Results 31 to 45 of 154
Thread: πως να τον πεισω?
-
18-09-2010, 22:13 #31
Originally posted by Veroniki
Ας θέσω λοιπόν το ερώτημα λίγο διαφορετικά: Τι θα κάνατε εσείς στη δική μου θέση και αν θέλετε απαντάτε. Ευχαριστώ.
- 18-09-2010, 22:15 #32
Οκ. Θα μιλησω τη Δευτερα και με τους γιατρους που τον ειχαν δει τοτε και να δω τι θα μου πουν για την κατασταση του, γιατι καταλαβαινεις τι θα γινει αν τον παμε μεσα με το ζορι και οι γιατροι πουν οτι δε χρειαζεται να νοσηλευθει.
18-09-2010, 22:18 #33
Σε κάθε περιπτωση, ευχαριστω ολους για τη συμπαρασταση, ειλικρινα και μεσα απο τα βαθητης καρδιας μου. Αυτον τον ανθρωπο τον λατρευω και ξερω οτι ειναι ενας παναξιος ανθρωπος που αξιζει τον κοπο να προσπαθησει κανεις γι\' αυτον και του αξιζει μια καλυτερη ζωη. Γι\' αυτο συγγνωμη για την ενταση, ειμαι κι εγω στα ορια να σαλταρω. Μη νομιζετε οτι δε θα κοιταξω κι εμενα σε καποιο γιατρο οταν με το καλο περασει η μπορα. Δεν μπορει, κατι θα μου αφησει κι εμενα αυτη η ιστορια.
18-09-2010, 22:22 #34
Ναι, αυτη την στιγμη δεν παρακολουθειται απο κανεναν γιατρο και σταματησε τα φαρμακα πιο νωρις απο τοτε που του ειπαν οι γιατροι, γιατι ηθελε να κανουμε παιδι. Αλλα αφου εμεινα εγκυος δεν τα συνεχισε και μαλιστα τους εχει απορριψει τελειως και τους θεωρει και πολυ φαρμακοφιλους και οτι τα αρπανε απο τις φαρμακευτικες. Επισης, τοτε οι γιατροι ειχαν πει οτι δεν εχει κανενα προβλημα και οτι ολα προκαλουνται απο τις ουσιες. Τωρα τι τον σπρωχνει στις ουσιες δεν ξερω. Ισως θα επρεπε να ειναι πιο αυστηροι οι γιατροι μαζι του και να του εξηγησουν πιο λιανα τι ακριβως του συμβαινει.
18-09-2010, 22:39 #35
μπορεί να είναι κι έτσι. σε κάθε περίπτωση οι ουσίες πρέπει να κοπούν μαχαίρι και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο ίδιος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει που τον έχουν οδηγήσει. πάντως αν είναι να είστε μαζί θα βοηθήσει πολύ να ενημερωθείς όπως σου πρότεινε κι η arktos. πιο συγκεκριμένα π.χ. μπορείς να διαβάσεις αυτό: http://tinyurl.com/2wx6p8l όταν είσαι σε θέση.
18-09-2010, 22:43 #36
Ευχαριστω παιδια. Καθε πληροφορια ειναι σημαντικη. Ευτυχως το μυαλο του κοβει ξυραφι ακομη, ειναι πανεξυπνος απλα εχει ενα προβλημα με τον εαυτο του. Θα μπω στο site και θα ενημερωθω.
19-09-2010, 00:33 #37
Έχει ξαναρχίσει να λέει ότι τον παρακολουθούν και ότι συνωμοτούν πίσω από την πλάτη του.http://www.mazi.org.gr/
19-09-2010, 13:40 #38
Τα νεα ειναι τα εξης: Με πηρανε τηλεφωνο στις 4 το πρωι να παω να τον μαζεψω απο το κεντρο γιατι καποιοι του την επεσαν και τον πλακωσανε στο ξυλο, του σπασανε κατι μπουκαλια στο κεφαλι, τον κλωτσησαν κτλ. Ηταν πιωμενος καργα. Πηγα, τον πηρα, τον πηγα στο νοσοκομειο, εξηγησα στους γιατρους την κατασταση, αλλα μονο συσταση μπορεσαν να του κανουν και ειπαν οτι δεν μπορουν να τον πανε με το ζορι. Ευτυχως δεν ειχε κατι σοβαρο μονο κατι ραμματα στο κεφαλι. Τον πηρα με το αμαξι αλλα δεν τον εφερα σπιτι. Τον αφησα σε ενα μετρο, για να παρει το μηχανακι του και να παει στο σπιτι του. Δεν ξερω αν εκανα καλα, αλλα αυτη την στιγμη ουτε τον εαυτο μου δεν μπορω να κοιταξω, ποσο μαλλον κατω απο ψυχολογικη πιεση να πρεπι να κοιταξω και καποιον αλλον. Ο γιατρος στο νοσοσκομειο μου ειπε οτι καταλαβαινει τι γινεται και να κοιταξω τον εαυτο μου. Ηταν αρκετα καλα, ηρεμος, αλλα επιμενει οτι δεν τον σεβομαι και να σταματησω να του λεω να μην πινει. \"Αλλο δε θελω να πινεις\" και αλλο \"δε θελω να στραβωνεις\" μου ειπε, αλλα εξακολουθει να λεει οτι κανω πραγματα επιτηδες και οτι εγω εφταιγα που μπηκε την προηγουμενη φορα στο νοσοκομειο επειδη τον ειχα διωξει και οχι οι ουσιες. Δεν ξερω τι θα γινει, αλλα δεν παμε καθολου καλα.
19-09-2010, 16:09 #39
αυτό συνέβη όπως καταλαβαίεις γιατί είναι πολύ επιθετικός με όλους.
αυτή τη στιγμή προφανώς βρίσκεται σε μανία.
αυτό θα συμβαίνει.
μόνο η εισαγωγή σε κλινική θα τον σώσει.
σκέψου την επόμενη φορά μπορεί να μην είναι μόνο ράμματα.
στο ξαναλέω όσο τον αφήνεις μόνο χειρότερα θα γίνεται.
στους γιατρούς είπες πως πάσχει από διπολική?http://www.mazi.org.gr/
19-09-2010, 18:27 #40
Τα νεα ειναι τα εξης: Με πηρανε τηλεφωνο στις 4 το πρωι να παω να τον μαζεψω απο το κεντρο γιατι καποιοι του την επεσαν και τον πλακωσανε στο ξυλο, του σπασανε κατι μπουκαλια στο κεφαλι, τον κλωτσησαν κτλ. Ηταν πιωμενος καργα. Πηγα, τον πηρα, τον πηγα στο νοσοκομειο, εξηγησα στους γιατρους την κατασταση, αλλα μονο συσταση μπορεσαν να του κανουν και ειπαν οτι δεν μπορουν να τον πανε με το ζορι. Ευτυχως δεν ειχε κατι σοβαρο μονο κατι ραμματα στο κεφαλι. Τον πηρα με το αμαξι αλλα δεν τον εφερα σπιτι. Τον αφησα σε ενα μετρο, για να παρει το μηχανακι του και να παει στο σπιτι του. Δεν ξερω αν εκανα καλα, αλλα αυτη την στιγμη ουτε τον εαυτο μου δεν μπορω να κοιταξω, ποσο μαλλον κατω απο ψυχολογικη πιεση να πρεπι να κοιταξω και καποιον αλλον. Ο γιατρος στο νοσοσκομειο μου ειπε οτι καταλαβαινει τι γινεται και να κοιταξω τον εαυτο μου. Ηταν αρκετα καλα, ηρεμος, αλλα επιμενει οτι δεν τον σεβομαι και να σταματησω να του λεω να μην πινει. \"Αλλο δε θελω να πινεις\" και αλλο \"δε θελω να στραβωνεις\" μου ειπε, αλλα εξακολουθει να λεει οτι κανω πραγματα επιτηδες και οτι εγω εφταιγα που μπηκε την προηγουμενη φορα στο νοσοκομειο επειδη τον ειχα διωξει και οχι οι ουσιες. Δεν ξερω τι θα γινει, αλλα δεν παμε καθολου καλα.
ο αδερφός του τι λέει για μια πιθανή νοσηλεία άραγε;
20-09-2010, 10:54 #41
Θελει να τα βρουμε, να ξαναγνωριστουμε κι επιμενει οτι δε φταινε οι ουσιες αλλα για χαρη μου θα τις κοψει. Δε δεχεται με τιποτα οτι φταινε οι ουσιες που χαλιεται, αλλα αλλοι παραγονετες εξωγενεις. Ηρθε σπιτι εχθες και ημασταν καλα, και δεν ειχε πιει τιποτα και απολυτα ήρεμος ηταν. Κατα τ\'αλλα αναγνωριζει το οτι θεωρει οτι εγω τον προσβαλλω και δεν τον σεβομαι ειναι απλα μια ιδοτροπια του χαρακτηρα του γιατι ειναι πολυ ευθικτος ειδικα αυτη την περιοδο που εχει πιει και να κανω υπομονη μεχρι να ξενερωσει τελειως και να ερθει στα ισια του οποτε θα μπορει και να το ανεχεται και να μη δινει σημασια, να μην τον νοιαζει δηλαδη. Το ξερω οτι μ\' αγαπαει αλλα εχω πραγματικα κουραστει με ολη αυτη τη ιστορια και ξερω οτι μπορει και αυτος να εχει κουραστει. Θελω να ξενοιασω εστω για λιγο γιατι ερχονται ευθυνες και πραγματικα καθε φορα που του μιλαω και δεν κατανοει αισθανομαι οτι χανω πολυτιμο χρονο. Επισης θεωρει οτι η διπολικη διαταραχη δεν ειναι ασθενεια αλλα χαρακτηριστικο ενος ανθρωπου και αν καταστελλεται με τη μη χρηση ουσιων αυτο ειναι λαθος γιατι γινεσαι ετσι κατι αλλο απο αυτο που πραγματικα εισαι για χαρη της κοινωνιας. Οκ, τοτε να παρουνε τα βουνα ολοι αυτοι οι ανθρωποι και να μην κανουν τιποτα γι\' αυτο.
20-09-2010, 11:44 #42
Όταν διάβασα την περίπτωσή σου, θυμήθηκα έναν πρώην φίλο μου.
Είναι τόσο κοινά κάποια πράγματα, που αν δεν έγραφες ότι είστε παντρεμένοι και περιμένετε παιδί, θα έλεγα μήπως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο.
Από την προσωπική μου εμπειρία λοιπόν θα σου πω, ότι μάλλον τα πράγματα δεν θ\' αλλάξουν.
Θα υπάρχουν περίοδοι που θα προσπαθεί να ελέγχει το πόσο πίνει και τι παίρνει, αλλά αν δεν αλλάξει ολοκληρωτικά στάση ζωής, δε νομίζω ότι θα υπάρξει και μεγάλη πρόοδος.
Συνήθως, ναι, είναι αρκετά έξυπνοι αυτοί οι άνθρωποι, και καταφέρνουν να χειρίζονται τους γύρω τους, έχοντας μια στάση, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, η κοινωνία, η κακή τους τύχη, αλλά όχι αυτοί, που είναι ευαίσθητοι και αδύναμοι.
Είναι μανούλες στο να δημιουργούν στους άλλους ενοχές.
Για μένα είναι άνθρωποι που για κάποιο λόγο δεν θέλησαν να ενηλικιωθούν.
Συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο του παιδιού που μπορεί να κάνει αταξίες, γιατί έχει το ακαταλόγιστο, στηριζόμενοι στην ανοχή των άλλων. Συχνά εμείς οι γυναίκες, υιοθετούμε το ρόλο της μητέρας, που στο τέλος πάντα συγχωρεί.
Λυπάμαι που μάλλον θα σε απογοητέψω, αλλά, δεν πρόκειται να αλλάξει για κανέναν άλλο, ούτε για σένα, ούτε καν για το παιδί του. Φοβάμαι μάλιστα, ότι όταν θα γεννηθεί, το παιδί και του αφαιρεθεί αυτός ο ρόλος, που ως τώρα έχει ο ίδιος, υπάρχει πιθανότητα να απομακρυνθεί περισσότερο, ζητώντας από άλλη να παίζει το ρόλο της μητέρας.
Μόνο αν για κάποιο λόγο αποφασίσει ο ίδιος να αλλάξει τρόπο ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παλέψει με τον εαυτό του, τότε ίσως τα καταφέρει.
Πάντως με τίποτα δεν τον βοηθάς δείχνοντας κατανόηση στις \"αδυναμίες\" του (αλκοόλ και ναρκωτικά). Ίσα ίσα που παίζεις το παιχνίδι του.
Αυτά που γράφω βασίζονται στη δική μου εμπειρία. Φυσικά, κάθε άνθρωπος και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
20-09-2010, 13:32 #43
veroniki καλημερα!
με αφορμη κάποιες παρόμοιες εμπειρίες σκέφτηκα να σου γράψω,
και ελπίζω να μην σε κουράσω.
αυτό που θεωρώ σημαντικο είναι η veroniki, τι κανει μέσα σολη αυτη την κατάσταση ?
πως την παλεύει χωρίς να πέρνει βοήθεια?
και γιατί την αναβάλει την βοήθεια προς τον εαυτό της?
πως θα στείλουμε κάποιον για βοήθεια ,όταν εμείς οι ίδιοι πρώτοι δεν πάμε?
ποιός έχει πρόβλημα αυτός που το βλέπει ή αυτός που δεν το βλέπει?
απο τα λεγόμενα σου είσαι έγκυος ή με μωρό παιδί?
πως θα έρθει η αλλαγή αύριο, αν με μαθηματική ακρίβεια κάνουμε ακριβώς τα ίδια που
κάναμε χτές?
αποδέξου veroniki οτι δεν μπορείς να επέμβεις στην ζωή των άλλων ,αν δεν το θέλουν και δεν στο ζητήσουν ,
δεν μπορείς να σώσεις κανέναν, παρα μόνο τον εαυτό σου και αυτόν με πολύ κόπο.
μη νομίσεις οτι αυθαδειάζω απεναντί σου, δεν τα χω λυμένα όλα.
προσπαθώ όμως, να αγαπω τον εαυτό μου!
θα σου ξαναπώ ,φρόντισε την veroniki,
απαλαξέ την απο τις ενοχές αν η βοηθειά που δίνεις ειναι αρκετή ή μήπως δεν έχεις τον σωστό τρόπο.
δωσε χαρά στον εαυτό σου,
δεν μπορεις να δώσεις κάτι απο το οποιο δεν έχεις,
μην ζητάς να πάρεις απο τους μη έχοντες
δώσε σαυτους που σου ζητάνε.
φαίνεσαι άνθρωπος με ευαισθησίες σπάνιες για τις μέρες μας,
σου εύχομαι να βρεις το κουράγιο να φροντίσεις τον εαυτόσου!
20-09-2010, 16:22 #44
Εχω κι εγω αρχισει να πειθομαι οτι δεν προκειται να αλλαξει και στην τελικη δεν μπορεις με το ζορι να πιεσεις εναν ανθρωπο να αλλαξει καποια πραγματα για σενα. Μονο για τον εαυτο θα το κανει κι αυτο ακριβως του ειπα εχθες, γιατι μου ελεγε οτι θα τα κοψει ολα για χαρη μου με το ενδεχομενο οτι αν θελησει να πιει θα φυγει μακρια κι οτι αυτο θα ειναι σπανιο και ή θα μείνει μζι μου ή θα μεινει ρεμαλι. Δηλαδη το ενδεχομενο της πληρους αποχης δεν παιζει με τιποτα. Παντως φαινεται οτι θελει φροντιδα και το ξερω πολυ καλα, αλλα θελω κι εγω φροντιδα. Μου ειπε να παμε σε καποιον ειδικο για να δουμ,ε τι προβλημα υπαρχει μεταξυ μας, αλλα εξακολουθει να πιστευει οτι το πραγματικο προβλημα δεν ειναι οι ουσιες αλλα η μεταξυ μας επικοινωνια. Το θεμα ειναι οτι και παλια που δε μεγνωριζε παλι στραβωνε σε περιοδους πιωματος αλλα το αρνειται θεωρωντας οτι καποιος εξωγενης παραγοντας παντα του το προκαλει. Ισως αξιζει τον κοπο να παμε σε εναν ειδικο να δουμε τι γινεται για να καταλαβω κι εγω.
20-09-2010, 16:33 #45
Βερονίκη, η διπολική διαταραχή είναι ψυχική αρρώστια και μάλιστα όχι από τις χειρότερες. Αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.
Δυστυχώς, ποτέ δε θα δεχτεί να πάρει αγωγή ξανά. Οι ουσίες και το ποτό, απλά δυσκολεύουν την κατάσταση. Και να μην υπήρχαν, κάποια στιγμή θα εκδηλωνότανε.
Δυστυχώς (πάλι) η μόνη λύση αν συνεχίσει να δημιουργεί πρόβλημα είναι η εισαγγελική εντολή, που πολύ σωστά σου πρότειναν.
Με τη συζήτηση για την κατάστασή του δε βγαίνει τίποτα.
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια