αγχωδης διαταραχες και αντικαταθλιπτικα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 46
    Junior Member

αγχωδης διαταραχες και αντικαταθλιπτικα

Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (ΓΣΘ) σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή ή χωρίς θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής (ΓΑΔ). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ενός ευρέος φάσματος τεχνικών που επιστρατεύει ο θεραπευτής σε συνεργασία με το θεραπευόμενο με στόχο τη μείωση του άγχους και την εξάλειψη των συμπτωμάτων της διαταραχής.

Πώς αντιμετωπίζεται η Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Last edited by Aeon; 19-01-2019 at 15:31.

Junior Member
    Με λενε Νικο ειμαι 28 χρονων και το 2007 επαθα την πρωτη κριση πανικου στο γυμναστηριο...ΦΡΙΚΗ!!!!!Απο τοτε εχω παρει αντικαταθλιπτικα για 1μισι χρονο και τα εκοψα...γιατι ενιωθα καλυτερα!Τωρα παλι τα ιδια.Παλι ζαλαδες, δισπνοια, μουδιασματα και σφιξιμο στο στηθος....Εχω παει σε πανω απο 5 γιατρους.Εχω κανει οτι εξεταση μπορεις να φανταστεις!!!!!Ολοι με εχουν βρει υγιεστατο.Αν και εχω πειστει οτι δεν εχω τιποτα τα συμπτωματα δεν υποχωρουν με τιποτα...Αποφασισα να ξαναρχισω θεραπεια με αντικαταθλιπτικα.Αν και τα παιρνω περιπου 2 βδομαδες δεν εχω δει ιχνος βελτειωσης....ισα ισα που τα συμπτωματα εχουν γινει χειροτερα!!!Δεν ξερω τι να κανω,εχω τρελαθει...

Junior Member
    Καταλαβαινω πως ολοι παιρναμε το ιδιο ζορι και οτι δεν σας ειπα κατι καινουργιο απλα αν μπορει καποιος να βοηθησει ας το κανει....Δεν ξερω αν κανω καλα που παιρνω χαπια????Να το πολεμισω αλλο παντος δεν μπορω!!!Με εχει διαλυσει!!!Ξεκιναω να παω γυμναστηριο και μολις κανω λιγο, φευγω απο την δισπνοια...

Senior Member
    θα πρεπει να ολοκληρωσεις τουλαχιστον την θεραπεια που σου προτεινει ο γιατρος. υπαρχει λυση στο προβλημα σου, μην το βαζεις κατω. εχε λιγο υπομονη τα φαρμακα θελουν τουλαχιστον ενα μηνα για να δεις αποτελεσματα. καλο κουραγιο.

Junior Member
    Να προσπαθήσεις να αντέξεις στο γυμναστήριο. Κάνε δρόμο, ποδήλατο ή κάτι άλλο αερόβιο. Θα νοιώθεις πολύ καλύτερα. Μιλάω εκ πείρας.......

Senior Member
    Γεια σας παιδια. Νικο επειδη 13 χρονια παιρνω αντικαταθλιπτικα και εχω δοκιμασει αρκετα θα σου πω την δικη μου εμπειρια-γνωση. Λοιπον, η λειτουργια αυτων των φαρμακων αργει, τα πρωτα αποτελεσματα φαινονται σε 3 εβδομαδες και αρχιζουν να υποχωρουν και οι \'\'ανεπιθυμιτες ενεργειες\'\' αυτο δηλαδη που ειπες οτι νιωθεις χειροτερα. Αν ομως μετα απο ενα μηνα συνεχισεις να νιωθεις το ιδιο ασχημα, τοτε θα πρεπει να αλλαξεις φαρμακα ακομα και αν ο γιατρος επιμεινει να παρεις τα συγκεκριμενα. Αυτο σου το λεω απο δικη μου εμπειρια οπου ενας γιατρος και μαλιστα ντοκτορ τρομαρα του, μου ελεγε να συνεχισω να παιρνω καποιο φαρμακο που του ελεγα οτι μου φερνει πολυ πιο ασχημα συμπτωματα απο αυτα που ειχα πριν το παρω. Του το ειπα τον πρωτο μηνα της θεραπειας και μου ειπε ειναι νωρις ακομη, του το ξαναλεω τον δευτερο μηνα και μου λεει κανε υπομονη θα λειτουργησει το φαρμακο σε λιγο καιρο, ενω εγω γινομουν χειροτερα. Για να μην σε κουραζω με λεπτομερειες λοιπον, εφτασα να το παιρνω 7 μηνες και να ειμαι τοσο χαλια που τους 5 μηνες ουτε στο μπαλκονι δεν εβγαινα και ειχα αρχισει να εχω τρομερες τασεις αυτοκτονιας. Τον πηρα τηλεφωνο και του ειπα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ και \'\'ο περιφημος ντοκτορ\'\' μου απανταει \'\'περιμενε να κλεισεις ενα χρονο με αυτην την φαρμακευτικη αγωγη και θα νιωσεις καλυτερα. Αυτη φυσικα ηταν και η τελευταια επικοινωνια που ειχα μαζι του. Το ιδιο απογευμα ενα συγγενικο μου προσωπο καλεσε αλλο γιατρο και ηρθε στο σπιτι και σε 2 εβδομαδες αρχισα σιγσ σιγσ να νιωθω καλυτερα και να μπορω να κανω μες τον μηνα αρκετα βασικα πραγματα ξανα. Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα πιστευω οτι αυτη η εμπειρια μου ισως βοηθησει καποιους να μην ζησουν αυτο που περασα εκεινους τους ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Junior Member
    To κακο ρε παιδια ειναι οτι εχω καταντησει καταθληπτικος με ολα αυτα τα συμπτωματα....Δεν μπορω να κανω sex,να κανω γυμναστικη,να παω για δουλεια.Θελω να πω πως ημουν μια χαρα πριν παθω αυτα....Προσπαθησα να παω διακοπες και γυρισα πισω!!!! Εχω ξαναπαρει χαπια αλλα δεν με τσακισανε τοσο πολυ.Αυτη τη φορα μου εδωσε αλλη αγωγη ο γιατρος.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.Ειναι μεγαλο πραγμα να βρισκεις καποιον που εχει περασει τα ιδια γιατι δεν μπορει να σε καταλαβει κανεις.....Θα προσπαθησω 2 βδομαδες ακομα και μετα τι????Να αλλαξω γιατρο η χαπια???

Member
    nikolara des , sou exw sthlei u2u

Junior Member
    Δεν βρηκα τιποτα ρε Μαρακι.....

Member
    xmmm, περιεργο...σου εστηλα αρκετα, αν θελεις kane me add sto [email protected]:P:P

Senior Member
    Νικο θα δεις πως θα εισαι και αν συνεχισεις να νιωθεις πολυ χαλια θα πας στον γιατρο σου, στην περιπτωση που δεν σου αλλαξει την θεραπεια τοτε να πας σε αλλον γιατρο για να μην τραβηξεις αυτα που τραβηξα εγω. Ποια φαρμακα σου εχει δωσει;

Junior Member
    Μου εχει δωσει wellbtrin,minitran kai remeron.....Παλιοτερα μου ειχε δωσει Dumirox και minitran.

Senior Member
    Νίκο νομίζω ότι αυτό που περνάς εσύ το περνάμε σχεδόν όλοι σε αυτό το φόρουμ.
    Η γνώμη μου είναι να σταματήσεις να παίρνεις φάρμακα και να πας σε έγκυρο ψυχολόγο και να αρχίσεις θεραπεία.
    Έκανα το ίδιο ακριβώς με εσένα ώσπου ένα καλό πρωί αποφάσισα ότι τέλος τα xanax και τα entact.
    Τώρα παίρνω μόνο φυτικά προϊόντα που πίστεψε με δεν επηρεάζουν καθόλου τη λίμπιντο.
    Σιλβερουλα πραγματικά παίρνεις πάρα πολλά χρόνια φάρμακα.
    Νομίζω ότι κάτι έχεις κάνει λάθος όλα αυτά τα χρόνια και ίσως να είναι οι επιλογές σου

Junior Member
    Σιγουρα, κανενας απο εμας δεν ειναι καλα....Αλλιως δεν θα εγραφε εδω!!!!Ουτε και εγω θελω να παρω χαπια ουτε κανενας απο εδω μεσα νομιζω!!!!Απλα αυτη η μ@λ@κι@ που εχω με σπαει ωρες ωρες.....και δεν το αντεχω!!!!Ουτε η Silveroula, ουτε κανενας δεν θελει να παιρνει χαπια!!!
    Τα παιρνουμε μπας και λυτρωθουμε...Εχω παει και σε ψυχολογο και δεν μου εκανε τιποτα...Ο μονος που μπορει να μας βοηθησει ειναι ο ιδιος μας ο εαυτος...

Senior Member
    εμένα πάλι μου λείπουν τα cymbalta.Μπορούσα να κάνω σέξ για πάνω απο μισάωρο συνεχόμενα.lol. Είναι στον καθένα πώς τον πιάνουν.Αν και πιστεύω ότι κύριο ρόλο παίζει το άγχος για το μή σέξ και όχι το φάρμακο καθεαυτού.Αλλά δέν μπορείς να ξέρεις τι απο τα δύο είναι μιάς και τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Το να προσπαθείς να απαλλαγείς με οποιοδήποτε τρόπο και όσο πιο σύντομα γίνετε είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στην αρχή.Και το κάνουμε όλοι γιατί απλά έτσι έχουμε μάθει.

Δέν είναι κάτι ξένο παιδία αυτό για να φύγει.Ούτε και μας χτυπάει επειδή δέν του αρέσουμε ουτε τίποτα.Εμείς είμαστε και στο ένα άκρο και στο άλλο.Και μάλλον η μαγκιά είναι να τα βρούν αυτοί οι δύο αντί να φοβάται ό ένας τον άλλο.

Page 1 of 4 123 ... LastLast