Γιατι οι σχιζοφρενεις δεν γραφουν στα forum? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 12 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 175
    Senior Member
    Originally posted by vince
    Οι σχιζοφρενείς δεν εκφράζονται λογικά όταν βρίσκονται σε ψυχωτική κατάσταση, αλλα βέβαια ο κάθε άνθρωπος διαφέρει. Και πίστεψε με φίλε μου υπάρχουν λογικότατοι άνθρωποι με πολλές προκαταλήψεις και πολλά κουσούρια. Τώρα οσον αφορά αυτά που έγραψα για τη κατάθλιψη, απλά μια γνώμη ειπα με λίγη ποιητική αύρα δεν μιλάω κυριολεκτικά :) (μπορεί να λέω και μπούρδες για μερικούς) και πιστεύω πως με το να γράφω στο διαδύκτιο για το πρόβλημα μου θα βοηθήσω καποιους άλλους να νιώσουν καλύτερα.
    Μου άρεσαν πολύ όλα όσα έγραψες και να ακόμα μια έκπληξη από έναν ψυχωσικό.....Καλά έκανες και έγραψες με ποιητική αύρα.Μου άρεσε....Τα ερπετά από τους ανθρώπους ε;Καλό και αυτό....Θες να πεις λίγα λόγια για την ψύχωση;Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν η ψύχωση και η σχιζοφρένεια είναι συνώνυμα;Θυμάμαι μόνο κάτι αχνά και μπορεί να είναι και λάθος.Ότι η σχιζοφρένεια είναι μια μορφή ψύχωσης.Διορθώστε με αν κάνω λάθος.Ακούω για ψυχωσικά επεισόδια ότι εμφανίζουν κάποιοι ασθενείς αλλά χωρίς να αναφέρεται ότι νοσούν από σχιζοφρένεια.Μήπως λοιπόν δεν είσαι σχιζοφρενής αλλά απλά ψυχωσικός;Δεν ξέρω.Βοηθήστε να ξεμπλεχτώ.......
    Vince you touched me βρε!!!!!

Senior Member
    Εσύ απ\'ότι μας λες γλίτωσες τουλάχιστον την σεξουαλική δυσλειτουργία...Να και κάτι ενθαρρυντικό.....

Senior Member
    Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα, αλλα και απλά ψυχωσικός να είμαι τα φάρμακα δεν τα κόβω. Δεν θέλω να το ρισκάρω, η ψύχωση είναι σαν τη καρδιακή προσβολή΄δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις, τουλάχιστον τη πρώτη φορά. Άν βέβαια υπάρχει αυτογνωσία και φαρμακευτική αγωγή τότε τα πράγματα ειναι αρκετά πιο ασφαλή.

Όσο για το σέξ, παλιότερα στην εφηβεία μου δεν είχα ικανοποιητική στύση για αρκετο καιρο (3 χρονια περίπου) εξαιτίας μιας φάρσας που μου κάναν κάτι παιδιά απ΄το σχολειο. Παρόλο που το μέγεθος μου είναι πάνω απ΄το μέσο όρο, είχα αποκτήσει αρκετή αρνητικότητα. Στα 19 με 20 μου όμως (όταν φοιτούσα) με πήρε απ\'το χέρι μια μεγαλύτερη μου και με απελευθέρωσε σεξουαλικά. Απο τότε είχα αρκετές σεξουαλικές επαφές (είτε σε μόνιμη σχέση είτε σε σύντομη) χωρίς προβλήματα. Μια κοπέλα μάλιστα με εκμεταλλευτηκε για να της λύσω τις ασκήσεις των μαθηματικών. :P

Senior Member
    Originally posted by vince
    Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα, αλλα και απλά ψυχωσικός να είμαι τα φάρμακα δεν τα κόβω. Δεν θέλω να το ρισκάρω, η ψύχωση είναι σαν τη καρδιακή προσβολή΄δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις, τουλάχιστον τη πρώτη φορά. Άν βέβαια υπάρχει αυτογνωσία και φαρμακευτική αγωγή τότε τα πράγματα ειναι αρκετά πιο ασφαλή.

Όσο για το σέξ, παλιότερα στην εφηβεία μου δεν είχα ικανοποιητική στύση για αρκετο καιρο (3 χρονια περίπου) εξαιτίας μιας φάρσας που μου κάναν κάτι παιδιά απ΄το σχολειο. Παρόλο που το μέγεθος μου είναι πάνω απ΄το μέσο όρο, είχα αποκτήσει αρκετή αρνητικότητα. Στα 19 με 20 μου όμως (όταν φοιτούσα) με πήρε απ\'το χέρι μια μεγαλύτερη μου και με απελευθέρωσε σεξουαλικά. Απο τότε είχα αρκετές σεξουαλικές επαφές (είτε σε μόνιμη σχέση είτε σε σύντομη) χωρίς προβλήματα. Μια κοπέλα μάλιστα με εκμεταλλευτηκε για να της λύσω τις ασκήσεις των μαθηματικών. :P
    Lol με το τελευταίο.Μπορείς να μου περιγράψεις τι αισθάνεσαι στην ψύχωση;Δηλαδή γιατί το αποκαλείς καρδιακή προσβολή;

Senior Member
    Η ψύχωση είναι κάτι το απαίσιο. Όταν το έπαθα για πρώτη φορα ήμουνα μες τη τσίτα συνεχώς, με ενοχλούσαν τα πάντα και νόμιζα πως όλος ο κόσμος μιλάει για μένα. Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες αλλα με λίγα λόγια είχα πλάσει μες το μυαλό μου μια κόλαση. Και δέ μιλάω για τη καθημερινή κόλαση που περνάει ένας λογικός άνθρωπος. Νόμιζα πως περνούσα κάποιο nervous breakdown, οτι δηλαδή μου είχαν σπάσει τα νεύρα αλλα ήταν κάτι πιο πολύπλοκο στην ουσία. Πραγματικά δε θέλω να το θυμάμαι. Ακουστικές παραισθήσεις δεν είχα ποτέ αλλα μάλον είχα οπτικές δεν ειμαι και πολυ σιγουρος. Μερικά πράγματα θα ήθελα να τα διαγράψω απο τη μνήμη μου.

Senior Member
    οκ......

Senior Member
    Καλοσωρισες Vince και απο μενα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα!

Senior Member
    Keep ένας δικός σου..Δείξε του τα κατατόπια.....

Senior Member
    Keep ένας δικός σου..Δείξε του τα κατατόπια.....
    Εμμμ τι κατατοπια να δειξω που ακομα ψαχνομαι και λεω να αρχισω και ψυχοθεραπεια.
    Αληθεια Vince τωρα που εφυγε η ψυχωση πως τα πας με τα αρνητικα συμπτωματα εχεις καθολου του στυλ...βαριεμαι...δεν εχω ενεργεια...δεν μιλαω πολυ και κατι τετοια.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Συνήθως είμαι οκ, κάποιες στιγμές όμως νιώθω πως αγωνίζομαι για να είμαι καλα. Και όπως λες κι εσύ κηπ, ορισμένες φορές ο εγκέφαλος μου όντως επιβραδύνει (βαρεμάρα, λίγα λόγια, κούραση κτλ).

Άν θές να πάρεις κουράγιο όμως δες κι αυτό: www.chovil.com

Το site αυτο το έχει δημιουργήσει ένας 50χρονος που πάσχει απο σχ απο τότε που ήταν 20αρης. Εδώ και 17 χρόνια παίρνει φάρμακα και τα πάει καλά. Σε ερώτηση που του έκανα μου απάντησε πως αυτά τα 17 χρόνια δεν έχει υποτροπιάσει ποτέ παρα μόνο μια φορά κι αυτό για 2-3 ώρες. Μου είπε πως τα φάρμακα τον έσωσαν. Προτού όμως αρχίζει να παίρνει φάρμακα πέρασε τα πάνδεινα.

Senior Member
    Δεν φοβαμαι υποτροπη...αυτος ειναι ενας πολυ-πολυ μακρινος φοβος οσο παιρνω τα φαρμακα...περισσοτερο φοβαμαι μηπως δεν καταφερω να βελτιωσω τη ζωη μου...κυριως τις κοινωνικες επαφες μου λογω προβληματων επικοινωνιας...για αυτο θα αρχισω και ψυχοθεραπεια.Δυστυχως για τα αρνητικα συμπτωματα δεν υπαρχει ακομα ψυχοφαρμακο...ναι βεβαια δεν το συζητω καμμια σχεση με την κολαση της ψυχωσης.
    Να σαι καλα θα επισκεφτω το site να διαβασω τις εμπειριες που ειχε αυτος ο ανθρωπος λιγο αργοτερα...κατα το βραδακι μιας και ειναι ενδιαφερον...και αν εχεις και αλλα λινκ ποσταρε τα.

Senior Member
    Keep απο καταχρήσεις πως πάς? Το ρωτάω αυτό γιατι διάβασα πως οι περισσότεροι με σχ καπνίζουν. Επίσης μακρυά απο αλκοολ/ναρκωτικά (με αυτά ευτυχώς δεν έχω πρόβλημα αλλα καπνίζω και πίνω καφέδες). Κάτι το οποίο μου έκανε καλό είναι μια υγειινή προσέγγιση. Με το να προσέχω τη διατροφή μου και με το να γυμνάζομαι (τωρα που ειναι καλοκαίρι οχι και τοσο) κάτι εχω κάνει.

Συγκεκριμένα:

Καταναλώνω τα σωστά λιπαρά/πρωτείνες - Ω3 (θαλασσινά, αυγά & ξηροί καρποί -προσοχη με μετρο όι ξηροί καρποί γιατι παχαίνουν-), Γάλα, Δημητριακά (για πρωινό), Φρούτα και λαχανικά (κυρίως). Μην ξεχνάς πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται απο λίπος και νερό και χρειάζεται τα απαραίτητα \"καύσημα\".

Γυμνάζομαι όσο μπορώ - κυρίως αερόβια γυμναστική. Το χειμώνα κάνω και ασκήσεις με βάρη. Μερικοί πιστεύουν πως η γυμναστική παράγει την ορμόνη της ευτυχείας.

Απο αλκοολ πίνω ελάχιστα (1-2 φορές την εβδομάδα). Επίσης προτιμώ το κρασί η τη μπύρα απο κατι πιο βαρύ.

Όταν αισθάνομαι άγχος κάνω μασαζ στο κεφάλι μου και παίρνω βαθιές αναπνοές.

Αυτά για την ώρα ελπίζω να φανούν χρήσιμα σε μερικούς ανθρώπους. Προσοχή ομως δεν είμαι ειδικός.

:)

Senior Member
    Η γυμναστική παράγει την ορμόνη της ευτυχίας της οποίας το όνομα μου διαφεύγει και είναι επιστημονικά αποδεκτό.Αλλά τα αποτελέσματα είναι παροδικά.....

Senior Member
    Καπνιζω και πινω καφεδες...και δεν βλεπω να τους κοβω ειναι απο τις μεγαλυτερες απολαυσεις μου...εκτος αυτων δεν μπορω να πω φροντιζω τον εαυτο μου...προσεχω την διατροφη μου...δεν γυμναζομαι αλλα θα ξεκινησω σιγα-σιγα μονο που τωρα κανει πολυ ζεστη και το σκεφτομαι.
    Ποτα ξεσαλωνω καμμια φορα αλλα δεν μπορω να πω οτι πινω ιδιαιτερα...αποφευγω οσο για ναρκωτικα μακρια...ενα τσιγαρο πηγα να κανω και επεσα σε τετοια καταθλιψη που εκανα μια εβδομαδα να συνερθω απο τις καταθλιπτικες σκεψεις που μου περασαν στο κεφαλι.

Page 7 of 12 FirstFirst ... 56789 ... LastLast