Results 61 to 75 of 241
Thread: Αιμομιξία
-
07-09-2010, 01:16 #61
Originally posted by path
οκ ,, ωραια περνατε ,,,,, ,,αλλα να θυμαστε οτι δεν ειστε στην \"ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ\'\',,,,,,,,,,,,,,,,ουτε στο βασιλειο των ΙΝΚΑ που παντρευονταν μεταξυ τους για να διαφυλαξουν την ανωτεροτητα της φυλης ,,,,,,,,,,,,,,,,τοσο ερωτευμενοι μεταξυ σας ειστε στο σο\'ι\' σου ?? σοι ναρκισων ειστε ?? κοιταξτε και λιγο γυρω σας ...........
Λιθοβολείτε την αμαρτωλή λεβέντες και θα κληρονομήσετε τη βασιλεία του γιαλαμπή...
Αν όχι , τουλάχιστον ένα στασίδι διαρκείας για όλη τη σεζόν (πλην τσάμπιονς λίγκ) είναι δικό σας....
Υ.Γ Τα περί Ίνκας είναι αμφισβητήσιμα, δες καλύτερα το παρακάτω λίνκ που αφορά τους Αψβούργους και περιπτώσεις ενδογαμίας στους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Έχει ενδιαφέρον η επιστημονική πλευρά του θέματος , που ίσως να μπορούσε να διαφωτίσει τη συζήτηση και όχι οι ηθικοπλαστικές ανησυχίες του καθένα, δείτε τον συνάνθρωπο σας σαν μέρος ενός προβλήματος που απασχολεί τον ίδιο και μην τον μεταβάλετε σε πρόβλημα δικό σας ή της κοινωνίας που υπερασπίζεστε.
http://news.pathfinder.gr/periscopio/inbreeding-hapsburgs.html[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 07-09-2010, 03:33 #62
παθ και σαλεα...θεωρω τελείως άστοχα τα σχόλια σας.
το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την επιλογή της θεματοθέτριας, θα μπορούσε να το σχολιάσει με την άποψη του και όχι με ειρωνία και χλευασμό.
07-09-2010, 04:16 #63
οκ ,, ωραια περνατε ,,,,, ,,αλλα να θυμαστε οτι δεν ειστε στην \"ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ\'\',,,,,,,,,,,,,,,,ουτε στο βασιλειο των ΙΝΚΑ που παντρευονταν μεταξυ τους για να διαφυλαξουν την ανωτεροτητα της φυλης ,,,,,,,,,,,,,,,,τοσο ερωτευμενοι μεταξυ σας ειστε στο σο\'ι\' σου ?? σοι ναρκισων ειστε ?? κοιταξτε και λιγο γυρω σας ...........
http://www.pesmazoglou.gr/gr/files/p.../fok-227_m.jpg
07-09-2010, 12:55 #64
Βλέπω ότι ένα μέρος του προβληματισμού αφορά τα πιθανά γενετικά προβλήματα των απογόνων μιας τέτοιας σχέσης. Όμως όταν μιλάμε για πρώτα ξαδέρφια, ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μικρός. Εξάλλου υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι σύντροφοι αν και δεν είναι συγγενείς, αποδεδειγμένα έχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με σημαντικά προβλήματα υγείας. Εκεί, κανείς δεν τους απαγορεύει το γάμο ή την απόκτηση παιδιών κι ακόμα και οι προγεννητικοί έλεγχοι είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Από την άλλη, υπάρχουν νομικές απαγορεύσεις και κοινωνικά ταμπού για σχέσεις που δεν έχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο απόκτησης απογόνου με προβλήματα.
Με αυτά δεν θέλω να πω στην κάθε vill, \'προχώρα ελεύθερα\', αλλά ότι χρειάζεται να δούμε πέρα από τον παράγοντα \'νόμος\' ή \'ιατρικά θέματα\'. Έπειτα οι ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων δεν καταλήγουν οπωσδήποτε σε γάμο και παιδιά. Όσο για το κοινωνικό κομμάτι, υπάρχουν πολλά είδη σχέσεων που θεωρούνται αφύσικα, ανήθικα και τελικά κατακριτέα, χωρίς κατά την άποψη μου να υπάρχει λόγος για την περιθωριοποίηση και την κατακραυγή.
Όσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω να πω πως vill μου, είσαστε δυο νέοι άνθρωποι που μόλις ξεκίνησαν μια σχέση και μαλιστα από απόσταση, οπότε λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός και αδυναμία να ελέγξετε τα συναισθήματα που σας κατακλύζουν. Πιθανόν να παίζει ρόλο και η συγγένεια στην έλξη που νιώθετε ή το \'απαγορευμένο\', πιθανόν και άλλα. Γενικά όμως οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται και σε πολλά άλλα πέρα από αυτό που νιώθουμε και παρόλο που πολλές φορές οι άνθρωποι υποφέρουν επειδή δεν ακολουθούν αυτό που νιώθουν, χρειάζεται και μια δόση σκέψης :)
07-09-2010, 13:02 #65
Δεν ξέρω αν παρατηρείτε πως οι υστερικές φωνές πάνω στην ηθική και τα κραξίματα για αηδίες και τα σχετικά,είναι λίγες σε τούτο το thread.Πού να οφείλεται η υποχώρηση της αηδίας άραγε;
Στην πραγματικότητα,όσο οι κοινωνίες προχωρούν,γίνονται περισσότερο ανοιχτές αλλά και σύνθετες,τόσο το incest taboo,το αιμομικτικό απαγορευτικό υποχωρεί,ώστε να περιλαμβάνει όλο και λιγότερα συγγενικά μέλη.Στην πορεία θα ισχύει μάλλον για τους συγγενείς πρώτου βαθμού,γονείς κι αδέρφια.
Στο μακρύ παρελθόν το ταμπού αυτό \"χρειαζόταν\"ώστε να εξασφαλιστεί η εξωγαμία(η αναζήτηση σεξουαλικού συντρόφου πέρα από τα στενά όρια του συγγενικού κύκλου),εξυπηρετώντας τόσο βιολογικούς στόχους/ανάγκες,όσο και κοινωνικούς.Γιατί έτσι εξασφαλιζόταν
ένα μεγαλύτερο φάσμα συμμαχιών ώστε να διευρύνονται οι ευκαιρίες για εύρεση περισσότερων πηγών προστασίας,αλλά και υλικών αγαθών(τό\'να χέρι νίβει τ\'άλλο εμπεδωμένο στο έπακρο,λολ).:P
Τώρα όμως,σε κοινωνίες τεχνολογικά όσο και θεσμικά εξελιγμένες,δεν υπάρχει η τόσο μεγάλη κάψα που υπήρχε στις απαρχές της ιστορίας του ανθρώπινου είδους και σε άλλες ιστορικές του περιόδους για τα παραπάνω καυτά και ακανθώδη,άρα η απαγόρευση χαλαρώνει,\"κλείνοντας\"στα� �ιακά τον κύκλο της,και περιορίζοντας τα άτομα στα οποία αναφέρεται.(όχι μόνη της,το ίδιο το ανθρώπινο είδος της δίνει τη γραμμή πλεύσης).
Βέβαια,ακόμη αφορά και συγγενείς δευτέρου βαθμού,ωστόσο με την πάροδο του χρόνου προσωπική μου άποψη είναι πως αυτό θα αλλάξει και θα μείνει να αφορά μόνο τα μέλη της πυρηνικής οικογένειας.
Καθώς αυτό ήδη είναι σε εξέλιξη,οι τιμωρητικές διαθέσεις της κοινωνίας απέναντι στους \"κολασμένους,ανήθικους\"πο� � σπάνε το ταμπού,όλο και θα γίνονται ηπιότερες,ήδη αυτό παρατηρείται και οι\"φταίχτες\"που σπάνε την αρχή θα τη βγάζουνε πιο καθαρή.:P
Πάντως συμφωνώ και με τη Ρέμεντυ,στο σημείο που ανέφερε πως καθώς η κοπελιά δεν έβλεπε συχνά τον ξάδερφό της,η σεξουαλική αυτή απάθεια που προκύπτει από την εξοικείωση ανάμεσα στα άτομα με τα οποία μεγαλώνουμε και έχουμε συχνότατη επαφή,έπαψε να υφίσταται,άρα την έκανε να βλέπει τον ξάδερφό της σαν ένα οποιοδήποτε άλλο αρσενικό που θα μπορούσε να ερωτευτεί και να κάνει μαζί του σεξ,όπως και εκείνος την ίδια ως μία γυναίκα που γουστάρει.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Woody Allen,που ερωτεύτηκε τη θετή του κόρη.Οι τεχνητοί δεσμοί και οι ηθικές υπαγορεύσεις/απαγορεύσεις δε λειτουργούν επειδή έτσι θέλουν κάποιοι,λειτουργούν κάτω από προυποθέσεις,άρα και θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα και δεν πά κάποιοι να κωλοχτυπιούνται,πάντα θα υπάρχουν.:D:D"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
07-09-2010, 22:57 #66
{{{{{{{{{{{παθ και σαλεα...θεωρω τελείως άστοχα τα σχόλια σας.
το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την επιλογή της θεματοθέτριας, θα μπορούσε να το σχολιάσει με την άποψη του και όχι με ειρωνία και χλευασμό. }}}}}}}}}---------------------------------------------------------------------------------------------------------Θεοφανία , προσωπικα δεν ειχα καμια διαθεση χλευασμου, απλα ετσι μου βγηκε εκεινη τη στιγμη ,,ειναι η αποψη μου, οκ ;...........Επισης να συμπληρωσω επειδη πολοι \'\'φιλελευθεροι\'\'εδω ενθαρινουνε τη νεαρα στην επιλογη της ,,,,, οτι πολλοι συνανθρωποι μας καταφευγουν στις συγκεκριμενες επιλογες οχι επειδη εχουν καμια σπουδαια αποψη επι του θεματος ,,αλλα επειδη ετσι το κανουνε και τα κουνελακια , τα γατακια , τα σκυλακια κοκ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,αν διαφωνητε διαβαστε λιγο στις καθημερινες ειδησεις....το πως ο καθε αγραματος αδερφος στο χωριο γκαστρωσε την αδερφη του,, η το πως δυο αδερφια στην κρητη βγαλανε τα ντουφεκια επειδη τα βλασταρια τους κοντα στην στανη και στα αλλα ζα ,,, κανανε κι αυτα οτι ...βλεπανε ...,,,,,και ενα σωρο αλλα ................ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , ΜΕ ΕΝΑ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟ .___
07-09-2010, 23:11 #67
path, νομίζεις δηλαδη οτι η αιμομιξια έχει να κανει με το πόσο μορφομενοι είμαστε?
07-09-2010, 23:26 #68
κατα καποιον τροπο ναι ! ας πουμε οτι οι ανθρωποι ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ να μην ειμαστε αιμομικτικοι. Δεν ειναι οτι δεν υπαρχη ελξη ,, ολοι εχουμε αδερφια ξαδερφια και ξερουμε οτι ελξη σαφως υπαρχει , και μαλιστα επειδη υπαρχουν και συναισθηματα πολοι πληγωνονται στην προσπαθεια τους να το κοντρολαρουνε !!,,,,,,,,,,,,,,,και απλα μερικοι συνανθρωποι μας λιγοτερο μορφωμενοι ΔΕΝ πολυνοιαζονται με αυτο το να το ΕΛΕΝΧΟΥΝΕ δηλαδη.........
07-09-2010, 23:33 #69
εγω το βρισκω λαθος αυτο που λες και υπαρχουν ενα σωρο παραδείγματα..
και αφου θεωρείς κακη την αιμομιξία σκεψου ποσοι μορφομενοι ανθρωποι σε εδρες πανεπιστημιων εχουν κανει χειροτερα.
κ το χειροτερο εχει να κανει κ με τις προθεσεις του καθε ανθρωπου κ όχι μονο απλά με τη πραξη.
07-09-2010, 23:48 #70
...Δεν χρησιμοποιησα λεξεις οπως :λαθος , κακο , κακες προθεσεις κλπ ________________Δεν σε κρινω και αν εσυ το θεωρεις σωστο ,εγω περισευω,,,,,,,,,,αν και για να το κανεις θεμα εδω προφανως θα θελες να ακουσεις και αντιθετες αποψεις (!)_________Δεν γνωριζω για τους μορφομενους σε εδρες πανεπιστημιων που λες,ουτε για τα χειροτερα (δικια σου η λεξη) που εχουν κανει ........
08-09-2010, 00:55 #71
το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την επιλογή της θεματοθέτριας, θα μπορούσε να το σχολιάσει με την άποψη του και όχι με ειρωνία και χλευασμό. }}}}}}}}}---------------------------------------------------------------------------------------------------------Θεοφανία , προσωπικα δεν ειχα καμια διαθεση χλευασμου, απλα ετσι μου βγηκε εκεινη τη στιγμη ,,ειναι η αποψη μου, οκ ;...........Επισης να συμπληρωσω επειδη πολοι \'\'φιλελευθεροι\'\'εδω ενθαρινουνε τη νεαρα στην επιλογη της ,,,,, οτι πολλοι συνανθρωποι μας καταφευγουν στις συγκεκριμενες επιλογες οχι επειδη εχουν καμια σπουδαια αποψη επι του θεματος ,,αλλα επειδη ετσι το κανουνε και τα κουνελακια , τα γατακια , τα σκυλακια κοκ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,αν διαφωνητε διαβαστε λιγο στις καθημερινες ειδησεις....το πως ο καθε αγραματος αδερφος στο χωριο γκαστρωσε την αδερφη του,, η το πως δυο αδερφια στην κρητη βγαλανε τα ντουφεκια επειδη τα βλασταρια τους κοντα στην στανη και στα αλλα ζα ,,, κανανε κι αυτα οτι ...βλεπανε ...,,,,,και ενα σωρο αλλα ................ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , ΜΕ ΕΝΑ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟ .___
κανεις δεν πηγε με τον αδερφο του και καμια δεν \"γκαστρωθηκε\".....
η βουκολικη φρασεολογια δεν νομιζω να πιστευεις οτι προσθετει βαρυτητα στα λογια σου....
η συγγενεια μεταξυ αδερφων απεχει ΠΑΡΑ πολυ απο αυτη των ξαδερφων ακομα και με απλους βιολογικους ορους να το παρεις...
οσο για τον υπαινιγμο περι αμορφωσιας και ζωωδους καταστασης, δεν νομιζω να προεκυψε απο το γραπτο της φιλης.
μηπως εισαι λιγο εμπαθης?
08-09-2010, 01:02 #72
και όμως παθ...μερικές φορές η ειρωνία και ο χλευασμός είναι μεγαλύτεροι δείκτες αμορφωσιάς από το να πας με τον ξάδελφο.
Πολιτισμός είναι να \"βλέπουμε\" και να κατανούμε συμπεριφορές και όχι να σηκώνουμε πρώτοι το λίθο.
08-09-2010, 23:38 #73
Eμενα αυτο παντως δε μου φαινεται τοσο προβληματικο. Προφανως δεν επιδοκιμαζω την αιμομιξια, αλλα για παραδειγμα δυο ξαδερφια που δεν μεγαλωσαν και πολυ κοντα, ωστα να νιωθει ο ενας τον αλλον σαν αδερφο, δε μου φαινεται και τοσο παραξενο το να προκυψει κατι τετοιο. Επισης σε μικρες ηλικιες οι σεξουαλικοι πειραματισμοι γινωνται συνηθως μεταξυ ξαδερφιων χωρις αυτο να σημαινει απολυτως τιποτα. Εχω ακουσει απειρες περιπτωσεις. Τωρα προφανως και θα υπαρξει αντιδραση απο τους δικους σας, αλλα δε νομιζω να το σκεφτεστε σοβαρα μακρυπροθεσμα, ωστε να επισημοποιηθει κατι τετοιο. Εγινε μια φορα, ισως γινει και μια 2η ή 3η, θα εκτονωθει και θα περασει.
Και για να μη παρεξηγηθω την αιμομιξια αναμεσα σε αδερφια τη θεωρω κατι εντελως διαφορετικο και αρρωστη περιπτωση. Εκει ειναι κυριολεκτικα αιμομιξια.
09-09-2010, 00:14 #74
Originally posted by sabb
Η αμαρτία είναι εφεύρημα των θρησκειών για να χειραγωγούν τις μάζες, φαντάσου το πόσο οξύμωρο είναι να σου ζητούν να είσαι αναμάρτητος κι από την άλλη να είναι αμαρτία το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αναμάρτητο μια και αυτό είναι προνόμιο (και φύση) μόνο του Θεού...
Έπειτα απ\' ότι φαίνεται ο μωσαϊκός Θεός, είχε μάλλον περίεργη αντίληψη για την αιμομιξία. Ο Λωτ, ένα βιβλικό πρόσωπο που ο Θεός επέλεξε να σώσει από την καταστροφή των Σοδόμων λόγω της ευσέβειας του, \"πηδούσε\" νυχθημερόν τις ίδιες του τις κόρες σε μια σπηλιά, αφ\' ότου ο Πανάγαθος φρόντισε να του στερήσει τη γυναίκα , μετατρέποντας την σε στήλη άλατος γιατί τόλμησε να παρακούσει τις εντολές του, και γύρισε να αντικρίσει την καταστροφή της πόλης της.. Ο Θεός τιμώρησε την περιέργεια αλλά δεν έκανε το ίδιο για την αιμομιξία.
Αιμομιξία είναι σίγουρα η σεξουαλική πράξη με σκοπό τεκνοποίηση.
Και γιατί οι περισσότεροι εδώ αντιμετωπίζουν μια ερωτική σχέση σαν σίγουρα μόνιμη;
09-09-2010, 01:08 #75
Originally posted by John11
Πρώτα απ\' όλα θέλω να πω ότι μου αρέσει ο χιουμοριστικός τρόπος που τα ανέπτυξε ο saab.
Αιμομιξία είναι σίγουρα η σεξουαλική πράξη με σκοπό τεκνοποίηση.
Και γιατί οι περισσότεροι εδώ αντιμετωπίζουν μια ερωτική σχέση σαν σίγουρα μόνιμη;
τι αλλο θ ακουσω....
Εξακολουθώ να σκέφτομαι τον ίδιο άνθρωπο
20-07-2025, 18:57 in Σχέσεις και Επικοινωνία