Results 31 to 45 of 56
Thread: Η «εισβολή» στην κοιλιά μου .
-
06-09-2010, 23:27 #31
curtains δεν κατάλαβα πολύ αυτά που έγραφες, μόνο τα τελευταία και δεν ξέρω σε ποιόν απευθυνόσουν. Anyway, να πω γι\'αυτά ότι αυτό εννοούμε ότι ο κόσμος είναι κακός, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, σου κάνουν κακό και μετά σου μένει εσένα, αυτοί δεν παθαίνουν τίποτα. Ε αυτό είναι άδικο και δεν είναι κακό να το λέμε. Πρέπει να το τονίζουμε. Τώρα βέβαια από ότι βλέπω ο κόσμος αφού είναι κακός πως θα το καταλάβει;
Κανεις δεν μπορει να αλλαξει τον κοσμο , εκτος εαν μιλαμε για τιποτα ιστορικες προσωπικοτητες μεγατονων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 06-09-2010, 23:56 #32
Λαιτ δεν καταλαβες ακριβως. Αν το δεις πιο σφαιρικα και η φυση δεν διεπεται απο δικαιοσυνη. Αυτο δεν εχει να κανει με εσενα ή τον καθενα μεμονωμενα. Και η φυση ειναι ο κοσμος. Ενα παραδειγμα.
Μια φιλη μου 21 χρονων πεθανε προσφατα απο καρκινο!! Εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου. Θυμαμαι τον πατερα της να λεει, οτι αν υπηρχε δικαιοσυνη στον κοσμο θα εφευγε ο 90 χρονων πατερας μου ή εγω, γιατι το 21ος χρονων παιδι μου?? Δεν υπαρχει δυστυχως απαντηση γιατι δεν υπαρχει δικαιοσυνη οπως την εννοουμε εμεις.
Το αδυναμο μελος μιας ομαδας ζωων δεν φταιει σε τιποτα, που αυτο θα εξοντωσει ο θηρευτης, απλα ετσι ειναι η φυση. Οσον αφορα τα ανθρωπινα μετρα, ολοι απογοητευομαστε και πληγωνομαστε απο αλλους ανθρωπους, ετσι ομως εχει το παιχνιδι, αυτες ειναι οι επιπτωσεις του οτι ειμαστε κοινωνικα οντα και εχουμε αναγκη τους αλλους. Και εμεις αθελα μας μπορουμε να πληγωσουμε. Απο εκει και περα υπαρχουν χαρακτηρες και χαρακτηρες, ναι. Οποτε θα πρεπει να μαθουμαι να αξιολογουμε τους ανθρωπους πριν τους πλησιασουμε ουσιαστικα, θα πρεπει να σκληραγωγηθουμε, να κραταμε τις αποστασεις μας εκει που πρεπει, να μην θυματοποιουμε τους εαυτους μας και να μη βγαζουμε γενικευμενα συμπερασματα του τυπου ο κοσμος ειναι κακος. Κι εγω εχω πονεσει, αλλα ειμαι ευγνωμων που μεσα σε αυτον τον κοσμο γνωρισα καποιους ανθρωπους και πραγματα. Ελπιζω να μην ακουστηκε διδασκαλιστικο το υφος μου ή κατι τετοιο. Καμια τετοια προθεση δεν εχω. :)
06-09-2010, 23:59 #33
φιλε στο μυαλο σου ειναι, οχι στην κοιλια σου. και δεν προκειται για οντοτητα, προκειται για \"κακη χημεια\" σε τετοιο βαθμο ωστε να βλεπεις και οραματα στο ξυπνιο σου, που στη πραγματικοτητα δεν υπαρχουν.. σε παροτρυνω λοιπον να βρερις καλο γιατρο για συστηματικη αγωγη. να σαι καλα.
07-09-2010, 00:15 #34
ΜΕΡΙΚΕς ΣΚΕΨΕΙς :_____ -Α-πραγματι το γαστρεντερολογικο συστημα αναφερεται και σαν \'\'δευτερος εγγεφαλος\'\' γιατι εκτος απ την πολυπλοκοτητα του , λειτουργει και αυτονομα και παραξενα \'σαν και να ειχε δικη του νοηση\'\', ________________-Β- λες οτι αρχησες να εχεις ΕΠΑΦΗ στο ΜΥΑΛΟ σου με μια ανωτερη δυναμη που το θεωρησες Θεο ,,,,και μετα απο περιπλανηση και ταλαιπωρεια αυτο ΖΕΙ μες την κοιλια σου (δηλαδη δεν ειχε αμιγως αμεση σχεση με την κοιλια σου , αλλα κατεληξε εκει ) η \'\'εισοδος \'\' του αν θες \'περασε\' απ το μυαλο σου πρωτα , απ την φαντασια σου ισως τις πεποιθησεις την αντιληψη σου για ΤΟ/Α ΠΝΕΥΜΑ-ΤΑ τον Θεο,, κ.ο.κ. ,,,,,,του εδωσε ς δηλαδη ενα ειδος \'πασπορτ\', ΕΝΑ ΟΚ, για να περασει , ανεξαρτητα αν το θελες παραγματικα η αν ηξερες με τι ειχες να κανεις ..........
07-09-2010, 00:21 #35
Γ- (((Μερικές μέρες ο πόλεμος που μου κάνει είναι απερίγραπτος και η προσπάθεια μου για να το καταβάλω είναι πολλές φορές τιτάνια.))))<<<<<<<< ;<<<<<<<<<<<<& lt;<<<<<<<<<<<< ;<<<<<<< τι ενοεις τι πολεμο σου κανει ; σου κανει γαστριτιδα , κολιτιδες , ευερεθιστο εντερο , πρηξιμο ;, ολα αυτα μαζι ; ???? και συ πως το πολεμας ; απευθυνθηκες σε γαστρεντερολογο ; το αντιμετωπησες συμπτωματολογικα ;;
07-09-2010, 00:27 #36
Δ- οσον αφορα για τον γαιδαρο,,,,και τις αντιληψεις στην ααρχαιοτητα περι αυτου,,καποτε ειχε πεσει στα χερια μου ενα βιβλιαρακι απ τα αρχαια μεταφρασμενο , δεν θυμαμαι τον συγγραφεα (αν ειναι γνωστος ) , μπορεις να το ψαξεις , λεγεται :ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙς Η Ο ΧΡΥΣΟς ΓΑΙΔΑΡΟς . (δεν ξερω αν θα σε βοηθησει , αλλα ισως περασεις μερικες ωρες ευχαριστου διαβασματος )
07-09-2010, 00:59 #37
Σας φαινεται πολυ παραλογο ε?
Ειναι συνηθισμενο στην ψυχωση , να νομιζει καποιος οτι ειναι διαμονισμενος νομιζω.
Αν το καλοσκεφτεις...οχι μονο στην ψυχωση αλλα και σαν...μαζικη παρανοια αν σκεφτεις τους εξορκισμους:)
Εσυ path νομιζεις οτι μας δουλευει?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-09-2010, 08:05 #38
και παλι θα το πω.
Αν δεν σας εχει πιασει ο ΕΝ-Θ-ΟΥΣΙΑ-σμος δε μπορειτε να διαπιστωσετε αν υπαρχει Θεος ή οχι.
Αμα δεν ενθουσιαστειτε απο την ομορφια της φυσεως κ.λ.π. , το απειρο δε μπορειτε να καταλαβετε..
07-09-2010, 09:34 #39
Θα ήθελα κατ΄ αρχή να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας πάνω στο πρόβλημα μου. Η αναζήτηση απαντήσεων πάνω στο θέμα του τελωνείου αυτού οδηγεί συνήθως σε δύο δρόμους . Ο ένας δρόμος είναι ο δρόμος της εκκλησίας με επακόλουθο να μπεις σε ένα τελετουργικό και μια δέσμευση και έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που θα οδηγήσει στην «λύτρωση» μετά από την εντολή Θεού και ο άλλος δρόμος είναι αυτός της έρευνας με αντικειμενικούς και λογικούς συνειρμούς που θα οδηγήσουν και αυτοί σε μια επιστημονική «απάντηση» - «λύση» στο πρόβλημα . Παρ΄ ότι μέσα στα χρόνια αυτά δεν βρέθηκε κάποια λύση μπορώ να πω ότι περπάτησα και τα δύο μονοπάτια που όμως το καθένα από αυτά δεν έδωσαν σε εμένα την λύση . Αυτό τελικά που έγινε και βρίσκω και εγώ πιο λογικό για εμένα είναι ένας συνδυασμός των δύο αυτών αξόνων αντιμετώπισης του προβλήματος μιας και οι πνευματικές μου ανησυχίες καλύπτονται έτσι πιο ομαλά . Έτσι μπορεί το «πνεύμα» να απαντηθεί σε συγκεκριμένη περίσταση ως «δαίμονας»-«τελώνιο»-«ψύχωση»-«ενεργειακό πεδίο»-«εξωγήινος» κτλ. Δηλαδή μια ομαλή μετάβαση από το θρησκευτικό στο ορθολογικό και τέλος στο μεταφυσικό . Αυτή τη διαδικασία την επιλέγω πλέον συνειδητά γιατί έτσι αντιμετωπίζω καλύτερα την όλη κατάσταση .
07-09-2010, 11:20 #40
Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του post του Sabb.Aπ\'όσο γνωρίζω,αυτό εδώ\"extreme preoccupation with religion or with the occult\",εμμονική ενασχόληση δηλαδή με ζητήματα θρησκευτικά,ή γενικά με το αποκρυφιστικό,καθώς και η πίστη στο μεταφυσικό,αποτελούν χαρακτηριστικά συχνά φαινόμενα στην ψύχωση.
Εγώ είμαι με τον Φρόυντ.Όλες οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι ψευδαισθήσεις.
Και διαβάστε και αυτό εδώ:\"religious beliefs exist outside of the scientific domain;therefore they can be easily labeled delusional from a rational perspective\"Pierre JM,UCLA School of Medicine.
Οποιαδήποτε πίστη στο\"πνευματικό\"είναι στη σφαίρα του παθολογικού,αυτή είναι η άποψή μου.Πάντως το φαινόμενο της σύνδεσης αυτής ανάμεσα στις θρησκευτικές φιλολογίες και ενασχολήσεις στην ψύχωση αλλά και σε άλλες \"ψυχικές\"ασθένειες,εξηγεί� �αι από τους περισσότερους επιστήμονες ως φαινόμενο με πολιτιστικές ρίζες και πως η εμφάνισή τους συνδέεται με προηγούμενη ενασχόληση(ή απλά θρησκευτικό ενδιαφέρον)στη ζωή του\"ασθενή\".
Άλλος ένας λόγος για να γίνει κατανοητό πόσο έχουν βλάψει την ανθρωπότητα τέτοια extra terrestrial επινοήματα όπως οι θρησκείες.Και να συμπληρώσω πως έχω αδερφό που πάσχει από ocd με θρησκευτικές εμμονές.Kαι πως και στην ΙΔΨ υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία που αποδεικνύει άλλη μία φορά τις επιπτώσεις δογμάτων και αναπόδεικτων δοξασιών στην ψυχική υγεία."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
07-09-2010, 22:10 #41
sethvsares (καταρχην σε καμια περιπτωση δεν θεωρω οτι μας δουλευεις η κατι τετοιο ,σε πιστευω και κατανοοω (ως ενα βαθμο) αυτα που γραφεις ,,,, τι συμφερον θα ειχες αλωστε να μας πουλησεις ενα τετοιο παραμυθι ...;) __________________________________________ομως αν θες περιεγραψε μας λιγο το πως \'\'αυτο το πραγμα\'\' επεμβαινει, σε ενοχλει; , σε αρωστενει; , σε εξαντλει; ,,,,, μιας και ειπες οτι δεν \'\'επικοινωνει\'\' μαζι σου , δεν εχεις παραισθησεις, (αν και στην αρχη ειπες οτι ειχες ),,,,,,,, ,,τελικα δεν καταλαβα τι σου προκαλει σχετικα με την ..κοιλια σου ;.
07-09-2010, 22:18 #42
{{{{{Πάντως το φαινόμενο της σύνδεσης αυτής ανάμεσα στις θρησκευτικές φιλολογίες και ενασχολήσεις στην ψύχωση αλλά και σε άλλες \"ψυχικές\"ασθένειες,εξηγεί� �αι από τους περισσότερους επιστήμονες ως φαινόμενο με πολιτιστικές ρίζες και πως η εμφάνισή τους συνδέεται με προηγούμενη ενασχόληση(ή απλά θρησκευτικό ενδιαφέρον)στη ζωή του\"ασθενή\".}}}}}}}----------------------------------------------RainAndWind , ο φιλος μας εδω δεν μας αναφερει (εκτος αν το παρεληψε) ενασχοληση με θρησκευτικο ενδιαφερον,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,εκτος αν θεωρησουμε το χεβυ μεταλ ...θρησκεια !! :)
08-09-2010, 14:30 #43
Παντως κι εγω νομιζω πως εχει εισβαλει στην κοιλια μου το δαιμονιο ενας τεραστιου μπιφτεκιου λολ
08-09-2010, 14:39 #44
Καθολου δεν κοροιδευω τον θεματοθετη και ποτε γενικα δεν κοροιδευω κανεναν, σπανια μονο οταν υπαρχει διαπροσωπικη σχεση και παντα τετ α τετ. Απλως χιουμορ κανω, το οποιο δεν απευθυνεται καπου.
08-09-2010, 23:29 #45
Προσωπικά την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ναι είναι κλασική ψύχωση με μεταφυσική χροιά (κάτι αρκετά συχνό) αλλά δεν παβει να είναι φοβερή και μάλλον πολύ δύσκολη εμπειρία για σένα threadstarter!
Διαβάζω τελευταία και 2 φοβερά βιβλία που έχουν άμεση σχέση με όλα αυτά το \"Madness Explained\" του Bentall και το \"The Science of Superstition\" του Hood (όσοι ξέρουν αγγλικά τα προτείνω ανεπιφύλακτα! Είναι ότι πιο \"cutting-edge\" εκλαικευμένη επιστήμη- το πρώτο για τους σύνθετους βιοψυχοκοινωνικούς μηχανισμούς της \"ψύχωσης/σχιζοφρένειας\" και το δεύτερο για μηχανισμούς των μεταφυσικών πεποιθήσεων και την σχέση τους με τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Ίσως κάνω ένα θρεντ για αυτά)
Πέρα από την κλασική εξήγηση του ότι η θρησκεία είναι \"ανσφάλεια για τον θάνατο\" φαίνεται πως υπάρχουν και μερικοί ενστικτώδεις μηχανισμοί που οδηγούν στην ανάπτυξη των μεταφυσικών πεποιθήσεων, εμπειριών, της θρησκείας και ακόμα και της ψύχωσης.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι φτιαγμένος για να ανταπεξέρχεται σε σύνθετες \"κοινωνικές καταστάσεις\". Άλλωστε φαίνεται εκ-γενετής να υπάρχουν εγκεφαλικές περιοχές που επεξεργάζονται συγκεκριμένα το ανθρώπινο πρόσωπο και την βιολογική κίνηση ενώ ο προμετωπιαίος λοβός (ο \"ανθρώπινος η κοινωνικός λοβός\") που είναι και ο μεγαλύτερος στον άνθρωπο σχετίζεται με την διαπροσωπική και κοινωνική επεξεργασία. Άτομα που έχουν βλάβη στον προμετωπιαίο λοβό (π.χ. λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης η νευρολογικής ασθένειας) έχουν συνήθως ανέπαφες αισθήσεις, κινητικότητα, μνήμη και γλώσσα αλλά ίσως φοβερές αλλαγές στην προσωπικότητα και στην βούληση.
Με λίγα λόγια ο εγκέφαλος μας είναι πολύ \"ευαίσθητος\" στο να τείνει να αντιλαμβάνεται το \"ανθρώπινο\" σε όλες τις καταστάσεις και στο να αναγνωρίζει την \"υπαιτιότητα\" μιας δράσης π.χ. στο \"ποιος\" έκανε \"τι\" και πως \"αυτός\" σχετίζεται με τον \"άλλο\" που με την σειρά του σχετίζεται με έναν \"τρίτο\" κλπ. κλπ. Καμιά φορά αυτή η \"ευαίσθητη κοινωνική αντίληψη\" των καταστάσεων μπορεί να γενικευτεί ακόμα και σε άψυχες οντότητες η έννοιες. Σαν παιδιά πολλές φορές βλέπαμε την σκιά από ένα βάζο σαν έναν εξωγήινο ενώ γενικότερα φαίνεται να βλέπουμε παντού \"πρόσωπα\" (π.χ. στο φεγγάρι, στον άρη) και \"ζωική/ανθρώπινη\" κίνηση συχνά σε καταστάσεις που οι αισθήσεις μας είναι μειωμένες κλπ.
Αυτός ο ανθρωποκεντρικός/κοινωνικός τρόπος αντίληψης ίσως να οδηγεί σε αυτό που λένε οι ανθρωπολόγοι ως \"ανθρωπομορφισμό\", η τάση δηλαδή του ανθρώπου να αποδίσει \"αυτόνομη υπ-αιτιότητα\" σε άψυχα αντικείμενα και να τους δίνει \"ανθρώπινα χρακτηριστικά\" δηλαδή την δικιά τους ζωή και βούληση. Αυτή είναι ίσως και η βάση όλων των θρησκειών-στην αρχή των ανιμιστικών (όπου \"τα δέντρα\", \"τα ποτάμια\" κλπ. είναι \"θεοί\") και ύστερα των πιο \"αφαιρετικών\" όπως τους χριστιανισμού και του ιουδαισμού όπου ο \"θεός\" δεν ταυτίζεται πλεόν με την φύση αλλά με τα πάντα και είναι πάνω από αυτά. Αυτοί οι μηχανισμοί ίσως ακόμα να ευθύνονται για την αίσθηση φαντασμάτων, πνευμάτων, εξωγήινων και ότι άλλο μεταφυσικό υπάρχει στην σύγχρονη εποχή.
Ίσως στην ψύχωση-λόγω διαφορων βιοψυχοκοινωνικων αιτιων- αυτός ο μηχανισμός \"κοινωνικής αντίληψης\" να υπερ-λειτουργεί-μάλιστα τόσο πολύ- που ακόμα και οι κανονικές αισθήσεις (π.χ. γαστρικές ενοχλήσεις\") να \"αποδίδονται σε εξωτερικές αιτίες\" (π.χ. σε κάποιο πνεύμα). Οπότε μπορούμε να δούμε την ψύχωση πάνω σε κάποιο \"συνεχές\" έντασης. Σε ποιο \"χαλαρές καταστάσεις\" κάποιος μπορεί να βλέπει όλο τον κοινωνικό περίγυρο να σχετίζεται με τον ίδιο (π.χ. συνομωτούν εναντίον μου). Σε καταστάσεις μεγαλύτερης \"έντασης\", αυτό μπορεί να αρχίσει να γενικεύεται και σε άψυχα αντικείμενα όπως στο ράδιο η στην τηλεόραση ενώ σε ακόμα πιο σοβαρές καταστάσεις τα πάντα-όλες οι εμπειρίες που έχει κάποιος, π.χ. μια μυρωδιά, μια γαστρική ενόχληση η το να κινεί ο ίδιος το χέρι του- προκαλούνται από εξωτερικές καταστάσεις π.χ. θεός, εξωγήινοι η οτιδήποτε άλλο θεωρήσει ότι φταίει για αυτό που περνάει το άτομο με ψυχωσικό επεισόδιο.
Η κατάσταση λοιπόν μπορεί να φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που ακόμα και ο ίδιος ο εσωτερικός διάλογος και οι φυσιολογικές αισθητηριακές και κινητικές εμπειρίες να δίνουν την αίσθηση ότι \"έρχονται απ έξω\" (η να \"φέυγουν\" προς τα \"έξω\" π.χ. όλοι διαβάζουν την σκέψη μου). Αυτό το \"απ έξω\" ο καθένας το \"χρωματίζει\" ανάλογα με τις εμπειρίες του. Υπο αυτή την έννοια η \"ψύχωση\" ίσως είναι μια ακραία κατάσταση \"ανθρωπομορφικής αντίληψης\". Γιατί προκαλείται αυτό? Τα αίτια πικοιλούν και μάλλον διαφέρουν από τον καθένα, όμως ακραίες παρελθοντικές συναισθηματικές καταστάσεις (με έντονη την εμπειρία του να σε \"μειώνει ο περίγυρος\". Η ψύχωση είναι πολύ πιο συχνή σε πρόσφυγες του εξωτερικού που έχουν υποστεί έντονη διάκριση), αλλά και νευροπαθολογικά γεγονότα (όπως επιπλοκές κατα τον τοκετό η μολυνσεις), όπως και κάποιες προσωπικότητες όπως \"η παρανοιδής\" και η \"σχιζοειδής\" να οδηγούν στην ψύχωση (φαίνεται πως τα γενετικά στοιχεία δεν είναι τόσο έντονα όσο υπέθεταν παλιότερα ότι ήταν).
Επίσης χειροτερεύει σε καταστάσεις στρες. Έτσι φαίνεται πως δρουν και τα αντι-ντοπαμινικά (αντι-ψυχωσικά) φάρμακα. Επειδή γενικότερα \"ηρεμούν\" από την έντονη διέγερση που ακολουθεί όλον αυτόν τον τρόπο αντίληψης (η ντοπανίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με την διέγερση, ενέργεια, συγκέντρωση, προσοχή, κινητικότητα κλπ.) οι εμπειρίες αυτές μειώνονται και το άτομο \"ηρεμεί\". Σε καμιά περίπτωση όμως δεν φαίνονται να \"διορθώνουν\" τον \"γνωσιακό μηχανισμό\" που οδηγεί σε όλη αυτήν την κατάσταση.
Πέρα από την ανάλυση, καταλαβαίνω θρεντσαρτερ ότι πολλές φορές η κατάσταση είναι δύσκολη. Φαντάζομαι ότι ακολουθείς κάποια αγωγή και ελπίζω να συνεχίζεις να την ακολουθείς κανονικά. Είναι πολύ κρίμα που ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ψυχοθεραπεία για την ψύχωση όπως η \"γνωσιακή θεραπεία για την ψύχωση\" που έχει αναπτυχθεί με μεγάλη επιτυχία στο ηνωμένο βασίλειο. Λες ότι \"πολεμάς\" με αυτό το \"πνεύμα\" η ότι άλλο είναι. Αλλά σκέψου ότι \"πολεμάς\" επειδή ίσως εσύ το βλέπεις ίσως να εγκυμονεί κάποιο κίνδυνο για σένα η φοβάσαι ότι κάτι θα συμβεί από αυτό. Ίσως να φοβάσαι ότι θα σε κυριέψει και ότι θα χάσεις τον έλεγχο. Από την στιγμή όμως που θα μάθεις να μην του δίνεις σημασία και να μην του δίνεις την \"επικίνδυνη ταμπέλα\" (π.χ. πνεύμα από κάτι η οτιδήποτε που έχει τις χ \"κακές\" ιδιότητες) που ίσως του δίνεις τότε αυτό να αρχίσει να \"χάνει\" την δύναμη του επάνω σου. Ίσως αν σκεφτείς ότι αυτό που νιώθεις στο στομάχι \"είναι κάτι που μπορεί να νιώθουν όλοι οι άνθρωποι αλλά εγώ το νιώθω υπερβολικά\" η ακόμα \"και πνεύμα να είναι, ίσως για αρχή να κάνω την υπόθεση ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιο κακό\" τότε να αρχίζεις να νιώθεις καλύτερα. Απλά όλες αυτές οι ας-το-πούμε πιο \"περίεργες\" εμπειρίες και πεποιθήσεις που έχεις έχουν \"κολλήσει\" μεταξύ τους και ενεργοποιούνται όλες μαζί σαν \"πακέτο\" κάθε φορά που ίσως να νιώθεις στρες, δυσκολίες και αρχίζεις να αναρωτιέσαι για το τι σου συμβαίνει. Οπότε κλειδί είναι να μάθεις να χειρίζεσαι το άγχος σου και να μην φοβάσαι αυτές τις εμπειρίες όσο έντονες και να είναι (γιατί όσο τις φοβάσαι και νιώθεις αβεβαιότητα για αυτές τόσο και αυτές θα χειροτερεύουν). Και φυσικά να βρεις παράλληλα και έναν τρόπο να γεμίζεις τον χρόνο σου δημιουργικά και να βάλεις στόχους (που να μην σχετίζονται με θεούς, υπερφυσικά γεγονότα κλπ.!). Σου εύχομαι δύναμη και κουράγιο!
p.s. Sorry για το σεντόνι :P
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή