Results 1 to 15 of 68
Thread: δυο λόγια...περί στιγματισμού
-
01-10-2010, 10:47 #1
δυο λόγια...περί στιγματισμού
Έχω σχιζοφρένεια. Συμπτώματα:
Δεν μπορώ να κλάψω, να χαρώ, να λυπηθώ, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, οι λέξεις πολλές φορές είναι μπερδεμένες και δεν έχουν νόημα, δεν έχω συναισθήματα για άλλους, δεν παίρνω στροφές όπως παλιά, δεν μιλάω πολύ γιατί δεν έχω τι να πω, λέω τα προσωπικά μου σε άλλους, δεν έχω όρεξη για σεξ όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, παχαίνω από τα φάρμακα ασταμάτητα και πρέπει να προσπαθήσω τετραπλά για να τα χάσω, έχω διαταραχές ύπνου, βαριέμαι τους πάντες και τα πάντα, έχω χάσει το νόημα της ζωής και της ευτυχίας
Αντιμετώπιση \"ανθρώπων\"
Με αυτά τα γελοία πλασματάκια που απομακρύνονται μόλις μάθουν ότι έχεις αρρώστεια δεν θα κάτσω να ασχοληθώ, δεν πάν να ξέρουνε και τι έχω. Όσοι κοροιδεύουν για μένα είναι αμόρφωτοι και απαίδευτοι.
Mία ασθένεια έχω και σε όποιον δεν αρέσει είναι ρατσιστής μέχρι θανάτου, ναι έχω πρόβλημα και έτσι μπορεί να γεννήθηκα ή έτσι μπορεί να μεγάλωσα, σημασία έχει ότι η αξιοπρέπεια η δική μου είναι πολύ μεγαλύτερη από των δήθεν λογικών, που βάζουν την καταστροφή πάνω από όλα. :):)
Και επίσης δεν ανέχομαι το κόμπλεξ τους να με λένε εμένα τρελή όταν αυτοί δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν ενώ εγώ ξέρω.
Α όσοι πάνε στην εκκλησία να ανάψουν ένα κεράκι γι\'αυτούς που πλήγωσαν. ;)
Και ναι Θεοφανία δεν είμαι σκατόψυχη όπως εσύ, απλώς η ασθένειά μου δεν μ\'αφήνει να έχω συναισθήματα για άλλους. Δεν το επιλέγω. Απλά τον θυμό τον έχω και μπορώ να τον καταλάβω, αλλά το θάνατο ενός μικρού παιδιού δεν μπορώ να τον νιώσω όσο και να προσπαθήσω. Οκ;
Κι αν εμείς λέμε ορισμένες \"τρέλες\" δεν θα πρεπε να ντρεπόμαστε γιατί μας συνέβη κάτι, αλλά θα πρεπε να ντρέπονται αυτοί που μας εκμεταλλεύονται με την κακία τους. Συγγνώμες δεκτές αλλά ασυγχώρητες από μας γιατί όσο να το κάνουμε άνθρωποι είμαστε, δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τις απίστευτες ώρες με το να σκεφτόμαστε αρνητικά γιατί δεν μπορούμε να λυπηθούμε και να δεχτούμε την απίστευτη κακία και ρατσισμό από όλους όσους δεν ξέρουν τι θα πει να είσαι διαφορετικός αλλά συνάμα ίδιος (άνθρωπος και μάλιστα ανώτερος). Τέλος
Βαρέθηκα πια να κρύβομαι για κάτι που δεν προκάλεσα εγώ η ίδια! Και που δεν είναι κακό! Έλεος
Μπορείτε να μη βλέπετε σειρές όπως \"Η ζωή της άλλης\" και άλλες που λένε ψυχάκηδες :mad: λόγω κόμπλεξ. Μπορείτε να κλείσετε την τηλεόραση εντελώς μέχρι να βάλουνε μυαλό. Όλη η κοινωνία χρειάζεται ξερίζωμα και αναγέννηση προς κάτι καλύτερο.
Και τέλος, πολύ σημαντικό, ένα 20-40% των ασθενών επιχειρούν να αυτοκτονήσουν. Δηλαδή στη χώρα μας μόνο 200-400.000. Και τολμάνε και λένε για τα εγκλήματα που κάνουν οι \"σχιζοφρενείς\" όταν πίνουν ή παίρνουν ναρκωτικά από τη στενοχώρια τους που το ίδιο ακριβώς κάνουν και όσοι πίνουν ή παίρνουν ουσίες χωρίς να είναι σχιζοφρενείς. Αν δεν είναι ρατσισμός αυτό τι είναι; Το πρώτο δεν είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;
Αυτά είχα να πω για όλους όσοι είναι \"σχιζοφρενείς\" και όσους δεν είναι, να μπούνε λίγο σε σκέψεις,
- 01-10-2010, 12:06 #2
ωραια τα ειπες lightbluepath..
αλλος εχει προβλημα με την πιεση , αλλος με το ζαχαρο, αλλοι με καποια λεπτη ανισορροπια στις ουσιες του εγκεφαλου.
το θεμα ειναι οτι η σχιζοφρενεια σαν ασθενεια αντιμετωπιζεται. Το 70% των σχιζοφρενων ανταποκρινεται στην θεραπεια.
Η κοινωνια πρεπει να δειξει αλληλεγγυη και οχι να περιθωριοποιει..
Αλλα να μου πεις εδω περα εχεις καρκινο και το κρυβεις σε αυτη τη χωρα..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
01-10-2010, 12:40 #3
Συμφωνω σε ορισμενα...σε αλλα διαφωνω.
Το θεμα βεβαια δεν ειναι μια συζητηση περι αυτων που γραφτηκαν αλλα η πικρα που βγαινει , οπως βγαινει και πολλες φορες απο αυτα που γραφω εγω.
Προσπαθω να κατανοησω και να αποβαλλω τα αρνητικα συναισθηματα που προερχονται τοσο απο μενα φυσικα βλεποντας τα πιο μαυρα απο οτι ειναι αλλα και απο συμπεριφορα τριτων.
Ανοιξα το θεμα της περιθωριοποιησης περισσοτερο επειδη με ενδιαφερει σαν φαινομενο και το τι προκαλει στον περιθωριακο , προσπαθωντας να κατανοησω καλυτερα τον κοσμο που ζω και να ανταποκριθω θετικα στην ζωη.
Εχουμε μια αρωστια , παει τελειωσε. Απο κει και περα με ολες μας τις δυναμεις βουρ στον πατσα να χαρουμε την ζωη και οτι εχει αυτη να προσφερει.
Μπορει να ειναι ασχημη ασθενεια και να ψωνισαμε απο σβερκο που την εχουμε , αλλα σιγουρα μπορουμε να καταφερουμε πολλα:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
01-10-2010, 13:05 #4
η αλήθεια είναι πιο πικρή από όσο φαντάζεστε παιδιά..
με δυο λόγια
1-η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων (αγχολυτικών, αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών.. όλα εν ολίγοις) είναι εθιστική, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με το να σου πουλάνε ναρκωτικά αλλά με νόμιμο τρόπο
2-οι διαγνωσθέντες με βαριές ψυχικές παθήσεις έχουν κάνει, τουλάχιστον μια φορά, χρήση κάποιου street drug (άθελα ή ηθελημένα χωρίς να ξέρουν τι παίρνουν) προτού αρρωστήσουν. [δεν είναι επομένως το φταίξιμο του ίδιου του πάσχοντα]
... τι είναι η λογική εν τέλη, πως χάνεται.. είναι βιοτική η ζημιά ή κάτι άλλο; ποιος μας φτιάχνει την λογική και ποιος μας την χαλάει; το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως δεν φταίνε αποκλειστικά οι ίδιοι οι πάσχοντες για την πάθηση τους.
και εδώ βέβαια το θέμα αυτό (λογική) σηκώνει μεγάλη κουβένα.. ίσως να αναφερθώ πιο αναλυτικά σε αυτό κάποια άλλη στιγμή.
01-10-2010, 15:28 #5
λαιτ πολυ ωραιο το κειμενο σου,καλως ηρθες βρε!
01-10-2010, 19:56 #6
Originally posted by maus
ωραια τα ειπες lightbluepath..
αλλος εχει προβλημα με την πιεση , αλλος με το ζαχαρο, αλλοι με καποια λεπτη ανισορροπια στις ουσιες του εγκεφαλου.
το θεμα ειναι οτι η σχιζοφρενεια σαν ασθενεια αντιμετωπιζεται. Το 70% των σχιζοφρενων ανταποκρινεται στην θεραπεια.
Η κοινωνια πρεπει να δειξει αλληλεγγυη και οχι να περιθωριοποιει..
Αλλα να μου πεις εδω περα εχεις καρκινο και το κρυβεις σε αυτη τη χωρα..
01-10-2010, 20:01 #7
Originally posted by insect
με δυο λόγια
1-η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων (αγχολυτικών, αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών.. όλα εν ολίγοις) είναι εθιστική, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με το να σου πουλάνε ναρκωτικά αλλά με νόμιμο τρόπο
2-οι διαγνωσθέντες με βαριές ψυχικές παθήσεις έχουν κάνει, τουλάχιστον μια φορά, χρήση κάποιου street drug (άθελα ή ηθελημένα χωρίς να ξέρουν τι παίρνουν) προτού αρρωστήσουν. [δεν είναι επομένως το φταίξιμο του ίδιου του πάσχοντα]
... τι είναι η λογική εν τέλη, πως χάνεται.. είναι βιοτική η ζημιά ή κάτι άλλο; ποιος μας φτιάχνει την λογική και ποιος μας την χαλάει; το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως δεν φταίνε αποκλειστικά οι ίδιοι οι πάσχοντες για την πάθηση τους.
και εδώ βέβαια το θέμα αυτό (λογική) σηκώνει μεγάλη κουβένα.. ίσως να αναφερθώ πιο αναλυτικά σε αυτό κάποια άλλη στιγμή.
01-10-2010, 20:02 #8
Originally posted by dora-agxos
λαιτ πολυ ωραιο το κειμενο σου,καλως ηρθες βρε!
01-10-2010, 20:06 #9
Originally posted by lightbluepath
Για μένα ανώτεροι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν πληγώνουν και αυτοί σίγουρα πληγώνουν γιατί είναι ρατσιστές ενώ οι σχιζοφρενείς όχι.
01-10-2010, 20:06 #10
με δυο λόγια
01-10-2010, 20:07 #11
γιατι ινσεκτ?
εχεις στοιχεια που λενε οτι οσοι ειχαν πιει οπιο στην αρχαιοτητα , κατεληξαν με ψυχικη παθηση?
01-10-2010, 20:11 #12
Originally posted by Remedy
γιατι ινσεκτ?
εχεις στοιχεια που λενε οτι οσοι ειχαν πιει οπιο στην αρχαιοτητα , κατεληξαν με ψυχικη παθηση?
01-10-2010, 20:29 #13
εγω απο αυτα που εχω δει σε αυτο το φορουμ και σε αλλα περισσοτερο σχιζοφρενης ειναι ο ρατσιστης παρα το θυμα ρατσισμου.. μαλλον τα εχεις μπερδεψει μεσα σου bleu. εχεις κολησει σε ταμπελακια που χρησιμοποιουνται για επιστημονικους λογους και δεν βλεπεις την εικονα με \"απλοικες\" αντιληψεις. εμ βεβαια αφου ειμαστε ολοι επιστημονες και καλλιτεχνες σημερα.
01-10-2010, 20:31 #14
Α, ναι σοβαρα, δηλαδη το οπιο δεν το πινανε απο την αρχιαοτητα?
01-10-2010, 20:43 #15
εγω απο αυτα που εχω δει σε αυτο το φορουμ και σε αλλα περισσοτερο σχιζοφρενης ειναι ο ρατσιστης παρα το θυμα ρατσισμου.. μαλλον τα εχεις μπερδεψει μεσα σου bleu. εχεις κολησει σε ταμπελακια που χρησιμοποιουνται για επιστημονικους λογους και δεν βλεπεις την εικονα με \"απλοικες\" αντιληψεις. εμ βεβαια αφου ειμαστε ολοι επιστημονες και καλλιτεχνες σημερα.
αν θες να μιλησουμε για την πραγματικοτητα της κοινωνιας, εγραψα ενα θεμα στα γενικα και εχω καταθεσει καποιες σκεψεις μου εκει.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....