Oικογενειακό δίλημμα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

Oικογενειακό δίλημμα

Γειά σας. Αν και ψυχολόγος, αντιμετωπίζω ένα δίλημμα που δεν καταφέρνω να λύσω μόνη μου. Θα με βοηθούσε πολύ αν άκουγα μερικές απόψεις.
    Αν και αρκετά νεαρή σε ηλικία, είμαι παντρεμένη. Ο σύζυγος μου κι εγώ έχουμε μια περίφημη σχέση από την αρχή της γνωριμίας μας. Πριν μερικούς μήνες όμως, είχα απότομη διακοπή εγκυμοσύνης. Από τότε προβληματίζομαι για το αν πρέπει να ξαναπροσπαθήσω να κάνω παιδί τώρα. Από τη μια δεν θέλω να βιαστώ, θέλω να χαρώ τη ζωή με το σύζυγό μου χωρίς πολλές ευθύνες. Από την άλλη όμως, επειδή φτάσαμε να βιώσουμε το αίσθημα και προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά για να δεκτούμε το μωρό μας, για κάποιο λόγο νιώθουμε οτι δεν μπορούμε να περιμένουμε. Ξύπνησαν μέσα μας κάποια αισθήματα που δεν νομίζω να μπορούμε να διώξουμε.
    Θα ήθελα πολύ να ακούσω μερικές γνώμες.
    Σας ευχαριστώ πολύ

Senior Member
    Περιεργη ερωτηση πραγματι...ρωτας εμας για τα...δικα σας θελω?

Αν θελετε να διασκεδασετε λιγο την ζωη ή αν θελετε να προχωρησετε ως γονεις?

Well μαλλον τι θα καναμε εμεις εννοεις , καθως και κουβεντα πανω σε αυτο...οκ:)

Να απαντησω πρωτος δηλαδη μιας και εγραψα ε?

Ουφ δυσκολα...δεν τηρουνται οι καταλληλες προυποθεσεις δεν κανω τιποτα.

Εαν ειχα την επιλογη...πραγματι δεν ξερω ,εαν ημουν σε νεαρα ηλικια παντως θα ψηφιζα διασκεδαση:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    εγω θα σου ελεγα να μην μπεις σε διαδικαδια να αγχωθεις για αποκτηση παιδιου..

αστο να ερθει απο μονο του,εν τω μεταξυ θα μπορεις να διασκεδαζεις κιολας ..:)

dora_agxos πολύ ωραίος ο τρόπος που το έθεσες. Θα μπορούσα να συνδιάσω τη διασκέδαση με τη διαδικασία απόκτησης ενός παιδιού :p

Banned
    εναι βρε χριστιανα μου..

γιατι το βαζεις σε καλουπι?δηλ οταν εισαι στο σταδιο αποκτησης παιδιου,24 ωρες σε αυτο εστιαζεις??

κανεις ελευθερα τον ερωτα σου (συγνωμη για την εκφραση)

κ αν ειναι να ερθει το ψυχουλι,θα ερθει!

:)

Senior Member
    Αυτο θα ελεγα και εγω, ασε το παιδακι για εκπληξη.

για Kinder- εκπληξη..!

Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Χρησιμοποιούμε αντισύλληψη. Αν αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε παιδί, τότε θα σταματήσουμε.

Senior Member
    καλησπερα χριστιανα :)
    μας λες οτι εισαι πολυ νεαρη και γι αυτο κυριως προβληματιζεσαι αν θα μπεις απο τωρα στις υποχρεωσεις ενος παιδιου.
    ποσο νεα εισαι τελικα ? τι ηλικια εχεις ?:)
    κι αν δεν σε ενοχλει αυτη η συζητηση, για ποιον λογο διακοπηκε η πρωτη εγκυμοσυνη?

Senior Member
    αν εισαι νεα σε ηλικια θα χαραμισεισ καποια χρονια διασκεδασησ τωρα αλλα θα τα κερδισεισ αργοτερα γιατι οταν ξεπαιδιασεισ θα εισαι ακομα νεα βεβαια μπορει να μην πανε καλα τα πραγματα και να μπεισ σε χοντρο λουκι απο μικρη εσυ ξερεισ καλυτερα απο ολουσ

Originally posted by Christiana_2407
    Γειά σας. Αν και ψυχολόγος, αντιμετωπίζω ένα δίλημμα που δεν καταφέρνω να λύσω μόνη μου. Θα με βοηθούσε πολύ αν άκουγα μερικές απόψεις.
    Αν και αρκετά νεαρή σε ηλικία, είμαι παντρεμένη. Ο σύζυγος μου κι εγώ έχουμε μια περίφημη σχέση από την αρχή της γνωριμίας μας. Πριν μερικούς μήνες όμως, είχα απότομη διακοπή εγκυμοσύνης. Από τότε προβληματίζομαι για το αν πρέπει να ξαναπροσπαθήσω να κάνω παιδί τώρα. Από τη μια δεν θέλω να βιαστώ, θέλω να χαρώ τη ζωή με το σύζυγό μου χωρίς πολλές ευθύνες. Από την άλλη όμως, επειδή φτάσαμε να βιώσουμε το αίσθημα και προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά για να δεκτούμε το μωρό μας, για κάποιο λόγο νιώθουμε οτι δεν μπορούμε να περιμένουμε. Ξύπνησαν μέσα μας κάποια αισθήματα που δεν νομίζω να μπορούμε να διώξουμε.
    Θα ήθελα πολύ να ακούσω μερικές γνώμες.
    Σας ευχαριστώ πολύ

Χριστιάνα...έχω ακούσει πως οι ψυχολόγοι κάνουν πρώτα ψυχοθεραπεία οι ίδιοι προκειμένου να βγουν στην αγορά. Απ\' όσα γράφεις (εντελώς φιλικά), θα σου πω, πως μάλλον στο πρώτο έτος πρέπει να είσαι.....:)
    Θεωρώ πολύ παιδικό να ζητάς από άγνωστους ανθρώπους να προσδιορίσουν το δικό σου συναίσθημα και το δικό σου θέλω σε ένα θέμα τόσο σοβαρό, όσο είναι η απόκτηση ενός παιδιού.
    Η μαρίνα38, θεωρώ πως θα ήταν πολύ σημαντική σε αυτή την κουβέντα.....

Senior Member
    καλημέρα χριστιάνα ,

γιατί μας λες ότι είσαι ψυχολόγος?

μαζεύεις απόψεις για να δεις αν θα φέρεις στο κόσμο ένα παιδί?

η δεν διατυπώνεις σωστά το θέμα ή εγώ δεν καταλαβαίνω.

να πάρεις την γνώμη απο κάποιον ειδικο, λέω εγω τώρα ,

μη το δένεις και κόμπο.

είμαι λιγο ευαίσθητη στο θέμα των παιδιών,

και αν συμφωνείς ότι χρειάζεται ωριμότητα για να κάνεις παιδιά ,

μάλλον πρέπει να τα βάλεις κάτω με τον συντροφό σου ,εε...και με έναν συναδελφό σου.

επιμένω!

καλή σου μέρα!