αυτο το ξερεισ?
Σχιζοφρένεια: Νέα αποτελεσματική θεραπεία
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=2503...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
26-10-2010, 01:36 #140
Αυτο το νημα το εχω στην καρδια μου...ηταν το πρωτο ουσιαστικο νημα...επικοινωνιας , οταν πρωτογραφτηκα και το λατρευω. Ειπα να το ανεβασω αν και απο τοτε πολλα εχουν αλλαξει:)
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-10-2010, 00:07 #141
Originally posted by tessa
keep walking,
ειναι βασικο χαρακτηριστικο ειδικοτερα της αποδιοργανωτικης σχιζοφρενειας η ελλειψη εκφρασης και συναισθηματων οπως επισης και η ασυναρτησια στο λογο οταν η συμπτωματολογια ειναι εμφανης η υπαρχει αναρρωση απο ψυχωσικο επεισοδιο. Σιγουρα συμβαλλουν και τα φαρμακα. Τα αντιψυχωτικα βεβαια - της παλαιοτερης γενεας-δημιουργουν μια γνωστικη και νευροψυχολογικη επιβαρυνση σε σχεση με την υπολοιπη φαρμακοθεραπεια. Η δικη μου αποψη στο λογο για τον οποιο τα ατομα με σχιζοφρενεια δεν γραφουν στα fora ειναι κυριως γιατι η σχιζοφρενεια ειναι μια κατα καποιο τροπο μυθοποιημενη διαταραχη με πολλα σκοτεινα σημεια για τους περισσοτερους. Ειναι ταμπου και στιγμα ενω το αγχος, η καταθλιψη και η διπολικη διαταραχη ειναι πιο κατανοητα. Για το τελευταιο οι περισσοτεροι δεν ξερουν οτι παραπεμπει στη μανιοκαταθλιψη οποτε δινουν μεγαλυτερο βαρος στον ορο καταθλιψη παρα μανια. Ενω η σχιζοφρενεια μπαινει παντα κατω απο την εννοια της \'τρελλας\', της παρανοιας και της επικινδυνοτητας. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ετσι απλα οι σκεψεις αυτες εχουν γινει πλεον αισθητες στους ασθενεις με σχιζοφρενεια εφοσον πολλοι δεν αισθανονται ανετα μαζι τους, νομιζουν πως εχουν συνεχεια μειωμενη αντιληψη της πραγματικοτητας. Ολα αυτα οδηγουν τους ασθενεις να αποφευγουν να μιλησουν ανοιχτα.
τεσσα
Αυτό θα μπορούσε να είναι μία εξήγηση ίσως;Ναι,και ο φόβος της έκθεσης είναι μία άλλη παράμετρος.Όπως σε ένα φόρουμ με διατροφικές διαταραχές τα άτομα που ποστάρουν λιγότερο είναι αυτά που αντιμετωπίζουν νευρική ανορεξία,καθώς έχει τις δυσκολότερες,πιο\"άγριες\"π� �ευρές απ\'όλες,οπότε και δυσκολία να τις επικοινωνήσει κάποιος,έτσι νομίζω και σε αυτή την περίπτωση.
Keep,καλά έκανες και το χτύπησες.
:)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-10-2010, 00:11 #142
η γνωση ειναι μεσα μας αλλα δεν ειναι η ευτυχεια. μπορει να ειναι δυναμη αλλα δεν χαριζει παρα μονο δανειζει.
27-10-2010, 00:22 #143
οι σχιζοφρενεις ακουνε αυτο που θελουν να ακουσουν. οι σχιζοφρενεις παραποινιουνται για τα εξης:
οτι καποια απο τα μελη του σωματος τους δεν ειναι δικα τους.
οτι τους κατασκοπευουν
οτι τους κοροιθδευουν
οτι οτι και να πουν ειναι αποτελεσμα του νου τους
οτι απειλουνται προς εξαφαμνηση
οτι ζητανε εκδικηση
27-10-2010, 00:31 #144
πιθανως η σχιζοφρενεια να ειναι ενα ειδος μεταθανατιας ζωης, αυτο το ενα κλικ που μπορει να παραμεινει για λιγο περισσοτερο.
καλο ειναι βεβαια να μην παραμεινει για πολυ καιρο η ψυχωση σε εναν ανθρωπο αλλα να μπορει να λαβει βοηθεια ο πασχων απο τον θεραπευτη του και να λαβει την φαρμακευτικη του αγωγη οσο πιο γρηγορα γινεται. την ψυχωση δεν την επιλεγεις. σε επιλεγει.
27-10-2010, 00:34 #145
σαφως και οι θεωριες αλλαζουν συμφωνα με την υποκειμενικοτητα του ατομου. ολα ειναι σχετικα σε σχεση με τον χρονο και την αποσταση μεταξυ δυο αντικειμενων.
27-10-2010, 09:01 #146
Rain μπράβο δίνεις το καλό παράδειγμα, ότι πάσχουν δήθεν οι άλλοι όταν θέλουν να επικοινωνήσουν με έναν ψυχωτικό. Σιγά μωρέ τι θα πάθουν; Θα τους πέσει ο ....? Ή θα κουραστούν;
Πάσχουν; Άκου πάσχουν!!
27-10-2010, 09:21 #147
Θέλεις να πεις ότι είναι εύκολο έτσι;Οκ,ό,τι πεις.Και μόνο όμως τη δική σου επικοινωνία να παρατηρήσεις,το πώς ερμήνευσες όσα έγραψα,θα το καταλάβεις.Καθόλου εύκολο δεν είναι.Και καθόλου απλό όσο το παρουσιάζεις.Αναφέρθηκα εξάλλου σε συγκεκριμένες καταστάσεις και χρονικά διαστήματα.
Αν μελετήσεις πόσες επιπτώσεις έχει η σχιζοφρένεια ας πούμε όχι μόνο στο άτομο που τον αφορά κατά πρώτον,αλλά και στο άμεσο περιβάλλον του,τα λέμε.Ξέρω γυναίκα(μητέρα)που έχει χρόνια προβλήματα από τις επιπτώσεις της ασθένειας στο οικογενειακό σύστημα.Σοβαρά προβλήματα,όχι ένα άγχος που θα περάσει.Και ξέρω και μένα εδώ που τα λέμε,που η ασθένεια της μητέρας μου-μαζί με όλα όσα έφερε αντάμα-έφτασε εμένα να γίνω κομμάτια και τ\'αδέρφια μου επίσης.
Εάν το άμεσο περιβάλλον δεν μπορεί να καταφέρει την επικοινωνία σε διαστήματα τέτοια,δε βλέπω πως κάποιοι άγνωστοι και άσχετοι περισσότερο ή λιγότερο θα το καταφέρουν καλύτερα.Μιλάμε για οξείες φάσεις πάντα,εκεί εστιάζομαι."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-10-2010, 09:37 #148
Γιατί τι πρόβλημα έχει η επικοινωνία μου; Εσύ κάνεις λάθος, συγχέεις τη διπολική διαταραχή με τη σχιζοφρένεια. Καμμία σχέση. Στην διπολική διαταραχή υπάρχει συνείδηση, μπορείς να φωνάξεις, να αντικρούσεις επιχειρήματα, να επιτεθείς. Στη σχιζοφρένεια είσαι απλώς ένα άβουλο πλάσμα, που λέει ασυναρτησίες. Άρα τι κακό να κάνεις στους άλλους; Είναι δυνατόν να μιλάμε για τέτοια; Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να επικοινωνήσεις με ένα άτομο που είναι λογικό κατα τ άλλα απλά έχει μερικές κρίσεις παραλογισμού; Τα παρεξηγείς πολύ τα πράγματα. Όσο γι\'αυτή τη γυναίκα που μου λες, μπροεί να έχει σοβαρά προβλήματα, λόγω του στίγματος. Είναι αδύνατον να έχει αυτά τα προβλήματα λόγω της έλλειψης επικοινωνίας. Μα είμαστε σοβαροί τώρα; Τι είναι αυτά που λέμε; Εκτός ότι είναι άδικα, στιγματίζεις και τους ψυχωτικούς, ότι να αυτός δεν μπορεί να επικοινωνήσει άρα μας κουράζει, και άρα δεν τον κάνουμε παρέα αν είναι να πάθουμε σοβαρά προβλήματα! Έλεος!
27-10-2010, 09:38 #149
Η επικοινωνία σου είναι καβγατζίδικη.Αυτά.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-10-2010, 09:44 #150
Ναι και πάλι θες να στιγματίσεις να πεις ότι είναι από την ασθένεια αυτό ε; Όχι από την προσωπικότητά μου που θίγεται από αυτά που διαβάζεις. Αν δηλαδή εσένα σου θίξω πχ τη μάνα ή τον εαυτό σου δεν θα καυγαδίσεις; Θα το πάρεις στο ελαφρύ; Μην μας το παίζεις και ανώτερη τώρα. Μπορεί να απαντήσεις με έναν τρόπο που έμμεσα να θίγει αν δεν καυγαδίσεις, εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση