Αιμομιξία - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 17 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 241
    Senior Member
    Originally posted by Remedy
    δηλαδη αν ενας πατερας κανει σεξ με την κορη του , δεν ειναι αιμομιξια αν δεν κανουν παιδι?
    τι αλλο θ ακουσω....
    Κοίταξε, στο θέμα γονιού-παιδιού ή αδερφών, υπάρχει για μένα άλλη ηθική διάσταση. Στο θέμα όμως το συγκεκριμένο, είμαι αρκετά σκεπτικιστής.
    Τώρα όμως θα μου πεις ο \"κανόνας\" που είπα δεν ισχύει. Σωστά, έχεις δίκιο, σαν κανόνας δεν μπορώ να πω ότι ισχύει! Τον σβήνω.
    [Edit]Αυτό που ήθελα κυρίως να πω είναι ότι αν και δεν θεωρώ αιμομιξία τη σχέση μεταξύ εξαδέρφων, δεν θεωρώ σωστό την τεκνοποίηση για βιολογικούς λόγους.

Junior Member
    βασικά εγω δεν εννοουσα τιποτα παραπανω απο σχεση-επαφη(δε ξερω τι όρο να βαλω)
    ουτε είπα οτι το βλεπουμε σοβαρα για μελλοντικά.
    το λεω γιατι διαβασα κατι για παιδια κ τεκνοποιηση. αλλα οκ συζητηση γίνεται.

curtains, μπορεί κ να περασει. ποιός ξερει.. είναι μακροπρόθεσμη σκεψη κ ποτέ δε ξέρεις τι σου ξημερώνει το αύριο..

john11 εγω νομιζω (ψαχνοντας ετσι απλα στο google) πως αιμομιξια υφίσταται αρκεί να υπαρχει σεξουαλικη επαφη - δε νομιζω οτι είναι απαραίτητη η τεκνοποιηση για να πουμε οτι υπαρχει αιμομιξία.

Senior Member
    [quote]Originally posted by vill_
    > βασικά εγω δεν εννοουσα τιποτα παραπανω απο σχεση-επαφη(δε ξερω τι
    > όρο να βαλω) ουτε είπα οτι το βλεπουμε σοβαρα για μελλοντικά.
    > το λεω γιατι διαβασα κατι για παιδια κ τεκνοποιηση. αλλα οκ συζητηση γίνεται.

> john11 εγω νομιζω (ψαχνοντας ετσι απλα στο google) πως αιμομιξια υφίσταται
    > αρκεί να υπαρχει σεξουαλικη επαφη - δε νομιζω οτι είναι απαραίτητη η
    > τεκνοποιηση για να πουμε οτι υπαρχει αιμομιξία.

Το ξέρω ότι δεν σκέφτεσαι σοβαρά και φυσικά ουδεμία σχέση με παιδιά, κλπ, το κατάλαβα από το πως το έγραψες. Γι\' αυτό και στο τέλος έκανα την ερώτηση \"γιατί οι περισσότεροι εδώ αντιμετωπίζουν μια ερωτική σχέση σαν σίγουρα μόνιμη;\". Γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο από τη μεριά σου. Επίσης είδα μια ειλικρίνεια σε αυτά που κάνεις και σκέφτεσαι (όποιος είναι ειλικρινής σκέφτεται λιγότερο το μέλλον, και περισσότερο ζεί, αλλά δεν το αναλύω τώρα. Μακάρι να το είχα!).

Απλά ανέφερα τον ιατρικό παράγοντα (προβλήματα υγείας) όταν υπάρξει τεκνοποίηση. Γι\' αυτό το λόγο η αιμομιξία θεωρείται λάθος.
    Βαθμοί συγγένειας
    1ου βαθμού: παιδί γονιός.
    2ου βαθμού: αδέρφια
    3ου βαθμού: θείος/α ανηψιός/α
    4ου βαθμού: εξαδέρφια

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BE%CE%AF%C E%B1
    Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο απαγορεύεται ο γάμος ως 4ου βαθμού συγγένεια (π.χ. εξαδέλφια).

Τώρα ηθικά. Απ\' ότι κατάλαβα, εδώ ο περισσότερος κόσμος δεν διαφωνεί για ως τον τρίτο βαθμό. Αλλά στον τέταρτο βαθμό υπάρχουν διϊστάμενες γνώμες.

Επίσης σε πολλές κοινωνίες επιτρέπεται ή/και επιβάλεται ο γάμος μεταξύ π.χ. της χήρας με τον αδελφό του πεθαμένου άνδρα της.

Και πράγματι στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός τιμώρησε τη γυναίκα του Λωτ γιατί γύρισε να δει πίσω, αλλά όχι τον Λωτ που έκανε παιδιά με τις κόρες του. Μήπως ο Θεός δεν ξέρει τι κάνει, ή υπάρχει άλλη εξήγηση;

Πάμε τώρα στο κομμάτι που εγώ θεωρώ σημαντικότερο.
    Πιστεύρω ότι το μυαλό μας μπορεί και πρέπει να σκέφτεται και να αισθάνεται οτιδήποτε, χωρίς περιορισμούς. Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να μπαίνουν περιορισμοί στη νοημοσύνη (σκέψη συναίσθημα). Πιστεύω ότι όταν μπαίνουν περιορισμοί στη νοημοσύνη, γίνεται περισσότερο κακό παρά καλό. Μάλιστα είναι και η αναζήτησή μου, να έχω γύρω μου ανθρώπους που να καταλαβαίνουν ότι οι περιορισμοί στη νοημοσύνη κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Οι περιορισμοί καλό είναι να παραμένουν μόνο στις πράξεις.

Νομίζω ότι δεν θα είχαμε προβλήματα (ούτε ψυχολογικά) αν υπήρχε ελευθερία στο μυαλό, αλλά η κοινωνία είναι έτσι δομημένη που δεν αφήνει εντελώς ελεύθερο το μυαλό μας που είναι γεμάτο με κανόνες, θεωρίες, γενικές αποδοχές, κλπ. Με την έννοια ελευθερία του μυαλού δεν εννοώ ασυδοσία. Αντίθετα ένα ελεύθερο μυαλό είναι λιγότερο πιθανό να κάνει κακό από ένα όχι ελεύθερο.
    Με αυτό το σκεπτικό, εσύ που αφήνεις ελευθερία στο μυαλό στο θέμα αυτό (ίσως και σε άλλα), είναι λιγότερο πιθανό να γίνεις κακός άνθρωπος από π.χ. εμένα που ίσως έχω λιγότερη ελευθερία στο μυαλό μου.

Αυταααά... για ένα θέμα σχετικά πολύπλοκο.
    .

Senior Member
    Originally posted by John11
    Κοίταξε, στο θέμα γονιού-παιδιού ή αδερφών, υπάρχει για μένα άλλη ηθική διάσταση. Στο θέμα όμως το συγκεκριμένο, είμαι αρκετά σκεπτικιστής.
    .................................................. .............................................
    Αυτό που ήθελα κυρίως να πω είναι ότι αν και δεν θεωρώ αιμομιξία τη σχέση μεταξύ εξαδέρφων, δεν θεωρώ σωστό την τεκνοποίηση για βιολογικούς λόγους.
    Εγω θα συμφωνησω με το παραπανω.

Senior Member
    Ακόμη και αν τα παιδιά αποφάσιζαν να προχωρήσουν σε κάτι τόσο μακρινό όπως η τεκνοποίηση,καθώς τώρα απλά ζουν τη πρωτοερωτική φάση της σχέσης τους,οι βιολογικοί λόγοι(φαντάζομαι πως εννοείτε την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων γενετικών ανωμαλιών),θα μπορούσαν να προληφθούν ίσως με κάποιον εκτεταμένο προγεννητικό έλεγχο.

Το θέμα είναι πως η κατακραυγή,προερχόμενη από συγγενικό κύκλο αλλά και κοινωνικό περιβάλλον,ίσως και από το φιλικό,υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ένας παράγοντας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης αυτής.

Στη θέση σας vill,θα φρόντιζα να μην μπω σε βαθύτερα νερά ώστε να προσέξω τον εαυτό μου,και να τον προστατέψω από επώδυνες συνέπειες,δηλαδή μπορείτε να το χαρείτε αλλά να είστε διακριτικοί,προσέχοντας τις κινήσεις και τη δημόσια έκφρασή σας.Όπως και να το κάνουμε,ο μικρόκοσμος που ανέφερε κι ο sabb υπάρχει και έχει τη δύναμη να κάνει τη ζωή μαρτύριο σε όσους δε\"συμμορφώνονται\"με τις αρχές και τα ήθη του.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Παρτε προφυλαξεις τοσο κοινωνικες οσο και λαστιχενιες... ζηστε το γιατι μετα θα σας μεινει αποθυμενο... μην το αναλυετε παρα πολυ γιατι θα μπλεχτητε στα θρησκευτικονομικιστικα της πουριτανιστικης κοινωνιας... Οσο για την βιολογια και τα αιμομικτικα δεν νομιζω η πιθανοτητα σας να ειναι μεγαλυτερη απο το να εισαι μαλτεζος και να πατρευτεις μαλτεζα... Αν και το κολλημα με την τεκνοποιηση απο οτι φαινεται το εχουν οι υπολοιποι και οχι εσεις...

Banned
    Originally posted by dora-agxos
    δεν ξερω αν ειναι θεμα ηθικης βρε παιδια..

ποιος ειναι ικανος αλλωστε ορισει μετρα στην ηθικη?

ειναι λιγο \"χοντρο\" παντως,πρωτος ξαδελφος..

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    δηλαδη αν ενας πατερας κανει σεξ με την κορη του , δεν ειναι αιμομιξια αν δεν κανουν παιδι?
    τι αλλο θ ακουσω....
    Τώρα όμως θα μου πεις ο \"κανόνας\" που είπα δεν ισχύει. Σωστά, έχεις δίκιο, σαν κανόνας δεν μπορώ να πω ότι ισχύει! Τον σβήνω.
    [Edit]Αυτό που ήθελα κυρίως να πω είναι ότι αν και δεν θεωρώ αιμομιξία τη σχέση μεταξύ εξαδέρφων, δεν θεωρώ σωστό την τεκνοποίηση για βιολογικούς λόγους.
    ετσι, συμφωνω.
    και με την διορθωση σου και με την αποψη αυτη.

Senior Member
    Με αυτά που διαβάζω νομίζω ότι η αιμομιξία πρέπει να νομιμοποιηθεί απολύτως…
    Ξέχασα να σας πω ότι η αδερφή μου μου έριξε χυλόπιτα…Γμτ και την είχα σίγουρη
    Έχω όμως και άλλη αδερφή χεχεχε….

Junior Member
    Originally posted by VasilisA
    Αν κ πρωτη φορα εγραψα στο σαιτ το παρακολουθω καιρό κ νομιζω πως ο καθενας γραφει ότι θελει εδω περα.
    Και εντάξει στο θεμα το δικο μου που είναι ασήμαντο, αλλά αν γραφουμε τι θελουμε χωρις να σεβομαστε λιγο τη θεση του άλλου ΔΕ βοηθαει πουθενα. Αντιθέτως το άτομο που έχει κάποιο πρόβλημα \"κλείνεται\" ακόμη πιο πολύ κ δε βρίσκει ανταπόκριση.

Junior Member
    a kala esy eisai kai aimomiksa kai omofylofylh....2 se 1!

Junior Member
    Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να μπαίνουν περιορισμοί στη νοημοσύνη (σκέψη συναίσθημα). Πιστεύω ότι όταν μπαίνουν περιορισμοί στη νοημοσύνη, γίνεται περισσότερο κακό παρά καλό. Μάλιστα είναι και η αναζήτησή μου, να έχω γύρω μου ανθρώπους που να καταλαβαίνουν ότι οι περιορισμοί στη νοημοσύνη κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Οι περιορισμοί καλό είναι να παραμένουν μόνο στις πράξεις.

Νομίζω ότι δεν θα είχαμε προβλήματα (ούτε ψυχολογικά) αν υπήρχε ελευθερία στο μυαλό, αλλά η κοινωνία είναι έτσι δομημένη που δεν αφήνει εντελώς ελεύθερο το μυαλό μας που είναι γεμάτο με κανόνες, θεωρίες, γενικές αποδοχές, κλπ. Με την έννοια ελευθερία του μυαλού δεν εννοώ ασυδοσία. Αντίθετα ένα ελεύθερο μυαλό είναι λιγότερο πιθανό να κάνει κακό από ένα όχι ελεύθερο.
    Με αυτό το σκεπτικό, εσύ που αφήνεις ελευθερία στο μυαλό στο θέμα αυτό (ίσως και σε άλλα), είναι λιγότερο πιθανό να γίνεις κακός άνθρωπος από π.χ. εμένα που ίσως έχω λιγότερη ελευθερία στο μυαλό μου.

Αυταααά... για ένα θέμα σχετικά πολύπλοκο.
    .
    κ εγω πιο παλια (οχι κ πολυ παλια) θεωρούσα αρνητικό να ζεις τη στιγμή κ αρνιώμουν να το ζήσω..
    όχι πως έχω αλλάξει κ πολύ αποψη όμως δε θελω ούτε να \"καω\" ζώντας τη στιγμη κ χάνοντας τα πάντα,
    αλλά ούτε κ να είμαι στερημένη με αποθημένα κ να νιώθω να το πω λαικά ξενέρωτη δλδ να μην έχω ζωη μεσα μου.

βασιλη Α και γκρουβι, αν δεν συμφωνείτε με τη βιλ μπορείτε απλά να απέχετε.
    Δεν νομίζω πως βοηθούν πουθενά οι ειρωνείες, ή να γίνει άλλο ένα θέμα κ...ς.
    Συμφωνώ βιλ πως με τέτοιου είδους συμπεριφορές τα άτομα που έχουν πρόβλημα κλέίνονται πιο πολύ στον εαυτό τους.
    Δυστυχώς είναι και στον έξω κόσμο κάπως έτσι.

Senior Member
    Γκρουβη τυχαίνει να είμαι άντρας ετών 35 οπότε μάλλον λάθος συμπέρασμα έβγαλες…

Αγαπητή Θεοφανια είναι η δεύτερη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου αν και πραγματικά ήθελα να αποφύγω ακόμη και αυτό μαζί σου γιατί στο σύνολο τους αυτά που γραφείς με εκνευρίζουν…
    Αυτό το θέμα λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το πάρω σοβαρά και ευτυχώς έχω και ήσυχη την συνείδηση μου για αυτό…
    Για όποιον προσπαθεί να δώσει συμβουλές καθούμενος στην ησυχία του σπιτιού του πίσω από τον υπολογιστή και λέει ανοησίες για την σύγχρονη κοινωνία σε ένα κορίτσι 23 χρονών είναι και αυτός άξιος τις μοίρας του…

Αγαπητή Vill πριν κρίνεις τους άλλους για το αν γράφουν ότι θέλουν να κρίνεις τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να καταλάβεις ότι αυτό που περνάς είναι μετ-εφηβικός έρωτας που δεν βγάζει πουθενά…
    Μην ζητάς να σου λυθεί το πρόβλημα από ένα φόρουμ που ο κάθε ένας γράφει ότι θέλει ελαφρά την καρδία…
    Εγώ επέλεξα το χιούμορ γιατί αρνούμε να δώσω σοβαρή διάσταση σε αυτό το θέμα…

Καληνύχτα

Originally posted by VasilisA
    Γκρουβη τυχαίνει να είμαι άντρας ετών 35 οπότε μάλλον λάθος συμπέρασμα έβγαλες…

Αγαπητή Θεοφανια είναι η δεύτερη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου αν και πραγματικά ήθελα να αποφύγω ακόμη και αυτό μαζί σου γιατί στο σύνολο τους αυτά που γραφείς με εκνευρίζουν…
    Αυτό το θέμα λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το πάρω σοβαρά και ευτυχώς έχω και ήσυχη την συνείδηση μου για αυτό…
    Για όποιον προσπαθεί να δώσει συμβουλές καθούμενος στην ησυχία του σπιτιού του πίσω από τον υπολογιστή και λέει ανοησίες για την σύγχρονη κοινωνία σε ένα κορίτσι 23 χρονών είναι και αυτός άξιος τις μοίρας του…

Καληνύχτα

Αγαπητέ βασίλη Α ...
    Δεν μπορώ να πω πως λυπάμαι που σε εκνευρίζουν αυτά που γράφω γιατί οι απόψεις σου δεν συγκλίνουν πουθενά με τις δικές μου, οπότε το θεωρώ απόλυτα υγιές.
    Δεν μπορώ όμως να κλείσω τα μάτια μου μπροστά σε μια ειρωνία που μπορεί να κάνει κακό σε έναν άλλο άνθρωπο.
    Έχουν καταστραφεί χιλιάδες παιδιά από τέτοιες συμπεριφορές ανθρώπων που δεν κάθισαν να ακούσουν και να καταλάβουν ακόμη και το παράλογο, παρά χλευασαν και υποτίμησαν το συναίσθημα τους.
    Αν θες να λειτουργείς έτσι είναι δικαίωμα σου, όπως δικαίωμα δικό μου είναι να αντιδρώ σε κάτι τέτοιο.

Page 6 of 17 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast