Results 16 to 30 of 95
Thread: Γιατί;
-
03-09-2010, 00:10 #16
Βρε Ελένη μου, μήπως η τόσο μεγάλη απογοήτευση πηγάζει από το γεγονός ότι έχει μεγάλες προσδοκίες από τους αλλους ως προς τις προθέσεις και το επίπεδο συνειδητοποίησης?
γιατί αν τους αντιμετωπίσεις σαν απλούς, ανθρώπους που δεν σκέφτονται ένα επίπεδο πιο κάτω, δηλ, τι επίδραση έχουν τα λόγια τους στους άλλους, δεν θα αισθάνεσαι τόσο θυμό και ούτε θα πληγώνεσαι τόσο πολλοί.
Υπάρχουν άνθρωποι π.χ που δεν είναι ικανοί να είναι φίλοι (δεν είναι όλοι όμως έτσι), δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουν να κάνουν κακό σε μας ή να πληγώσουν εμάς, απλώς δεν μπορούν να κατανοήσουν και να προσφέρουν αυτό που η πραγματική φίλια μπορεί .
ο πατέρας μπορεί να μην έχει πρόθεση να σε πληγώσει, αλλά να μην ξέρει άλλο τρόπο να συμπεριφερθεί. να αναπαράγει αυτό που εκείνος ως νέος εισέπραξε από τους γονείς του.
και στις 2 περιπτώσεις δεν είσαι εσύ η αδύναμη που συνειδητοποιείς τα πράγματα, αλλά οι άλλοι που δεν έχουν καταφέρει να απαλλαγούν από αυτό που ξέρουν.
- 03-09-2010, 00:21 #17
a re eleni pws se katalavainw. oi perissoteroi koitane tin parti tous. kai autoi oi proin pou mas kinigane gia na sinexisoun na mas kakopoioun psixologika einai oi pio partakides apo olous.
03-09-2010, 00:32 #18
sofaki τα είπες όλα σε δύο σειρές...Κοιτάνε την πάρτη τους,καλοπερνάνε,και το παίζουν και θύματα.Και είναι τόσο πειστικοί.Και άντε να το αφήσεις αυτό,αλλά το ότι θέλουν να σε βλέπουν και σένα να πέφτεις όλο και πιο κάτω,να ευχαριστιούνται,που το βάζεις?
πάντως,xristinio,είμαι της άποψης πως όταν δε σου έχουν φερθεί καλά οι γονείς σου τότε εσύ στα παιδιά σου δε θα κάνεις τα ίδια.Δηλαδή,εύχομαι,αν ποτέ κάνω παιδιά,να μη γίνω σκύλα..Δεν υπάρχει πιστεύω περίπτωση να τους φερθώ άσχημα...Και δεν ξέρω αν είναι μεγάλες οι προσδοκίες που έχω,δεν ονειρεύομαι δηλαδή,ούτε και απαιτώ να ασχολούνται συνέχεια μαζί μου και να με παρηγορούν,να με κανακεύουν.Λίγη κατανόηση,λίγη ηρεμία θα ήθελα..Γιατί δηλαδή πάντα κάποιος πρέπει κάτι να λέει,να έχει τον τελευταίο λόγο ή να δείχνει τη δύναμη του \"γκαρίζοντας\" χωρίς να δίνει δεκάρα για όσα περνάς?Αλίμονο δηλαδή...αυτοί δεν είχαν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους?δεν ένιωσαν ποτέ την ανάγκη να τους καταλάβουν?
03-09-2010, 00:45 #19
nai to paizoun kai 8imata! sou gamane ti zwi tosa xronia me tin psixologiki via gia na ikanopoiisoun ton gelio egwismo tous enw esi prospa8eis na eisai swsti kai otan tous les \"ftanei arketa anextika, den ta aksizw, geia sou\" to paizoun 8imata \"na 8imasai oti esi me afises, den adexw xwris esena, se parakalw\" kai se gemizoun tipseis! les kai den tous aksizei na ipoferoun! oso kai na ipoferoun pou mas exasan (an kai amfivalw an ipoferoun, mallon apo ton egwismo tous ipoferoun) pote den 8a katalavoun to pws ponousame emeis me tin kwlosiberifora tous.
03-09-2010, 00:50 #20
gia na min pw gia ta ametrita \"s\'agapw\", katse re file, ma8e prwta ti simainei kai meta pes to, min kseftilizeis tin simasia autis tis iperoxis leksis! auto den to lew mono gia tous proin alla kai gia goneis. sigekrimena emena o pateras mou den paleuetai me tipota. akrivws oti les gia ton diko sou alla kai poli xeiroteros! kai leei sinexeia ena \"s\'agapw\", an m\'agapouse 8a i8ele na eimai eutuxismeni... an m\'agapouse polla 8a itan aliws... nomizw oti k si kapws etsi ais8anesai.
03-09-2010, 00:53 #21
Είμαι βέβαιη πως δεν υποφέρουν,νιώθουν τόσο τέλεια με τον εαυτό τους που δεν υποφέρουν,φορτώνουν αλλού όλα τα λάθη,κακολογούν,δείχνουν πονεμένοι,μα προχωρούν...Αφού πρώτα σε ξεζουμίσουν και σε αδειάσουν...
03-09-2010, 00:56 #22
Έτσι..ναι...μία συγνώμη,ένα σ\'αγαπώ,δε διορθώνουν την όποια κατάσταση,ειδικά αν δεν είναι ειλικρινή.Οι πληγές δεν κλείνουν,μένουν εκεί,χαραγμένες.Το θέμα όμως είναι και να μην πολλαπλασιάζονται συνεχώς....
03-09-2010, 01:00 #23
ti egine me ton sidrofo sou?
03-09-2010, 01:21 #24
μεγάλη ιστορία,αν ήταν να την περιγράψω με δυο λόγια,θα έλεγα πως δε μου φερόταν καλά...δεν ξέρω...σαν να μας ξεχωρίζουν από μακριά,άτομα που έχουμε δεχτεί κακοποίηση και θέλουν να μας πονέσουν και αυτοί.
03-09-2010, 02:30 #25
nai re gamwto. alla mallon emeis eimaste xazes pou ka8omaste kai anexomaste kai sigxoroume mexri na ftasei i katastasi sto aproxorito. egw kourastika... opoios den mou ksansafer8ei opws prepei exei faei sout an den valei mialo me tin deuteri eukairia. eixa 4,5 xonia sxesi kai edwsa dekades eukairies giati panta me parakalouse oti eixe allaksei. malakies, allaze ligo stin arxi kai meta ksanaginomoun to skilaki tou pou to eixe dedomeno kai pali ta idia, me ipotimouse toso poli pou polles fores gia na me pligwsei mou elege oti den m\'agapaei kanenas kai oti den me siba8ei kanenas. to xwrisa prin 5 mines, akoma me parakalaei kai mou leipei poli kai klew (nai eimai ili8ia, apla ipirxan kai polles wraies stigmes pou eniw8a eutuxismeni mazi tou kai den borw na tis sexasw) alla ir8e i stigmi na vrw tin aksioprepia mou. esi ton xwrises? prin poso kairo? pws niw8eis?
03-09-2010, 09:12 #26
Ρε κορίτσια εγώ έναν είχα που μου φέρθηκε έτσι και τον σούταρα στον 1,5 χρόνο και αυτό επειδή ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα τότε. Τώρα στην πρώτη βδομάδα για να μην πω μέρα. Μακρυά από τέτοιους μην μπλέκετε.
03-09-2010, 18:03 #27
Ελενη, σε καταλαβαινω απολυτα! Και να φανταστει οτι μονο απο μεμονομενα ατομα μου εχει συμβει αυτο! Αλλα ακομα και μια φορα μπορει να πληγωσει αφορητα.. Ποσο μαλλον ολοκληρη η ζωη!
Το κακο ειναι οτι η βλακεια των αλλων ειναι ανικητη και με τετοια ατομα δεν μπορεις να αντιπαραταθεις γιατι παντα θα βρουν κατι για να βγουν αυτοι απο πανω.
Για ενα διαστημα βιωνα πολυ μεγαλο αγχος μην κανω τιποτα λαθος ή μην πω καμια χαζομαρα και δωσω αφορμη σε καποια ατομα να αρχισουν τις κακιες τους! Και το χειροτερο ηταν οτι τις ελεγαν \"μεταξυ σοβαρου και αστειου\", αλλα με τροπο που ηταν εμφανες οτι τα εννοουσαν. Ας πουμε, αν ελεγα κατι που αποδεικνυονταν χαζομαρα ειτε επειδη ημουν αφηρημενη ειτε επειδη μου ξεφυγε χωρις να το πολυσκεφτω αρχιζε μια \"φιλη\" μου τα \"μα, ντιπ χαζη εισαι πια!\" ή \"αι μωρη ξανθια χαζη.. τιποτα δεν μπορεις να κανεις!\" και διαφορα τετοιου στιλ.... ανευθυνη, \"στον κοσμο μου\", \"οτι να ναι...\", \"βλαμμενη\".
Οταν εδινα εξετασεις για το διπλωμα οδηγησης ειχα αγχος να μην κοπω κυριως γιατι δεν θα αντεχα να ακουσω ολα αυτα τα \"αστεια\" που θα κανανε εις βαρος μου και που θα λεγανε.
03-09-2010, 18:55 #28
Είναι πολύ πρόσφατο,και μένα μου λείπει κι ας φέρθηκε άσχημα.Μου λείπει ο κάλος του εαυτός,μα όσο σκέφτομαι τον κακό,τον επισκιάζει κατά πολύ...
Πάντως..Πόσο ίδια σκεφτόμαστε...τελικά δεν είμαι η μόνη.
Νομίζω πως καταλήγω στο ότι αυτός που θέλει να μειώσει τους άλλους και χρησιμοποιεί αλόγιστα και ανεξέλεγκτα την ικανότητα του λόγου είναι ένας πάρα πολύ ανασφαλής άνθρωπος...Το θέμα είναι πως πρέπει να μάθουμε να μη μας αγγίζουν αυτά ή τέτοια τοξικά άτομα να τα απομακρύνουμε από τη ζωή μας...Και στην τελική,πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε.Να δίνουμε και τα καλά και τα κακά σε εκείνους που τους ανήκουν...
03-09-2010, 19:09 #29
Κι εγώ έχω βιώσει την κακία αυτού του κόσμου στο έπακρο. Από μικρή με κορόιδευαν και δεν είχα φίλες, μόνο παρέα που με κορόιδευε και δεν μου δίνανε σημασία πάντα αυτές μιλάγανε και τώρα που ξαναγύρισα στην πόλη μου, μου λένε δεν έχεις φίλες ε πως να έχω τέτοιες φίλες φίδια αλλά και αργότερα μου φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Ότι μπορεί ο άλλος χειρότερο θα στο κάνει. Ίσως από κόμπλεξ αλλά δεν τους/τις δικαιολογώ με τίποτα. Θα πρεπε να ντρέπονται. Και τώρα είμαι χωρίς φίλες γιατί τσακώθηκα με όλους. Μου μίλησαν πολύ άσχημα ή με έγραφαν.
03-09-2010, 19:14 #30
Εγω τον καλυτερο τροπο που εχω βρει για να αμυνομαι σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να πεφτω στο επιπεδο τους. Δεν γινεται αλλιως. Οταν με προσβαλουν λοιπον, τους προσβαλω και εγω. Μονο ετσι καταλαβαινουν οτι δεν τους παιρνει να λενε και πολλα.
Αύξηση δόσης ladose
20-07-2025, 16:38 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή