Γιατι οι σχιζοφρενεις δεν γραφουν στα forum? - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Results 151 to 165 of 175
    Senior Member
    Αν διαβασετε τις 10 σελιδες του νηματος θα δειτε οτι ειναι ολες \"καθαρες\" απο διαμαχες , παρακαλω να μεινει ετσι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Δηλαδή πρώτον τα θέματα ανήκουν στο θεματοθέτη για πάντα(ειδικά αυτά που δεν αφορούν κάτι προσωπικό του θεματοθέτη), και δεύτερον keep σε ενδιαφέρει πιο πολύ να μην υπάρχουν διαμάχες στο θέμα σου ή να μην σε στιγματίζουν με αρνητικά λόγια; Διάλεξε. Γιατί εγώ υπερασπίζω μια ομάδα ατόμων αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλον να τον ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει όμως.

Senior Member
    Ανοιξε θεμα τοτε...ευτυχως δηλαδη που ανεφερα οτι αγαπαω ειδικα αυτο το νημα...για αυτο το επανεφερα.

Απο κει και περα η Rain δεν ειπε τιποτα στραβο...σαφως και υποφερουν και οι αλλοι οταν υπαρχει ελλειψη επικοινωνιας. Τουλαχιστον αυτοι που ενδιαφερονται γιατι αυτοι που δεν ενδιαφερονται απλως αδιαφορουν.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξω θέμα. Απλώς με ενόχλησε αυτό που είπε η Ρέιν, και δεν το ενστερνίζομαι, αν το πιστεύεις κι εσύ τι να σου πω. Το βλέπεις αλλιώς όμως, αλλά δεν παύει να είναι άσχημο. Anyway.

Senior Member
    Δεν ειναι κατι που ενστερνιζομαι εγω , υπαρχουν ολοκληροι συλλογοι στηριξης οικογενειων που εχουν καποιον που υποφερει , υπαρχει συλλογος στην Ελλαδα στηριξης για τα αδερφια του ασθενη που υποφερουν , υπαρχουν και φυσικα συλλογοι στηριξης των ασθενων. Δεν υποφερει μονο ο ασθενης αλλα και οσοι τον αγαπανε και ενδιαφερονται. Ενα απο τα πλεον σημαντικα πραγματα στην ζωη και για μερικους και το μονο ουσιωδες ειναι η επικοινωνια.

Το νημα αυτο εγινε γιατι ενοιωθα την τεραστια αναγκη να επικοινωνησω και η επικοινωνια ειχε γινει γολγοθας.
    Μια προσπαθεια δηλαδη προσεγγισης των αλλων ανθρωπων γιατι κατι δεν πηγαινε καλα στην \"συνταγη\" της επικοινωνιας.

Banned
    Ναι, υποφέρουν αν τον αγαπάνε και βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκεται υγείας, αλλά και κοινωνικά. Αλλά όχι επειδή δεν μπορούν να επικοινωνήσουν! Δεν υπάρχει τέτοιος σύλλογος και ούτε θα ήταν λογικός άμα υπήρχε. Εντάξει, η επικοινωνία δεν είναι το παν. Υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά, όπως η υγεία και η αγάπη και άλλα πολλά. Τώρα γι\'αυτούς που είναι το παν, τι να πω. Άλλο εσύ που δεν μπορούσες να επικοινωνήσεις λες. Αυτό είναι ότι εισέπραττες ίσως αδιαφορία και αυτό σε πείραζε. Άρα έλλειψη αγάπης ή έστω συμπάθειας. Εννοώ πάντως η επικοινωνία με την έννοια που τη λέμε εδώ δεν είναι το παν. Όχι με την έννοια που αρμόζει στην δική σου περίπτωση. Και εξάλλου ένας σχιζοφρενής, μπορεί να επικοινωνήσει, απλά όχι πάντα.

Senior Member
    lightbluepath θες να μας εξηγήσεις πως εννοείς εσύ την επικοινωνία?

Senior Member
    http://www.athenssiblings.com/2008/03/blog-post.html

Επικοινωνια κια ενημερωση για αδερφια και φιλους ατομων με ψυχοκοινωνικες δυσκολιες....ενα παραδειγμα , για οικογενειες γενικα υπαρχουν πολλα.

Οταν αναφερα δεν μπορω να επικοινωνησω , δεν εννοω οτι δεν μιλαγα καθολου αλλα το οτι ειχα δυσκολιες στην επικοινωνια.

Αν εμπαινα πχ στο φορουμ και εγραφα \"ΟΥΓΚ...υποφερω\" θα ειχα μερικα μηνυματα συμπαραστασης αλλα δεν θα μπαιναμε και στο ζουμι του θεματος ετσι?

Ειναι σημαντικο να μπορεις να εκφραζεσαι και να επικοινωνεις με τους αλλους ανθρωπους.

Banned
    Originally posted by keep_walking
    http://www.athenssiblings.com/2008/03/blog-post.html

Επικοινωνια κια ενημερωση για αδερφια και φιλους ατομων με ψυχοκοινωνικες δυσκολιες....ενα παραδειγμα , για οικογενειες γενικα υπαρχουν πολλα.

Οταν αναφερα δεν μπορω να επικοινωνησω , δεν εννοω οτι δεν μιλαγα καθολου αλλα το οτι ειχα δυσκολιες στην επικοινωνια.

Αν εμπαινα πχ στο φορουμ και εγραφα \"ΟΥΓΚ...υποφερω\" θα ειχα μερικα μηνυματα συμπαραστασης αλλα δεν θα μπαιναμε και στο ζουμι του θεματος ετσι?

Ειναι σημαντικο να μπορεις να εκφραζεσαι και να επικοινωνεις με τους αλλους ανθρωπους.
    Αυτοί οι σύλλογοι που μου γράφεις, δεν έχουν να κάνουν πιστεύω με την επικοινωνία αυτή καθε αυτή με την έννοια που λέει η Ρέιν πχ, αλλά με την έννοια να μπορείς να στηρίξεις τον άνθρωπό σου.
    Όσο για το ότι υποφέρεις, αυτό τα λέει όλα νομίζω, δεν χρειάζεται να μπεις στο ζουμί. Απλά θέλω να πω, για μένα η επικοινωνία δεν είναι το παν, γι\'αυτό και ποτέ δεν ήμουν ρατσίστρια με τους σχιζοφρενείς. Τώρα πως το παθα, γι\'αυτό δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεός.

Banned
    Originally posted by claire
    Η επικοινωνία είπα έχει δύο έννοιες, την εξήγησα τη μία, τώρα η άλλη που λέει εδώ η Ρέιν, είναι το να μπορείς να συνομιλήσεις δλδ περισσότερο αφορά την ομιλία αυτή καθε αυτή, τη λογική.

Senior Member
    Τωρα παντως επικοινωνεις , χτυπωντας τα πληκτρα του πληκτρολογιου...αλλοι δεν μπορουν να το κανουν.

Senior Member
    Originally posted by lightbluepath
    Η επικοινωνία είπα έχει δύο έννοιες, την εξήγησα τη μία, τώρα η άλλη που λέει εδώ η Ρέιν, είναι το να μπορείς να συνομιλήσεις δλδ περισσότερο αφορά την ομιλία αυτή καθε αυτή, τη λογική.
    άλλο η ομιλία και άλλο η λογική. μπορεί να μιλάς και να μην λες λογικά πράγματα. τέσπα. δεν θα βγει κάτι, δεν επικοινωνούμε (ουσιαστικά δατ ιζ! :P)

Senior Member
    keep, επειδή δεν διάβασα όλο το θέμα. τελικά για ποιο λόγο δεν γράφουν οι σχιζοφρενείς στο φόρουμ? λόγω του στίγματος? νιώθουν δηλαδή μειονεκτικά, ή επειδή δεν μπορούν πρακτικά? ή συνδυασμός και των δύο?

Banned
    άλλο η ομιλία και άλλο η λογική. μπορεί να μιλάς και να μην λες λογικά πράγματα. τέσπα. δεν θα βγει κάτι, δεν επικοινωνούμε (ουσιαστικά δατ ιζ! :P)
    Όχι έχει σχέση με αυτό που είπε η Ρέιν, δηλαδή άμα μιλάς και δεν λες κάτι λογικό, ουσιαστικά δεν επικοινωνείς.

Senior Member
    keep, επειδή δεν διάβασα όλο το θέμα. τελικά για ποιο λόγο δεν γράφουν οι σχιζοφρενείς στο φόρουμ? λόγω του στίγματος? νιώθουν δηλαδή μειονεκτικά, ή επειδή δεν μπορούν πρακτικά? ή συνδυασμός και των δύο?
    Την εποχη που εγραφα αυτο το ποστ ,γραφαν πολυ λιγοι που ειχαν ψυχωση...τωρα εχουμε γινει περισσοτεροι αλλα και παλι ειμαστε το 1% του πληθυσμου δηλαδη πολλοι.

Μερικοι ειπαν λογω στιγματος , αλλα εδω ειναι ιντερνετ σωστα? (Απο την αλλη φυσικα δεν γραφεις προϊδεαζοντας αρνητικα τον συνομιλητη σου...εχω το ταδε...προτιμας να φας τον χρονο σου σε...καμακι ας πουμε:P)

Πρακτικοι λογοι σιγουρα παιζουν , οπως εξικοιωση και προσβαση στο διαδικτυο , ισως αυτος να ειναι ο κυριοτερος λογος.

Αλλα μπορει και για αυτο που διαμαρτυρομουν δηλαδη δυσκολια εκφρασης , δεν εχουν κατι να πουν.

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast