Results 76 to 90 of 95
Thread: Γιατί;
-
05-09-2010, 15:14 #76
lightbluepath, η janet το ειπε μεταφορικα και καλοπροαιρετα! Δεν ειπε οτι σου αξιζει να εισαι νεκρη, απλως οτι ενας ανθρωπος που στην ουσια δεν κανει τιποτα ειναι σαν \"νεκρος\". Θελει απλως να σε παρακινησει να κινητοποιηθεις λιγο στην ζωη σου, να μην εισαι απλως παθητικος δεκτης των γεγονοτων που συμβαινουν γυρω σου, αλλα να παρεις πρωτοβουλιες και την ζωη στα χερια σου! Μην παρεξηγεισαι τοσο ευκολα!
Σκεψουν... αν ολος ο κοσμος ηταν κακος, τοτε θα επρεπε και εσυ να εισαι κακια, εφοσον εισαι μερος αυτου του κοσμου! Δεν θελουν ολοι να μας πληγωσουν!
Ελενη, η μητερα μου βριζει συχνα την αδερφη μου. Την λεει χοντρη, οτι ολη την ωρα τρωει... Την λεει σκουπιδι, ζωο (καμια φορα το κανει και συγκεκριμενο, τυπου γουρουνι, γαιδουρι κτλ...), βλαμμενη, της λεει καμια φορα \"κοιτα τον εαυτου σου, πως εισαι ετσι\"....
Με εχει βρισει και εμενα.... Με εχει πει ηλιθια και εμμεσα οτι ειμαι *******.
Βασικα, η μανα μου εχει ενα στιλακι που αρκει και μονο να παρει ενα συγκεκριμενο υφακι ετσι υποτιμητικο και υποβιβαστικο για να σε κανει να νιωσεις σκατα! Δεν χρειαζεται να μιλησει καν!
Μια φορα ειχε παει να με χτυπησει αλλα δεν την αφησα και εξοργηστικε που τολμουσα να αντιπαραταθω με την εξουσια της, αλλα μονο με απειλησε και εφυγε! ΝΙΚΗ!!!
- 05-09-2010, 15:29 #77
Πολύ καλά έκανες...Γενικά,πως τα παίρνεις όσα λέει?πως το αντιμετωπίζεις?και κυρίως η αδερφή σου που έχει ακούσει και τόσα...
05-09-2010, 15:52 #78
τζάνετ.....αν δεν σου αρέσει η λαιτ, απλά αγνόησε την. Το να την παίρνεις από πίσω σε όλα τα θέματα και να της την λες, δεν βοηθάει κανένα.
Προσπαθεί εδώ και σελίδες να μιλήσει με τα κορίτσια και δεν την αφήνεις.
Αν μη τι άλλο αυτό είναι χτύπημα κάτω απ τη ζώνη.
ΥΓ. Ελένη σόρι για το οφ τόπικ.
Κατά τα άλλα....
Δεν έχουν πάντα ευθύνες μόνο οι άλλοι γιο αυτά που περνάμε.
Βάζω στην άκρη τους γονείς τους οποίους δεν επιλέγουμε και κάποια στιγμή στεκόμαστε στα πόδια μας και απλά φεύγουμε.
Όσο για τους φίλους και τους συντρόφους, παίρνουμε αυτά που δίνουμε με την έννοια πως όσο δικαίωμα δίνουμε στον \'άλλο να μας πηδήξει, τόσο πιο εύκολα το κάνει. Άμυνα και αξιοπρέπεια βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και να κρατάμε αποστάσεις μέχρι να βολιδοσκοπήσουμε τον άλλο...
05-09-2010, 15:54 #79
Καλα, η αδερφη μου ειναι μεγαλη ιστορια........ Απο μικρη ειχε προβληματα, αρχικα κινητικα (εκανε εργοθεραπεια), και μετα με την ομιλια, αργησε πολυ να μιλησει. Βασικα, και τωρα ακομα δεν μιλαει καθαρα. Εκανε και λογοθεραπεια, αλλα δεν βοηθησε τρομερα. Εχει και μαθησιακα προβληματα, δυσλεξια, απωλεια συγκεντρωσης, διαφορα. Απεκτησε και αρνητισμο με το σχολειο, δεν θελει να πηγαινει. Εχει χασει και δυο χρονιες στο δημοτικο, και γενικα καθε χρονια βγαινει πολυ δυσκολα. Δεν μπορω να πω, προσπαθουν πολυ οι γονεις μου, δεν ειναι δα και τερατα! Αλλα οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν ξερουν τους σωστους τροπους να χειριστουν καποια πραγματα...
Εγω νιωθω πολυ ασχημα οταν τσακωνονται οι γονεις μου με την αδερφη μου. Νιωθω ασχημα, αλλα ταυτοχρονα νιωθω ανυμπορη να κανω οτιδηποτε. Μενω απλως θεατης.
Ενας απ τους λογους που ηθελα οπωσδηποτε να φυγω απ το σπιτι ηταν οτι δεν αντεχα την αφορητη ατμαοσφαιρα που επικρατουσε συνηθως. Η αδερφη μου απ οταν μπηκε στην εφηβεια (τωρα ειναι 15) η συμπεριφορα της δεν παλευεται! Παντα ηταν ζορικη, και σιγουρα γι αυτο φταινε και τα βιωματα της, αλλα με την εφηβεια ολο αυτο εγινε ακομα χειροτερο.
Τωρα μενω σε αλλη πολη και ετσι δεν ζω πλεον την \"οικογενειακη ζωη\" του σπιτιου μου. Και οταν ειμαι σπιτι αν τυχει να τσακωθουν απλως δεν μιλαω και σκεφτομαι οτι σε λιγο θα γυρισω πισω στην πολη που σπουδαζω.....
Δεν ξερω γιατι δεν μπορω να πω στην μανα μου να μην μιλαει ετσι στην αδερφη μου. Σκεφτομαι βασικα οτι θα στεναχωρεθει και νιωθω ασχημα γιατι ξερω οτι κατα βαθος προσπαθει να κανει οτι καλυτερο μπορει και καταλαβαινω την θεση της που ειναι πολυ δυσκολη, να εισαι μανα ενος τετοιου παιδιου. Εχει τυχει να της πω να μην μιλαει ετσι στην αδερφη μου και πως θα ενιωθε εκεινη αν της μιλουσαν ετσι, αλλα λιγες μονο φορες.... Της εχω πει μια δυο φορες την γνωμη μου για την \"διαπαιδαγωγηση\" της αδερφης μου, αλλα δεν πολυκαταλαβαινει, και εγω τα παραταω....
Η αδερφη μου δεν εκφραζεται ποτε! Δηλαδη ποτε δεν εχει πει οτι κατι την ενοχλει ή γενικως να μιλησει για τον εαυτο της.
Βασικα, πιστευει οτι η αδερφη μου ειναι απλως κακομαθημενη και οτι ολα τα κανει επιτηδες για να τους εκνευριζει. Δεν ειναι ετσι ομως... Η αδερφη μου εχει πολλα ψυχολογικα προβληματα και εγω τα βλεπω και τα αναγνωριζω. Εχει και εκεινη ΙΔΨ, οπως εγω και η μανα μου, αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι η μανα μου δεν μπορει να το αναγνωρισει αυτο στην αδερφη μου. Μαλλον δεν θελει να το παραδεχτει γιατι τοτε θα πρεπει να δεχτει οτι εχει και εκεινη ψυχολογικα προβληματα....
Ειχαν παει την αδερφη μου σε ψυχολογο γιατι ειχε προβληματα συμπεριφορας στο σχολειο, ειχε παρει και δυο φαρμακα, το ζολοφτ και ενα αλλο παρομοιο, δεν θυμαμαι το ονομα. Εγω ημουν πολυ υπερ του ολου θεματος, αν και στην αρχη οι γονεις μου ηταν κατα των φαρμακων κτλ... Βλακειες! Δεν λυνονται ολα με την θεληση!
...... Ξεφυγα εντελως απο το θεμα!!!
Για να επιστρεψω λοιπον στην ερωτηση σου, ο τροπος μου να αντιμετωπιζω γενικως τις καταστασεις της ζωης μου ειναι ΝΑ ΦΕΥΓΩ! Να απομακρυνομαι.... Δεν ειναι και οτι καλυτερο...
05-09-2010, 15:57 #80
Originally posted by *Ghost*
lightbluepath, η janet το ειπε μεταφορικα και καλοπροαιρετα! Δεν ειπε οτι σου αξιζει να εισαι νεκρη, απλως οτι ενας ανθρωπος που στην ουσια δεν κανει τιποτα ειναι σαν \"νεκρος\". Θελει απλως να σε παρακινησει να κινητοποιηθεις λιγο στην ζωη σου, να μην εισαι απλως παθητικος δεκτης των γεγονοτων που συμβαινουν γυρω σου, αλλα να παρεις πρωτοβουλιες και την ζωη στα χερια σου! Μην παρεξηγεισαι τοσο ευκολα!Σκεψουν... αν ολος ο κοσμος ηταν κακος, τοτε θα επρεπε και εσυ να εισαι κακια, εφοσον εισαι μερος αυτου του κοσμου! Δεν θελουν ολοι να μας πληγωσουν!
Θεοφανία thanks με έχει πρήξει έλεος κάποιος να τη μαζέψει.
Και στο θέμα της κακοποίησης, όπως είπα, κάθε μέρα ακούω κακίες, σήμερα πάλι άκουσα στο φόρουμ μου είπε μία ότι έχω πρόβλημα και ότι παρακαλάει να διαγραφώ να ησυχάσει επειδή όλα αυτά κάνω καυγάδες. Έλεος τι κόσμος υπάρχει.
05-09-2010, 16:49 #81
http://www.youtube.com/watch?v=oEpdtiYhWXc
Όταν το άκουγα μικρή έλεγα μα γιατί αφού υπάρχουν άγγελοι και κακίες είναι αυτά αλλά να που τώρα με εκφράζει απόλυτα.......
05-09-2010, 16:51 #82
Originally posted by lightbluepath
Ghost δεν ξέρεις τι έχει γίνει και σε πρόλαβα το έγραψα πριν από σένα με κυνηγάει παντού. Φυσικά αυτή η γυναίκα δεν θέλει το καλό μου, αφού λέει όλο κακίες για μένα... Οπότε να με πει τεμπέλα ήθελε και να με παρομοιάσει με νεκρό αν δεν έλεγε αυτό που έλεγα εγώ οκ?
05-09-2010, 16:52 #83
Οκ.
05-09-2010, 17:35 #84
Originally posted by Θεοφανία
τζάνετ.....αν δεν σου αρέσει η λαιτ, απλά αγνόησε την. Το να την παίρνεις από πίσω σε όλα τα θέματα και να της την λες, δεν βοηθάει κανένα.
Προσπαθεί εδώ και σελίδες να μιλήσει με τα κορίτσια και δεν την αφήνεις.
Αν μη τι άλλο αυτό είναι χτύπημα κάτω απ τη ζώνη.
ΥΓ. Ελένη σόρι για το οφ τόπικ.
Κατά τα άλλα....
Δεν έχουν πάντα ευθύνες μόνο οι άλλοι γιο αυτά που περνάμε.
Βάζω στην άκρη τους γονείς τους οποίους δεν επιλέγουμε και κάποια στιγμή στεκόμαστε στα πόδια μας και απλά φεύγουμε.
Όσο για τους φίλους και τους συντρόφους, παίρνουμε αυτά που δίνουμε με την έννοια πως όσο δικαίωμα δίνουμε στον \'άλλο να μας πηδήξει, τόσο πιο εύκολα το κάνει. Άμυνα και αξιοπρέπεια βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και να κρατάμε αποστάσεις μέχρι να βολιδοσκοπήσουμε τον άλλο...
05-09-2010, 19:01 #85
Προφανώς δεν θέλει συμβουλές από σένα.
Προτείνω και στις δυο σας, στην πρώτη επίθεση που θα νιώσετε η μία από την άλλη να κάνετε ριπορτ.
Δεν φταίνε τα μέλη που θέλουν να πάρουν μια συμβουλή να βλέπουν καβγάδες. Το φόρουμ περνά από τις πιο ήσυχες περιοδους του και ας προσπαθήσουμε όλοι να παραμείνει σε αυτό το κλίμα...
05-09-2010, 19:28 #86
Originally posted by janet
Bρε συ Θεοφανία το αντίθετο συμβαίνει αυτή με παίρνει από πίσω σε όλα τα θέματα ....και γράφει κάποια πράγματα σε άλλα θέματα για τον εαυτό της και ζητάει απαντήσεις. συμβουλές της δίνω εγώ..
05-09-2010, 19:40 #87
Originally posted by Θεοφανία
Προφανώς δεν θέλει συμβουλές από σένα.
Προτείνω και στις δυο σας, στην πρώτη επίθεση που θα νιώσετε η μία από την άλλη να κάνετε ριπορτ.
Δεν φταίνε τα μέλη που θέλουν να πάρουν μια συμβουλή να βλέπουν καβγάδες. Το φόρουμ περνά από τις πιο ήσυχες περιοδους του και ας προσπαθήσουμε όλοι να παραμείνει σε αυτό το κλίμα...
Αν προσέξεις μπαίνει σε όλα τα θέματα και λέει ότι λέω λόγια για αυτήν ...έχει κάνει το φόρουμ άνω- κάτω...
05-09-2010, 19:48 #88
Το ποιός επιτίθεται πρώτος και κάνει άνω κάτω το φόρουμ φαίνεται άμα κοιτάξεις τα προηγούμενα και όχι από το τι λες εσύ. Το αν είμαι κακός χαρακτήρας δεν θα το κρίνεις εσύ που δεν με ξέρεις και λες όλο κακίες και αν είμαι εγώ μία φορά κακιά, εσύ είσαι 10. Τέλος.
05-09-2010, 19:51 #89
Το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.
05-09-2010, 19:59 #90
Ελένη συγνώμη που κάναμε έτσι το θέμα σου είναι γιατί μπήκε και η Λάιτ στην μέση που νομίζει ότι κακοποιείται και αυτή η καημένη και αναλύσαμε λίγο και το δικό της πρόβλημα.
Μετά το Depakin, δεν μου ξαναήρθε περίοδος;
20-07-2025, 20:20 in Ψυχοφαρμακολογία