Results 91 to 105 of 137
Thread: ρε παιδια ειμαι μονος.....
-
08-09-2010, 21:51 #91
Originally posted by keep_walking
Originally posted by lightbluepath
[
Να σου πω λαιτ...ειναι και θεμα παιδειας.
Πες εγω πχ. αν δεν αντιμετωπιζα ποτε προβλημα και συναντουσα εναν τυπο με ψυχολογικα προβληματα ( που δεν θα το καταλαβαινα αλλα θα μου το ειχαν σφυριξει αλλοι... ολοκληρο κους-κους) τοτε θα ημουν προκατειλημμενος και δεν θα ημουν νορμαλ στην συμπεριφορα μου απεναντι του...νομιζω.
Ας παρουμε ενα αλλο παραδειγμα...εχεις δοκιμασει να μιλησεις με...κουφο? Προφανως ολοι οι ανθρωποι αισθανονται αμηχανα και πεφτουν στις ιδιες παρατυπιες που ο κουφος εχει συνηθισει και εχει βγαλει αντισωματα.
Πχ μπορει να του φερονται καπως σαν να μην ειναι αρκετα εξυπνος κλπ κλπ.
Σε λα βι ...αλλο η λογικη αλλο το συναισθημα , στενοχωριεσαι αλλα προχωρας , απλως ηταν ενα μικρο πραγματακι που με ενοχλουσε , ισως τωρα να το ξορκισα , αλλα ναι η δυναμη του κοτσομπολιου τεραστια.
Σιγα μην βγω με το καπελλο...λολ.
Το μονο που ζηταω ειναι ισες ευκαιριες και αξιοπρεπεια...τεσπα.
Εσυ πως εγινες τοσο σκληρη και εχεις βγαλει την πλειοψηφια κακους?
Και για να απαντησω στον εαυτο μου...οι αλλοι αν θελουν να εχουν ισες ευκαιριες με μενα...πρεπει να με κλεισουν σε κλουβι... χαχαχα:P
Ολα μελι-γαλα[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 09-09-2010, 10:33 #92
Originally posted by keep_walking
Σιγα μην βγω με το καπελλο...λολ.
Το μονο που ζηταω ειναι ισες ευκαιριες και αξιοπρεπεια...τεσπα.
Εσυ πως εγινες τοσο σκληρη και εχεις βγαλει την πλειοψηφια κακους?
09-09-2010, 10:38 #93
Originally posted by Paolo_1
Όταν λέω στην Αθήνα δεν έχει τόσο εννοώ όσο στην επαρχία. Άσε με να ξέρω καλύτερα. Και έτσι όπως το λες να είναι να μην έχω ζήσει επαρχία και να \'χω ζήσει Αθήνα, πάλι κάτι ξέρω. Όσο για το δεύτερο παρτ, λέω άμα τύχει δίπλα σου και πεθάνει κάποιος σίγουρα θα σε πειράξει αν είσαι από επαρχία. Είχε τύχει σε μια φίλη μου να έχει γυρίσει ενός η γλώσσα άγνωστου στο τρένο στην Αθήνα και έβαλε τα κλάμματα. Όλοι οι άλλοι κοιτάγανε απαθείς.
09-09-2010, 22:54 #94
αισθάνομαι να με έχει πατήσει τρένο ..............δεν θέλω να πάρω άλλα λεξο αισθάνομαι ότι καίγεται το στήθος και η πλάτη μου ,έχω ταχυκαρδίες και τι μυαλό μου τρέχει με 36000 στροφές .θα πηδηχτώ από το παράθυρο σε λίγο (ευτυχώς μένω σε υπόγειο)
09-09-2010, 23:12 #95
Τι έπαθες καλέ γιατί;
09-09-2010, 23:50 #96
sokin ti exeis???
10-09-2010, 16:57 #97
για και πάλι ..... δεν έχω διάθεση για τίποτε ,δεν με ενδιαφέρει τίποτε
όσο σκέφτομαι ότι δεν θα δω τα παιδιά μου τρελαίνομαι,σίγουρα θα με ρωτήσετε γιατί δεν θα τα δω ξανά ,
Χώρισα με την γυναίκα μου ,είμαι άνεργος και ανίκανος να δουλέψω για πολλούς λόγους ,δεν έχω ούτε χρήματα παρά μόνο χρέη ,ούτε φίλους ,γενικώς δεν έχω που να πάω ,είμαι μόνος , και θέλω να φύγω γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να βλέπουν την κατρακύλα μου ,είμαι εμπόδιο στην οικογένεια ,άχρηστος και δεν το λέω έτσι χωρίς λόγο το δείχνει σχεδόν καθημερινά η γυναίκα μου ,που φυσικά αν την ρωτούσε κανείς για αυτά να είστε σίγουρη η δικαιολογία είναι πάντα στο τσεπάκι της
ξοδέψαμε 1000€ σχεδόν για την μεγάλη μας την κόρη πηγαίνοντας σε ιδρύματά φροντίζοντας όμως φυσικά απο πλευρά μας να κάνουμε αρκετά πράγματα ακριβώς το αντίθετο απο ότι μας συμβούλεψαν
και πολλά άλλα που αν ξεκινήσω να γράφω δεν θα τελειώσω ούτε σε ένα μήνα
κουράστηκα ,δεν μπορώ να υποστηρίξω άλλο την οικογένεια
προσπαθώ εδω και 5 χρόνια να την πείσω να δει και να ανοιχτή σε κάποιον ψυχολόγο και φυσικά ισχυρίζεται ότι δεν το χρειάζεται ,
και κατά την άποψη μου αν κάποιος δεν θέλει ,δεν θέλει .-
στον ψυχολόγο ή στον ψυχίατρο μπορείς να τον κοροϊδέψεις ,να τον παραμυθιάζει κάποιος πολύ άνετα ,και να τον πας όπου θέλεις εσύ ,εκτός φυσικά αν έχω μόνο αυτήν την ικανότητα μόνο εγώ που δεν νομίζω
είμαι σε μία μόνιμη κατάσταση αναμονής ,με έναν μόνιμο κόμπο στο στομάχι , άυπνος (3-4) ώρες ύπνο κάθε μέρα απο τον Ιούνιο και ορισμένες φορές και καθόλου ,η καρδιά μου είναι σχεδόν σε μόνιμη ταχυκαρδία
βαρέθηκα τον καθημερινό πόνο στην πλάτη μου ο οποίος και ψυχολογικά με ρίχνει αλλά και σωματικά
βαρέθηκα να έχω το μυαλό μου σε αυτήν και να ζω σε μία κατάσταση παράνοιας ,και να προσπαθώ να την αλλάξω
βαρέθηκα να ακούω έχεις δίκιο αλλά ..............
αισθάνομαι ότι έδωσα τα πάντα για να καλυτερέψουν τα πράγματα και το μόνο που κατάφερα είναι να τα καταστρέψω όλα .
και όλα αυτά γιατί δεν την κεράτωσα ναι ρε παιδιά δεν την κεράτωσα
γιατί αν το έκανα όλα θα ήταν μια χαρά
ναι έπρεπε να είμαι απών απο το σπίτι ,να μην προσφέρω να τριγυρνώ με φίλες και φίλους αντί να κάθομαι σπίτι να την βοηθάω
είναι να τρελαίνεσαι από την μία να σου λέει ξέρεις μην δουλεύεις τόσο πολύ έχω χρήματα και εγω να \"βουλιάζω\" την επιχείρηση μου και τώρα να γυρνάει και να μου λέει -εγώ δεν σου είπα ποτέ κάτι τέτοιο - αυτό σαν παράδειγμα γιατί υπάρχουν πολλά τέτοια
πάντα την ίδια απάντηση να σου στείλει το ¨μπαλάκι\" εσύ το έκανες εσύ το έχεις
τα Χριστούγεννα μόλις 20 ημέρες από την απόπειρα αυτοκτονίας μου έρχεται και μου λέει κλαίγοντας \"ξέρεις σε αγαπώ πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να σε δω ερωτικά ,αλλά θέλω να είμαστε μαζί \"
και εγώ να πρέπει να λειτουργώ κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτε
(42000 στροφές το λεπτό )
μάγκες το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στον γάμο του είναι να μην κερατώσει την γυναίκα του
να παρατήσει τους φίλους του και της συνήθειες του
άντε και.....
10-09-2010, 20:04 #98
Sokin περνάς μία πολύ δυσκολη φάση και πιστεύω πως όλοι μας εδώ μπορούμε να σου συμπαρασταθούμε. Εγώ πιστεύω πως όλα άρχισαν απ\' το γεγονός ότι δεν ταιριάζεται με την γυναίκα σου ή κάνω λάθος; Ανεχόσουν συνεχώς μία κατάσταση αρνητική και μπορεί και ανώμαλη. Περίμενες μία ανταπόκριση απ\' τη γυναίκα σου αλλά τίποτα. Περίμενες να σε ακούσει, να σε καταλάβει αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Πιστεύω σίγουρα πως πρέπει να πάρεις απόφαση πως δεν ταιριάζετε με την γυναίκα σου και να την ξεχάσεις(εννοώ με τον καιρό όχι αμέσως). Καλό θα ήταν κιόλας να βρεις μία καινούργια. Άρχισε κάποιες δραστηριότητες και βρες από εκεί φίλους, μπορείς να γνωρίσεις κι άτομα απ \'το forum. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να φτιάξεις την ψυχολογία σου και να βρεις δουλειά. Επίσης καλό θα ήταν να πας σε κάποιον ειδικό(αν δεν πηγαίνεις). Επίσης, ξέρω ένα βιβλίο του Νταιηλ Κάρνετζυ που λέγεται έξω η στεναχώρια. Εκεί υπάρχουν πολλά περιστατικά γραμμένα σαν το δικό σου. Είναι άνθρωποι που είχαν πόνους, δεν κοιμόντουσαν, είχαν τρομερό άγχος, τρομερή στεναχώρια κ.τ.λ. Και μέσα στο βιβλίο λέει πως ο καθένας το ξεπέρασε. Αν δεν έχεις όρεξη η λεφτά για να αγοράσεις το βιβλίο μπορώ να σου παραθέσω τις τεχνικές του:
1: Μη σκέφτεσαι ούτε το παρελθόν αλλά ούτε το μέλλον. Να είσαι συγκεντρωμένος στο σήμερα.
2:Πραγματοποίησε μία δουλειά κάθε φορά, όχι πολλές μαζί.
3:Ανέλυσε την κατάσταση που είσαι σκεπτόμενος ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Αποδέξου το χειρότερο. Προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς να βελτιώσεις το χειρότερο.
4:Εφάρμοσε τα εξής τέσσερα στάδια:
α)Τι είναι αυτό που με στεναχωρεί;
β)Τι μπορώ να κάνω πάνω σε αυτό;
γ)Αποφάσισε τι πρέπει να κάνεις
δ)Άρχισε αμέσως να εκτελείς αυτή την απόφαση
5:Καταπολέμησε τη στεναχώρια σου με εργασία οποιαδήποτε μορφής.
6:Μην ερεθίζεσαι από μικροπράγματα. Η ζωή είναι πολύ σύντομη.
7:Συνεργάσου με το αναπόφευκτο
8:Ένας τρόπος για να καταπολεμήσουμε τη στεναχώρια μας είναι να βρούμε τη χρυσή τομή. Πόσο αξίζει το κάθε πράγμα που βαραίνει τη ζωή μας.
9:Ξέχασε το παρελθόν. Μην πριονίζεις τα πριονίδια.
10:Σκέφτείτε κι ενεργείστε χαρούμενα κι έτσι θα είστε χαρούμενοι
11:Ποτέ μην εξισώνεσαι με τους εχθρούς σου γιατί αν το κάνεις θα πληγωθείς περισσότερο απ\' ότι εκείνοι. Μη χάνεις ούτε λεπτό της ώρας συλλογιζόμενος ανθρώπους που δεν μας αρέσουν(αυτό πάει για τη γυναίκα σου)
12:Μην στεναχωριέσαι για την αχαριστία (στην προκειμένη περίπτωση της γυναίκας σου). Να την περιμένεις γιατί είναι μία πολύ συνηθισμένη ανθρώπινη ιδιότητα. Δώσε χωρίς να περιμένεις απολαβές.
13:Μέτρησε τα αγαθά σου κι όχι τα βασανά σου. Στο μυαλό σου έχεις ένα σωρό δυνατότητες. Εκμεταλεύσου τες για να βρεις πραγματικούς θησαυρούς εκεί.
14:Φτιάξε πράγματα απ\' οτιδήποτε έχεις. Όταν η μοίρα μας δώσει ένα πικρολέμονο ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε από αυτό μία λεμονάδα.
15:Προσπάθησε να ξεχάσεις τη δυστυχία σου προσπαθώντας να δημιουργήσεις λίγη ευτυχία για τους άλλους. Όταν είσαι καλός με τους άλλους είσαι και καλός με τον εαυτό σου.
16:Η πίστη μπορεί να σου μειώσει τη στεναχώρια. Πίστευε στο θεό και στον εαυτό σου και οι καλύτερες μέρες θα έρθουν.
17:Αν σε επικρίνουν άδικα κάνε το καλύτερο που μπορείς και μετά άνοιξε την παλιά ομπρέλλα κι άφησε τη βροχή των επικρίσεων να τρέξει πάνω σου.
18:Ξεκουράσου αρκετά.
19:Θυμήσου ότι κανένας δεν πέθανε από έλλειψη ύπνου. Είναι η στεναχώρια για την αϋπνία που δημιουργεί τις περισσότερες αρρώστιες.
10-09-2010, 22:21 #99
Σε ευχαριστώ αλλά αυτή την στιγμή για μένα τα πράγματα είναι πάρα πολύ πολύπλοκα
1) έχω μόνο ένα απολυτήριο γυμνασίου
2) τα χρέη μου ανέρχονται σε 20.000 € και περισσότερα ίσως
3) με ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια ένας πόνος στην πλάτη και με την οποιαδήποτε σωματική κούραση ή κρύο/υγρασία με τσακίζει
4) το αριστερό μου μάτι βλέπει κατά 25% που σημαίνει δεν μπορώ να πάρω επαγγελματικό δίπλωμα
5) κάνω με μεγάλη δυσκολία φιλίες / πελάτες ως πωλητής
6) είμαι μάλλον δυσλεκτικός και αυτό το ανακάλυψα τώρα με αφορμή της κόρης μου
7) δύο φορές στην ζωή μου ξεπέρασα οικονομική καταστροφή στην εταιρία που είχα και πίστεψέ με δεν έχω το κουράγιο να ξεκινήσω αυτή την στιγμή τίποτε
να είμαι ειλικρινής το μόνο που σκέφτομαι από χθες είναι ότι έχω μια πιστωτική κάρτα με όριο 10.000€ και ένα δάνειο ανοικτό 5.000€ να τα μαζέψω και να φύγω οπουδήποτε στον κόσμο και όταν με το καλό εξαντληθούν να καταλήξω στην Γερμανία μιας και έχω την υπηκοότητά και να είμαι \"άστεγος \" εκεί άσχετα αν δεν τους γουστάρω καθόλου
τουλάχιστον το κράτος σου παρέχει στέγη και τροφή
η μοναδικές στιγμές που σκέφτομαι διαφορετικά είναι για τα παιδιά μου και μόνο και εκεί είναι που πικραίνομαι
αλλά είναι προτιμότερο να μην με ξαναδούν παρά να με βλέπουν να μαραζώνω και να αργοπεθαίνω
γιατί αυτό κάνω αργοπεθαίνω και είναι οδυνηρό για μένα δεν αντέχω άλλο
να αυτοκτονήσω όχι δεν μπορώ να το κάνω.-
10-09-2010, 22:38 #100
Η δικιά μου \"συμβουλή\";
Κάνε κάτι απλό.. Βγες έξω, κάνε μια βόλτα, πήγαινε σε ένα παρκάκι κ παρατήρησε τους ανθρώπους. Δες τα ζευγαράκια να μιλάνε κ να αγκαλιάζονται. Δες τα παιδιά να τρέχουν χαρούμενα κ τους γονείς να τα προσέχουν εξομολογώντας παράλληλα ο ένας στον άλλον τις ανησυχίες, τους φόβους κ τα \"κατορθώματα\" των παιδιών τους. Δες τους εφήβους που παίζουν μπάλα πώς προσπαθούν μάταια να δείξουν μεγάλοι, ώριμοι, ενήλικες, άντρες. Δες τις γάτες κ τους σκύλους. Νιώσε τι είναι η ζωή. Γίνε παρατηρητής των άλλων για να μπορέσεις να νιώσεις το δέος για τη ζωή κ να εκτιμήσεις τη δικιά σου βόλτα με τους φίλους σου, τις δικιές σας κουβέντες, τα δικά σας όνειρα κ σχέδια.
Ελπίζω να βοήθησα, έστω κ λιγάκι!
10-09-2010, 22:40 #101
Βασικά λάθος καταχώρηση.. σε άλλο πήγαινε.. κ δεν ξέρω πώς να κάνω delete..
14-01-2011, 16:11 #102
Εδώ μοναξιά. Στοπ. Πολλή ή πολύ μοναξιά. Στοπ. Πλούσια μοναξιά. Στοπ. Μα, που πήγαν όλοι;!
16-01-2011, 12:39 #103
Yπαρχει η συνειδητη μοναξια οπου καποιος για διαφορους λογους επιλεγει να απομονωθει απο προσωπα,χωρους,καταστασεις γιατι με αυτο τον τροπο θεωρει οτι θα νιωσει καλυτερα για καποια πραγματα κ για καποιο διαστημα και μετα μπορει να επανελθει.
Υπαρχει κ η μοναξια της εγκαταλειψης απο τον περιγυρο,το κοντινο η λιγοτερο κοντινο περιβαλον που ειναι κ ο χειροτερος απο καθε αποψη,οπου καποιος αισθανεται πως οι φιλοι του ,οι γνωστοι του κ λοιποι τον αντιμετωπιζουν πλεον καπως,του δινουν ολο κ λιγοτερη σημασια κ στο τελος τον ξεχνουν,εξαφανιζονται.Ετσι το ατομο αυτο αρχιζει να νιωθει οτι για ολη αυτη την καταληξη το προβλημα ειναι αυτος,οτι αυτος εκανε κατι η δεν εκανε κατι κ εμεινε μονος του,αυτο εχει μαλλον σαν αποτελεσμα να κλειστει στον εαυτο του σε τετοιο βαθμο που να μην θελει να εχει καμια κοινωνικη επαφη,να τα εχει με τον εαυτο του,να επιδιωκει την απομονωση γιατι ετσι θα νιωσει υποθετικα καλυτερα,αλλα σαν αποτελεσμα πολυ χειροτερα....βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
σαν κάποιος άνθρωπος που ο κόσμος θεωρεί χαμένο...
16-01-2011, 13:37 #104
Καλησπερα.Αν μπορει καποιος να μου στειλει σε μηνυμα πληροφοριες για καποιον ψυχολογο ή ψυχιατρο στη Θεσσαλονικη για ψυχαλαλυτικου τυπου ψυχοθεραπεια,για καταθλιψη.Θελω να αρχισω αλλα δεν ξερω σε ποιον και τι θα συναντησω.Αν καποιος συμβουλευεται καποιον ειδικο,και ειναι ικανοποιημενος,παρακληση να μου στειλει το όνομά του.
16-01-2011, 17:29 #105
Συμφωνώ απολύτως και συμπληρώνω ότι για αγόρι ή άνδρα είναι πολύ χειρότερα αν απομονωθεί γιατί μετά ο περίγυρός του δεν τον ξαναδέχεται και πρέπει ν'αλλάξει τόπο διαμονής.Εκτός αν σταθεί τυχερός και βρει μια γυναίκα να τον σώσει από την μοναξιά και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που φέρνει αυτή.
Επειγον βοήθεια!
10-07-2025, 14:49 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή