Γιατι οι σχιζοφρενεις δεν γραφουν στα forum? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 175
    Senior Member
    Το ABILIFY (aripiprazole) βοηθαει στη βελτιωση μιας σειρας συμπτωματων που σχετιζονται με τη σχιζοφρενεια και περιλαμβανουν ακουστικες και οπτικες ψευδαισθησεις, ασαφη σκεψη, η υπαρξη και η παρουσια αβολων και ανησυχητικων σκεψεων αισθηματα συγχησης και ελλειψη ενδιαφεροντος σε πραγματα που εδιναν ευχαριστηση στο παρελθον.
    Ερευνες εχουν δειξει οτι η βελτιωση ερχεται στις πρωτες δυο βδομαδες χρησης του ABILIFY και οσο μεγαλυτερη η διαρκεια της θεραπειας τοσο μεγαλυτερη βελτιωση των συμπτωματων.
    Το ABILIFY χρησιμοποιειται ακομα και στη διπολικη διαταραχη τυπου 1 σε οξυ μανιακο η μεικτο επεισοδιο (μανιακα και καταθλιπτικα συμπτωματα μαζι) σαν σταθεροποιητης. Δεν χρησιμοποιειται για τη διπολικη καταθλιψη.

Senior Member
    keep walking τι τυπο σχιζοφρενειας εχεις αν επιτρεπεται?

Senior Member
    Δυσκολη ερωτηση.
    Εχω διαγνωση ψυχωσικη συνδρομη.
    Δεν μπηκα ποτε σε ψυχιατρειο...αρνουμενος πεισματικα να μπω...και εχω συναντηθει με τον ψυχιατρο τρεις φορες αν θυμαμαι καλα προσωπο με προσωπο και εγω δεν ημουν απολυτα ειλικρινης και αυτος δεν με εχει ενημερωσει για τιποτα.
    Παντως μου εχει πει οτι πασχω απο σχιζοφρενεια.
    Τωρα να προσπαθησω να αυτοδιαγνωστω...συμφωνα με τα λεγομενα του site (μορφες σχιζοφρενειας και συμπτωματα συνοπτικα) σιγουρα δεν εχω κατατονικη σχιζοφρενεια.
    Απο την παρανοειδη σχιζοφρενεια δεν εχω τα Θυμος, Βια,Εκτεταμενη διαθεση για καβγα και επιχειρηματολογια.
    Απο την αποδιοργανωτικη θα ελεγα (θελω να πιστευω:p) δεν εχω ασυναρτησια.
    Τα αλλα ομως χμμμμμμμμμμ ναι μπορεις να πεις τα εχω.
    Τα κυριοτερα προβληματα μου μετα την χορηγηση φαρμακευτικης αγωγης ειναι η ελλειψη λογου,μεγαλη δυσκολια στην κατανοηση της πληροφοριας που εμπεριεχεται κυριως στον προφορικο λογο,εξαιρετικα φτωχη μνημη,επαναλαμβανομενη ιδιομορφια (αν καταλαβα καλα...πιστευω να εννοει αυτο που εννοω) και δεν θελω να αναφερω περισσοτερα.
    ΑΑΑΑΑ και κατι ακομα δεν ειμαι...υποχονδριος αν με πιστευετε.:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    εμενα μια πρωην μου εχει συναισθηματικη ψυχωση απο οτι μου ειπε...παιρνει resperdal 1 χαπακι το βραδι...δεν της φαινεται ομως...και αυτο με εχει παραξενεψει...αυτο θεραπευεται δηλαδη θα κοψει ποτε τα φαρμακα χωρις να παιρνει κατι να την κραταει σε ενα ικανοποιητηκο επιπεδο υπαρχει τετοια πιθανοτητα?αυτο δεν μπορω να καταλαβω...κοβουν οι ψυχοτικοι ποτε τα φαρμακα?

Senior Member
    Δεν ξερω...και κανεις δεν ξερει μαλλον πως θα εξελιχθει η πορεια παντως εχω ακουσει ακομα και για σχιζοφρενεις που ειναι ενταξει και χωρις φαρμακευτικη αγωγη.

Edit:Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα κοψει....
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Να ρωτησω και εγω κατι.Σχετικα με τη δυσκολια κατανοησης του προφορικου λογου,η οποια με δυσκολευει πολυ στην καθημερινοτητα μου μηπως θα μπορουσε να με βοηθησει ενα φαρμακο οπως το Ritalin που χρησιμοποιηται για την ασθενεια ADHD.Απο οτι διαβαζω μαλλον δεν θα μου εκανε καλο αλλα πραγματικα τραβαω το διαολο μου με αυτη τη δυσλειτουργια.(cognitive dysfunction).
    Ξερω απο τωρα οτι η απαντηση ειναι αρνητικη:(

Senior Member
    παιδιά, πού βρίσκετε όλες αυτές τις πληροφορίες; με ενδιαφέρουν κι εμένα.

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Να ρωτησω και εγω κατι.Σχετικα με τη δυσκολια κατανοησης του προφορικου λογου,η οποια με δυσκολευει πολυ στην καθημερινοτητα μου μηπως θα μπορουσε να με βοηθησει ενα φαρμακο οπως το Ritalin που χρησιμοποιηται για την ασθενεια ADHD.Απο οτι διαβαζω μαλλον δεν θα μου εκανε καλο αλλα πραγματικα τραβαω το διαολο μου με αυτη τη δυσλειτουργια.(cognitive dysfunction).
    Ξερω απο τωρα οτι η απαντηση ειναι αρνητικη:(
    Keep walking,
    η απαντηση ειναι αρνητικη σχετικα με τη χρηση του Ritalin εφοσον προκειται για μια εντελως διαφορετικη παθηση και το παραπανω φαρμακο χορηγειται σε παιδια για την αυξηση και τον ελεγχο της προσοχης και της συμπεριφορας στο ADHD καμια σχεση με σχιζοφρενεια.
    Δεν μπορω να ξερω ποιον τυπο σχιζοφρενειας εχεις αλλα γιατι δεν ρωτας τον γιατρο σου ειναι σημαντικο νομιζω να γνωριζεις εφοσον ο τυπος της σχιζοφρενειας καθοριζει σημαντικα την πορεια και την εξελιξη της διαταραχης. Το ψυχωσικο συνδρομο ειναι μια πολυ γενικη διαγνωση που συνηθως και παλι χωρις να ειναι απαραιτητο σε βραχυ ψυχωσικο επεισοδιο.
    Τα συμπτωματα που αναφερεις παρολα αυτα παραπεμπουν ειτε σε αποδιοργανωτικη ειτε σε ελλειματικη μορφη σχιζοφρενειας -δεν ειναι απαραιτητο να εχεις ολα τα συμπτωματα και χαρακτηριστικα 3 με 4 για να γινει η διαγνωση-. Ο γιατρος σου βεβαια ειναι ο μονος αρμοδιος να σου πει και αυτα που σου λεω δεν ειναι τιποτα αλλο απο πληροφοριες.
    Το να μην θελεις να νοσηλευτεις ειναι απολυτα κατανοητο αλλα το να μη λες τα παντα στο γιατρο σου δεν ειναι. Οσες περισσοτερες λεπτομερειες αναφερεις και οσες περισσοτερες ερωτησεις κανεις τοσο το καλυτερο για σενα. Θα μπορεσεις να καταλαβεις πολλα πραγματα γι αυτο που σου συμβαινει και αν πραγματικα αναζητησεις βοηθεια και κατα συνεπεια βοηθησεις τον εαυτο σου τοτε υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να σταματησεις τη φαρμακευτικη αγωγη στο μελλον και να μαθεις να χειριζεσαι τα συμπτωματα που ισως παρουσιασεις με αλλες ψυχοθεραπευτικες υποστηρικτικες μεθοδους.
    Οσον αφορα τη δυσκολια κατανοησης του προφορικου λογου και τις δυσκολιες στη μνημη ειτε ειναι καταλοιπα συμπτωματων του επεισοδιου, ειτε χαρακτηριστικα της μορφης σχιζοφρενειας που εχεις. Γιατι δεν τα αναφερεις στο γιατρο σου να σου πει την αποψη του. Η δικη μου συμβουλη ειναι να τον επισκεφτεις ενημερωτικα αυτη τη φορα γιατι απο το τηλεφωνο δουλεια δεν γινεται.

Senior Member
    Εχο μια απορεια. Ο keep εγραφε οτι δεν εχει θυμο διαθεση για καβγα και λεω. Μπορει να ειναι καποιος με σχιζοφρενεια και να μην το εχει παρει χαμπαρι και να κανει κακο και μετα να το δουν οταν τον εξετασει ο γιατρος που θα πει το δικαστηριο;

Senior Member
    berg
    καποια απο τα εγκληματα που εχουν γινει μεχρι τωρα -κυριως αυτα που σχετιζονται με εγκληματα παθους και μαζικη δολοφονια συνηθως ατομων συγγενικων- γινονται απο ατομα με εντονα χαρακτηριστικα παρανοικης η σχιζοτυπης προσωπικοτητας η ακομα και σχιζοφρενεια παρανοικου τυπου. Αναφερουν πως το ατομο ειχε \'ψυχολογικα προβληματα\', \' εκδηλωνε παθολογικη ζηλια\', \'ξεσπασματα θυμου\' και αδικαιολογητη κατα τα αλλα οργη. Σπανια βεβαια αναφερουν το παραληρημα καταδιωξης, κατατρεγμου, ζηλιας και εμμονων για το ατομο που διεπραξε το εγκλημα και ακομα σπανιοτερα τις ακουστικες ψευδαισθησεις -κατοπιν το ανεφεραν στην περιπτωση του Σεχιδη- στον οποιο διεγνωστηκε παρανοικη σχιζοφρενεια εφοσον οι φωνες που ανεφερε τον οδηγησαν να σκοτωσει ολη την οικογενεια γιατι ηθελαν να τον \'βλαψουν\'. Το σχεδιο οφειλοταν στις φωνες συμφωνα με τον ιδιο.
    Στα εγκληματα παθους απο την αλλη υπαρχουν εμμονες ιδεες που εχουν να κανουν με το αν ο συζυγος η συντροφος ειναι πιστος η οχι χωρις να δωθει μια ακριβης και συνηθισμενη εξηγηση για το πως φτανουν σ αυτο το συμπερασμα.
    Αυτο βεβαια που δεν ξερω ειναι την καταληξη αυτων των ανθρωπων στα ψυχιατρικα νοσοκομεια και τι ελαφρυντικα τους αναγνωριζονται.
    Ολα τα παραπανω βεβαια συμβαινουν σε ατομα που ειτε δεν γνωριζουν οτι εχουν καποια μορφη σχιζοφρενειας, ειτε αρνουνται να ακολουθησουν φαρμακευτικη αγωγη διοτι αμφιβαλλουν/ δεν εχουν επιγνωση της καταστασης τους. Δε σημαινει πως οποιος εχει σχιζοφρενεια ειναι και εγκληματιας η το αντιστροφο.

Senior Member
    Θα προτιμουσα στην περιγραφη της συμπτωματολογιας της ασθενειας στο site να διαχωριστουν τα αρνητικα συμπτωματα απο τα cognitive symptoms...δεν ξερω πως ειναι στα ελληνικα.

Cognitive Symptoms of Schizophrenia
    Cognitive symptoms refer to the difficulties with concentration and memory. These can include:
    disorganized thinking
    slow thinking
    difficulty understanding
    poor concentration
    poor memory
    difficulty expressing thoughts
    difficulty integrating thoughts, feelings and behavior

Μερικα απο αυτα ειναι που δυσκολευουν σε μεγαλο βαθμο τη ζωη μου και ακομα οι φαρμακευτικες αγωγες δεν στοχευουν σε αυτα αν και γινεται ερευνα.

Senior Member
    ..keep .. να ρωτησω κι εγω κατι?..κατ αρχασ εισαι καλητερα?... νιωθεισ καλητερα που συνεχιζεις την καινουρια σου θεραπειουλα?
    ...και 2ρον... λες πως αρνιωσουν να μπεισ σε ψυχιατρειο... ποιοσ σου ειπε να πασ??..σε πιεσανε?... πωσ καταφερεσ να μη μπεισ?... ..απλα απο παντα ειχα τα αγχη σχετικα με αυτες τισ ερωτησεις...
    ..ελπιζω να εισαι καλα... φιλακια ..και καλο κουραγιο...
    φιλικα Αdzik
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Ευχαριστω tessa

Senior Member
    ..keep .. να ρωτησω κι εγω κατι?..κατ αρχασ εισαι καλητερα?... νιωθεισ καλητερα που συνεχιζεις την καινουρια σου θεραπειουλα?
    ...και 2ρον... λες πως αρνιωσουν να μπεισ σε ψυχιατρειο... ποιοσ σου ειπε να πασ??..σε πιεσανε?... πωσ καταφερεσ να μη μπεισ?... ..απλα απο παντα ειχα τα αγχη σχετικα με αυτες τισ ερωτησεις...
    ..ελπιζω να εισαι καλα... φιλακια ..και καλο κουραγιο...
    φιλικα Αdzik
    Η θεραπεια παει καλα , ειμαι καλυτερα αλλα ορισμενα πραγματα ειμαι σιγουρος δεν θα μπορεσει να τα φτιαξει οπως τα cognitive symptoms που δεν υποχωρουν.
    Οσο για το ψυχιατρειο δεν ηρθαν να με παρουν και με τις ασπρες μπλουζες απλως οταν ειχε \"ανθησει\" η ασθενεια οι δικοι μου μου λεγανε οτι ισως θα ηταν καλο να μπω για λιγο μεσα για το καλο μου.Καταφερα να μη μπω οταν \"ειδα\" το προβλημα μου και ακολουθησα θεραπεια.Το πως καταφερα να δω το προβλημα μου ειναι μια περιπετεια που δεν θελω να αναφερω αλλα η συνειδητοποιηση ηρθε ξαφνικα και θυμαμαι οτι εκλαψα πολυ τοτε...δημοσια σε μια καφετερια σε καποια πολη...μονος μου.Φυσικα δεν ηξερα ακομα τι εχω μιας και δεν ηξερα και τιποτα για τις ψυχικες παθησεις.
    Περισσοτερο τωρα με απασχολει η επικοινωνια με τους αλλους ανθρωπους η οποια εχει γινει πολυ δυσκολη και εγω περασα και περναω μεγαλο διαστημα απομονωμενος απο το κοινωνικο συνολο και φυσικα η λειτουργικοτητα μου στην δουλεια και να μπορεσω να κυνηγησω μερικα ονειρα που εμειναν ανεκπληρωτα οπως να σπουδασω κατι επιπλεον απο αυτα που προλαβα και σπουδασα μονο και μονο απο χομπι και για να αποδειξω στον εαυτο μου οτι ακομα μπορω.

Senior Member
    κιπ, σου εύχομαι από καρδιάς τα όνειρά σου να πραγματοποιηθούν. Από σένα. με αγγίζει ο τρόπος που γράφεις. πάλεψέ το. συνεργάσου με αυτούς που νιώθεις και εκτιμάς ότι μπορεί να σε βοηθήσουν.
    άνθρωπος για τον οποιο πόνεσα πολύ μάλλον ήταν κάπως στη δική σου θέση. τον παρακαλούσα να πάει σε ειδικό και δεν ήθελε, έλεγε δεν έχει τιποτα, θα το παλέψει. σε κάποια στιγμή, εντελώς΄μόνος, ένιωσε πως όντως πρέπει κάτι να γίνει, αλλιώς η \'τρέλα\' εξαπλωνόταν παντού. τότε βρήκε μόνος του κάποιο ψυχίατρο, στον οποίο κι εγώ, μετά, όταν τον γνώρισα, παρεδωσα κομμάτια της αγωνίας που είχα ζήσει.
    το ηθικό διδαγμα για μένα είναι πως πρεπει κανείς να διαχειρίζεται μόνος του τη σχέση με τον ειδικό που επιλέγει.
    καλή σου μέρα, καλή δύναμη σε όλα. να προχωράς πάντα... :)

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast