Θέλω να πεθάνω - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 130
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    Θεοφανια παμε για την μπαντα, κ τη διασωση πεσκανδριτσας! (+ ενα ανεπισημο ρεπ ποιντ απο μενα εδω)
    σου χω δωσει πολλα ανεπίσημα απόψε, αλλά από ένα σημείο και μετα καταντά κουραστικό να συ΄μφωνώ τόσο μαζί σου....

Member
    Δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται κατάθλιψη. Όπως και δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται μοναξιά. Όπως και δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται απογοήτευση, απόρριψη, και τα λοιπά. Όπως είπες αυτά είναι συμπτώματα και όχι οι λόγοι. Η κατάθλιψή και όλα αυτά είναι φυσιολογικά γιατί είναι αισθήματα και τα αισθήματα είναι φυσιολογικά, γεννιέσαι με αυτά και δεν έχεις αρρώστια όταν πονάς/έχεις θλίψη. Και επίσης δεν μπορείς να κολλήσεις την "κατάθλιψη" ούτε να πεθάνεις από την κατάθλιψη. Είναι ένα σύμπτωμα/νοηματική κατάσταση. Η κατάθλιψη είναι και απόφαση και ούτε αλλάζει την βιοχημεία του μυαλού σου. Το μόνο που υπάρχει στην επιστημονική λογοτεχνία είναι πως η κατάθλιψη μερικές φορές συμπεριφέρεται όπως και μία αρρώστια. Και η κατάθλιψη δεν θεραπεύεται απλά ελέγχεται σε ένα φυσιολογικό βαθμό μέσω φαρμάκων ή μη-φαρμακευτικής πρακτικής.

Όταν μάθετε τι εστί αρρώστια και ποια είναι τα κριτήρια και να μην πετάγεται ο καθένας/καθεμιά που δεν ξέρει, τότε ξαναμιλάμε.

Senior Member
    Factatos,
    καλως ηρθες....

ομως διαβαζοντας αυτο που γραφεις εδω ακριβως, δεν καταλαβαινω πρωτα πρωτα το υφος σου...Μαλλον απαξιωτικο...γιατι ετσι? Κ απο οσο ειδα-η Lou δεν σου μιλησε σε αναλογο υφος, μαλλον προσπαθει να σου περασει το βιωμα της. Πιστευω ακραδαντα, πώς αν σε κατι αξιζει για να μην πω επιβαλλεται, ειναι ο σεβασμος στην καταθεση του βιωματος απο τον οποιονδηποτε. Ακομα κ ανωνυμα, απαιτει ενα θαρρος κ δεν ειναι για εμπαιγμο...Αλοιμονο δλδ...Πισω απο την ανωνυμια κ πισω απο την οθονη μας, μιλαμε με μια ψυχη.

Τωρα για το περιεχομενο των οσων λες: ποιος ειπε οτι δεν εχεις αρρωστια οταν πονας ή εχεις θλιψη? ποιος ειπε οτι δεν πεθαινεις απο καταθλιψη? επισης δεν νομιζω να ειπε η Λου οτι η καταθλιψη θεραπευεται μεσω φαρμακων...αλλα οτι τη βοηθησαν να κρατηθει σε ενα επιπεδο.

Τελος, να σου πω οτι πολλες σωματικες ασθενειες (γιατι μαλλον μονο οτι προκαλειται στο σωμα αναγνωριζεις ως ασθενεια), συνδεονται πλεον και με την καταθλιψη κ σιγουρα δεν ειναι τυχαιο που ανθρωποι με πολλες σωματικες ασθενειες ειχαν στο ιστορικο τους χρονια καταθλιψη. Κ μπορουμε πολλοι δυστυχως να το γνωριζουμε προσωπικα ή μεσω κοντινων μας ανθρωπων, οποτε προσεχε οταν λες οτι πεταγεται ο καθενας που δεν ξερει.Εσυ απο που κ ως που ξερεις ο καθενας τι περναει?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    συμφωνω μαζι σου ανεμε. αν προσεξες, αυτα που λες εσυ τα αναφερω κ εγω με αλλα λογια. οταν πιο πανω εγραψα, οτι σε καθε δυσκολια το "θελω να πεθανω" το εχω καραμελα, ειναι σαν αυτο που λες εσυ "το βαζω κατω με το παραμικρο". ας πουμε οτι αυτο ειναι μια αδυναμια του χαρακτηρα μας που εγω τουλαχιστον δεν εχω καταφερει ακομα να αντικαταστησω με καποια μεθοδο πιο λειτουργικη. κ ολα αυτα που εγραψα περι δυσλειτουργικου χαρακτηρα ουσιαστικα ειναι τροποι να βλεπεις τα πραγματα κ να λειτουργεις που σε φερνουν σε συναισθηματικα αδιεξοδα κ πτωσεις πολυ πιο συχνα κ ευκολα απο οτι ενας αλλος ανθρωπος που θα εχει καλυτερους τροπους να διαχειρζεται τα προβληματα του.

απλα, ολα αυτα, αρχικα τουλαχιστον δεν ειναι συνειδητα επιλεγμενα. καπως εχουν διαμορφωθει κ σε καθε δυσκολια αναδυονται αυθορμητα κ σαν σκεψεις κ σαν πολυ υπουλες ασυνειδητες σκεψεις, κ σαν συναισθηματα κ σαν συμπεριφορες. οποτε δεν ειναι συνειδητη επιλογη το να πεφτει καποιος σε καταθλιψη, δεν παταει ενα κουμπι, α, τωρα θα πατησω το κουμπι [depression mode on]. προκυπτουν αυθορμητα. γι αυτο κ κανουμε ψυχοθεραπεια, για να καταλαβουμε τι σκατα κανουμε λαθος κ με ποιους καλυτερους τροπους μπορουμε να μαθουμε να λειτουργουμε. τωρα, αν καποιος κανει ψυχοθεραπεια, εφαρμοσει στην πραξη τις νεες μεθοδους, ξεμπλοκαρει κ ανοιξει επιλογες που πριν του ηταν αδυνατον ψυχολογικα να εφαρμοσει κ μετα απο ολη αυτη τη διαδικασια, αφου γνωριζει οτι μπορει στην πραξη να αντιμετωπιζει τη ζωη με ενα πιο θετικο τροπο, αυτος αποφασισει να ξαναεπιστρεψει στις παλιες μεθοδους με τις οποιες παθαινε καταθλιψη, τοτε θα αποκαλεσω την καταθλιψη επιλογη. αλλα οταν για εναν ανθρωπο ο δρομος που οδηγει στην καταθλιψη ειναι ο μονος δρομος που ξερει να βαδιζει, τοτε για τι επιλογη μιλαμε?
    συμφωνω μαζι σου Lou....................
    Για αυτο και εγω προσωπικα στο σημερα εχω απλα εστιασει στην φυγοκεντρικη ταση του μυαλου μου συνειδητου και ασυνειδητου να απομακρυνεται απο την θετικη πλευρα και να ρεπει προς την αρνητικη δλδ στον τροπο που εχει προγραμματιστει να δουλευει στο παρελθον.Αν εγω εχω μαθει στο <<τι κανεις?>> του αλλου να σκεφτομαι <<τι θελει αυτος απο μενα?>>(καχυποψια)τοτε ο αγωνας εστιαζεται αυτο να γινει<<καλα ειμαι,εσυ?>> χωρις παρεμβολες η disturbance..............................

Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Factatos,
    καλως ηρθες....

ομως διαβαζοντας αυτο που γραφεις εδω ακριβως, δεν καταλαβαινω πρωτα πρωτα το υφος σου...Μαλλον απαξιωτικο...γιατι ετσι? Κ απο οσο ειδα-η Lou δεν σου μιλησε σε αναλογο υφος, μαλλον προσπαθει να σου περασει το βιωμα της. Πιστευω ακραδαντα, πώς αν σε κατι αξιζει για να μην πω επιβαλλεται, ειναι ο σεβασμος στην καταθεση του βιωματος απο τον οποιονδηποτε. Ακομα κ ανωνυμα, απαιτει ενα θαρρος κ δεν ειναι για εμπαιγμο...Αλοιμονο δλδ...Πισω απο την ανωνυμια κ πισω απο την οθονη μας, μιλαμε με μια ψυχη.

Τωρα για το περιεχομενο των οσων λες: ποιος ειπε οτι δεν εχεις αρρωστια οταν πονας ή εχεις θλιψη? ποιος ειπε οτι δεν πεθαινεις απο καταθλιψη? επισης δεν νομιζω να ειπε η Λου οτι η καταθλιψη θεραπευεται μεσω φαρμακων...αλλα οτι τη βοηθησαν να κρατηθει σε ενα επιπεδο.

Τελος, να σου πω οτι πολλες σωματικες ασθενειες (γιατι μαλλον μονο οτι προκαλειται στο σωμα αναγνωριζεις ως ασθενεια), συνδεονται πλεον και με την καταθλιψη κ σιγουρα δεν ειναι τυχαιο που ανθρωποι με πολλες σωματικες ασθενειες ειχαν στο ιστορικο τους χρονια καταθλιψη. Κ μπορουμε πολλοι δυστυχως να το γνωριζουμε προσωπικα ή μεσω κοντινων μας ανθρωπων, οποτε προσεχε οταν λες οτι πεταγεται ο καθενας που δεν ξερει.Εσυ απο που κ ως που ξερεις ο καθενας τι περναει?
    Η επιστήμη και η ψυχολογία είναι επιστήμη, και η ψυχιατρική είναι επιστήμη. Όταν καταρριφτεί ο ορισμός της κατάθλιψης και γίνει αρρώστια που δεν πρόκειται γιατί δεν έχει καμία απολύτως λογική, τότε ξαναμιλάμε. Το τι περνάει ο καθένας είναι παντελώς άσχετο με τον ορισμό μίας κατάστασης που έχει ερευνηθεί με επιστημονικούς όρους. Δεν παν να λες ότι η κατάθλιψη είναι μέρος του σχεδίου του θεού, αυτά δεν αλλάζει σε τίποτα τα πράγματα όπως έχουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by fackatos View Post
    Δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται κατάθλιψη. Όπως και δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται μοναξιά. Όπως και δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται απογοήτευση, απόρριψη, και τα λοιπά. Όπως είπες αυτά είναι συμπτώματα και όχι οι λόγοι. Η κατάθλιψή και όλα αυτά είναι φυσιολογικά γιατί είναι αισθήματα και τα αισθήματα είναι φυσιολογικά, γεννιέσαι με αυτά και δεν έχεις αρρώστια όταν πονάς/έχεις θλίψη. Και επίσης δεν μπορείς να κολλήσεις την "κατάθλιψη" ούτε να πεθάνεις από την κατάθλιψη.
    fackatos, εχεις μπερδεψει νομιζω την καταθλιψη με τη φυσιολογικη θλιψη. αλλο η θλιψη, αλλο η καταθλιψη. η θλιψη ειναι οντως φυσιολογικο συναισθημα κ ολοι το βιωνουν, η καταθλιψη ειναι συνολο απο συναισθηματα, σκεψεις, διαταραχη στη συγκεντρωση, τη μνημη κλπ κ την περναει ενα 15% του πληθυσμου κ ειναι περα απο το οριο του φυσιολογικου. διαβασε κ ενημερωσου. για το αν μπορεις να "κολλησεις" την καταθλιψη, κατσε να σε βαλουμε παρεα με 5 καταθλιπτικους ολη μερα για μια ενδομαδα, κ μετα θα μας πεις. για το αν μπορεις να πεθανεις απο καταθλιψη, ενα 10% των καταθλιπτικων αυτοκτονει, δε μιλαω για αποπειρα, μιλαω για πετυχημενη αυτοκτονια. κ ειναι η πρωτη αιτια (αν δεν κανω λαθος) αυτοκτονιας.

Senior Member
    Δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται κατάθλιψη. Όπως και δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται μοναξιά. Όπως και δεν υπάρχει αρρώστια που λέγεται απογοήτευση, απόρριψη, και τα λοιπά. Όπως είπες αυτά είναι συμπτώματα και όχι οι λόγοι. Η κατάθλιψή και όλα αυτά είναι φυσιολογικά γιατί είναι αισθήματα και τα αισθήματα είναι φυσιολογικά, γεννιέσαι με αυτά και δεν έχεις αρρώστια όταν πονάς/έχεις θλίψη. Και επίσης δεν μπορείς να κολλήσεις την "κατάθλιψη" ούτε να πεθάνεις από την κατάθλιψη. Είναι ένα σύμπτωμα/νοηματική κατάσταση. Η κατάθλιψη είναι και απόφαση και ούτε αλλάζει την βιοχημεία του μυαλού σου. Το μόνο που υπάρχει στην επιστημονική λογοτεχνία είναι πως η κατάθλιψη μερικές φορές συμπεριφέρεται όπως και μία αρρώστια. Και η κατάθλιψη δεν θεραπεύεται απλά ελέγχεται σε ένα φυσιολογικό βαθμό μέσω φαρμάκων ή μη-φαρμακευτικής πρακτικής.

Όταν μάθετε τι εστί αρρώστια και ποια είναι τα κριτήρια και να μην πετάγεται ο καθένας/καθεμιά που δεν ξέρει, τότε ξαναμιλάμε.
    1) Απο που κι ως που ειναι ιδιο το να λεει καποιος οτι εχει καταθλιψη με το να λεει οτι εχει απογοητευση/μοναξια/απορριψη ξεχωριστα? Η καταθλιψη ειναι μια κατασταση και οχι ενα συμπτωμα, ενα συνολο πραγματων κι οχι ενα συγκεκριμενο χαρακτηριστικο.
    2) Πως ξερεις εσυ ποτε η καταθλιψη ειναι συμπτωμα απο κατι και ποτε ειναι αιτια για κατι?
    3) Το να γεννιεσαι με τη φυσιολογικη θλιψη δεν εχει σχεση με μια καταθλιψη που δεν εχει φανερη αιτια. Επισης αλλο η καταθλιψη εξαιτιας συγκεκριμενου γεγονοτος και αλλο η καταθλιψη που κραταει χρονια και περιστρεφεται γυρω απο τη ζωη καποιου.
    4) Ποιος σου ειπε οτι δε μπορεις να πεθανεις απο καταθλιψη?
    5) Ποιος σου ειπε οτι η καταθλιψη ειναι αποφαση?

Member
    Quote Originally Posted by rock View Post
    1) Απο που κι ως που ειναι ιδιο το να λεει καποιος οτι εχει καταθλιψη με το να λεει οτι εχει απογοητευση/μοναξια/απορριψη ξεχωριστα? Η καταθλιψη ειναι μια κατασταση και οχι ενα συμπτωμα, ενα συνολο πραγματων κι οχι ενα συγκεκριμενο χαρακτηριστικο.
    2) Πως ξερεις εσυ ποτε η καταθλιψη ειναι συμπτωμα απο κατι και ποτε ειναι αιτια για κατι?
    3) Το να γεννιεσαι με τη φυσιολογικη θλιψη δεν εχει σχεση με μια καταθλιψη που δεν εχει φανερη αιτια. Επισης αλλο η καταθλιψη εξαιτιας συγκεκριμενου γεγονοτος και αλλο η καταθλιψη που κραταει χρονια και περιστρεφεται γυρω απο τη ζωη καποιου.
    4) Ποιος σου ειπε οτι δε μπορεις να πεθανεις απο καταθλιψη?
    5) Ποιος σου ειπε οτι η καταθλιψη ειναι αποφαση?
    Λοιπόν δεν θα κάνω μαθήματα.

1.Είπα ακριβώς τι μπορεί να είναι η κατάθλιψη σε σχέση με τις επιστημονικές μελέτες.
    2.Μου το πε η επιστήμη.
    3.Ναι η κατάθλιψη δεν έχει σχέση με την φυσιολογική θλίψη. Η κατάθλιψη είναι ένας εξωγήινος ή μπορεί να είναι ένα υπερφυσικό προϊόν του ανθρώπινου μυαλού. ΛΟΛ
    4.Το να θες να πεθάνεις είναι απόφαση δική σου. Το να πεθάνεις από καρκίνο δεν είναι απόφαση δική σου. Δεν λες "θέλω να πεθάνω γιατί μου το είπε η κατάθλιψη" ΛΟΛ.
    5.Εσένα ποιος σου είπε ότι δεν μπορεί να είναι;

Πηγές έχεις; Τι έχεις εκτός από φιλοσοφίες με 0 αποδείξεις; Ακριβώς τίποτα, απλά τυπική λογοδιάρροια.

Και όποιος πιστεύει ότι η κατάθλιψη είναι αρρώστια, είστε κωμικοτραγικοί και αμόρφωτοι.

Senior Member

1.Είπα ακριβώς τι μπορεί να είναι η κατάθλιψη σε σχέση με τις επιστημονικές μελέτες.
    2.Μου το πε η επιστήμη.
    3.Ναι η κατάθλιψη δεν έχει σχέση με την φυσιολογική θλίψη. Η κατάθλιψη είναι ένας εξωγήινος ή μπορεί να είναι ένα υπερφυσικό προϊόν του ανθρώπινου μυαλού. ΛΟΛ
    4.Το να θες να πεθάνεις είναι απόφαση δική σου. Το να πεθάνεις από καρκίνο δεν είναι απόφαση δική σου. Δεν λες "θέλω να πεθάνω γιατί μου το είπε η κατάθλιψη" ΛΟΛ.

Πηγές έχεις; Τι έχεις εκτός από φιλοσοφίες με 0 αποδείξεις; Ακριβώς τίποτα, απλά τυπική λογοδιάρροια.

Και όποιος πιστεύει ότι η κατάθλιψη είναι αρρώστια, είστε κωμικοτραγικοί και αμόρφωτοι.
    Οταν κατι φτανει στο θανατο εναν ανθρωπο , ενα ον που ειναι προγραμματισμενο να επιβιωνει...τοτε αυτο το κατι λεγεται αρωστια.
    Εκτος εαν ο εγκεφαλος δεν αποτελειται απο υλη και δεν δυναται να νοσησει...ειναι δηλαδη κατι με θεϊκη υφη.

Εγω νομιζω οτι ειναι απο υλη και εν δυναμει νοσει οπως καθε τι υλικο πανω στον ανθρωπο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Και μαλιστα εαν το φτασουμε στα ακρα οπως μερικοι πιστευουν....η σκεψη ειναι ο κυριος αιτιος για τις περισσοτερες ασθενειες και οταν νοσει αυτη , νοσει ολο το σωμα.

Θεραπευοντας τη σκεψη , κανεις μεγαλο καλο σε ολο τον οργανισμο...το θεμα ειναι ισως να μην εχουμε τις απαραιτητες γνωσεις να φτασουμε σε υψηλα επιπεδα

αποτελεσματικοτητας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member

2.Μου το πε η επιστήμη.

Δε σου ζητησε κανεις να κανεις μαθηματα.
    Το ποστ μου δεν ελεγε τιποτα απολυτως σχετικα με αρρωστια. Παρ'ολα αυτα δε βλεπω να απαντας σε αυτα που σε ρωτησα , αντιθετα προσπαθεις να κανεις τον εξυπνο.
    Οι πηγες μου σε οσα γραφω προερχονται ειτε απο τους υπολοιπους ανθρωπους ειτε απο τον εαυτο μου, ειτε απο αλλα πραγματα. Διαλογος ομως δε βλεπω να μπορει να γινει, αρα μαλλον δεν υπαρχει και λογος να ασχοληθω αλλο.

Member
    Quote Originally Posted by rock View Post
    Δε σου ζητησε κανεις να κανεις μαθηματα.
    Το ποστ μου δεν ελεγε τιποτα απολυτως σχετικα με αρρωστια. Παρ'ολα αυτα δε βλεπω να απαντας σε αυτα που σε ρωτησα , αντιθετα προσπαθεις να κανεις τον εξυπνο.
    Οι πηγες μου σε οσα γραφω προερχονται ειτε απο τους υπολοιπους ανθρωπους ειτε απο τον εαυτο μου, ειτε απο αλλα πραγματα. Διαλογος ομως δε βλεπω να μπορει να γινει, αρα μαλλον δεν υπαρχει και λογος να ασχοληθω αλλο.
    Για να υπάρχει διάλογος, ουσιαστικός θα πρέπει το θέμα μας στην σήμερον ημέρα να είναι αμφιλεγόμενο και κατά προτίμηση επιστημονικά αμφιλεγόμενο [π.χ συνείδηση, πια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση/θεραπεία για την κατάθλιψη - φάρμακα ή θεραπεία ψυχολογίας ή και τα δύο ή τίποτα από τα δύο, μέτρα κατά του αλκοολισμού - καλύτερο είναι να προσπαθούμε να το αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο με υψηλές τιμές, πιο σκληρούς νόμους ή μέσο οργανώσεων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερο αυτό το πρόβλημα, λύσεις για τον περιβάλλον].

Άμα θες να πεις την δικιά σου κατάθλιψη, την δικιά σου εμπειρία ως "αρρώστια" μεταφορικά εννοείται, να το κάνεις. Αλλά δικαίωμα να πεις την κατάθλιψη αλλουνού "αρρώστια" και να το εννοείς στην κυριολεξία δεν το έχεις.

Οι εμπειρίες τον άλλων δεν βγάζουνε ορισμούς επιστημονικών όρων. Ο καρκίνος είναι ένας και είναι μία ασθένεια ή ομάδα ασθενειών όπου πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα. Δεν παν να λες ότι έχεις τον δαίμονα μέσα σου, ότι σε τιμώρησε ο θεός, ότι είναι το σύμβολο του διαβόλου και τα λοιπά, η αλήθεια είναι μία. Ο καρκίνος είναι ασθένεια. Δεν είναι κάτι αμφιλεγόμενο που με βάση την εμπειρία μου τον περιγράφω και θεωρώ αυτή την περιγραφή/ορισμό σωστή-ό.

Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Οταν κατι φτανει στο θανατο εναν ανθρωπο , ενα ον που ειναι προγραμματισμενο να επιβιωνει...τοτε αυτο το κατι λεγεται αρωστια.
    Εκτος εαν ο εγκεφαλος δεν αποτελειται απο υλη και δεν δυναται να νοσησει...ειναι δηλαδη κατι με θεϊκη υφη.

Εγω νομιζω οτι ειναι απο υλη και εν δυναμει νοσει οπως καθε τι υλικο πανω στον ανθρωπο.
    Πρώτον, το να πεθάνεις είναι δικιά σου απόφαση. Δεν σε αναγκάζει κανένας, δεν υπάρχει κανένας αόρατος οργανισμός, θεός, δαίμονας, και υπερφυσικό όν, κακό μάτι, ζωντανός οργανισμός. Αυτά είναι καθαρά φαντασιώσεις. Ούτε κάτι είναι ούτε τίποτα και ούτε έχει κάτι μεταφυσικό πάνω του. Eίναι αίσθημα ή νοηματική κατάταση και τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Δεύτερον, αφού πραγματικά ΔΕΝ ξέρεις τα κριτήρια που υπάρχουνε για να θεωρηθεί κάτι αρρώστια, γιατί γράφεις τις φαντασιώσεις σου;

Senior Member
    Για να υπάρχει διάλογος, ουσιαστικός θα πρέπει το θέμα μας στην σήμερον ημέρα να είναι αμφιλεγόμενο και κατά προτίμηση επιστημονικά αμφιλεγόμενο [π.χ συνείδηση, πια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση/θεραπεία για την κατάθλιψη - φάρμακα ή θεραπεία ψυχολογίας ή και τα δύο ή τίποτα από τα δύο, μέτρα κατά του αλκοολισμού - καλύτερο είναι να προσπαθούμε να το αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο με υψηλές τιμές, πιο σκληρούς νόμους ή μέσο οργανώσεων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερο αυτό το πρόβλημα, λύσεις για τον περιβάλλον].

Άμα θες να πεις την δικιά σου κατάθλιψη, την δικιά σου εμπειρία ως "αρρώστια" μεταφορικά εννοείται, να το κάνεις. Αλλά δικαίωμα να πεις την κατάθλιψη αλλουνού "αρρώστια" και να το εννοείς στην κυριολεξία δεν το έχεις.

Οι εμπειρίες τον άλλων δεν βγάζουνε ορισμούς επιστημονικών όρων. Ο καρκίνος είναι ένας και είναι μία ασθένεια ή ομάδα ασθενειών όπου πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα. Δεν παν να λες ότι έχεις τον δαίμονα μέσα σου, ότι σε τιμώρησε ο θεός, ότι είναι το σύμβολο του διαβόλου και τα λοιπά, η αλήθεια είναι μία. Ο καρκίνος είναι ασθένεια. Δεν είναι κάτι αμφιλεγόμενο που με βάση την εμπειρία μου τον περιγράφω και θεωρώ αυτή την περιγραφή/ορισμό σωστή-ό.
    ναι ρε μαγκα μαθε μας και πως θα μιλαμε,τι θα γραφουμε και γενικα φτιαξε και καινουργιους κανονες στο φορουμ..........................στην ακρη μαγκες ηρθε ο φακατος
    φακατο,φακατο να πω μαθημα?.........χαχα
    ουστ......ζωντοβολο.........που ρθες εδω να μας τη πεις..........
    α και σου αφιερωνω και αυτο για την συγνωμη που δεν ζητησες..................

Senior Member
    .

Δεύτερον, αφού πραγματικά ΔΕΝ ξέρεις τα κριτήρια που υπάρχουνε για να θεωρηθεί κάτι αρρώστια, γιατί γράφεις τις φαντασιώσεις σου;
    H λεξη σεβασμος σου λεει κατι?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast