Results 16 to 30 of 39
Thread: εγκυμοσυνη και xanax
-
03-09-2010, 00:10 #16
δεν ειμαστε ουτε σχιζοφρενεις ουτε για δεσιμο αλλα βεβαια δεν ειναι αναγκη να εχεις την πιο σοβαρη ασθενεια για να ακολουθεις μια αγωγη!παντως στην ελλαδα ειναι παρεξηγημενη η ψυχιατρικη και οτι γυρω απο αυτην.στο εξωτερικο δεν σε αντιμετωπιζουν σαν τρελη με μια κριση πανικου και μαλιστα κατα την δειαρκει εγκυμοσυνης δινουν αφοβα prozac και zoloft!!!
δεν αφηνουν τον καθε ανθρωπο στην μοιρα του!απλα ηθελα να δω αν και καποια εχει βιωσει ηδη κυηση με αυτα τα θεματακια και ποια η εκβαση!μακαρι να βρεθει καποια να μας διαφωτησει γιατι ολοι φιλοι μου καλα τα λεμε αλλα...
- 03-09-2010, 00:11 #17
δε φτάνει που θα το κουβαλάει στην κοιλιά της 9 μήνες! σιγά μην κάνουνε οι μαναδες τη χάρη στα έμβρυα να κόψουν τσιγάρα και φάρμακα. :P
03-09-2010, 00:17 #18
ρε συ πάπια κάνε ότι σου είπε ο γιατρός σου και δεν θα έχεις πρόβλημα πιστεύω.
γενικά, αυτό που σου έγραψα πιο πάνω για την διάθεση της μητέρας κατά την διάρκεια της κύησης ισχύει. ό,τι νιώθεις θα το νιώθει και το έμβρυο και θα το επηρεάζει. μπορεί όντως οι επιπτώσεις από αυτό να είναι χειρότερος από το να πάρεις κάποιες φορές xanax. ρώτα το γιατρό σου!!!
03-09-2010, 00:20 #19
http://www.gyn.gr/forum/forum.asp?forum=4&section=6&post=10427
έγραψα κύηση και xanax στο google και μου έβγαλε αυτό. ελπίζω να σε βοηθήσει!
03-09-2010, 00:37 #20
Ο γιατρός που γράφει στο gyn.gr έχει υπόψη σε ποια κατηγορία βάζει η FDA στην Αμερική το xanax? Βεβαίως και έχει συσχετιστεί με συγγενείς ανωμαλίες και διάφορα άλλα και σαφέστατα αντενδείκνυται τις πρώτες εβδομάδες, ιδίως 3η-8η που αναπτύσσεται το νευρικό σύστημα και άλλα όργανα. Ανήκει στις βενζοδιαζεπίνες και ουδεμία σχέση έχει με το zoloft και το prozac (ladose σε εμάς), που ενέχουν μικρότερο κίνδυνο και θεωρούνται κάπως πιο ασφαλή για την κύηση.
Και φυσικά και δεν είναι το ίδιο να παίρνεις ένα φάρμακο σε σταθερή βάση, ειδικά την περίοδο που γίνεται η οργανογένεση (στην περίπτωση του xanax και το τελευταίο τρίμηνο είναι επικίνδυνο για άλλους λόγους), με το να παθαίνεις κρίση πανικού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ναι και το στρες βλάπτει το έμβρυο, αλλά όχι τόσο δραματικά όσο μπορεί να το βλάψει ένα φάρμακο.
Ναι, δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρξει πρόβλημα, αλίμονο! Γενικά ο \'κίνδυνος\' και οι \'πιθανότητες\' δεν σημαίνουν βεβαιότητα. Αλλά ούτε και \'δεν βαριέσαι, τι θα πάθουμε\'. Πάρτε και το παράδειγμα του AIDS: είναι γνωστό πως αν κάνεις σεξ με φορέα, έχεις καλές πιθανότητες να κολλήσεις. Μπορεί όμως να κάνεις ελεύθερα σεξ με φορέα και να ΜΗΝ κολλήσεις. Αυτό τι σημαίνει, ότι η προσοχή είναι περιττή?
Γενικά, φυσικά και δεν θεωρώ ότι απαγορεύεται η μητρότητα σε όσους έχουν αγχώδεις διαταραχές, αλλά καλό είναι να εξαντλούνται τα περιθώρια άλλων θεραπειών και να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή και στενή παρακολούθηση από το γιατρό στην εγκυμοσύνη.
03-09-2010, 00:42 #21
Και κάτι άλλο. ΠΑΠΙΑ μου, κι εκατό γυναίκες να σου πουν ότι με χρήση xanax γέννησαν υγιή παιδιά, αυτό δεν σημαίνει κάτι για εσένα και το δικό σου το μωράκι. Αν δηλαδή συναντήσω εκατό 90χρονους που είναι υγιέστατοι και καπνίζουν τρία πακέτα την ημέρα και πίνουν του σκασμού, αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνω κι εγώ το ίδιο θα φτάσω τα 90 υγιέστατη...μακάρι δηλαδή
αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες βεβαιότητες. Και κάθε περίπτωση είναι μοναδική και τα ρίσκα αφορούν ξεχωριστά την κάθε περίπτωση.
Κάνε τους ελέγχους σου, ενημέρωνε το γιατρό για τα πάντα, ψάξε και πώς αλλιώς μπορείς γενικά στη ζωή σου να ξεπεράσεις το άγχος και τον πανικό και σου εύχομαι το καλύτερο!
03-09-2010, 00:46 #22
μη τα λες σε μένα. εγώ ουτε ντεπόν δεν θα έπαιρνα.
αλλά αν η άλλη σου λέει δε μπορεί χωρίς τα φάρμακα της? τι κάνεις?
03-09-2010, 01:31 #23
Σιγουρα η καθε περιπτωση ειναι μοναδικη!αλλα ξεριεις οτι ακους και ομοιοπαθης να διηγουνται παιρνεις ενα χ κουραγιο!οσο για εμενα απο την 3 εβδομαδα δεν εχω παρει κατι κατι και ουτε ρισκαρω να παρω αν δεν κλεισω και την δωδεκατη εβδομαδα και μετα παλι σε εσχατη αναγκη!δεν θα καταδικασω το παιδακι μου!προς θεου!μα για αυτο ειμαστε ολοι εδω και μιλαμε το οτι μας απασχολει για να βγαζουμε παντα το καλυτερο αποτελεσμα!καμια φορα ενας ομοιοπαθης η απλα καποιος που καταλαβαινει τι περνας μπορει να σου δωσει τετοια δυναμη με εναν καλο λογο που να σε βοηθησει αφανταστα πολυ!καλο κουραγιο σε ολους μας στηις προσπαθειες μας!
03-09-2010, 03:02 #24
Θελω να ρωτησω κατι ασχετο προς την εγκυμοσυνη, αλλα σχετικο με τα ζαναξ.
Εχει παρατηρησει κανεις επιδραση στο βαρος του απο το ζαναξ? Παχαινει?
03-09-2010, 08:38 #25
για το xanax δεν εχει ακουστει να βοηθαει στην αυξηση του βαρους.και προσωπικα επειδη το λαμβανω χρονια δεν ειδα καποια διαφορα.
03-09-2010, 08:47 #26
λογικα να το παρεισ η δοση που παιρνεισ κανει επιπεδα φαρμακου στο αιμα και απο το αιμα τρεφεται και το μωρο και η δοση που για σενα ειναι ελαχιστη γι αυτο ειναι τεραστια αν θεσ να καταλαβεισ τι γινεται δοσε τη δοση σου σε γατα η σκυλο καπωσ ετσι ειναι και ο εγκεφαλοσ του παιδιου εκεινη την ωρα
03-09-2010, 09:07 #27
Originally posted by marina38
Και κάτι άλλο. ΠΑΠΙΑ μου, κι εκατό γυναίκες να σου πουν ότι με χρήση xanax γέννησαν υγιή παιδιά, αυτό δεν σημαίνει κάτι για εσένα και το δικό σου το μωράκι. Αν δηλαδή συναντήσω εκατό 90χρονους που είναι υγιέστατοι και καπνίζουν τρία πακέτα την ημέρα και πίνουν του σκασμού, αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνω κι εγώ το ίδιο θα φτάσω τα 90 υγιέστατη...μακάρι δηλαδήαλλά δεν υπάρχουν τέτοιες βεβαιότητες. Και κάθε περίπτωση είναι μοναδική και τα ρίσκα αφορούν ξεχωριστά την κάθε περίπτωση.
Κάνε τους ελέγχους σου, ενημέρωνε το γιατρό για τα πάντα, ψάξε και πώς αλλιώς μπορείς γενικά στη ζωή σου να ξεπεράσεις το άγχος και τον πανικό και σου εύχομαι το καλύτερο!
03-09-2010, 10:30 #28
βρηκα πως να σας εξηγησω τι ακριβως ειναι αυτο που νιωθω οταν δεν παιρνω τα χαπια μου!δοξα το θεο δεν γινομαι ανικανη να κυκλοφορησω εξω,δεν μπορω μονο να μπω σε ασανσερ!το κυριοτερο που με αγχωνει ειναι το να μεινω μονη μου τωρα που ειμαι σε κατασταση κυησης!και πανω σε αυτο με πιανει μια φοβικη σκεψη για μια ωρα που μου κανει την διαθεση μανταρα!να σας πω βεβαια οτι εχω αρκετη υπομονη και υπομονη αλλα εκτιμω και την βοηθεια και τις συμβουλες ολων σας!σας ευχαριστω που με στηριζετε στο να νικησω τα χαπια και να κανω ενα υγιες μωρο!καθε μερα που εγω δεν πινω χαπι ειναι μια μικρη νικη!
04-09-2010, 13:46 #29
Καλημερα σε ολους μας!Πηγα στον γυναικολογο μου ο οποιος συνεστησε οτι το μονο αρκετα ασφαλες αντικαταθλιπτικο φαρμακο ειναι το LADOSE για ολη την δειαρκεια της κυησης και μονο σε κατασταση ιδιαιτερα επειγουσα ενα xanax 0,25.Δυστηχως πρεπει να το παλεψουμε χωρις πολυ φαρμακευτικη βοηθεια οσες θελουμε να κανουμε υγιη παιδακια!
04-09-2010, 13:58 #30
Originally posted by ΠΑΠΙΑ
Καλημερα σε ολους μας!Πηγα στον γυναικολογο μου ο οποιος συνεστησε οτι το μονο αρκετα ασφαλες αντικαταθλιπτικο φαρμακο ειναι το LADOSE για ολη την δειαρκεια της κυησης και μονο σε κατασταση ιδιαιτερα επειγουσα ενα xanax 0,25.Δυστηχως πρεπει να το παλεψουμε χωρις πολυ φαρμακευτικη βοηθεια οσες θελουμε να κανουμε υγιη παιδακια!
τι γνωμη εχει γι αυτο?
μηπως υπαρχουν εξετασεις που μπορουν καπως να σε βεβαιωσουν για την καλη υγεια του εμβρυου?
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή