η καινουρια ταυτοτητα..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

η καινουρια ταυτοτητα..

βλεπω Τατιανα και μολισ παρουσιασε την καινουρια ταυτοτητα ''καρτα του πολιτη''

η οποια θα γραφει και εναν αριθμο νοσηλειασ.. ο οποιοσ θα ειναι ενα ιατρικο βιογραφικο του καθενα μασ..

με δυο λογια αν πασ στο νοσοκομειο θα μπορουν να δουν ολο το ιστορικο σου οποιο και αν ειναι αυτο..

ναι μεν καταλαβαινω πωσ πχ στην περιπτωση του διαβητη ειναι καλο γιατι θα μπορουν να εχουν ευκολη προσβαση στο προβλημα..

αλλα απο την αλλη ωσ πρωην ασθενησ με ψηχολογικα προβληματα θεωρω πωσ ειναι και λιγο στιγματισμοσ..γιατι αν καποιοσ εχει γνωριμιεσ στο ικα.. και ειναι εργοδοτησ θα μπορει πχ βλεποντασ το νουμερακι σου να μαθαινει για την υγεια σου..και ισωσ να σε απορριπτει χωρισ να σου λεει τον αληθινο λογο..

δεν ξερω τι θα γινει μακαρι να μην υπαρξουν τετοιεσ περιπτωσεισ αλλα.. στην Ελλαδα μασ ζουμε...

παντωσ δεν νομιζω πωσ ειναι και πολυ καλη ιδεα...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    το ιατρικο απορρυτο που παει δηλαδη??.. θα απαντησουν φανταζομαι πωσ θα ειναι προσβασημο μονο σε γιατρουσ...ναιι.... μακαρι..

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

Banned
    η νεα ταξη πραγματων adzik..!αυτο μονο θα σου πω!

Senior Member
    Πως λεγοταν η ταινια επιστημονικης φαντασιας οπου η μετεπειτα εξελιξη σου ηταν παραγοντας του κατα ποσο καλο γονιδιωμα ειχες? Σε μια κοινωνια που ηταν απαγορευμενη η φυσιολογικη γεννα?

Gattaca το βρηκα...μου την θυμισε.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    ε μα δεν ειναι απαραδεκτο?? .. προσ τα εκει το πανε... και μετα απο χρονια τι?? κατηγοριοποιηση σε ανθρωπουσ με Α η Β η Γ υγεια??? ελεοσ... δεν μπορουμε να κρατησουμε τιποτα για εμασ..στην τελικη μπορει εγω να εχω ξεπερασει ενα προβλημα και δεν θελω βρε παιδι μου να το γραφει καπου.. δεν εχω το δικαιωμα αυτο?? αφου ειναι δικα μου δεδομενα.. πολυ ακροδεξιο μου κανει αυτο..χεχεχε

Senior Member
    το εργο δεν το εχω δει θα το παρω αποψε να το δω..thenks:P:P

Senior Member
    διαβαζω \'\'σοφα λογια\'\' και βρηκα ενα καλο..σχετικο-ασχετο

Γελάτε με εμένα γιατι ειμαι διαφορετικός, γελάω με εσας γιατι ειστε όλοι ιδιοι!

:P:P

Senior Member
    με την ίδια λογική όμως τότε και ένας ψυχολόγος/ψυχίατρος αυτά που ακούει από τον μάρκο και την sara θα τα λέει μετά στην γειτονιά, η θα τα λέει στους φίλους του που μπορεί να είναι τα αφεντικά τους κτλ κτλ. Σαφώς και υπάρχει ο κίνδυνος του να συγκεντρώνεις όλες σου τις προσωπικές πληροφορίες σε ένα σημείο, και αυτό να το δει κάποιος που δεν πρέπει , παρόλα αυτά νομίζω φακέλωμα μπορεί να γίνει με άλλους 1002 πιο εύκολους τρόπους όπως πχ τον κουτσομπόλη φαρμακοποιό τις γειτονιάς μου.

Senior Member
    αμα εχει ακρες το αφεντικο βλεπει τα παντα και καταπαταει ολους τους νομους και προσωπικα δεδομενα
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    πιστευω οτι μεγαλυτερη σχεση εχει με τον ελεγχο της ασφαλιστικης καταστασης του καθενα παρα με το ιστορικο της υγειας του.
    δλδ για το αν καποιος ειναι η οχι ασφαλισμενος( η ασφαλιση θα γινει υποχρεωτικη καποια στιγμη, αν δεν ειναι ηδη) και αν πληρωνει κανονικα τις εισφορες του.
    για το θεμα του φακελωματος, εχω να πω, οτι δεν εχει καμια δουλεια ο μελλοντικος εργοδοτης σου να σου ζητησει ταυτοτητα. απο που κι ως που?
    αν σε προσλαβει βεβαια, κραταει στοιχεια σου το λογιστηριο και εχει προσβαση και στον αριθμο ασφαλισης.
    αυτον τον αριθμο ομως, τον εχουν και τωρα οι εργοδοτες για τους εργαζομενους, οποτε αν υποθεσουμε οτι το φακελωμα υγειας ειναι οργανωμενο (που δεν ειναι) μπορει ετσι κι αλλιως να μαθει το ιστορικο του εργαζομενου με τις καταλληλες \"ακρες\"

Senior Member
    ....καλα συγκρατηθητε λιγο,,, δεν ξερουμε ακριβως πως θα γινεται . ...Και τωρα εδω μιλας για τα προσωπικα σου δεδομενα, αλλα προστατευεσαι απο νικ και πασγουορτ κλπ,,,,,,και για να τα διαβασει καποιος πρεπει εσυ να του δωσεις αυτο το δικαιωμα .,, ας Υποθεσουμε (κι ας ελπιζουμε) οτι σενα τοσο κρισιμο ζητημα θα υπαρχει αναλογη η και περισσοτερη ασφαλεια στα προσωπικα δεδομενα του καθενος ............................................ειδ ομεν .

Senior Member
    Όταν η ψυχική δυσλειτουργία - που κατά κανόνα πρέπει κι εξαρτάται από τον καθένα να είναι παροδική - αποδίδεται σαν στίγμα (αυτοστιγματισμός) , φυσικά μην περιμένετε από την κοινωνία να την αντιμετωπίσει διαφορετικά. Η λαγνεία της συνωμοσίας καλά κρατεί, ξεκίνησε από τότε που έπρεπε (και καλώς έγινε) να αφαιρεθεί η δήλωση πίστης από τις ταυτότητες,θυμηθείτε τις γελοίες μαζώξεις που υποκινούσε το παπαδαριό για να \"γλυτώσουμε\" από το στίγμα του αντίχριστου, και σήμερα μας ενοχλεί αν αναγράφεται / περιγράφεται το ιατρικό ιστορικό του καθένα μας...

Τι σημασία έχει αν ας πούμε κάποιος που παίρνει μια χ φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, δεν πρέπει να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή (ας πούμε απ\' τον θεράποντα γιατρό του) , η βάση δεδομένων με την οποία θα είναι συνδεδεμένη η νέα ταυτότητα ? Τα φάρμακα που λειτουργούν για μια ασθένεια θεραπευτικά σε μια άλλη μπορούν να είναι δηλητήρια ή να αλληλεπιδρούν με κάποια άλλα...Αν κάποιος πάθει ένα τροχαίο , γιατί ο γιατρός που θα αναλάβει να επαναφέρει το θύμα στη ζωή, να μην έχει πρόσβαση σε όλο του το ιστορικό ? Να μην περιμένει να αποκτήσει ο ασθενής και πάλι επαφή με το περιβάλλον για να δράσει άμεσα και στη σωστή κατεύθυνση , ούτως ώστε να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία χωρίς να περιμένει τους συγγενείς για να συλλέξει πληροφορίες ?

Το barcode δεν είναι ο Μεγάλος Αδελφός, λίγο να ξεφύγουμε απ\' τη μανία καταδίωξης. Το φακέλωμα μας γίνεται ήδη μέσα από το ίντερνετ και δεν χρειάζεται η νέα ταυτότητα για να μας κατηγοριοποιεί, δεν ΕΙΝΑΙ στίγμα να είναι κάποιος καταθλιπτικός, διπολικός, ψυχωτικός ή να υποφέρει από οποιαδήποτε ψυχική δυσλειτουργία και να πρέπει να κρύβεται ...

Εννοείται ωστόσο πως είναι απαραίτητη η ομάδα αίματος και το ρέζους σε μια ταυτότητα, ειλικρινά δεν έχω ενημέρωση για το τι άλλο θα γράφεται . Ειρήσθω εν παρόδω, τούτο το μαραφέτι πλέον εκδίδεται όταν κάποιος γίνεται 12 ετών, θεωρώ πως θα πρέπει να αναγράφονται μόνο σοβαρές παθήσεις - αν όχι ανίατες ασθένειες - που θα έχουν διαγνωσθεί μέχρι την ηλικία έκδοσης . Αν π.χ. έχει κάποιος νεφρική ανεπάρκεια στα 12 του, είναι απαραίτητο να είναι γνωστό παντί τρόπω , δεν βλέπω για ποιο λόγο κάτι τέτοιο θα στιγμάτιζε τον φέροντα την ταυτότητα. Αν η ασθένεια διαγνωσθεί πολύ αργότερα, βρίσκω ευφυές να ενημερώνεται - σε συνεννόηση με τον πάσχοντα - μια κεντρική βάση δεδομένων, δεν το θεωρώ παραβίαση της προσωπικής μου ζωής, όταν σ\' αυτή τη βάση δεδομένων έχουν πρόσβαση γιατροί και τηρείται εν πάσι περιπτώσει το ιατρικό απόρρητο , έτσι όπως δεν γίνεται τουλάχιστον σήμερα.

Αν αντιδρούμε \"συνωμοσιολογικά\" σε όποια καινοτομία θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας , τότε με την ίδια λογική, να μην γράφουμε στην ταυτότητα αν επιλέξουμε εν ζωή να είμαστε δωρητές οργάνων μετά θάνατο, μην τυχόν και αφοριστούμε από τους \"στιγματιστές\" ιεράρχες , γιατί θα τολμήσουμε να παρουσιαστούμε στον Άι Πέτρο χωρίς όλα μας τα όργανα σε τάξη και παρόντα...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Όταν η ψυχική δυσλειτουργία - που κατά κανόνα πρέπει κι εξαρτάται από τον καθένα να είναι παροδική - αποδίδεται σαν στίγμα (αυτοστιγματισμός) , φυσικά μην περιμένετε από την κοινωνία να την αντιμετωπίσει διαφορετικά. Η λαγνεία της συνωμοσίας καλά κρατεί, ξεκίνησε από τότε που έπρεπε (και καλώς έγινε) να αφαιρεθεί η δήλωση πίστης από τις ταυτότητες,θυμηθείτε τις γελοίες μαζώξεις που υποκινούσε το παπαδαριό για να \"γλυτώσουμε\" από το στίγμα του αντίχριστου, και σήμερα μας ενοχλεί αν αναγράφεται / περιγράφεται το ιατρικό ιστορικό του καθένα μας...

Τι σημασία έχει αν ας πούμε κάποιος που παίρνει μια χ φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, δεν πρέπει να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή (ας πούμε απ\' τον θεράποντα γιατρό του) , η βάση δεδομένων με την οποία θα είναι συνδεδεμένη η νέα ταυτότητα ? Τα φάρμακα που λειτουργούν για μια ασθένεια θεραπευτικά σε μια άλλη μπορούν να είναι δηλητήρια ή να αλληλεπιδρούν με κάποια άλλα...Αν κάποιος πάθει ένα τροχαίο , γιατί ο γιατρός που θα αναλάβει να επαναφέρει το θύμα στη ζωή, να μην έχει πρόσβαση σε όλο του το ιστορικό ? Να μην περιμένει να αποκτήσει ο ασθενής και πάλι επαφή με το περιβάλλον για να δράσει άμεσα και στη σωστή κατεύθυνση , ούτως ώστε να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία χωρίς να περιμένει τους συγγενείς για να συλλέξει πληροφορίες ?

Το barcode δεν είναι ο Μεγάλος Αδελφός, λίγο να ξεφύγουμε απ\' τη μανία καταδίωξης. Το φακέλωμα μας γίνεται ήδη μέσα από το ίντερνετ και δεν χρειάζεται η νέα ταυτότητα για να μας κατηγοριοποιεί, δεν ΕΙΝΑΙ στίγμα να είναι κάποιος καταθλιπτικός, διπολικός, ψυχωτικός ή να υποφέρει από οποιαδήποτε ψυχική δυσλειτουργία και να πρέπει να κρύβεται ...

Εννοείται ωστόσο πως είναι απαραίτητη η ομάδα αίματος και το ρέζους σε μια ταυτότητα, ειλικρινά δεν έχω ενημέρωση για το τι άλλο θα γράφεται . Ειρήσθω εν παρόδω, τούτο το μαραφέτι πλέον εκδίδεται όταν κάποιος γίνεται 12 ετών, θεωρώ πως θα πρέπει να αναγράφονται μόνο σοβαρές παθήσεις - αν όχι ανίατες ασθένειες - που θα έχουν διαγνωσθεί μέχρι την ηλικία έκδοσης . Αν π.χ. έχει κάποιος νεφρική ανεπάρκεια στα 12 του, είναι απαραίτητο να είναι γνωστό παντί τρόπω , δεν βλέπω για ποιο λόγο κάτι τέτοιο θα στιγμάτιζε τον φέροντα την ταυτότητα. Αν η ασθένεια διαγνωσθεί πολύ αργότερα, βρίσκω ευφυές να ενημερώνεται - σε συνεννόηση με τον πάσχοντα - μια κεντρική βάση δεδομένων, δεν το θεωρώ παραβίαση της προσωπικής μου ζωής, όταν σ\' αυτή τη βάση δεδομένων έχουν πρόσβαση γιατροί και τηρείται εν πάσι περιπτώσει το ιατρικό απόρρητο , έτσι όπως δεν γίνεται τουλάχιστον σήμερα.

Αν αντιδρούμε \"συνωμοσιολογικά\" σε όποια καινοτομία θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας , τότε με την ίδια λογική, να μην γράφουμε στην ταυτότητα αν επιλέξουμε εν ζωή να είμαστε δωρητές οργάνων μετά θάνατο, μην τυχόν και αφοριστούμε από τους \"στιγματιστές\" ιεράρχες , γιατί θα τολμήσουμε να παρουσιαστούμε στον Άι Πέτρο χωρίς όλα μας τα έργα σε τάξη και παρόντα...
    εχεισ απολυτο δικιο και νομιζω πωσ συμφωνουμε ολοι μασ σε αυτο αλλα ειπεσ κατι ..ειπεσ \'\'σε συννενοηση με τον πασχοντα\'\'

αυτο ειναι το θεμα... να μην γινεται χωρισ την συγκαταθεση μασ...

εννοειτε πωσ σε περιπτωσεισ ανιατων και βαριων ασθενειων θα ειναι πολυ χρησιμο αυτο δεν το αμφισβητει κανεισ..αλλα οταν μιλαμε για παροδικεσ ισωσ καταστασεις..και στην τελικη ποιοσ ειπε αν κατι ειναι η οχι ιασιμο ..θαυματα συμβαινουν καθε μερα... αλλα αν μιλαμε για καταστασεισ οπωσ πχ καταθλιψη..η δεν ξερω..πχ..κρισεισ πανικου..

τοτε δεν ειναι και τοσο καλη ιδεα το \'\'φακελωμα \'\' με τετοιεσ παθησεισ..
    θα μου πεισ πωσ ο εργοδοτησ δεν θα σε στηγματισει??ναι ισωσ σε εναν τελειο κοσμο... στον κοσμο που ζουμε ομωσ αν πασ να πιασεισ δουλεια και του πεισ πωσ πασχεισ απο πχ καταθίψη και περνεισ φαρμακα .. αλλα καλητερευεισ μερα με την μερα και μπορεισ να ανταπεξελθεισ κανονικα ... ε .. οι 9 στουσ 10 οσο καλη ενημερωση και αν εχουν.. θα παρουν τον επομενο ενδιαφερομενο...

απλοσ δεν πρεπει σε καμια περιπτωση το ιστορικο αυτο να μασ στερει την οποιαδηποτε εργασεια.. η εμπηρεια...γιατι πολυ απλα ο ανθρωποσ συχνα ξεπερναει τον εαυτο του οποια παθηση και αν εχει..

Senior Member
    οσο για την διαφωρα με τωρα?? τωρα υπαρχει ο αριθμοσ αλλα δεν υπαρχει ιστορικο..διαθεσιμο.. σε καποιο κομπιουτερ..