Results 1 to 15 of 39
Thread: εγκυμοσυνη και xanax
-
02-09-2010, 11:10 #1
εγκυμοσυνη και xanax
καλημερα σε ολους και ολες.ειμαι 35 ετων.πασχω απο αγχωδη διαταραχη με κριση πανικου,ασχημη διαθεση,φοβο οτι θα παθω κατι,αυπνιες και ολα τα γνωστα.η ζωη μου ειχε περιοριστει ασχημα μεχρι που παντρευτηκα εναν καλο ανθρωπο ο οποιος,οπως και εγω θελει ενα παιδακι απο αυτον το γαμο.περασα απο ειδικους και απειρες συνεδριες απο γιατρο σε γιατρο και νοσοκομειο σε νοσοκομειο,κανεις δεν καταφερε να με κανει να απεξαρτηθω απο το xanax και το entact.ειμαι εγκυος 5 1/2 εβδομαδων και εδω και 1 1/2 εβδομαδες δεν παιρνω πια τα χαπια μου.υπαρχουν λοιπον μερες καλες και μερες που νομιζω οτι θα σκασω!!ακουσα οτι μετα την 12 εβδομαδα μπορει η εγκυος να παιρνει την αγωγη της κανονικα.υπαρχουν αλλες ομοιοπαθεις η ειμαι η μονη εν ελλαδι??
- 02-09-2010, 11:30 #2
καλη μου φίλη καταρχήν με το καλο το μωρο σας
Επισκεφθηκα προσφατα γιατρό ενόψει του οτι θελω να μείνω έγκυος και με διαβεβαιωσε οτι υα xanax δεν επηρεαζουν καθολου το έμβρυο. Ειναι γιατρός της απολυτου εμπιστοσυνης μου και μου ειπε οτι πανω απο 400 γυναικες γεννησαν με χαναχ χωρις κανενα προβλημα. Φιλια
02-09-2010, 14:39 #3
Αγαπητή ΠΑΠΙΑ (και fly) σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι τα xanax δεν επηρεάζουν καθόλου το έμβρυο, οι μέχρι σήμερα έρευνες έχουν δείξει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα υπάρξουν άμεσα, μετρήσιμα και σοβαρά προβλήματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε απολύτως ασφαλές και να περαστεί το μήνυμα ότι δεν πειράζει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και γι\' αυτό η κάθε γυναίκα χρειάζεται να συνεργάζεται στενά με τον γυναικολόγο και τον ψυχίατρο, ώστε να σταθμιστεί το πιθανό κόστος σε σχέση με το όφελος και να ακολουθεί την καλύτερη δυνατή αγωγή, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Και βέβαια, παρότι είναι καλό να αποφεύγεται το xanax, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η έγκυος να το σταματήσει μόνη της αλλά να παρακολουθείται στενά από το γιατρό και να ακολουθεί τις οδηγίες του.
02-09-2010, 15:33 #4
Επισης καποιοι ιατροι υποστηριζουν κατηγορηματικα οτι κατα το 1 τριμηνο της κυησης,δηλαδη απο την στιγμη που βλεπουμε οτι υφισταται κυηση 3 με 4 εβδομαδα εως και την 12,δεν πρεπει να τα λαμβανουμε!κατα το 2 τριμηνο λενε σε περιπτωση αναγκης και παντα τον τελευταιο μηνα διακοπτονται παλι για να μην παρουσιασει το παιδακι στερητικο συνδρομο.με εχουν μπερδεψει παρα πολυ ολα αυτα.οι γιατροι τα συνταγογραφουν πολυ ευκολα αλλα ποτε σας μιλαω ειλικρινα δεν με ρωτησε κανεις αν σκοπευω να μεινω εγκυος η οχι.αφηστε που ο ψυχιατρος σου λεει ρωτα τον μαιευτηρα σου και τουμπαλιν....εχει βιωσει καμμια κοπελα ολοκληρη κυηση να δουμε τι εγινε με το βρεφακι της τελικα?θα μας τρελανουν στο τελος.καποιες παντως που γνωριζω και δεν πηραν το 1 τριμηνο εκαναν υγιεστατα βρεφακια...
02-09-2010, 18:39 #5
νομίζω ότι η διάθεση της μητέρας επηρεάζει πολύ το έμβρυο. δηλαδή αν φοβάσαι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το έμβρυο το νιώθει και δεν είναι καλό.
από την άλλη το xanax είναι μια χημική ουσία, σίγουρα θα επηρεάζει κι αυτό.
δεν ξέρω τι είναι χειρότερο!
02-09-2010, 18:50 #6
Kαι τι να κανουμε και εμεις οι πανικοβλητες να μην γινουμε ποτε μανουλες??
02-09-2010, 20:34 #7
δεν ξέρω κατά πόσο ένα άτομο που βρίσκεται μέσα στον φόβο και τον πανικό είναι όντως σε θέση να μεγαλώσει ένα παιδί.
προσπαθήστε να αποβάλετε τον πανικό λοιπόν!
02-09-2010, 21:31 #8
μα δεν ειμαστε βρε παιδια ολες τις ωρες ετσι.αυτο μπορει να συμβει μια φορα την ημερα και μπορει να μην συμβει και καθολου για εναν μηνα!η μητροτητα ειναι υπευθυνη κατασταση και οχι στρεσσογονος οπως ειναι η κυηση αλλωστε!εγω ρωτω κατα την κυηση τι κανω??ματα θα εχω παλι την αγωγη μου οπως και τα τελευταια 7 ετη και ειμαι μια χαρα!
02-09-2010, 21:32 #9
Αγαπητή Πάπια
Παίρνεις ακριβώς την ίδια αγωγή που έπαιρνα και εγώ και την σταμάτησα γιατί είχα καταντήσει να ακούω τη λέξη sex και να τρέχω μακριά.
Δεν υπήρχε σχεδόν καμία επιθυμία.
Τώρα ευτυχώς επανήλθα και αποκαταστάθηκε η λίμπιντο που είχε πιάσει πάτο.
Μπράβο σου που έμεινες έγκυος πάντως και προσπαθείς να απολαύσεις όλα αυτά που σου προσφέρει η ζωή ανεξάρτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζεις.
Θα έλεγα ότι πρέπει να κάνεις προσπάθεια να απεξαρτηθεις και από τα δυο φάρμακα. Είμαι ζωντανό παράδειγμα και τα κατάφερα.
Δεν έγινα βεβαίως τελείως καλά ωστόσο νιώθω ότι δεν έχω κατι το χημικό πάνω μου για να νομίζω ότι όλα τελικά είναι ψεύτικα…
Θα σου πρότεινα οπωσδήποτε επίσκεψη σε ψυχολόγο όπου Θα σε βοηθήσει να κόψεις τα φαρμακοφιδοχαπακια άμεσα….
Στο χέρι σου είναι να τα κόψεις
02-09-2010, 21:40 #10
Η αληθεια ειναι οτι πηγα και σε ιατρο και παντου...καταληξαμε στο εξης.τον συνδυασμο αυτο τον παιρνω καθε βραδυ για να μπορω να κοιμαμαι κυριως.αυτος ειναι ο μονος τροπος να απολαμβανω πραγματικα τον υπνο μου.δυστηχως μς ακολουθει βιωμα ιδρυματοποιησης εως τα 2 μου ετη και δεν μπορεσε κανεις να με κανει να το ξεπερασω.μπορω και επιβαλομαι στον εαυτο μου και χωρις χαπια αλλα την αμαρτια μου θα την πω,κουραζομαι να παλευω καποιες φορες.ειναι μια ανασα στις δυσκολες ωρες η αγωγη.
02-09-2010, 21:45 #11
εγω πραγματικα σας το λεω, δεν μπορω να το κατανοησω, πως ειναι δυνατον καποια γυναικα εθισμενη ειτε σε φαρμακα ειτε σε ουσιες να αποφασιζει συνειδητα να παιξει ρωσικη ρουλετα με την ζωη και την υγεια του παιδιου της.
τοσα παιδακια προς ιοθεσια υπαρχουν αν υπαρχει η ειλικρινης και ανιδιοτελης αναγκη προσφορας και σιγουρια οτι η ιδια η ασθενεια δεν θα σταθει εμποδιο στο μεγαλωμα αυτου του παιδιου, γιατι θα πρεπε απαραιτητα να διαιωνισετε με τετοιες συνθηκες το δικο σας γονιδιο?
εγω δεν θα το δοκιμαζα ποτε, και μιλαω πολυ ειλικρινα
02-09-2010, 22:52 #12
δηλαδη η κριση πανικου θεωρειται απαγορευτικη για την τεκνοποιηση?συγνωμη αλλα γυναικες με πολυ πιο σοβαρα προβληματα τα οποια σημειοτεον ειναι και αυστηρα κληρονομικα και κυοφορουν δεν νομιζω οτι αυτο ευσταθει.προνοια και ικανους ιατρους να μας καθοδηγησουν σωστα δεν εχουμε...δειτε λιγο την αληθεια!!!εγω ειμαι προιον υιοθεσιας.και ναι σκεφτηκα να υιοθετησω αλλα ξερετε δεν δινουν παιδια παρα μονο αν εισαι ο λατσηςςςς!
02-09-2010, 22:59 #13
Ρε παιδιά σιγά την ασθένεια δηλαδή άμα κάποιος θέλει να κάνει παιδί θα πείτε εσείς όχι δεν κατάλαβα....Και άμα δεν θέλει υιοθεσία θέλει τον δικό της καρπό κάποια; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Σε τι κοινωνία ζούμε πια απαγορεύουμε στον καθένα να ζει ευτυχισμένος;
02-09-2010, 23:23 #14
Originally posted by ΠΑΠΙΑ
δηλαδη η κριση πανικου θεωρειται απαγορευτικη για την τεκνοποιηση?συγνωμη αλλα γυναικες με πολυ πιο σοβαρα προβληματα τα οποια σημειοτεον ειναι και αυστηρα κληρονομικα και κυοφορουν δεν νομιζω οτι αυτο ευσταθει.προνοια και ικανους ιατρους να μας καθοδηγησουν σωστα δεν εχουμε...δειτε λιγο την αληθεια!!!εγω ειμαι προιον υιοθεσιας.και ναι σκεφτηκα να υιοθετησω αλλα ξερετε δεν δινουν παιδια παρα μονο αν εισαι ο λατσηςςςς!
εσυ θα αποφασισεις αν εισαι απο πλευρας υγειας σε θεση να μεγαλωσεις παιδια.
το σχολιο μου αφορουσε κυριως στην ληψη φαρμακων η ουσιων παραλληλα με την εγκυμοσυνη.
που αντεδεικνυται ΑΠΟΛΥΤΑ! ασχετως αν πολλες το ρισκαρουν...
αποφασισες οτι σου ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο να στερηθεις καποια φαρμακα,αλλα ρισκαρεις να δοκιμασεις την υγεια του παιδιου σου με αυτα?
02-09-2010, 23:45 #15
Τι μπορεί να πάθει δηλαδή το παιδί; Και με το κάπνισμα λένε το παιδί μπορεί να βγει παραμορφωμένο ή καθυστερημένο, αλλά σπάνια το κόβουν στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και αυτό που είναι τόσο απαραίτητο; Να στερηθεί τη χαρά δηλαδή αν το βλέπει έτσι;
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)