Results 46 to 60 of 241
Thread: Αιμομιξία
-
05-09-2010, 14:50 #46
Originally posted by 3wtiko
...
αναμφίβολα όμως το βάρος της επιλογής πέφτει στην Ελένη
όσο κι αν φλυαρίσουμε εμείς.
άλλωστε αν σκεφτόμαστε πάντα τα δεινά των σχέσεων,
ίσως και να μην βρίσκαμε το κουράγιο να ζήσουμε.
ας ευχηθώ λοιπόν το καλύτερο να ζήσει και η Ελένη
μα και όλοι μας!
- 05-09-2010, 14:58 #47
Originally posted by Remedy
Originally posted by 3wtiko
...
αναμφίβολα όμως το βάρος της επιλογής πέφτει στην Ελένη
όσο κι αν φλυαρίσουμε εμείς.
άλλωστε αν σκεφτόμαστε πάντα τα δεινά των σχέσεων,
ίσως και να μην βρίσκαμε το κουράγιο να ζήσουμε.
ας ευχηθώ λοιπόν το καλύτερο να ζήσει και η Ελένη
μα και όλοι μας!
η vill θα έλεγα σωστά.
05-09-2010, 15:53 #48
Το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.
05-09-2010, 19:55 #49
Vill, σ\'ένα κόσμο 6,5 δις ψυχών, εσύ διάλεξες να ζήσεις μια όμορφη σχέση, πλούσια σε συναισθήματα μ\' ένα σου εξάδελφο...Συμβαίνουν κι αυτά, αν και όπως είπαν και άλλα μέλη, δυστυχώς τα στερεότυπα του κοινωνικού περίγυρου, στον βαθμό που εξαρτάσαι από αυτά, θα είναι ισόβια τροχοπέδη στη σχέση σου. Θα πρέπει να έχεις προαποφασίσει μέσα σου ως που μπορείς να φτάσεις, γιατί αυτό που ζεις θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή εσένα και τον σύντροφο σου ,να σας φέρει σε σύγκρουση με τις οικογένειες σας, κι αυτή είναι μια προοπτική που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα δεις στη πορεία...
Πέρα από την ουσία, εκείνο που με προέτρεψε να γράψω, είναι η διαφαινόμενη αγωνία σου, να μάθεις αν αντιλαμβάνεται κι ο υπόλοιπος κόσμος την σχέση σου σαν αμαρτία ! Η αμαρτία είναι εφεύρημα των θρησκειών για να χειραγωγούν τις μάζες, φαντάσου το πόσο οξύμωρο είναι να σου ζητούν να είσαι αναμάρτητος κι από την άλλη να είναι αμαρτία το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αναμάρτητο μια και αυτό είναι προνόμιο (και φύση) μόνο του Θεού...
Έπειτα απ\' ότι φαίνεται ο μωσαϊκός Θεός, είχε μάλλον περίεργη αντίληψη για την αιμομιξία. Ο Λωτ, ένα βιβλικό πρόσωπο που ο Θεός επέλεξε να σώσει από την καταστροφή των Σοδόμων λόγω της ευσέβειας του, \"πηδούσε\" νυχθημερόν τις ίδιες του τις κόρες σε μια σπηλιά, αφ\' ότου ο Πανάγαθος φρόντισε να του στερήσει τη γυναίκα , μετατρέποντας την σε στήλη άλατος γιατί τόλμησε να παρακούσει τις εντολές του, και γύρισε να αντικρίσει την καταστροφή της πόλης της.. Ο Θεός τιμώρησε την περιέργεια αλλά δεν έκανε το ίδιο για την αιμομιξία.
Αν λοιπόν αναρωτιέσαι για το αν είναι η σχέση σου αμάρτημα αναφορικά με την ηθική των θρησκειών, καλά θα κάνεις να μη το σκέφτεσαι καθόλου, τα ηθικοπλαστικά στερεότυπα των θρησκειών αφορούν αφελείς και ελπίζω πως δεν είσαι. Στον μικρόκοσμο όμως που ζεις και κινείσαι, αυτή η σχέση έχει αντίκτυπο , θέλουμε δεν θέλουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σου πω να κάνεις κάτι , αν συνεχίσετε εσύ κι ο σύντροφος σου μέχρι τέλους, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες κι αυτό φαντάζομαι είναι κάτι που το ξέρεις ήδη...
Σου εύχομαι καλό κουράγιο , μια και διάλεξες δύσκολο δρόμο για να βρεις την ευτυχία...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
05-09-2010, 20:05 #50
Originally posted by sabb
Vill, σ\'ένα κόσμο 6,5 δις ψυχών, εσύ διάλεξες να ζήσεις μια όμορφη σχέση, πλούσια σε συναισθήματα μ\' ένα σου εξάδελφο...Συμβαίνουν κι αυτά, αν και όπως είπαν και άλλα μέλη, δυστυχώς τα στερεότυπα του κοινωνικού περίγυρου, στον βαθμό που εξαρτάσαι από αυτά, θα είναι ισόβια τροχοπέδη στη σχέση σου. Θα πρέπει να έχεις προαποφασίσει μέσα σου ως που μπορείς να φτάσεις, γιατί αυτό που ζεις θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή εσένα και τον σύντροφο σου ,να σας φέρει σε σύγκρουση με τις οικογένειες σας, κι αυτή είναι μια προοπτική που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα δεις στη πορεία...
Πέρα από την ουσία, εκείνο που με προέτρεψε να γράψω, είναι η διαφαινόμενη αγωνία σου, να μάθεις αν αντιλαμβάνεται κι ο υπόλοιπος κόσμος την σχέση σου σαν αμαρτία ! Η αμαρτία είναι εφεύρημα των θρησκειών για να χειραγωγούν τις μάζες, φαντάσου το πόσο οξύμωρο είναι να σου ζητούν να είσαι αναμάρτητος κι από την άλλη να είναι αμαρτία το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αναμάρτητο μια και αυτό είναι προνόμιο (και φύση) μόνο του Θεού...
Έπειτα απ\' ότι φαίνεται ο μωσαϊκός Θεός, είχε μάλλον περίεργη αντίληψη για την αιμομιξία. Ο Λωτ, ένα βιβλικό πρόσωπο που ο Θεός επέλεξε να σώσει από την καταστροφή των Σοδόμων λόγω της ευσέβειας του, \"πηδούσε\" νυχθημερόν τις ίδιες του τις κόρες σε μια σπηλιά, αφ\' ότου ο Πανάγαθος φρόντισε να του στερήσει τη γυναίκα , μετατρέποντας την σε στήλη άλατος γιατί τόλμησε να παρακούσει τις εντολές του, και γύρισε να αντικρίσει την καταστροφή της πόλης της.. Ο Θεός τιμώρησε την περιέργεια αλλά δεν έκανε το ίδιο για την αιμομιξία.
Αν λοιπόν αναρωτιέσαι για το αν είναι η σχέση σου αμάρτημα αναφορικά με την ηθική των θρησκειών, καλά θα κάνεις να μη το σκέφτεσαι καθόλου, τα ηθικοπλαστικά στερεότυπα των θρησκειών αφορούν αφελείς και ελπίζω πως δεν είσαι. Στον μικρόκοσμο όμως που ζεις και κινείσαι, αυτή η σχέση έχει αντίκτυπο , θέλουμε δεν θέλουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σου πω να κάνεις κάτι , αν συνεχίσετε εσύ κι ο σύντροφος σου μέχρι τέλους, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες κι αυτό φαντάζομαι είναι κάτι που το ξέρεις ήδη...
Σου εύχομαι καλό κουράγιο , μια και διάλεξες δύσκολο δρόμο για να βρεις την ευτυχία...
Γιατι δεν γραφεις πιο συχνα στο φορουμ?
Χαιρομαι που εισαι μαζι μας!
05-09-2010, 21:12 #51
Originally posted by katerinaki
Γιατι δεν γραφεις πιο συχνα στο φορουμ?
Χαιρομαι που εισαι μαζι μας!
Και πάλι σ\'ευχαριστώ, καλή συνέχεια...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
05-09-2010, 22:19 #52
Σου εύχομαι καλό κουράγιο , μια και διάλεξες δύσκολο δρόμο για να βρεις την ευτυχία...
κ όντως αυτο που λες για την αμαρτία κ τη θρησκεία το πιστευω. Δε θελω να σκεφτομαι αν είναι ηθικό ή όχι γιατι υπαρχουν αγνα συναισθηματα κ δε θελουμε να βλαψουμε ο ένας τον άλλον.
06-09-2010, 21:04 #53
Μάλιστα το διαβάζουμε και αυτό.
Καλά η κοπέλα είναι μικρή προφανώς και ζει ένα έρωτα που γνωρίζει προφανώς και η ίδια ότι δεν βγάζει πουθενά.
Αλλά απορώ με κάποιους «προοδευτικούς»που την συμβουλεύετε να συνεχίσει να έχει σχέση με τον πρώτο ξάδερφο της.
Μήπως θα έπρεπε να προχωρήσουμε και ένα βήμα παραπάνω θα έλεγα εγώ?
Να τα φτιάξω με την αδερφή μου να τελειώνουμε?
Που να ψάχνω γυναίκα τώρα.?
06-09-2010, 21:30 #54
Originally posted by VasilisA
Καλά η κοπέλα είναι μικρή προφανώς και ζει ένα έρωτα που γνωρίζει προφανώς και η ίδια ότι δεν βγάζει πουθενά.
Αλλά απορώ με κάποιους «προοδευτικούς»που την συμβουλεύετε να συνεχίσει να έχει σχέση με τον πρώτο ξάδερφο της.
Γέμισε ο κόσμος από την ηθική των ιθυνόντων, κι όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε , ακόμη κι όταν τρώμε πατατάκια με 0 λιπαρά...
Υ.Γ. Δεν σου φταίει σε τίποτε η αδελφή σου, έχει δικαίωμα για λιγότερο κοντοφθαλμισμό στο κόσμο αυτό...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
06-09-2010, 21:57 #55
Εγω θα ηθελα να πω οτι πιστευω το γεγονος οτι ειστε ξαδερφια λειτουργησε υπερ του να αναπτυξετε αυτη τη σχεση. Προσέθεσε ενα μυστηριο, μια αισθηση απαγορευμενου αρα και πιο ποθητου, και μια αισθηση οικειοτητας κ αγαπης. Αν δεν ησασταν ξαδερφια, ισως να μην ειχατε ερθει ποτε κοντα.
06-09-2010, 21:59 #56
Γέμισε ο κόσμος από την ηθική των ιθυνόντων, κι όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε , ακόμη κι όταν τρώμε πατατάκια με 0 λιπαρά...
Υ.Γ. Δεν σου φταίει σε τίποτε η αδελφή σου, έχει δικαίωμα για λιγότερο κοντοφθαλμισμό στο κόσμο αυτό...
Για ποιον κοντόφθαλμο μιλάς?
Εσύ θα τα έφτιαχνες ποτέ με τον ξάδερφο σου η την ξαδέρφη σου?
Εάν το έκανες sorry αλλά δεν θα ήθελα να ακούσω παρακάτω γιατί έχω που έχω τις αναγούλες μου με τις κρίσεις πανικού που περνάω αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση
Ίσως να ζούμε σε άλλο κόσμο και σε άλλη διάσταση…
Ίσως να έχω μείνει αρκετά πίσω και να μην το γνωρίζω…
Ρε συ λες να είμαι τόσο οπισθοδρομικός?
Ρε σεις τώρα που το σκέφτομαι για αυτό βλέπω πολλές γυναίκες μόνες τους.
Τα έχουν με τους ξαδέρφους τους και ντρέπονται να τους παρουσιάσουν
Αυτό είναι ναι
Λες να ακούσω τελικά την συμβουλή σου?
Άρε αδελφούλα τι σε περιμένει…Ο κοντόφθαλμος έρχεται
Ετοιμάσου γιατί δεν μπορώ να ψάχνω γυναίκα…Δεν με θέλει καμία βαρέθηκα…
06-09-2010, 22:04 #57
δεν ξερω αν ειναι θεμα ηθικης βρε παιδια..
ποιος ειναι ικανος αλλωστε ορισει μετρα στην ηθικη?
ειναι λιγο \"χοντρο\" παντως,πρωτος ξαδελφος..
06-09-2010, 22:27 #58
Για ποιον κοντόφθαλμο μιλάς?
Εσύ θα τα έφτιαχνες ποτέ με τον ξάδερφο σου η την ξαδέρφη σου?
Εάν το έκανες sorry αλλά δεν θα ήθελα να ακούσω παρακάτω γιατί έχω που έχω τις αναγούλες μου με τις κρίσεις πανικού που περνάω αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση
Ίσως να ζούμε σε άλλο κόσμο και σε άλλη διάσταση…
Ίσως να έχω μείνει αρκετά πίσω και να μην το γνωρίζω…
Ρε συ λες να είμαι τόσο οπισθοδρομικός?
Ρε σεις τώρα που το σκέφτομαι για αυτό βλέπω πολλές γυναίκες μόνες τους.
Τα έχουν με τους ξαδέρφους τους και ντρέπονται να τους παρουσιάσουν
Αυτό είναι ναι
Λες να ακούσω τελικά την συμβουλή σου?
Άρε αδελφούλα τι σε περιμένει…Ο κοντόφθαλμος έρχεται
Ετοιμάσου γιατί δεν μπορώ να ψάχνω γυναίκα…Δεν με θέλει καμία βαρέθηκα…
Αν αρχίσουμε να λιθοβολούμε τη θεματοθέτρια γιατί επέλεξε μια σχέση μ\' έναν συγγενή της β\' βαθμού (κι έχει σημασία αυτή η επισήμανση), κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε στην δική μας αντίληψη περί ηθικής και να αδυνατούμε να τη βοηθήσουμε να βγει από τα αδιέξοδά της....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
07-09-2010, 00:17 #59
με συγχωρεις... καπου επεσαν τα μαλλια μου... στασου. τα βρηκα.. ΑΙΣΧΟΣ. πρωτος ξαδερφος?!?!?!?!?!?!? τι να πει κανεις κοπελα μου σε τετοιο θεμα, δεν υπαρχουν λογια. παντως μεγαλη η δυναμη της καβλας..
07-09-2010, 00:50 #60
οκ ,, ωραια περνατε ,,,,, ,,αλλα να θυμαστε οτι δεν ειστε στην \"ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ\'\',,,,,,,,,,,,,,,,ουτε στο βασιλειο των ΙΝΚΑ που παντρευονταν μεταξυ τους για να διαφυλαξουν την ανωτεροτητα της φυλης ,,,,,,,,,,,,,,,,τοσο ερωτευμενοι μεταξυ σας ειστε στο σο\'ι\' σου ?? σοι ναρκισων ειστε ?? κοιταξτε και λιγο γυρω σας ...........
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή