Results 31 to 45 of 69
-
07-09-2010, 00:13 #31
Originally posted by lightbluepath
Originally posted by claire
σωστό! και όχι μόνο με βάση αυτά, αλλά με βάση και τις εμπειρίες μας, τις επιρροές που έχουμε δεχτεί και χίλια δυο άλλα!
http://www.youtube.com/watch?v=9e5cqe_JE0Q
keep, θες να δώσεις ένα παράδειγμα για το τι εννοείς \"υποφέρω\"?
- 07-09-2010, 00:13 #32
Originally posted by elenh
λίγο άσχετη πάλι και επηρεασμένη από αυτό που μου συμβαίνει θυμάμαι που κάποτε ένα παλικάρι είχε πει κάτι πολύ σοφό τελικά \"το κακό δε μπορεί να κάνει κακό στο κακό,μόνο στο καλό\"
07-09-2010, 00:14 #33
λίγο άσχετη πάλι και επηρεασμένη από αυτό που μου συμβαίνει θυμάμαι που κάποτε ένα παλικάρι είχε πει κάτι πολύ σοφό τελικά \"το κακό δε μπορεί να κάνει κακό στο κακό,μόνο στο καλό\"[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-09-2010, 00:14 #34
Originally posted by claire
ε, όχι. θεός είναι μόνο ο λέμμυ.
http://www.youtube.com/watch?v=9e5cqe_JE0Q
07-09-2010, 00:16 #35
Η λεξη κακοποιηση γιατι υπαρχει? Η λεξη παιδεραστια? Η λεξη βιασμος? Ολα σχετικα ειναι. Και καλοσυνη υπαρχει, αλλα και ενστικτο αυτοσυντηρησης που δεν θα επιτρεψει σε καποιον να ειναι καλος με καποιον που ξερει πως θελει να τον σκοτωσει. Και η εννοια της δικαιοσυνης υπαρχει για να μας βοηθαει να οριζουμε καποια πραγματα οπως τα εχουμε αντιληφθει, να διακρινουμε μεσα στο πλαισιο που επιβαλλουν αυτες οι νορμες, να τιμωρουμε το κακο, το οποιο ποικιλει σε καθε κοινωνια, να προσπαθουμε να προσεγγισουμε μια ταξη πραγματων που ισορροπει κτλ. Στην φυση ομως, που φυση δεν ειναι μονο η κοινωνια των ανθρωπων, δικαιοσυνη οπως την οριζουμε εμεις δεν υπαρχει.
07-09-2010, 00:17 #36
Το καλό και το κακό είναι πάντα δίπλα γιατι πως αλλιώς θα καταλαβαίναμε την διαφορά , ίσως ξεφεύγω απο το θέμα αλλά ο καθένας δίνει την δική του ερμηνεία κάθε φορά , αισθανόμαστε την κακία του κόσμου όταν βρισκόμαστε και εμείς μέσα σε αυτήν είναι αδύνατον να μην την βιώσουμε το θέμα είναι όμως να επιλέγουμε την καλοσύνη συνειδητά
07-09-2010, 00:18 #37
Εαν υποφερεις για καποιους επειδη εσυ εισαι υπερευασιθητος και οι αλλοι ειναι \"καλοι\" δηλδη δεν καναν κατι ασχημο απλως εσυ εχεις διαστρεβλωσει την πραγματικοτητα οποτε υποφερεις επι ματαιω...γιατι εσυ φταις που υποφερεις στην ουσια, εχμ δεν ξερω γινομαι κατανοητος?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-09-2010, 00:18 #38
Originally posted by curtains
Η λεξη κακοποιηση γιατι υπαρχει? Η λεξη παιδεραστια? Η λεξη βιασμος? Ολα σχετικα ειναι. Και καλοσυνη υπαρχει, αλλα και ενστικτο αυτοσυντηρησης που δεν θα επιτρεψει σε καποιον να ειναι καλος με καποιον που ξερει πως θελει να τον σκοτωσει. Και η εννοια της δικαιοσυνης υπαρχει για να μας βοηθαει να οριζουμε καποια πραγματα οπως τα εχουμε αντιληφθει, να διακρινουμε μεσα στο πλαισιο που επιβαλλουν αυτες οι νορμες, να τιμωρουμε το κακο, το οποιο ποικιλει σε καθε κοινωνια, να προσπαθουμε να προσεγγισουμε μια ταξη πραγματων που ισορροπει κτλ. Στην φυση ομως, που φυση δεν ειναι μονο η κοινωνια των ανθρωπων, δικαιοσυνη οπως την οριζουμε εμεις δεν υπαρχει.
07-09-2010, 00:22 #39
Originally posted by keep_walking
Υποφερω γενικα , οποτε συνηθως το οτι υποφερει κανεις εχει σχεση με τον εαυτο του και με την επαφη του με τους αλλους , οταν μιλαμε για ψυχικο πονο.
Εαν υποφερεις για καποιους επειδη εσυ εισαι υπερευασιθητος και οι αλλοι ειναι \"καλοι\" δηλδη δεν καναν κατι ασχημο απλως εσυ εχεις διαστρεβλωσει την πραγματικοτητα οποτε υποφερεις επι ματαιω...γιατι εσυ φταις που υποφερεις στην ουσια, εχμ δεν ξερω γινομαι κατανοητος?
07-09-2010, 00:22 #40
Εαν υποφερεις για καποιους επειδη εσυ εισαι υπερευασιθητος και οι αλλοι ειναι \"καλοι\" δηλδη δεν καναν κατι ασχημο απλως εσυ εχεις διαστρεβλωσει την πραγματικοτητα οποτε υποφερεις επι ματαιω...γιατι εσυ φταις που υποφερεις στην ουσια, εχμ δεν ξερω γινομαι κατανοητος?
φυσικά δεν ξέρουμε και γιατί κάποιος είναι υπερευαίσθητος. μπορεί να του συνέβη κάτι πολύ τραγικό και να μην το ξεπέρασε ποτέ. ή μπορεί απλά να γεννήθηκε έτσι.
το κακό νομίζω είναι σε αυτές τις περιπτώσεις το να μην μπορείς να αντιληφθείς ότι πηγάζει από μέσα σου αλλά να τα αποδίδεις όλα στους άλλους. νομίζω σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις καμία ελπίδα να βελτιώσεις τη ζωή σου.
07-09-2010, 00:22 #41
ναι,αλλά αν ήταν όντως καλοί και εσύ έκανες το κακό,δε θα κοιτούσαν να σου κάνουν κακό..σωστά?δεν ξέρω γιατί,αλλά την καλοσύνη την έχω συνδέσει με συγχώρεση,ταπεινότητα
07-09-2010, 00:24 #42
Υποφερεις στο χτυπημα...αλλα το χτυπημα μπορει να ειναι χαδι καλοπροαιρετο οποτε εσυ πρεπει να προβαλλεις θετικη ενεργεια σε αυτον που εδωσε το χαδι και οχι αρνητισμο , αλλα εαν ειναι οντως χτυπημα θα υποφερεις ...βεβαια η λυση ειναι και η οργη πολλες φορες εαν ειναι οντως χτυπημα...τεσπα μπερδευτηκα:P
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-09-2010, 00:25 #43
αν ειναι να πιασουμε εννοιες οπως βιασμος,παιδεραστια,δικαιο συνη κτλ παμε σε αλλη θεματολογια..αλλο κεφαλαιο(συνδεονται βεβαια)
να δωσω ενα παραδειγμα.. για εμενα μπορει να ειναι κακος κ ο αδικος ο χ,ενω για καποιον αλλον μπορει να ειναι ο πιο δικαιος κ καλοσυνατος!
κ αναρωτιεμαι παλι..μηπως αντιλαμβανομαστε διαφορετικα ο καθενας αυτες τις εννοιες?
θελω να πω δεν ειναι μια μαθηματικη εννοια 2+2=4
δεν ειναι μια απολυτη εννοια..
ελπιζω να μην βγηκα εκτος :)
απλες σκεψεις...
07-09-2010, 00:27 #44
το κακό νομίζω είναι σε αυτές τις περιπτώσεις το να μην μπορείς να αντιληφθείς ότι πηγάζει από μέσα σου αλλά να τα αποδίδεις όλα στους άλλους. νομίζω σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις καμία ελπίδα να βελτιώσεις τη ζωή σου.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-09-2010, 00:29 #45
Originally posted by dora-agxos
αν ειναι να πιασουμε εννοιες οπως βιασμος,παιδεραστια,δικαιο συνη κτλ παμε σε αλλη θεματολογια..αλλο κεφαλαιο(συνδεονται βεβαια)
να δωσω ενα παραδειγμα.. για εμενα μπορει να ειναι κακος κ ο αδικος ο χ,ενω για καποιον αλλον μπορει να ειναι ο πιο δικαιος κ καλοσυνατος!
κ αναρωτιεμαι παλι..μηπως αντιλαμβανομαστε διαφορετικα ο καθενας αυτες τις εννοιες?
θελω να πω δεν ειναι μια μαθηματικη εννοια 2+2=4
δεν ειναι μια απολυτη εννοια..
ελπιζω να μην βγηκα εκτος :)
απλες σκεψεις...
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση