Results 1 to 15 of 44
Thread: Ταχυπαλμίες + κρίση πανικού
-
30-08-2010, 22:53 #1
Ταχυπαλμίες + κρίση πανικού
κρίσεις πανικού και άγχος
Γεια χαρά,
έψαχνα και εγώ στο Internet και έπεσα πάνω σε αυτό το forum.
Πριν 2 μήνες εκεί που καθόμουνα και έβλεπα τηλεόραση έπαθα ξαφνικές ταχυπαλμίες και φοβήθηκα πολύ.
πήρα την πίεση μου και είχα 8,5 με 13,5 και 140 σφυγμούς. Πήρα ένα Inderal (1/2) και ηρέμησα. Μετά από 2 μέρες το έπαθα πάλι σε ένα σινεμά.
να πω ότι είχε προηγηθεί των ταχυπαλμιών πάρα πολύ εργασία για ένα εξάμηνο. ελάχιστος ύπνος, πάρα πολλοί καφέδες και άγχος.
Κάποια στιγμή είχα κάτι πεταρίσματα στο στήθος. ένιωθα ότι κάπου έχανα ένα σφυγμό για 1 δευτερόλεπτο.
δεν πίνω και δεν καπνίζω καθόλου. δεν κάνω καταχρήσεις. δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά και δεν έχω καπνίσει ποτέ. Δεν πίνω καθόλου αλκοόλ. είμαι όμως υπέρβαρος κατά 15 κιλά και ανά περιόδους μόνο έχω φυσιολογικό άγχος.
αποφάσισα να πάω στους γιατρούς.
Πήγα στο ιδιωτικό γραφείο σοβαρού καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος με εξέτασε με το στηθοσκόπιο. Μου έκανε ΗΚΔ, Triplex,holter ρυθμού. Τα αποτελέσματα τα εκτίμησε ως εξαιρετικά. Πήγα σε άλλο καρδιολόγο και έδειξα αυτά τα αποτελέσματα και τα βρήκε εξαιρετικά και αυτός. Έκανα πάλι triplex και καρδιογράφημα σε καρδιολογική μονάδα μεγάλου νοσοκομείου και ο γιατρός χαρακτήρισε την καρδιά μου ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
έκανα test κοπώσεως και τα αποτελέσματα ήτανε πολύ καλά.
Έκανα αιματολογικές εξετάσεις. ήτανε πολύ καλές. ο θυροειδής επίσης. έκανα εξετάσεις ούρων, πάρα πολύ καλές.
έκανα ακτινογραφία θώρακα και πνευμονολογική εξέταση και όλα καλά.
μέτρησα την πίεση μου 50 φορές μέσα σε 5 μέρες , σε κατάσταση ηρεμίας και την βρήκα μ.ο 7.5 με 12.5. πάρα πολύ καλή είπε ο καρδιολόγος.
Είναι δυνατό π.χ να έχω κάτι παθολογικό - καρδιολογικό και να μην το έχουνε βρει? είναι δυνατό π.χ να έχω αρρυθμίες επικίνδυνες και αυτές να μην εμφανίστηκαν την ημέρα που είχα βάλει το Holter? Το Holter βρίσκει τις αρρυθμίες 100%?
πρέπει να κάνω μαγνητική τομογραφία?αξονική τομογραφία μήπως?
είναι όλα στο μυαλό μου, όπως λένε οι γιατροί? έχω κάθε 3-4 μέρες ταχυπαλμίες αλλά φεύγουνε χωρίς χάπι. είναι η ταχυπαλμία η σωματοποίηση του άγχους?
δεν ξέρω τι να σκεφτώ.
- 30-08-2010, 23:03 #2
γεια σου νικολαε. εγω λεω να δεις εναν καλο ψυχογιατρο..;)
30-08-2010, 23:16 #3
σε ψυχίατρο δεν πάω.... μόνο σε ψυχολόγο. βασικά εμένα πιο πολύ από τις ταχυκαρδίες με ενδιαφέρουν οι αρρυθμίες. είναι δυνατόν το Ηolter να μην βρήκε τις αρρυθμίες? είναι δυνατό να έχω κακοήθεις αρρυθμίες χωρίς να έχω κάποιο καρδιακό πρόβλημα? αυτές οι έκτακτες συστολές με φοβίζουν.είχες εσύ παρόμοιο θέμα?
30-08-2010, 23:29 #4
νικο καλησπερα..αφου τα εχεις κοιταξει οργανικα(καρδιολογικα)ολα μην τρελενεσαι..καλως (κακως μαλλον)ηρθες στο κλαμπ των πανικων..
σε καταλαβαινω οτι την στιγμη που σε πιανουν οι ταχυπαλμιες,τρομαζεις!χανε σαι!οπως ολοι μας!σε διαβεβαιωνω ομως οτι δεν παθαινεις τιποτα!
πηγαινε σε εναν ψυχολογο,θα βοηθηθεις!εισαι στην αρχη απο οτι καταλαβαινω κ νομιζεις οτι εχεις καρδιολογικο προβλημα..ολοι ετσι νομιζαμε..
30-08-2010, 23:42 #5
δώρα καλησπέρα,
ευχαριστώ. πήγα σε 2 γιατρούς. Holter έκανα μόνο μια φορά. όπως είπα δεν βρήκε τίποτα κακοήθεις αρρυθμίες. γενικά με στεναχωρεί και με αγχώνει πιο πολύ, το θέμα το φτερουγισμάτων, που είναι βέβαια σπάνια και διαρκούν λίγο. το χες και εσύ αυτό?μήπως να κάνω ένα δεύτερο holter test?
Τα πιεσόμετρα π.χ Omron, που μετράνε και αρρυθμίες ( έχουνε ένδειξη για αυτό ) είναι αξιόπιστα?
30-08-2010, 23:43 #6
ναι έχω κανονίσει να πάω σε ψυχολόγο.....
30-08-2010, 23:47 #7
αχ ρε νικο!ξεφυγε απο αυτο!κ απο τα ομρον επισης! ειχα ενα τετοιο αγκαλια καποτε!
δεν εχεις τιποτα!δεν ανησυχω ομως,θα το συνειδητοποιησεις αργα η γρηγορα..
η μαλλον θα βρεθει καποιος που θα σου πει οτι εχεις κρισεις πανικου..
ο καρδιολογος ειπε σε ολα οκ..
πηγαινε στον γιατρο της ψυχης,οσο αστειο κ να σου ακουγεται!
31-08-2010, 00:11 #8
δώρα ήδη σε εμπιστεύομαι και καταλαβαίνω ότι μάλλον και εσύ έχεις περάσει από αυτό το σκόπελο.εσύ είχες αυτές τις αρρυθμίες, που τις λένε έκτακτες συστολές και λένε ότι είναι αθώες?
Απλά εγώ ήμουνα από πάντα μέσα στην δουλειά, δούλευα από πολύ μικρός και γενικά δεν κολώνω πουθενά. είμαι έξω καρδιά και γενικά μου αρέσει το γέλιο και οι πλάκες. είμαι κοινωνικός. οκ, κουράστηκα πολύ από τον γενάρη και μετά αλλά εμένα μου βγήκε αυτό σε μια ήρεμη φάση και φοβήθηκα. λογικό να πάω να το κοιτάξω σε καρδιολόγους. τώρα θα το μελετήσω αυτό που είπες με τις κρίσεις πανικού. δεν σνομπάρω τους γιατρούς της ψυχής. το θεωρώ φυσιολογικό να παθαίνει και η ψυχή μας κάτι. απλά δεν βρίσκω κάποιο λόγο να το αποδώσω εκεί. αλλά ήδη έχω κανονίσει να δω ψυχολόγο.
31-08-2010, 00:20 #9
στην ηρεμια ερχεται η αναβροχια...ετσι λενε!
νικο κ εγω πριν τα παθω αυτα δεν κολωνα πουθενα!ημουν η δυνατη,η αναισθητη κτλ!
χαιρομαι που εχεις ηδη κανονισει να πας!περιμενουμε νεα σου..κ οτι απορια εχεις εδω ειμαστε..
εχεις πολλους-πολλες ομοιοπαθης εδω..δεν εισαι μονος!
31-08-2010, 00:25 #10
Γεια σας παιδια. Νικολα εχω κι εγω αυτο το προβλημα με την ταχυκαρδια και τις αρρυθμιες πολλα χρονια και εχω παει σε καρδιολογους και εχω κανει τις εξετασεις που εχεις κανει κι εσυ. Φυσικα δεν βρεθηκε παθολογικη αιτια γιατι ειναι καθαρα ψυχοσωματικο συμπτωμα. Η γνωμη μου ειναι οτι το ιδιο συμβαινει και σε σενα. Τα πρωτα χρονια ημουν με το πιεσομετρο στο χερι αλλα πιστεψε με δεν κανεις καλο, σιγα σιγα απομακρυνε το απο το χερι σου και πηγαινε σε εναν νευρολογο ψυχιατρο ψυχολογο, σε καποιον ειδικο εννοω, οσο πιο συντομα μπορεις πριν ριζωσει αυτος ο περιττος φοβος μεσα σου.
31-08-2010, 00:29 #11
οκ, θα σας πω. απλά αυτή είναι μόνο μια απορία μου. είχε κανείς αυτές τις αρρυθμίες, που τις λένε έκτακτες συστολές και λένε ότι είναι αθώες?αυτές με τρομάζουνε πιο πολύ . δηλαδή λες ότι το άγχος που έχω λόγω αυτών των αρρυθμιών να φέρνει αυτές τις αρρυθμίες?
31-08-2010, 00:40 #12
Νικολα ο καρδιολογος μου ειχε πει οτι υφισταται προβλημα οταν εχει καποιος πανω απο 10 εκτακτες συστολες το λεπτο. Εσυ δεν εχεις 10 ουτε σε μια ολοκληρη μερα, οποτε νομιζω οτι αδικα το σκεφτεσε.
31-08-2010, 00:41 #13
Originally posted by nikolaosk
οκ, θα σας πω. απλά αυτή είναι μόνο μια απορία μου. είχε κανείς αυτές τις αρρυθμίες, που τις λένε έκτακτες συστολές και λένε ότι είναι αθώες?αυτές με τρομάζουνε πιο πολύ . δηλαδή λες ότι το άγχος που έχω λόγω αυτών των αρρυθμιών να φέρνει αυτές τις αρρυθμίες?
απλη αυθυποβολη νικο!
31-08-2010, 00:44 #14
κοίτα δεν ξέρω αν τις καταλαβαίνω και όλες. εντάξει κάθε μέρα κάνω πολλές δουλειές. απλά αυτές που καταλαβαίνω είναι τα φτερουγίσματα-έκτακτες συστολές. αλλά όχι 10 το λεπτό αποκλείεται...... ίσως 10 την μέρα στην χειρότερη.... θα δω τι θα πει ο γιατρός της ψυχής. μάλλον μου έχει σωματοποιηθεί το άγχος. για να δούμε.
31-08-2010, 00:52 #15
Αν ειχες πανω απο 10 το λεπτο να εισαι σιγουρος οτι θα το ειχες καταλαβει. Εχω συγγενικο μου ατομο που ειχε παθολογικες αρρυθμιες και μου ελεγε οτι δεν μπορουσε ουτε καν να κοιμηθει απο αυτο το προβλημα.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)