ρε παιδια ειμαι μονος..... - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 137
    Junior Member
    Καλησπέρα lightbluepath. Βασικά απ\' το όνομα νόμιζα ότι ήσουν άντρας, λάθος μου. Και τώρα που το παρατηρώ έχεις δίκιο, τα μπέρδεψα λίγο και κάποια πράγματα δεν τα εξήγησα καθαρά.
    Κατ\' αρχάς πολλές φορές είναι θετικό να αποφεύγεις τους εχθρούς σου, όχι όμως πάντα κι αυτό από μόνο του δεν σε βοηθάει. Πρέπει πρώτα να μην τους αφήνεις υπάρχουν μέσα σου. Να μην ακούς τις φωνές τους στο μυαλό σου. Πάει αυτό.
    Όταν βρίζεις, τουλάχιστον αυτό που πιστεύω εγώ, είναι ότι μέσα σου δυναμώνεις τη φωνή του μίσους. Έτσι μπορείς να κάνεις αυτή τη φωνή να σου μιλάει συνεχώς και να μολύνει την καρδιά σου. Αυτό συνέβη και με εμένα. Όσο πιο πολύ τους έβριζα τόσο πιο πολύ φούντουνε μέσα μου η φωνή αυτή. Κι αυτό ήταν πολύ αρνητικό και μου έκανε κακό.
    Σου είπα και πριν ότι το ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αγαπάς τους εχθρούς σου. Το καταλαβαίνω. Τουλάχιστον μπορείς να μην τους μισείς. Ή μπορείς να τους συμπαθείς πράγμα που είναι επίσης δύσκολο αλλά κάπως λιγότερο απ\' το να τους αγαπάς. Επίσης όταν λες ότι δεν μπορείς, δεν έχεις αντιληφθεί τα τεράστια ποσά ενέργεια που έχει μέσα του ο κάθε εγκέφαλος. Πίστεψέ με, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όχι απ\' την μία στιγμή στην άλλη, με πολύ κόπο, αλλά μπορείς. Ειλικρινά, δεν έχεις κανένα περιθώριο για μίσος, είναι πολυτέλεια κι η ζωή είναι πολύ μικρή. Σκέψου ότι έχεις ένα υπέρπολυτελές αυτοκίνητο. Θα τολμούσες να του βάλεις βενζίνη χαμηλών οκτανίων. Όχι βέβαια. Έτσι πρέπει να γίνει και με το μυαλό σου. Πρέπει να του βάζεις μόνο σκέψεις αγάπης.
    Αυτό που είπες για το forum είναι πολύ θετικό. Κι είδες ότι δεν βγήκες εσύ ο βλάκας της υπόθεσης, ο άλλος ήταν που έβριζε. Αυτό θα γίνει και με τις παρέες σου, τουλάχιστον στο τέλος. Και στο κάτω κάτω μόνο τα άτομα που αξίζουν πραγματικά να είναι φίλοι σου, δεν θα παρασυρθούν απ\' τις προσβολές του άλλου.
    Το ξέρω ότι το μίσος σου βγαίνει αυθόρμητα και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορείς. Το ξέρω ότι φαίνεται αδύνατον. Και κάποιες φορές είναι αδύνατον να το κάνεις μόνο σου, χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού (Αλήθεια εσύ επισκέπτεσαι κανέναν, αυτό το ξέρω. Αλλά επίσης ξέρω πως είναι αδύνατον ο άνθρωπος να μην μπορεί να αλλάξει, έτσω και λίγο, κι αυτό αρκεί. Εξήγησέ μου τι είδους λύπη και απογοήτευσγης εννοείς; Προς τους άλλους ή προς τον εαυτό σου;

Banned
    Κοίτα, δεν μπορώ να αγαπήσω τους εχθρούς μου. Μπορεί να είναι επειδή δεν θέλω, πάρτο όπως θες αλλά δεν μπορώ. Και δεν τους αξίζει. Ούτε εμένα μου αξίζει. Δεν βρίσκω κάτι θετικό στο να αγαπάω τους εχθρούς μου. Εγώ δεν ακούω συνέχεια μέσα μου την φωνή τους, ίσως τους γράφω μετά. Δεν κάνω θεραπεία με ψυχολόγο, δεν το βρίσκω απαραίτητο πιστεύω πως ο κόσμος είναι κακός και γι\'αυτό τα παθαίνω όλα. Είναι δηλαδή εξωτερικοί παράγοντες που με επηρεάζουν και όχι εσωτερικοί. Τέλος, λύπη και απογοήτευση προς τους άλλους, αλλά καλύτερα να μην επεκτείνουμε γιατί ενοχλεί μερικούς αυτό. Αν θες στείλε μου u2u.

Junior Member
    νομιζω οτι ξεφυγαμε απο το θεμα που εθεσα και εχει να κανει με την μοναξια που βιωνουμε αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο.....σιγουρα στον κοσμο 8α δεις κακια μισος ζηλεια και αλλα \'ομορφα\' τετοια συναισθηματα αλλα πρεπει να τα προσπερναμε...το θεμα ειναι βεβαια πως θα μπορεσουμε να σταθουμε δυνατοι μεσα απο αυτην την παλη αναμεσα σε μας και τον εαυτο μας....ισως αν σταματησει αυτο το πραγμα μεσα μας να νιωσουμε την γαληνη και θα μπορεσουμε να αντιμετωπισουμε τους εξωτερικους παραγοντες που μας κανουν να αισθανομαστε ασχημα...

Junior Member
    Όσο αφορά τη μοναξιά υπάρχουν κάποιες μέθοδοι αποκλείεται να τις εφαρμόσεις και να μην βρεις φίλους(μιλάω για την μοναξιά που προέρχεται από έλλειψη φίλων, όχι λόγο εσωτερικών αιτιών). Αυτές οι μέθοδοι βρίσκονται στο βιβλίο του Νταίηλ Κάρνετζυ. Για όποιον όμως δεν ενδιαφέρεται να το διαβάσει θα γράψω τα βασικά στοιχεία των τεχνικών του εδώ:
    1:Αντί να καταδικάζουμε τους ανθρώπους ας προσπαθήσουμε να τους καταλάβουμε. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί κάνουν αυτό που κάνουν.
    2:Ας σταματήσουμε να συλλοζιζόμαστε πάνω στα επιτεύγματα και στις ικανοτητές μας. Ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε πως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν καλά στοιχεία. Να είμαστε ειλικρινείς στους επαίνους μας και στην εκδήλωση του θαυμασμού μας.
    3:Πρώτα απ\' όλα να ξυπνήσεις στον άλλον τη διάθεση να κάνει κάτι. Όποιος μπορεί να το κάνει αυτό έχει όλο τον κόσμο με το μέρος του. Όποιος δεν μπορεί βαδίζει σε μοναχικό δρόμο.
    4:Δείξτε σοβαρά το ενδιαφέρον σας για τους άλλους ανθρώπους.
    5:Χαμογελάστε.
    6:Θυμηθείται το όνομα ενός ανθρώπου που αποτελεί γι\' αυτόν το γλυκύτερο και τον πιο σημαντικό ήχο του κόσμου.
    7:΅Να λέτε στους άλλους πράγματα που τους ενδιαφέρουν.
    8:Κάντε τους άλλους να νιώθουν σημαντικοί και κάντε το ειλικρινά.
    9:Αποφύγετε τις διαφωνίες.
    10:Δείξτε σεβασμό για την γνώμη των άλλων. Ποτέ μην λέτε στους ανθρώπους πως έχουν άδικο.
    11:Αν έχετε λάθος παραδεχτείτε το.
    12:Αφήστε τον άλλον να καυχηθεί για τον εαυτό του.
    13:Αφήστε στον άλλον να πιστεύει πως η ιδέα ήταν δικιά του.
    14:Προσπαθήστε ειλικρινά να δείτε τα πράγματα απ \'την άποψη του άλλου.
    15:Δείξτε συμπάθεια προς τους άλλους, στις ιδέες τους και στις επιθυμίες τους.
    16:Επικαλέστε τα ευγενικά κίνητρα των ανθρώπων.
    17:Κάντε ερωτήσεις αντί να δίνεται διαταγές.
    18:Επαινέστε την παραμικρή βελτίωση με ειλικρίνια και σεβασμό.
    19:Μεταχειριστήτε την ενθάρυνση. Κάνετε το λάθος που θέλετε να διορθωθεί να φάινεται πως εύκολα διορθώνεται.
    20:Ρωτήστε τον άλλον τι άποψη έχει για ένα θέμα.
    21:ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ.
    22:Μην προσπαθείτε να αλλάξτε το συντροφό σας ή το φίλο σας.
    23:Εκφράστε την αγάπη σας με μικρά περιστατικά. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες.
    24:Να είστε πάντα ευγενικοί

Junior Member
    Originally posted by devakiance
    Όσο αφορά τη μοναξιά υπάρχουν κάποιες μέθοδοι αποκλείεται να τις εφαρμόσεις και να μην βρεις φίλους(μιλάω για την μοναξιά που προέρχεται από έλλειψη φίλων, όχι λόγο εσωτερικών αιτιών). Αυτές οι μέθοδοι βρίσκονται στο βιβλίο του Νταίηλ Κάρνετζυ. Για όποιον όμως δεν ενδιαφέρεται να το διαβάσει θα γράψω τα βασικά στοιχεία των τεχνικών του εδώ:
    1:Αντί να καταδικάζουμε τους ανθρώπους ας προσπαθήσουμε να τους καταλάβουμε. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί κάνουν αυτό που κάνουν.
    2:Ας σταματήσουμε να συλλοζιζόμαστε πάνω στα επιτεύγματα και στις ικανοτητές μας. Ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε πως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν καλά στοιχεία. Να είμαστε ειλικρινείς στους επαίνους μας και στην εκδήλωση του θαυμασμού μας.
    3:Πρώτα απ\' όλα να ξυπνήσεις στον άλλον τη διάθεση να κάνει κάτι. Όποιος μπορεί να το κάνει αυτό έχει όλο τον κόσμο με το μέρος του. Όποιος δεν μπορεί βαδίζει σε μοναχικό δρόμο.
    4:Δείξτε σοβαρά το ενδιαφέρον σας για τους άλλους ανθρώπους.
    5:Χαμογελάστε.
    6:Θυμηθείται το όνομα ενός ανθρώπου που αποτελεί γι\' αυτόν το γλυκύτερο και τον πιο σημαντικό ήχο του κόσμου.
    7:΅Να λέτε στους άλλους πράγματα που τους ενδιαφέρουν.
    8:Κάντε τους άλλους να νιώθουν σημαντικοί και κάντε το ειλικρινά.
    9:Αποφύγετε τις διαφωνίες.
    10:Δείξτε σεβασμό για την γνώμη των άλλων. Ποτέ μην λέτε στους ανθρώπους πως έχουν άδικο.
    11:Αν έχετε λάθος παραδεχτείτε το.
    12:Αφήστε τον άλλον να καυχηθεί για τον εαυτό του.
    13:Αφήστε στον άλλον να πιστεύει πως η ιδέα ήταν δικιά του.
    14:Προσπαθήστε ειλικρινά να δείτε τα πράγματα απ \'την άποψη του άλλου.
    15:Δείξτε συμπάθεια προς τους άλλους, στις ιδέες τους και στις επιθυμίες τους.
    16:Επικαλέστε τα ευγενικά κίνητρα των ανθρώπων.
    17:Κάντε ερωτήσεις αντί να δίνεται διαταγές.
    18:Επαινέστε την παραμικρή βελτίωση με ειλικρίνια και σεβασμό.
    19:Μεταχειριστήτε την ενθάρυνση. Κάνετε το λάθος που θέλετε να διορθωθεί να φάινεται πως εύκολα διορθώνεται.
    20:Ρωτήστε τον άλλον τι άποψη έχει για ένα θέμα.
    21:ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ.
    22:Μην προσπαθείτε να αλλάξτε το συντροφό σας ή το φίλο σας.
    23:Εκφράστε την αγάπη σας με μικρά περιστατικά. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες.
    24:Να είστε πάντα ευγενικοί
    κι ολα αυτα στην Ελλαδα?το πρωτο πραγμα που θα σε πουν ειναι Μαλ....α...

Senior Member
    Εμενα συμβαινει το εξης παρανοϊκο , υπαρχουν ανθρωποι που σε καθε προταση τους οταν μιλαμε βαζουν το ονομα μου!!!!!!!!!!

Δηλαδη τι κανεις νικο? Πηγα που λες σινεμα Νικολα και εκει νικολακη συναντησα μια ωραια γυναικα. Νικο τι να σου πω αλλο πραγμα....και ειναι σαν να εχει πεσει επιδημια...απιστευτο ε?

Well δεν βαριεσαι...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Ρε άρσους εσύ παραπονιέσαι ότι σου φέρονται με κακία και φέρεσαι κι εσύ με κακία;

Banned
    Αυτό το υπαρξιακά προβλήματα δεν είναι κακία δηλαδή; Μόνο εγώ το κατάλαβα;

Senior Member
    Originally posted by arsus
    Μαλλον εχει υπαρξιακα προβληματα.

Ποιος εχει υπαρξιακα προβληματα?

Εγω εννοεις?

Απλως λεω γινεται απο πολλους ανθρωπους...(επαρχιακη πολη)

Γνωμη μου?

Εχω μια θεωρια αλλα βασικα η ουσια ειναι οτι ...
    ειμαι ψυχο...τετοιος και ως εκ τουτου δεν μπορει να γινει φυσιολογικη συζητηση.

Ευτυχως που υπαρχουν και κανονικοι ανθρωποι και μιλαω λολ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Περίμενε. Εσύ λες για αυτούς που είπανε στον keep το όνομά του συνέχεια; Οκ, σόρυ εγώ κατάλαβα ότι το έλεγες για το παιδί από πάνω αλλά δεν διευκρίνισες όμως. Anyway, ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι εδώ μέσα υπάρχουν και είναι πολλοί. Αφού όποιος θέλει γράφει. Δεν είδες εμένα τον πόλεμο που μου κάνανε και σε άλλους πιο λίγο;

Banned
    Άρσους μην επιτίθεσαι, δεν το διευκρίνησες. Ήταν πολύ γενικό και αόριστο αυτό που έγραψες.

Senior Member
    Μαλλον παρεκτραπηκε η συζητηση,ειπα οτι οταν καπποιος σου μιλα και σου αναφερει το ονομα σου επιμονα και συνεχεια προφανως τα ανωτερω ισχυουν κατε με. ΓΚΕΓΚΕ? μην παρεξηγηθω κιολας.
    Το γκεγκε ηταν σε μενα? Εγω εκανα μια διευκρινιστικη ερωτηση αν ενοουσες εμενα γιατι εγω χρησιμοποιησα πληθυντικο για πολλους ανθρωπους και εσυ ενικο οτι εχει υπαρξιακα προβληματα ,για να μην παρεξηγουμε γκεγκε?

Junior Member
    Αυτό που εγώ εννοούσα είναι΄, μόνο όταν χρειάζεται να τον αποκαλέσεις, να θυμάσαι το ονομά του. Όχι να το λες συνέχεια.

Senior Member
    Αυτό που εγώ εννοούσα είναι΄, μόνο όταν χρειάζεται να τον αποκαλέσεις, να θυμάσαι το ονομά του. Όχι να το λες συνέχεια.
    Ε ναι αυτο ειναι το λογικο...για αυτο εγω μιλησα για κατι...παραξενο.

Junior Member
    Α και κάτι άλλο. Γιατί πιστεύεις ότι έχω υπαρξιακά προβλήματα?

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast