Η "κακια" του κοσμου και η σχεση της με την ψυχικη ασθενεια. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 69
    Senior Member
    όταν με παίρνει από κάτω κηπ, προσπαθώ να σκέφτομαι ότι όλοι άνθρωποι είμαστε και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα στον κόσμο,με τον τρόπο του ο καθένας. κάποιοι άνθρωποι θα μου κάνουν, κάποιοι άλλοι όχι. δεν είναι θέμα κακίας και καλοσύνης, είναι θέμα συμβατότητας.

μιλάω καθαρά για διαπροσωπικές σχέσεις. αν θέλετε να το πάμε σε άλλα επίπεδα (κρατών, ισχυρών κτλ κτλ )ευχαρίστως!

Banned
    βασικα πρεπει να τους μπερδεψα ολους ετσι οπως τα εγραψα

:)

Senior Member
    όχι, δεν μας μπέρδεψες! καταλάβαμε!

Senior Member
    Originally posted by claire
    όταν με παίρνει από κάτω κηπ, προσπαθώ να σκέφτομαι ότι όλοι άνθρωποι είμαστε και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα στον κόσμο,με τον τρόπο του ο καθένας. κάποιοι άνθρωποι θα μου κάνουν, κάποιοι άλλοι όχι. δεν είναι θέμα κακίας και καλοσύνης, είναι θέμα συμβατότητας.

μιλάω καθαρά για διαπροσωπικές σχέσεις. αν θέλετε να το πάμε σε άλλα επίπεδα (κρατών, ισχυρών κτλ κτλ )ευχαρίστως!
    Ναι αλλα πρεπει να \"διαβαζεις\" καλα και να εχεις αμυνες...γιατι καποιοι θα σε πατησουν , καποιοι αλλοι ειναι θησαυροι κλπ κλπ.

Πρεπει να ξερεις να μην αφησεις να σε πατησουν , να ξερεις να ανακαλυπτεις τους θησαυρους κλπ.

Δεν ειναι μονο θεμα συμβατοτητας...ειναι και θεμα επιβιωσης...να το περιβαλλον και να που πρεπει να παιξεις...στην κοινωνια.

Συμβατοτητα ειναι για την σχεση , για την παρεα συμφωνω , ο αλλος μπορει να ειναι λιγο δυστροπος αλλα ενδιαφερων πχ , ο αλλος καλος μεχρι ...αηδιας και βαρετος συναμα ομως....τεσπα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    εγω παντως θα ηθελα να ανοιξει κ ενα θρεντ

με την βλακεια του κοσμου :)

Senior Member
    Προκαταληψη και στιγμα για να γενικεψουμε την γενικευμενη κουβεντα:) ειναι ασχημο πραγμα , γιατι ειναι ενα τεχνικο εμποδιο που ορθωνεται και δεν μπορεις να το υπερπηδησεις με ανεση , πρεπει να φτυσεις αιμα ασκοπως και δεν μπορεις και να οργιστεις κιολας γιατι ειναι ενα ...ανθρωπινο κουσουρι που βασιζεται σε καθαρα ανθρωπινες αδυναμιες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking

Ναι αλλα πρεπει να \"διαβαζεις\" καλα και να εχεις αμυνες...γιατι καποιοι θα σε πατησουν , καποιοι αλλοι ειναι θησαυροι κλπ κλπ.

Πρεπει να ξερεις να μην αφησεις να σε πατησουν , να ξερεις να ανακαλυπτεις τους θησαυρους κλπ.

Δεν ειναι μονο θεμα συμβατοτητας...ειναι και θεμα επιβιωσης...να το περιβαλλον και να που πρεπει να παιξεις...στην κοινωνια.

Συμβατοτητα ειναι για την σχεση , για την παρεα συμφωνω , ο αλλος μπορει να ειναι λιγο δυστροπος αλλα ενδιαφερον πχ , ο αλλος καλος μεχρι ...αηδιας και βαρετος συναμα ομως....τεσπα.
    σωστό! και καλή εξάσκηση για να αποκτήσεις καλές άμυνες είναι η τριβή. να βγεις έξω και να συναναστραφέις με τους ανθρώπους.

θέλω να πω ότι αν απλά κρυφτείς με σκοπό να αποφύγεις την κακία του κόσμου, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. ο κόσμος θα συνεχίσει να σου φαίνεται κακός και ο εαυτός σου ανήμπορος να αντιμετωπίσει όλη αυτή την κακία.

μάλλον για έναν υπερευαίσθητο άνθρωπο να είναι βουνό όλο αυτό βέβαια...

Senior Member
    Ενα άλλο που θα ήθελα να συμπληρώσω πέρα απο την σωστη παρατήρηση τις δώρας μιλώντας για την βέβαιη γνώση 2+2=4
    Η άποψη που λέει δεν θέλω να μου κάνουν αυτά που δεν μου αρέσουν να μου κάνουν οι άλλοι αυτή απο μόνη της σε κατατάσσει στην πλευρά των αδύναμων μιάς και ο ισχυρός είναι αυτός που καθορίζει τους κανόνες ενώ ο αδύναμος δεν μπορεί
    Πάντως αμα δεν σου αρέσει ο κακός κόσμος γιατί να θέλεις να του μοιάσεις και να μην χαίρεσαι που δεν είσαι σαν και αυτούς

Senior Member
    Η άποψη που λέει δεν θέλω να μου κάνουν αυτά που δεν μου αρέσουν να μου κάνουν οι άλλοι αυτή απο μόνη της σε κατατάσσει στην πλευρά των αδύναμων

Η καλοσυνη ειναι και αυτη οπλο...μην το υποτιμας και μην την θεωρεις αδυναμια...

Junior Member
    Η κολαση ειναι οι αλλοι

Banned
    Βασικά εγώ δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι του 21 αιώνα είναι καλοί ...

Banned
    Originally posted by dora-agxos
    εγω αναρωτιεμαι ποιο ειναι το καλο και ποιο το κακο?

μηπως αυτες τις 2 εννοιες τις οριζουμε εμεις αναλογα με τις διαθεσεις-βολεψη μας?
    +1

Senior Member
    Originally posted by elenh
    λίγο άσχετη πάλι και επηρεασμένη από αυτό που μου συμβαίνει θυμάμαι που κάποτε ένα παλικάρι είχε πει κάτι πολύ σοφό τελικά \"το κακό δε μπορεί να κάνει κακό στο κακό,μόνο στο καλό\"
    το κακο ειναι καλο μπροστα στο χειροτερο κακο

Senior Member
    Originally posted by kasakoukou
    Η κολαση ειναι οι αλλοι
    Ναι, νομίζω έτσι είναι.
    Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς ότι και εμείς με τη σειρά μας οι \"άλλοι\" είμαστε για άλλους.

Senior Member

Η \"κακια\" του κοσμου και η σχεση της με την ψυχικη ασθενεια.

ο κόσμος είναι κακός keep_waking και γίνεται πιο κακός μέρα με τη μέρα. πιο κακοί γίνονται οι μοναχικοί, και τους ακολουθούν οι παίκτες, τα social animals (σαν να λέμε οι παίκτες μιας ομάδας). όσο πιο μόνος (νιώσεις) και όσο περισσότερο καιρό το νιώσεις, τόσο περισσότερο κακός μπορεί να νιώσεις, για την αδικία να σε πετάξουν εκτός του κοπαδιού και να σε αφήσουν στο δάσος να γίνεις εύκολη λεία για τους κακούς τους λύκους. δεν υπάρχει λύτρωση keep_waking παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις. είτε ξοφλάει ο κόσμος μαζί με σένα, είτε ξοφλάς εσύ πριν τον κόσμο.

αλλά πέραν των απλουστευμένων εννοιών καλός και κακός κρύβονται μύριοι άλλοι τόσοι χαρακτηρισμοί, που δεν τους ασπάζονται όλοι στον ίδιο βαθμό.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast