Results 1 to 10 of 10
Thread: σεξομανια...
-
09-09-2010, 01:38 #1
σεξομανια...
Γεια σας...
εχω σχεση με μια κοπελα εδω και 1,5 χρονο ειμαστε καλα συναισθηματικα και σεξουαλικα αλλα υπαρχει ενα μικρο προβλημα...πιστευω και εγω και αυτη οτι ειναι σεξομανης,..ενας γνωστος μου το αναφερε ως υπερσεξουαλικοτητα...οπως και ναχει κοντευω να τρελαθω ολη μερα εχει ορεξη καθε μερα και καθε στιγμη...και μουχει πει οτι κανενας δεν μπορεσε να την ικανοποιηησει...ακομα κιοταν κανουμε δεν ειναι ακομα και 4 φορες να κανουμε παλι δεν ικανοποιειται....αρχικα ελεγα οκ μεχρι που αυτο το καλοκαιρι πηγε με 2 αντρες....τελος παντον αυτο ειναι το λιγοτερο γιατι την αγαπω παρα πολυ και δε μπορουσα να τη χορισω γιαυτο...απλα μου λεει και η κοπελα μου οτι δεν το αντεχει αλλο αυτο γιατι δε μπορει να διαβασει ωρες ωρες η να ευχαρηστηθει τις βολτες της και να κοιταει και ναχει φαντασιωσεις μεχρι και με καθηγητες μας...η κοπελα ειναι σχεδον 19 χρονων...σας παρακαλω πειτε μου που μπορω να απευθηνθω η τι να κανω γιατι εχω φτασει σε αδιεξοδο...θελω να βρεθει μια αμεση λυση γιατι φοβαμαι οτι θα τη χασω αμα συνεχιστει αυτο...(ΥΓ.παρακαλω μη μου αναφερετε <<να κανετε οποτε σου ζηταει>> γιατι δεν ειναι λυση αυτη...)
- 09-09-2010, 09:55 #2
Καλημέρα,
Αυτό που περιγράφεις φανερώνει ενα είδος ψυχαναγκαστικής διαταραχής. Μια ψυχοσωματική εξάρτηση με αντικείμενο το σεξ. Πρόκειται για μια συμπεριφορά που θυμίζει έντονα άλλες μορφές εξάρτησης, όπως π.χ. την εξάρτηση από τα ναρκωτικά.
Πέρα απο την έντονη επιθυμία για σεξ, η κοπέλα σου παρουσιάζει και στερητικό σύνδρομο? Για να θεωρηθεί κάποιος ή κάποια σεξομανής οφείλει να εμφανίζει δύο χαρακτηριστικά: εκτός από την ψυχαναγκαστική και μονότονη εμμονή του με το σεξ, θα πρέπει να έχει «εθισμό» και «σύνδρομο στέρησης» από το σεξ.
Πιο συγκεκριμένα, «εθισμό στο σεξ» παρουσιάζει εκείνος που ενώ κάνει έρωτα με το αντικείμενο του πόθου του, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ερωτικά και συνεπώς αποζητεί νέες και πιο ακραίες ερωτικές εμπειρίες. Οσο για το «σύνδρομο στέρησης», αυτό εκδηλώνεται με τη νευρικότητα, την κακοδιαθεσία και ενίοτε με την εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά του ανικανοποίητου σεξομανούς.
Τα πραγματικά βιοψυχολογικά αίτια της ψυχαναγκαστικής αναζήτησης σεξουαλικής ικανοποίησης, μπορούν να αποδοθούν είτε σε ψυχολογικά τραύματα κατά την παιδική ηλικία είτε σε νευρολογικές ή ορμονικές δυσλειτουργίες.
Υπάρχει γιατριά και το πρώτο βήμα είναι να παραδεχτεί την ασθένεια, να αρχίσει ψυχοθεραπεία προκειμένου να μάθει γιατί φέρεται και αισθάνεται έτσι και να μάθει επίσης να το αντιμετωπίζει.
09-09-2010, 20:22 #3
Ρε σεις που τις βρίσκετε αυτές τις γυναίκες?
Υπάρχουν? Ζουν? Αναπνέουν?
09-09-2010, 20:47 #4
οταν λες οτι δεν ικανοποιειται, εννοεις δεν της φτανει το σεξ, οσο σεξ και να κανει, η εννοεις οτι δεν ολοκληρωνει οσο σεξ και να κανει?
αληθεια , εισαι σε θεση να ξερεις αν ολοκληρωνει κανοντας σεξ?
11-09-2010, 11:07 #5
ναι ολοκληρωνει....αλλα και παλι ποτε δε της φτανει...και αν ειμαστε εξω και αναψει αναγκαστικα θα πρεπει να γυρισουμε για να κανουμε αλλιως θανε χαλια και δεν εχει ορεξη για τιποτα ουτε να μιλησει λιγο ουτε να γελασει..
11-09-2010, 11:14 #6
Originally posted by nikosx1819
ναι ολοκληρωνει....αλλα και παλι ποτε δε της φτανει...και αν ειμαστε εξω και αναψει αναγκαστικα θα πρεπει να γυρισουμε για να κανουμε αλλιως θανε χαλια και δεν εχει ορεξη για τιποτα ουτε να μιλησει λιγο ουτε να γελασει..
αυτο δεν ειναι σεξουαλικη διαθεση αλλα κατι ψυχαναγκαστικο και σιγουρα θελει βοηθεια ειδικου.
εσυ σιγουρα δεν φταις σε κατι αλλα ουτε και μπορεις να την αλλαξεις.
θα ηταν καλα να την επειθες να επισκεφθει καποιον θεραπευτη.
11-09-2010, 11:16 #7
θελει να παει....αλλα μπορει να παει καπου που δε χρειαζετε χρηματα?...οι γονεις της δεν θελουν να τη βοηθησουν...εδω που ειχε νευρικη ανορεξια και καταθλιψη δε τη βοηθησαν...
11-09-2010, 11:21 #8
το οτι ειχε νευρικη ανορεξια και καταθλιψη, οπως καταλαβαινεις δεν ειναι ασχετα με το προβλημα αυτο....
να δοκιμασει να παει σε ενα κεντρο ψυχικης υγειας. ειναι δωρεαν η με μια ελαχιστη συμμετοχη νομιζω.
11-09-2010, 11:32 #9
ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
05-10-2010, 20:32 #10
νυμφονια εχει η κοπελα σου αγαπητε.. και ειναι θεμα καθαρα ψυχιατρικο. οπτε ξερεις που να αποτανθεις.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία