βιβλια για κοινωνικη φοβια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Member

βιβλια για κοινωνικη φοβια

εχετε καποια να μου συστησετε ?

Member
    μπες γκουγκολ και γραψε βιβλια για κοινωνικη φογια και θα σου βγαλει...ξερω πολυ καλα αλλα δεν ξερω αν ειναι μεταφρασμενα...

Όχι.
    Κάνε ψυχοθεραπεία με θεραπευτή κατά προτίμηση Γνωσιοσυμπεριφορικής.
    Βρείτε μαζί τα αίτια και μετά τρόπους να τις νικήσεις.
    Σου λέω όμως πως στο τέλος η λύση θα είναι:

Υπέρβαση και Έκθεση σ΄αυτό που φοβίζει.
    Εγώ δεν βρήκα άλλη θεραπεία καλήτερη όσο το έψαξα.
    γιάννης

Junior Member
    Γιαννη μου διαβασα οτι εκανες ψυχοθεραπεια και σε βοηθησε,θελω να μου πεις πηγες σε ψυχολογο ή σε ψυχιατρο ;Θελω και εγω να ξεκινησω αλλα δεν εχω βρει που θα παω.εσυ εκανες μονο ψυχοθεραπεια ή και χρηση φαρμακευτικης αγωγης.
    Τωρα δηλαδη ερχεσαι σε εκθεση στον κινδυνο και στις φοβιες που σε αγχωνανε;

Junior Member
    Εχεις δικιο σε ολα αυτα που λες γιατι αυτες οι σκεψεις περνανε και απο το δικο μου μυαλο οταν βρισκομαι μπροστα στον κινδυνο ή οταν ειναι να ερθω αντιμετωπος.Το προβλημα ειναι οτι εκεινη την στιγμη δεν μπορεις να το κοντρολαρεις με αποτελεσμα να ακους τα συμπτωματα.Σε βοηθησε η ψυχοθεραπεια σε αυτο το κομματι;εσυ τι προσπαθειες και τι τροπους εχεις βρει για να το πολεμησεις;

Junior Member
    Η φαση στην οποια βρισκομαι δεν ειναι συνεχομενη .καποιες στιγμες η ζωη μου κυλαει σε ρυθμους φυσιολογικους στους οποιους εχω επαφη με κοσμο,ειμαι κοινωνικη,κανω βολτες ,βγαινω για ποτο αλλα το μυαλο μου ομως πολλες φορες κανει αρνητικες σκεψεις για να το αποτρεψει αυτο.βεβαια οταν εγω ειμαι δυνατη δεν το καταφερνει.
    Οταν ομως με εχει κυριευσει το αγχος με σωματικα και ψυχολογικα συμπτωματα δεν εχω το κουραγιο να ανταπεξελθω σε ολες αυτες τις δραστηριοτητες με αποτελεσμα να βρισκω δικαιολογιες για να αποφυγω.
    Βεβαια το αγχος στην ζωη μου υπαρχει παντα απλα το αντιμετωπιζω αναλογα με την δυναμη που μου εχει μεινει μεχρι να εξαντληθει.

Senior Member
    Αrsus,τό\'χεις μάνα μου.
    Μπράβο σου για όλη αυτή τη διαδρομή που έχεις διανύσει το τελευταίο διάστημα.
    Εκπληκτική ήταν η φράση σου\"η σκέψη είσαι εσύ\".Και άλλο ένα μπράβο γιατί μοιράζεσαι όσα μαθαίνεις,σαν ένα αγαθό που αφήνεις ελεύθερη την πρόσβασή του και σε άλλους.Σίγουρα βοηθιέσαι κι εσύ μέσα από τη διαδικασία,αλλά αυτό σε τίποτε δεν κάνει την διάθεσή σου να μοιράζεσαι λιγότερο σημαντική.

Κρυσταλλία,εύχομαι να βρεις την άκρη στο κουβάρι γρήγορα και να ανακουφιστείς.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Originally posted by κρυσταλλια
    Γιαννη μου διαβασα οτι εκανες ψυχοθεραπεια και σε βοηθησε,θελω να μου πεις πηγες σε ψυχολογο ή σε ψυχιατρο ;Θελω και εγω να ξεκινησω αλλα δεν εχω βρει που θα παω.εσυ εκανες μονο ψυχοθεραπεια ή και χρηση φαρμακευτικης αγωγης.
    Τωρα δηλαδη ερχεσαι σε εκθεση στον κινδυνο και στις φοβιες που σε αγχωνανε;
    Συμφωνώ και με όσα γράφει πιο πάνω Arsus.
    Έτσι είναι.

Δεν έχω πάρει ποτέ φαρμακα, γιατί πάντα τα θεωρώ σαν φυγή μέσα από αίσθηση ηρεμίας και όχι σαν αντιμετώπιση του προβλήματος.
    Να δοκιμάσεις και με ένα ειδικό της μεθόδου που σου γράφω.
    Από τη μια κοντρολάρεις, αναγνωρίζεις και ελέγχεις τις διαστρεβλώσεις στις σκέψεις και από την άλλη κάνεις υπερβάσεις με το να εκτίθεσαι ή να κάνεις πράγματα που σε φοβίζουν ώστε σιγά σιγά να εξοικοιωθείς και να φύγει ο φόβος.
    γιάννης

Senior Member
    Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για βιβλία, πέτυχα αυτό εδώ : Αντιμετώπισε το κοινωνικό άγχος. Μια γνωστική-συμπεριφορική θεραπευτική προσέγγιση - Εγχειρίδιο αυτοβοήθειας το έχει διαβάσει κανείς ;