Η «εισβολή» στην κοιλιά μου . - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 56
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    Δεν ξερω αν υπαρχει θεος ή οχι , παντως αν υπηρχε...θα του λεγαμε πως να κανει τη δουλεια του καλυτερα λολ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  2. #17
    Originally posted by lightbluepath
    Αυτό το επιχείρημα πρώτη φορά το ακούω ή νομίζω ότι το ακούω. Τώρα ότι θα κριθεί και μ..κίες είναι ανάλογα τι του έχουν κάνει πχ. Και φυσικά είναι κακός ο θάνατος αφού τελειώνει η ζωή και μπορεί και να πονάς. Άμα υπήρχε ο θεός δεν θα υπήρχε πρόβλημα χώρου!! Για αυτούς που θέλουν να αυτοκτονήσουν, οκ ας υπήρχε ο θάνατος, αλλά και πάλι αν υπήρχε θεός θα ήταν καλύτερη η ζωή και δεν θα ήθελαν να αυτοκτονήσουν... Εγώ που το έψαξα είπα για το χριστό από τόσους που ήταν στην εποχή του ιστορικούς, μόνο ένας παραδέχτηκε ότι ήταν ιστορικό πρόσωπο. Και οι ευαγγελιστές γράφανε άλλα ντ\'άλλων από σειρά γεγονότων και ίσως και γεγονότα. Για μένα ήταν συνεννοημένοι.
    Για μένα υπάρχει καλό και κακό και ηθική και όλα. Δεν είναι τόσο μικρή η ζωή να λέμε ότι ερχόμαστε και φεύγουμε. Αλλά και πάλι τότε θα υπήρχε καλό και κακό.
    Η ζωη συμφωνα με τον χριστιανισμο δεν τελειωνει..με τον θανατο..!και καλα δευτερα παρουσια ανασταση κριση και μα..κιες!!!

    κατα την αποψη μου ολα ειναι στον εγκεφαλο δεν υπαρχει ψυχη και αυλες παπαριες με το που πεθαινει ο ανθρωπος εγκεφαλικα τελειωνουν ολα..

    Επισης η θρησκεια λεει ορι ο ανθρωπος αφου εξεπεσε απο τον παραδεισο εχασε την αιωνια ζωη και ολα οσα απολαμβανε εκει και γνωρισε στο διαβα του τον θανατο..λογω του προπατορικου αμαρτηματος..!Συμφωνα με την θρησκεια δηλ ο θεος υπαρχει αλλα ο ανθρωπος πληρωνει την αμαρτια του προπατορικου αμαρτηματος και για αυτο κατοικει στην γη με το προβλημα του χωρου του θανατου των αρρωστιων κλπ

    η αποψη μου ειναι οτι δεν ξεπεσαμε απο πουθενα!ο θανατος ειναι η μοιραια καταληξη της ζωης..!δεν πληρωνουμε αμαρτιες απλα υπακουμε στους νομους της φυσης οπως ολα τα ζωα...!

    Για μενα οπως ειπα δεν υπαρχει καλο και κακο παραμονον οι νομοι της φυσης αλλα και αν υπαρχει κατι τοτε αυτα ειναι κοινωνικες συμβασεις και κοινωνικες συμφωνιες προκειμενου να ζουμε αρμονικα σε μια κοινωνια...!

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    απλα υπακουμε στους νομους της φυσης
    Ειμαστε γνωστες των νομων της φυσεως?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,406
    Originally posted by sethvsares
    Παιδιά ευχαριστώ για τις διάφορες απόψεις που διαβάζω. Με την πάροδο των χρόνων έκανα και εγώ την έρευνα μου και έτσι μελετώντας την περιοχή της κοιλιάς διαπιστώνεται από τους επιστήμονες ότι αποτελεί ένα κέντρο όμοιο με αυτό του εγκεφάλου . Έχει παρόμοιες δομές και λειτουργεί περίπου όπως και ο εγκέφαλος του κεφαλιού. Έτσι πιθανόν το αίτιο που μου προκαλεί την αίσθηση ενός πνεύματος να προέρχεται από μια δυσλειτουργία αυτού του κέντρου . Από την άλλη όμως θα μπορούσε να αποτελεί και ιδανικός τόπος «κατοικίας» για το πνεύμα μιας και μπορεί έτσι να μου δημιουργεί όλη αυτή την αίσθηση της πίεσης . Σε περιόδους μάλιστα «πολέμου» είναι τόσο έντονη η πίεση που έχω την αίσθηση ότι βράζει από το κακό του. Θεραπευτικά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ήταν το Risperdal, Geodon , Abilify κ.α. άλλες φορές σε μεγάλες και άλλες σε μικρές δόσεις με όλα τα συναφή που ακολουθούν τις αγωγές . Η μεγάλη αλλαγή στην κατάσταση μου από «φυτό» που ήμουν στην αρχή των γεγονότων σε αναμέτρηση με το πνεύμα αυτό, ήταν πρώτον ότι την όλη κατάσταση την εξέλαβα ως εξωτερική παρέμβαση μέσα μου και δεύτερον η έρευνα μου σχετικά με την φύση αυτού του πνεύματος . Ο προβληματισμός βέβαια δεν σταμάτησε ποτέ γιατί σε όλη την έρευνα συνάντησα και απόψεις που λένε ότι το « πνεύνα» αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο το ά-λογο τμήμα της ψυχής μου.

    Δεν τα λες κ πολυ τρελα! ( μελετώντας την περιοχή της κοιλιάς διαπιστώνεται από τους επιστήμονες ότι αποτελεί ένα κέντρο όμοιο με αυτό του εγκεφάλου . Έχει παρόμοιες δομές και λειτουργεί περίπου όπως κ ο εγκεφαλος.)
    Υπαρχει εκει λοιπον το κεντρο χαρα που ειναι 4 δαχτυλα κατω απο τον οφαλο κ ευθυνεται για πολλες συναισθηματικες ανησυχιες.
    Τωρα για το οτι κατοικει εκει ενα πνευμα κλπ που αναφερεις πως εξηγεις το γεγονος οτι αυτο δηλ να κυριευομαστε απο πνευματα δεν ειναι συνηθισμενο φαινομενο,διαλεξε εσενα,γιατι?Τι εκανες ,πως ησουν πριν να γινει αυτη η καταληψη?
    Μια φιλη μου λιγο πριν την ψυχωτικη της καταρευση ενοιωθε οτι στην κοιλια της ειναι ενας κροκοδειλος και της τρωει τα σωθικα - αυτο το θεωρεις τρελο? κ το δικο σου θεμα δηλ η καταληψη απο το πνευμα πιθανο γιατι το πνευμα ειναι αυλο?
    Μετα λες οτι ειναι το αλογο τμημα του εγκεφαλου, δηλ παραλογισμος?αρα δεν ειναι υπαρκτο.
    Εισαι δεκτης κ ελκεις , αρνητικες ενεργειες απο το υπερβατικο ασυνειδητο?υπαρχει κ η γιουγκιανη ψυχοθεραπεια!
    Υπαρχει κ ανατολικη φιλοσοφια που ενεργοποιει το κεντρο χαρα και απελευθερωνει!
    Ειδες αυτα τα λινκ που σου εγραψα πιο πανω?Εκει υπαρχουν αποψεις και ατομα που δεν ειναι ψυχωσικα η τουλαχιστον δεν κανουν αντιψυχωσικη αγωγη, που αναφερουν και εξηγουν διαφορα αφυσικα φαινομενα και ισως σε βοηθησουν με τις εμπειριες τους .
    Μου κανει ομως εντυπωση πως παρολο που εκανες φαρμακοθεραπεια κ με υψηλες δοσεις οπως αναφερεις εχεις ακομη αυτη τη πεποιθηση,βεβαια υπαρχουν ψυχωσεις που ειναι πολυ ανθεκτικες, ομως υπαρχουν κ φαρμακα πολυ κατασταλτικα που χρησιμοποιουνται οταν τα αλλα εχουν αποτυχει ,οπως η κλοζαπινη.
    Τι να σου πω!κατανοω τον φοβο σου αλλα να σου πω την αληθεια νομιζω οτι μονο εσυ μπορεις να βρεις την λυση κ να απελευθερωθεις απο αυτο το τρομακτικο φοβο!
    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    Εγω νομιζω οτι ειναι πεποιθηση και δεν το βλεπω σαν τρελλα. Φυσικα παιρνεις φαρμακα οποτε μαλλον ειναι λογω ψυχωσης.
    Αλλα υπαρχει η πεποιθηση της θρησκειας , υπαρχουν πεποιθησεις περι αρειων φυλων, υπαρχουν ενα καρο πεποιθησεις.

    Αναφερω μερικα τρανταχτα παραδειγματα και μερικοι θα πουνε , ναι υπαρχει πολυ \"τρελλα\" πεποιθησεων στον κοσμο αλλα εγω ειμαι απλευθερωμενος απο αυτα.

    Ε λοιπον ειμαστε ολοι ενα ματσο πεποιθησεων , αλλες πιο συμβατες αλλες πιο ασυμβατες και αν σκεφτουμε οτι δεν γνωριζουμε ισως την τυφλα μας παρα το οτι μας λενε οι ασιθησεις μας και οτι προσπαθει να κατανοησει ο εγκεφαλος μας , καλωσηρθατε στην twilight zone:)

    Δεν ξερω αν πρεπει σωνει και καλα να διωξεις αυτη την πεποιθηση ή αν πρεπει να συμβαδισεις μαζι της αυτα ειναι πολυπλοκα πραγματα...ευχομαι παντως οτι καλυτερο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    roof garden
    Posts
    1,807
    Στην εποχη μας που γνωριζουμε ολα αυτα για το συμπαν. Οτι ειναι 13 δισεκατομυριων ετων οτι ειναι απεραντο
    κ.λ.π. που λενε οτι ακομα και τα φυτα εχουν καποιο ειδος νοημοσυνης εσεις λετε οτι δεν υπαρχει Θεος ;
    Δε στεκει..
    Ισως οχι ετσι οπως τον νομιζετε αλλα δε στεκει ακομα και εαν το δεις λογικα..
    Το προβλημα ειναι οτι πρεπει πρωτα να σας πιασει εν-θου-σιασμος (εν Θεου ουσια) και μετα να μιλατε για το εαν
    υπαρχει Θεος.

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    421
    Eδω θα συμφωνησω απολυτα με τον keep. Δε πιστευω στο θεο για προφανεις λογους, τους οποιους και δεν υπαρχει λογος να αναλυσω εδω, εκτος των αλλων δεν εχει και τοση σχεση με το θεμα.
    Η ψυχωση απο οτι εχω καταλαβει εχει πολλες, διαφορετικες μεταξυ τους εκφανσεις και χρηζει διαφορετικης αντιμετωπισης σε καθε περιπτωση. Ευχομαι κι εγω ο,τι καλυτερο. Και σε σχεση με κατι που ειχες αναφερει, οτι η κοιλια εχει δομες αναλογες με αυτες του εγκεφαλου, απλα να σου πω οτι δεν ισχυει καθολου κατι τετοιο. Το πεπτικο συστημα και κυριως το εντερο νευρωνεται κι απο ενα δικο του ανεξαρτητο συστημα, ετσι ωστε πχ διαστολη του στομαχου να επιφερει κινητοποιηση και προωθηση της τροφης στο λεπτο εντερο και τα λοιπα. Καποια τετοιου τυπου γεγονοτα δηλαδη εκει κατω(που αφορουν αποκλειστικα το πεπτικο) λειτουργουν ας πουμε αντανακλαστικα χωρις να παιρνουν εντολες απο τον εγκεφαλο. Αυτο δε σημαινει καθολου οτι υπαρχουν δομες αντιστοιχες με αυτες του εγκεφαλου, που ειναι υπευθυνες για την αντιληψη, επεξεργασια, συνδοιασμο πληροφοριων, μνημη κτλ. Καμια σχεση. Το αναφερω αυτο απλως για να απλοποιησεις λιγο τα πραγματα. Η κοιλια δεν σκεφτεται.

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Θα κάνω μια τελευταία παρέμβαση στο θέμα, μια και πιστεύω πως κατά λάθος, δόθηκε το έναυσμα για να στραφεί η συζήτηση στο αν υπάρχει ή όχι Θεός...

    Να επισημάνω, πως από σεβασμό στις πεποιθήσεις των άλλων , γράφω τη λέξη Θεός με Θ κεφαλαίο, αν και μετά από βαθιά αυτογνωσία και κατ\' επέκταση κοσμογνωσία, επέλεξα να είμαι α-θεος. Παρ\' όλα αυτά, δεν έχω σκοπό να διεκδικήσω το αλάθητο στην αποδοχή του υπερβατικού, το προνόμιο αυτό το έχει μόνο ο εκπρόσωπος του Θεού επί της γης. ο Πάπας της Ρώμης. Ωστόσο μη βιαστεί κανείς να με πει αγνωστικιστή, γιατί δεν είμαι.
    Θεωρώ ακράδαντα, πως είναι λάθος να προσανατολίζεται ο θεματοθέτης στο να αποδεχτεί ή όχι την ύπαρξη Θεού για να δώσει λύση στο προβληματισμό του, δικαιώνοντας έτσι αυτόματα την προσήλωση του στην ύπαρξη τελωνίων και δαιμόνων - μια και είναι παραδεκτό από τις πλατιές μάζες πως υπάρχει Θεός, άρα και ο αντίποδας του.

    Το θέμα είναι πως κανένας δεν τον έχει δει ανιδιοτελώς, ιδιοτελώς χιλιάδες .

    Η αναπόδεικτη εμμονή πίστης προς αυτή την κατεύθυνση , λαβυρινθίζει τη συζήτηση και οδηγεί τον θεματοθέτη σ\' ένα κυκεώνα σκέψεων , εμμονών και αδιεξόδων, που βασίζεται πάνω στην άγνοια - προτροπή των άλλων, να διαλέξει έναν κόσμο που δεν βλέπει για να μπορέσει να γνωρίσει τον ίδιο του τον εαυτό..

    Αφέλεια, άγνοια, κακία ή απλή ανοησία.......

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση , θα ήθελα να κάνω μια συγκεκριμένη πρόταση :

    Οι αφελείς να συνεχίσουν να προτρέπουν τον θεματοθέτη, να διαλέξει έναν κόσμο όπου το υπαρκτό συγχέεται με το ανύπαρκτο για να μπορέσει να δώσει μια λύση στα προβλήματα του...
    Οι μη αφελείς μπορούν να σιωπήσουν...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    421
    Προσωπικα δεν προετρεψα κανεναν να διαλεξει καποιον δρομο και απο την αρχη ανεφερα οτι θεωρω πως ολο το ζητημα περι θρησκειας ειναι ασχετο ουσιαστικα με το προβλημα του ανθρωπου(δε θυμαμαι νικ) που ανοιξε το θεμα. Επισης και το αθεος με μικρο α το γραφω, παροτι τρεφω ακομη μεγαλυτερο σεβασμο προς το ατομο τους.
    Σεβομαι τον ανθρωπο, δεν σεβομαι τα συμβολα. Αν καποιος θιχτει απο το θ, ειλικρινα απλως θα σιωπασω.

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    Να προσθεσω οτι ολοι εχουμε μια εικονα για τον κοσμο που μας περιβαλλει. Αυτο που μας περιγραφει ο θεματοθετης μπορει να ακουγεται καπως.

    Αλλα σκεφτειτε και το αλλο...ανθρωπους που νομιζουν οτι ολοι ειναι κακοι και οι αλλοι θελουν το κακο τους στην πλειοψηφια...συνηθισμενο ε?
    Ε λοιπον ειναι must απο οτι εχω δει σε πολλες ψυχικες παθησεις.

    Εμ δεν ειναι αγγελικος ο κοσμος , αλλα ουτε και ολοτελα κακος...αλλα πρεπει να συνεχισω να γραφω? Νομιζω οτι εγινα κατανοητος...ποιος εχει την σωστη αποψη του κοσμου?

    Εγω αραγε εχω μια ας πουμε καθαρη εικονα του κοσμου ?

    Εχμ...ερωτηση δυσκολη ,ακολουθω τα συγκεκριμενα συμβατικα μοτιβα ωστε να γινω συμβατος και εκει μετραω το κατα ποσο εχω μια καλη εικονα ισως.
    \'Η ο γυαλος ειναι στραβος ή στραβα αρμενιζουμε καπως ετσι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Originally posted by curtains
    Προσωπικα δεν προετρεψα κανεναν να διαλεξει καποιον δρομο και απο την αρχη ανεφερα οτι θεωρω πως ολο το ζητημα περι θρησκειας ειναι ασχετο ουσιαστικα με το προβλημα του ανθρωπου(δε θυμαμαι νικ) που ανοιξε το θεμα. Επισης και το αθεος με μικρο α το γραφω, παροτι τρεφω ακομη μεγαλυτερο σεβασμο προς το ατομο τους.
    Σεβομαι τον ανθρωπο, δεν σεβομαι τα συμβολα. Αν καποιος θιχτει απο το θ, ειλικρινα απλως θα σιωπασω.
    Δεν αναφέρομαι σε σένα curtains, απλά το μήνυμα μου ακολούθησε το δικό σου...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    421
    Δεν αντιληφθηκα ακριβως κατι τετοιο, απλως ετυχε το θ μου να ειναι μικρο και εκανα εναν μικρο συνειρμο.
    Και keep ναι, δεν υπαρχει αντικειμενη αληθεια, δεν υπαρχει ενας κοσμος, ο καθενας προσδιοριζει τον κοσμο με βαση αυτα που του προσφερουν οι αισθησεις του και τον ιδιαιτερο τροπο που εχει ο εγκεφαλος του να επεξεργαζεται αυτες τις αισθησεις. Δεν εννοω ωστοσο οτι ειναι τα παντα αφηρημενα, υπαρχουν καποιες αντικειμενικες παραδοχες, υπαρχει μια λογικη που διεπει την ταξη των πραγματων, δε μπορεις να αυθαιρετησεις ευκολα πανω σε θεματα φυσικης ή μαθηματικων, σε θεματα ψυχολογιας και κοσμοθεωριας ομως τρεχα γυρευε. Ο καθενας καταλαβαινει ο,τι καταλαβαινει, θεωρει αυτα που θεωρει... αρκει να μη κανουμε κακο στον εαυτο μας.

  13. #28
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    off topic.

    Ναι curtains ωραια τα λες:)

    Τωρα που το καλοσκεφτομαι...ο κοσμος νομιζουμε οτι ειναι κακος πολλες φορες επειδη εμεις υποφερουμε?

    Αρα ο κοσμος ειναι ενα κολαστηριο?

    Σκεφτομαι αυτο που εγραψα περι ψυχικης ασθενειας και κακιας των αλλων οφφτοπικ σορρυ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    να θεωρεί τον κόσμο κακό...
    Αχα..να θεωρει η σωστη λεξη...αλλα ο κοσμος ειναι ενας δεν ειναι ετσι?

    Να μου πεις υπαρχει αλληλεπιδραση του κοσμου με τον καθενα μας και αλλαζει αυτο.

    Τεσπα το σταματαω γιατι βγαινω οφτοπικ και απλως σκεφτομαι διαφορα...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  15. #30
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    421
    Ο κοσμος ετσι γενικα ειναι ενας, ενας αντικειμενικος παρατηρητης εξω απο αυτον, ισως να μπορουσε να μας τον δειξει. Οχι οτι θα αλλαζε και τιποτα. Αλλα εμεις ειμαστε μεσα σε αυτον και μεσα σε διαφορετικα περιβαλλοντα αυτου, ο καθενας. Και περιβαλλον ειναι τοσο τα εξωτερικα ερεθισματα-εμπειριες που ποικιλουν, οσο και ο εσωτερικος κοσμος, τα νευρωνικα μας δικτυα και η φυσιολογια μας, που διαμορφωνουν ενα αλλα εσωτερικο \'\'περιβαλλον\'\'. Δεν ειναι ο κοσμος μας ιδιος και δεν ειμαστε ιδιοι. Ειμαστε ολοι ομως ανθρωπινοι αν αννοεις κατι τετοιο. Εχεις ακουσει αυτο που λενε οτι ενα δεντρο πεφτει μονο αν ειναι καποιος εκει κοντα να το ακουσει. Ολα ειναι σχετικα. Εσυ εισαι εκει και το δεντρο πεφτει, εγω ειμαι εδω και κανενα δεντρο δε πεφτει, χωρις αυτο να σημαινει οτι ο κοσμος για εναν τριτο εξω απο αυτον δεν ειναι ο ιδιος. Κι ο κοσμος μπορει να γινει κακος οταν εμεις ποναμε, χωρις να μπορει ο κοσμος ουσιαστικα να ειναι κακος, γιατι αυτο τον προσωποποιει. Αν εννοουμε τον κοσμο γενικα κι οχι το συνολο των ανθρωπων. Αυτοι ειναι αυτοι που ειναι. Η φυση ειναι αυτη που ειναι, δεν υπαρχει ασπρο και μαυρο. Το λιονταρι σκοτωνει ειναι κακο. Το λιονταρι θελει να ταισει τα μωρα του ειναι καλο. Και ισως θεωρουμε κακο τον κοσμο οταν ποναμε γιατι δυσκολευομαστε ισως να κατανοησουμε οτι δεν υπαρχει δικαιοσυνη σε αυτο που λεγεται φυση. Και επειδη ειμαστε αιτιοκρατικοι σε ολα μας. Για να ποναμε κατι θα φταιει, καπου ο κοσμος θα εκανε λαθος, για να ποναμε θα πρεπει να υπαρχει μια αιτια, διαφορετικα ειναι αδικο να ποναμε.
    Εχω παρει φορα κι εγω και εχω βγει οφτοπικ :P

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •