ανεργια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 33 of 33

Thread: ανεργια

Senior Member
    Quote Originally Posted by mstrouf View Post
    περνά τόσο γρήγορα ο καιρός όταν είσαι άνεργος κ μοιάζει σαν να κυλά ο χρόνος εις βάρος σου..
    απαίσο συναίσθημα.. διάβαζα σχετικά το παρακάτω κ θα έλεγα ότι με εκφράζει απόλυτα, δεν έχω λόγια να περιγράψω τι αισθάνομαι
    "Άνεργος δεν είναι ένα άτομο που έχει χάσει τη
    δουλειά του. Είναι ένα άτομο που έχει χάσει την ταυ-
    τότητά του, που δεν ξέρει τι να κάνει με το χρόνο, την
    οικογένειά του, τη ζωή, τον εαυτό του. Ένας άνεργος
    δεν είναι κάποιος που ψάχνει για δουλειά, είναι κά-
    ποιος που ψάχνει για στηρίγματα επιβίωσης. Μαζί με
    τη δουλειά στο συμβολικό επίπεδο, χάνεις πολύ πε-
    ρισσότερα από οικονομικά αγαθά. Χάνεις την αυτοε-
    κτίμηση, τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπειά σου."
    Μstroumfaki,

συμφωνω με οσα παραθετεις. Ενιωσα ετσι για οσο διαστημα ημουν ανεργη κ προσπαθουσα να βρω δουλεια. Διαπιστωσα σιγα σιγα πώς δεν υπάρχω μονο μεσα απο τη δουλεια μου, δεν ειμαι μονο η δουλεια μου, δεν στηριζομαι μονο μεσα απο τη δουλεια μου κ δεν προσδιοριζομαι μονο μεσω της δουλειας μου. Φυσικα ειναι μεγαλο πληγμα, εχεις δικιο. Φυσικα κ δεν εχεις ενα βασικο στηριγμα με πολλες προεκτασεις. Αλλα μπορεις να στηριχτεις καπου αλλου στην παρουσα φαση? Μπορεις να αντλησεις δυναμη απο καπου αλλου ή καποιον αλλο ανθρωπο? Αυτο ειναι το σημαντικο νομιζω...μεχρι να βρεις τη νεα σου δουλεια. Που ευχομαι ολοψυχα να συμβει συντομα:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Αν είσαι η δουλειά σου,τότε ναι,όταν την χάνεις χάνεις κι εσένα.Αν έχεις καταλάβει πως δεν αποτελείσαι από τις δανεικές ιδιότητες που παίρνεις στην πορεία σου μέσα στο χρόνο,τότε δε νομίζω πως θα αφήσεις σε γεγονότα και απώλειες να σου αλλοιώσουν το δικαίωμά σου στην ύπαρξη ενός πυρήνα σταθερού,ανεξάρτητα από το τι γίνεσαι καθώς περνάς από τη γη(κόρη,ερωμένη,σύντροφος,ε ργαζόμενη,μάνα,οτιδήποτε).Δ εν στενεύουμε τον κόσμο μας τόσο που να καθοριζόμαστε από μία και μοναδική μας ιδιότητα,μας αδικούμε κατάφωρα.Δεν υποστηρίζω πως είναι εύκολη η ανεργία(τη ζω κι εγώ μέσω του συντρόφου μου αυτή τη στιγμή),ωστόσο όταν μου λέει κάτι τέτοια κουλά κι αυτός,τον προσγειώνω.Δε θα αφήσω κανένα σύστημα να μου απομυζήσει το δικαίωμά μου στο να είμαι κάτι παραπάνω από το γρανάζι του.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Δωρα είμαι άνεργος…Με παντρεύεσαι?

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread