ΒΟΗΗΗΗΘΕΙΑ!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

ΒΟΗΗΗΗΘΕΙΑ!!

Καλησπέρα παιδιά!!έχω καποιές απορίες για μεταπτυχιακές σπουδες και επειδή ψάχνω αλλά άκρη δεν βρίσκω :( αν ξέρετε κάτι παρακαλώ πολύ απαντηστε μου!!!
    Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος ΦΠΨ(όχι προγραμμα ψυχολογίας) με κατεύθυνση ψυχολογίας.τελειώνοντας άρχισα να ψάχνω μεταπτυχικά προγράμματα ψυχολογίας(κλινικής,ψυχολο γίας καθαρής κτλ) αλλά όλοι μου λένε ότι τα άτομα που παίρνουν είναι πολύ λίγα(πολλοί λένε ότι παίρνουν Ε Ν Α μόνο άτομο) και ότι απαιτείται βίσμα!!!
    Επίσης ενδιαφέρομαι και για κατατακτήριες εξετάσεις στο πρόγραμμα ψυχολογίας της φιλοσοφικής και ρωτώ και πάλι αν χρειάζεται και πάλι βίσμα.μήπως ξέρει κανείς πόσα άτομα παίρνουν από τη σχολή μας?έχει σχέση το έτος στο οποίο ζητάς να καταχθείς?

Junior Member
    καλημέρα!
    για τα μεταπτυχιακά δεν είμαι καλά ενημερωμένη αλλά ξέρω πως βίσμα παίζει παντού. στισ κατατατκτήριες εξαρτάται βέβαια και από τη ζήτηση της σχολής. τώρα για το πόσα άτομα παίρνουν, δεν έχει να κάνει με το έτος που ζητάς να καταταχθείς αλλά είναι ένα στάνταρ ποσοστό, το 2 τοις εκατό του αριθμού των παιδιών που μπαίνουν με πανελληνίες. δλδ αν το τμήμα ψυχολογίας παίρνει κάθε χρόνο 300 άτομα με πανελλήνιες θα πάρει 6 με κατατακτήριες κοκ.εκτός αν κάποιοι ισοβαθμίσουν οπότε μπορεί να πάρουν και παραπάνω.