Results 1 to 15 of 44
Thread: ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ
-
11-09-2010, 01:23 #1
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ
Κατ αρχην καλησπερα,
θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις,
εχω σχεδον ξεμπλεξει απο σταδιο ανορεξιοβουλιμιας εδω και καποιους μηνες. οχι τελειως εχω ακομα τα προβληματακια μ αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο ωστε να μ τρωει την ζωη, οπως μεχρι 1 χρονο πριν.
εκανα χαλια διατροφη, ετρωγα 6 φορες την βδομ μονο μαρουλι κ φρουτα, κ 1 μερα πολυ φαγητο κ γλυκα. ισως κ 4.000 με 5000 θερμιδες σε 1 μερα.εκεινη την 1 μερα.
συνολο εβδομαδιαιων θερμιδων μεχρι 8000 ΤΟ ΠΟΛΥ.
ετσι εχανα συνεχεια.αλλα η στερηση τροφων με εκανε ενα βουλιμικο τερας εκεινη την 1 μερα που ειχα αποφασισει να φαω ο,τι θελω, με αποτελεσμα να ζω μονο για κεινη την μερα.
με τον καιρο προσπαθησα κ το απεβαλλα κ πλεον αμα φαω ενα σοκολατακι μεσοβδομαδα δν με οδηγει σε βουλιμικο.
το ερωτημα μ ειναι το εξης, αυτες τις 4.000 θερμιδες που ετρωγα σε 1 μερα, αμα τις μοιρασω μες στην βδομαδα κ εχω συνολο θερμιδων παλι 7000 με 8000 εβδομαδιαιως, εχω το ιδιο αποτελεσμα? η δεν πιανει το ιδιο με το να τις τρως σε 1 μερα? φυσικα απο αποψη υγειας ειναι καλητερο, αλλα πιανει?
ας πουμε τωρα τρωω κανονικα καθημερινες φαγητο μικρη μεριδα μεσημερι, χωρις ψωμια κλπ κλπ, αλλα ισως να τυχει μες στην βδομ να φαω βραδυ κανα ποπ κορν καμια βαφλα κανα γλυκο. ας πουμε 3 βραδυα την βδομ.
συνολο μετραω τοσο: 7000-8000 εβδομαδιαιως.
να ανησυχω μηπως παιρνω βαρος η δεν διατρεχω κινδυνο?με πιανει ανησυχια κ νιωθω ολο κ πιο παχια αν κ μ λενε οτι δν παχαινω ισως φαινομαι κ πιο λεπτη.
προσεχω να μν ξεπερναω τις ημερισιες θερμιδες μ τρωω ακομα κ λιγοτερο απ τις ημερισιες μου.
ας πουμε αυτη τη βδομ τα μονα παραπτωματα μ ηταν σμρ 1 παγωτο, χτες καμποσο ποπ κορν κ προχτες 1 κρεπα σοκολατα. ολα αυτα βραδυ. αλλα μεσημερι ειχα φαει πολυ λιγο εως καθολου
- 11-09-2010, 04:55 #2
οτι και να κανεισ αν φασ παραπανω ο οργανισμοσ αποθηκευει τισ επιπλεον θερμιδεσ σε μορφη υγρου λιπουσ η φαση αυτη κραταει 2-3 μερεσ και μετα τισ αποθηκευει σε πιο στερεη μορφη το υγρο λιποσ λοιπον αμα δεν φασ ειναι το πρωτο που καιγεται αρα οσο και να φασ μια μερα αμα δεν φασ την επομενη κανονικα κατι πρεπει να φασ για να ενεργοποιησεισ τον μεταβολισμο τοτε δεν εχεισ προβλημα
11-09-2010, 11:13 #3
Το να τρως \"μοιρασμενες θερμιδες\" ειναι ισως και ΠΙΟ αποτελεσματικα, ιδιως μακροπροθεσμα, απο το να τρως σαν \"βουλιμικο τερας\" οπως ειπες (χαχα!:P) μια φορα την εβδομαδα!
Το βασικο ειναι να τρως ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Δηλαδη να τρως απο λιγο καθε δυο ωρες, για να κρατας ενεργοποιημενο τον μεταβολισμο σου! Μπορεις να φας κανονικη μεριδα το μεσημερι, μιση μεριδα το βραδυ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρωινο και ενδιαμεσα φρουτα, γιαουρτια, σαλατιτσες, τετοια πραγματα! Εφοσον δεν ξεπερνας τις 1200 θερμιδες την ημερα, θα χανεις βαρος! Βεβαια, αν εισαι ηδη αδυνατη, τοτε μην περιμενεις οτι θα δεις μεγαλες αλλαγες!! Ο ιδιος ο οργανισμος σου λεει οτι εχει ρυθμιστει σε ενα καλο βαρος.
Επισης, θα μπορουσες να κανεις λιπομετρηση σε καποιο διατροφολογικο γραφειο, να δεις ποσος ειναι και ο βασικος μεταβολισμος σου, και αρα ποσο μπορεις να τρως και να χανεις βαρος, αλλα να δεις και τι παιζει με την μυικη μαζα και το λιπος σου! Γιατι μπορει να εχεις λιγο παραπανω βαρος και να οφειλεται σε μυες! Η αντιστοιχα, να μην χανεις τοσο ευκολα επειδη εχεις πολυ λιπος!
Μην ξεχνας: μυικη μαζα=υψηλος μεταβολισμος!
Γι αυτο γυμναστικη! ;)
11-09-2010, 14:26 #4
εγω νομιζω οτι αν τρως 7000-8000 θ εβδομαδιαιως, οπως κ να τις κατανειμεις το ιδιο θα παχυνεις (η σχεδον το ιδιο). προφανως τον πιο πολυ κοσμο τον βολευει να κατανεμει καθε μερα ισες θερμιδες. το δικο σου σεναριο ακουγεται πολυ ακραιο κ θα ηταν μαρτυριο για πολλους (6 μερες κατοχη κ μια μερα βαρυστομαχιες κλπ)
εσενα ποια μεθοδοα σου παει καλυτερα?
για το αν θα παχυνεις η οχι, θα δειξει ο χρονος. αν οι μερες περνανε κ τα ρουχα σου δεν στενευουν, αν ανεβαινεις σε ζυγαρια κ δεν αυξανει το βαρος σου (εδω δεν μιλαω για τις καθημερινες αυξομειωσεις γραμαριων η 1-2 κιλων, μιλαω να υπαρξει αυξητικη ταση), ε τοτε δεν θα παχυνεις! :)
11-09-2010, 14:49 #5
sygnwmh gia ta greeklish alla exei provlima to pc mou. Pwpw kopela mou, pws mporeis kai kathesai kai metras thermides????????????????????????????????????? Phgaine se enan diaitologo kai metra piata me ygieino fagito kalytera. Kopse to metrhma twn thermidwn. De mporw na apanthsw se tetoies mathimatikes erwthseis otan milame gia ygeia. De xreaizontai mathimatika alhtheia, ligh logikh xreiazetai, ena kalo prwino, ena frouto, mia merida fagito, salata, kana glykaki, vradino. oxi polla thganita lipara kai glyka. Mpoei na ftaiei h apextheia pou exw sta mathimatika, pwpw pws thn paleueis eilikrina. Perasa ki egw periodo anorexias pou ehmoun 15 kila katw apo to kanoniko mou varos, alla de metraga thermides pote. Ektote exw grammenes oles tis diaites tous kosmou kai tis zygaries, akouw to myalo mou k to stomaxi mou, k kamia atasthaleia pou k pou mia xara einai sto programma, de thelw na ginw h claudia schiffer!
11-09-2010, 15:49 #6
δεν κανω πια αυτο το πραμα των 6 ημερων αποχη κ 1 φαγοποτι!!!ειπα καθαρα πιο πανω τι κανω προσπαθω να μν ζοριζομαι κ να μν καταπιεζομαι πια!
δεν εχω παρατηρησει να παχαινω αλλα μ μενει το τρελο αγχος μετα απο 2 μερες στην σειρα πχ που ισως φαω βραδυ γιαυτο ρωταω!αμα δν μετραω κ καμια θερμιδα θα τρελαθω δν θα ξερω που βαδιζω κ συνεχως θα νομιζω πως παχαινω εδω με ΒΛΕΠΩ πιο παχια μεσα σε 2 μερες αν φαω βραδυ, εστω κ αν δν εχω φαει τπτ ολη μερα. κ μ λενε πως ειναι παραλογο.
γιαυτο ρωταω να μ πειτε. 8000 την εβδομαδα, ειτε ειναι σε 1 μερα ειτε ειναι μοιρασμενες (ασχετα αν ειναι βραδυ η πρωι) το ιδιο δεν ειναι? να ειμαι ηρεμη?
11-09-2010, 15:59 #7
κοιτα δεν ειμαι ειδικος διατροφολογος, αλλα κατα την δικη μου κριση, που μου αρεσει κ η φυσικη, το ιδιο νουμερο παχαινει το ιδιο, ανεξαρτητα απο το αν ειναι βραδυ η πρωι, γιατι θερμιδες αυτο σημαινει, μια ορισμενη ποσοτητα ενεργειας, που αν ειναι παραπανησια σε σχεση με αυτο που χρειαζεται ο οργανισμος, θα αποθηκευτει σε λιπος.
βεβαια ακουγονται φημες οτι το βραδυνο παχαινει περισσοτερο, δεν ξερω αν ισχυουν, εγω προσωπικα δεν τις πιστευω.
κ εγω μετρουσα θερμιδες για μεγαλο χρονικο διαστημα κ ημουν σε πολυ καλα κιλα, κ σταθερη πανω κατω. μετα που εκοψα το μετρημα κ ακουγα τα μηνυματα του κορμιου μου, παχυνα! (εμ βεβαια αφου ειμαι λιγουρω! :))
τωρα, οταν μετραγα θερμιδες δεν με απασχολουσε αν ετρωγα πρωι η βραδυ. με απασχολουσε μονο στο συνολο της ημερας να μην ξεπερνω ενα οριο. οποτε δεν νομιζω να με παχαινε το βραδυνο, αλλα μονο οι εξτρα θερμιδες επι συνεχομενες ημερες.
Αυτα!
εντιτ: το βραδυνο λεγεται οτι ειναι επιβαρυντικο για το στομαχι, αν τρως μεγαλο γευμα το βραδυ κ μετα κοιμασαι στο καπακι. (δλδ δεν φταιει η ωρα βραδυ, φταιει ο συνδιασμος φαι+ οριζοντιωση) πχ ανθρωποι που εχουν παλινδρομηση, απαγορευεται δια ροπαλου το βραδυνο κ υπνος γιατι ανεβαινουν τα φαγητα στον οισοφαγο.
11-09-2010, 16:39 #8
A γεια σου με καλυψες πληρως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!εισαι πολυ γλυκια!!!!!!!!!!
κ εγω ετσι γιαυτο μετραω θερμιδες για να ξερω να νιωθω ασφαλης οχι για κανα αλλο λογο.
οταν ειχα σταματησει να μετραω παχυνα κ εγω!
μετραω απλα της εβδομαδας οχι καθε μερα καθε ωρα καθε λεπτο!
ποσα κιλα εχεις χασει αν επιτρεπεται?
11-09-2010, 17:54 #9
egw nomizw pantws oti exeis alla themata kai agxh ta opoia vgainoun ws provlimata sto fagito. Apo oti eriksa mia syntomi matia se diafora posts sou mallon epibebaiwnetai auto. Giauto anti na antimetwpizeis ta symptwmata (diataraxes proslipsis fagitou), prospathise na antimetwpiseis tis aities. De mporw na boithisw parapanw nomizw apo edw. :)
11-09-2010, 18:20 #10
Θεωρητικα, θα επρεπε να ειναι το ιδιο ειτε παιρνεις τις θερμιδες μοιρασμενες, ειτε σε ενα απογευμα!
Αλλα επειδη το σωμα ειναι ενα βιολογικο μηχανημα, κατι τετοιο δεν ισχυει απολυτα.
Ο οργανισμος μας ειναι προγραμματισμενος με τετοιο τροπο ωστε να εξασφαλιζει οσο το δυνατον πιο μακροχρονη επιβιωση χωρις πολυ φαγητο.
Τι εννοω?
Οτι οταν καταναλωνουμε για πολλες μερες λιγες θερμιδες, ο οργανισμος μας \"κανει κραττει\" στις καυσεις, δηλαδη πεφτει ο μεταβολισμος του. Ετσι, οταν παρουμε μαζεμενες πολλες θερμιδες σε μια βουλιμικη κριση, το μεγαλυτερο μερος των θρεπτικων θα αποθηκευτει στο σωμα μας, αφου ο οργανισμος \"νομιζει\" οτι βρισκεται σε \"κινδυνο\" και οτι αφου η προσβαση σε φαγητο ειναι περιορισμενη, αποθηκευει οτι μπορει με καθε ευκαιρια.
Αν οι θερμιδες ειναι κατω απο το ποσο που καταναλωνεις, ναι μεν δεν θα παχαινεις, αλλα θα συσωρευεις λιπος. Δηλαδη, μπορει να εισαι αδυνατη, αλλα \"πλαδαρη\". Και αυτο ειναι ακομα χειροτερο!
Συν το οτι με αποτομες μεταβολες στην προσληψη τροφης διαταρασσεται η βιοχημεια του σωματος! (γι αυτο για παραδειγμα δεν μπορουν σε καποιον με προχωρημενη ανορεξια απλως να χορηγησουν φαγητο, αλλα προηγειται μια \"προσαρμογη\").
Παντως, με το προγραμμα που αποκολουθεις τωρα εισαι μια χαρα! Δεν χρειαζεται να ανησυχεις! ;)
Πηγαινε και λιγο γυμναστηριο και θα δεις το σωμα σου να μεταμορφωνεται!!!
11-09-2010, 18:55 #11
me,
τωρα τα ξαναπηρα, γιατι το κοψα το μετρημα. πρεπει να ξαναχισω.
αλλα με τις θ ημουν περιπου 10κ. πιο κατω απο οταν ετρωγα ο,τι να ναι.
βασικα κ αυτο που γραφει η γκοστ παιζει να ισχυει. (για πτωση του μεταβολισμου)
11-09-2010, 21:56 #12
εχω καλο μεταβολισμο παντα εχανα βαρος δν ξερω πως αλλα εχανα.............
βεβαια παιρνω κ ευκολα!!!!
13-09-2010, 20:06 #13
δεν ξερω από που να αρχίσω. 7000 θερμίδες τη βδομάδα ειναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ λιγες. και φαντάζομαι πως θα είναι και κακής ποιότητας θερμίδες. δηλαδή αν τρως μαρούλια και κρέπες απλά καταστρέφεις το σώμα σου.
πρέπει να τρως περίπου 5 γεύματα τη μέρα με όλων των ειδών τις τροφές.
13-09-2010, 20:08 #14
επισης γυμνάζεσαι? ποια ώρα της μέρας? τι τρως πριν από τη γυμναστική και τι μετά?
14-09-2010, 02:00 #15
Προφανως και μοιρασμενες και γιατι το αποτελεσμα στην διατηρηση ή την απωλεια των κιλων που επιθυμεις θα ειναι καλυτερο και για να μη ζαλιζεσαι, κουραζεσαι, πεινας σα λυκος, νευριαζεις (γιατι τοση στερηση σιγουρα προκαλει και νευρα) κτλ
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....