Results 1 to 15 of 17
Thread: Επεξήγηση Ονείρων
-
28-09-2010, 12:07 #1
Επεξήγηση Ονείρων
Κλησπέρα.... Ξέρει κανείς πως μπορω να ερμηνεύσω ενα όνειρο που είδα?
έψαξα σε ονειροκρίτη στο google κ δε βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα.
Ονειρεύτηκα κατι αηδιαστικό , δε μπορω κ να το θυμαμαι μου προκαλεί εμετό...
με δυο λογια ειδα οτι εκανα σεξ με τον πατερα μου αλλα δε το ήθελα αυτός το ήθελε..
ανωμαλία κ δε βρισκω ερμηνία σεξ με συγγενή.
- 28-09-2010, 12:33 #2
Προσωπικά θεωρώ πως τα όνειρα είναι ένα μίγμα εικόνων, συναισθημάτων και ανεξήγητων σκέψεων. Πράγματα που ζήσαμε ή είδαμε, πράγματα που φοβόμαστε και μας τρομάζουν, πράγματα που επιθυμούμε να συμβούν. Δεν πιστεύω στον ονειροκριτή, αν και κατά διαστήματα έριχνα ματιές σε αυτά. Πλέον προσπαθώ να ερμηνεύσω μόνη μου τι σημαίνει το καθετί που βλέπω και γιατί το βλέπω αυτό.
Είχες διαβάσει κάτι σχετικό με την αιμομιξία ; Με την κακοποίηση μέσα στην οικογένεια ; Είδες κάνα σχετικό έργο ; Προβληματίζεσαι πάνω σε αυτό ;
28-09-2010, 12:38 #3
Δεν πιστεύω σε ερμηνείες ονείρων με όρους τέτοιους για να σε βοηθήσω.Τα βρίσκω πολύ σκοταδιστικά κάτι τέτοια(ονειροκρίτες και \"ονειροδιαβαστές\"),που δίνουν μεταφυσική χροιά σε κάτι που δεν είναι μεταφυσικό.
Το ότι έκανες σεξ με τον πατέρα σου που δεν το ήθελες αλλά το ήθελε εκείνος,δεν μπορεί να είναι μία απλή μεταφορά,κάτι που σκέφτεσαι στο συνειδητό σου παρουσιαζόμενο με έναν διαφορετικό τρόπο;Πχ,στην πραγματικότητα,ο πατέρας σου κάποιες φορές σου \"επιβάλλει\"συμπεριφορές και πράξεις που εσύ δεν επιθυμείς,αλλά αναγκάζεσαι να δεχτείς για να μην τον εξοργίσεις.Τώρα,δες τι έγινε στο όνειρο.Έκανες κάτι που ήθελε αυτός,ενώ εσύ όχι,πάλι δηλαδή η πατρική φιγούρα με βία σε έβαζε να υποταχτείς στη θέλησή της.
Μην αηδιάζεις,σκέψου το λίγο ως αλληγορικό παιχνιδάκι."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
28-09-2010, 12:40 #4
άν κ εχω διαβάσει διαφορα τετοια θέματα που λές , δε με προβλημάτισαν... γιατί κατα καιρούς διαβάζω διάφορα θέματα κ άσχετα με μένα(ειδικά εδω στο φόρουμ)
απλώς ήταν πολυ πολύ αηδιαστικό!
συνήθως τα όνειρα τα λεω στην αδερφή μου γιατί μου τα εξηγεί όπως είπεσ κ συ ..κ καλυτερα απο μενα.
αυτό δε το λεω ομως. μπλιαχ!
τελευταία βλέπω πολύ έντονα όνειρα.
28-09-2010, 12:46 #5
rain.. ναι έτσι όπως το λες συμφωνώ...
χρόνια τώρα συμβαίνει αυτό..
τους τελευταίους μήνες όμως προσπαθώ να κάνω το δικό μου αλλά παράλληλα να γίνεται κ αποδεκτό απο τους γονείς μου(κυρίως απ\'τον μπαμπα)
εδω μια μηχανή πηρα(φωτ/κη) κ παλι ήθελε να διαλλέξει αυτός αντί για μενα..
τελικά όμως δεν άλλαζα γνώμη κ πηρα αυτη που διαλλεξα.
ναι απλά δεν είχα ξαναδει κατι τετοιο σε όνειρο κ ανησύχησα νομιζα πως το μυαλό μου αρχίζει κ γινεται διεστραμένο σεξουαλικά.. μετά λεω διγα δε μπορεί έτσι απο ένα όνειρο....
28-09-2010, 12:56 #6
Το μυαλό είναι ένα τεράστιο όργανο με πολλές δυνατότητες και πολλές φορές μας ξαφνιάζει. Μπορεί όπως λες να διάβασες διάφορα εδώ, να μην έδωσες την σημασία και να μην προβληματίστηκες, αλλά σε συνδυασμό με κάποιο άλλο γεγονός όπως είπες την επιβολή πειθαρχίας και συμπεριφορών να σχηματίστηκε αυτό. Δεν σημαίνει πως είσαι διεστραμμένη, καμία σχέση, στα όνειρα μας δεν έχουμε πλήρη επίγνωση του τι γίνεται και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε και αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του.
Με κάλυψε βεβαίως η RainAndWind.
28-09-2010, 12:59 #7
Ανώμαλη...
΄
Σκέψου και το άλλο.Μήπως καθώς φοβάσαι πως ίσως να έχεις διαστροφές,καθώς κάποιες σου επιθυμίες τις βαφτίζεις κάπως,τις βλέπεις ως διαφορετικές από του συνόλου,τις δυναμώνεις με το φόβο σου,παίρνουν μία θέση στο σκηνικό της αμφιβολίας,συνδέεις και τα δύο(δύο σ\'ένα)και τους φόβους σου για την \"ανωμαλία\"σου και την καταπίεση από τον πατέρα.Κι έτσι,βγαίνει αυτό το σουρεάλ αποτέλεσμα.Μη σκέφτεσαι με όρους\"ανώμαλος-ομαλός\"στο σεξ,γιατί σε βάζεις σε περιπέτειες και ηθικίστικες τιμωρίες σου,με τον έναν ή τον άλλον τρόπο."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
28-09-2010, 14:03 #8
rain.. είναι ΚΑΙ αυτό που λές.
Υπάρχουν δλδ πράγματα που οι γυρω μου μπορεί να τα θεωρούν ανώμαλα ή μη ηθικά.
μιλάω για τη σεξουαλική ζωή του κάθε ανθρώπου.
Με την οικεγένειά μου σε αυτό τον τομέα είμαι η μόνη που διαφέρω.
εκτός απο τους γονείς μου κ η αδερφή μου είναι πολύ σεμνότυφοι-στενόμυαλοι΄;;
δε ξέρω πως να το χαρακτηρίσω.. κατι που με εμποδίζει στις σχεσεις μου.. κ έτσι κανω πράγματα που μετά τα κρύβω γιατι δεν είναι αποδεκτά.
τελοσπαντων νομίζω θα καταλαβες..
κ γω καταλαβα πανω κάτω.
ωρες-ωρες τους ανθρώπους που είναι στενόμυαλοι τους βρίσκω άδικους.
γιατί εγω να αποδέχομαι καποιον όπως είναι κ ο άλλος να με θελει καπως αλλιως?
28-09-2010, 14:06 #9
Στην πραγματική ζωή, το σεξ γονιού με παιδί, ναι, είναι ανωμαλία κι έξω από κάθε κώδικα ηθικής.
Χωρίς ηθικοπλαστική διάθεση αντιμετωπίζοντας ένα τέτοιο γεγονός, δεν αντέχεται μια τέτοια πράξη , δεδομένου και ότι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δεν υπάρχει συναίνεση αλλά βιασμός.
Στα όνειρα όμως ? Συμφωνώ με την Ρέιν και με όποιον αντιλαμβάνεται τον κόσμο των ονείρων, σαν μια απεικόνιση των βιωμάτων, των διαθέσεων, των επιθυμιών, των φοβιών , του καθημερινού άγχους. Κι η απεικόνιση αυτή δεν αποτυπώνεται σαν μια αντίστοιχη πραγματικότητα, αλλά σαν μια α-νοηματική αλληλουχία εικόνων που παράγει ο εγκέφαλος στη φάση REM (Rapid Eye Movement). Πόσες φορές δεν σηκωνόμαστε το πρωί , με ένα κάρο άσχετες ασύνδετες εικόνες να δημιουργούν ένα στόρι, που σε τελική ανάλυση δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς είδαμε ? Η ανακολουθία των ονείρων με την πραγματικότητα, είναι ένας κύριος παράγοντας που δεν μπορούμε να θυμηθούμε επ\' ακριβώς τις περισσότερες φορές του τι έχουμε δει. Μ\' αυτή τη λογική , διαφορετικές επιθυμίες , φοβίες άσχετες μεταξύ τους, αγωνίες και βιώματα αλλά αντί άλλων, μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο όνειρο και φυσικά όλο αυτό το συνονθύλευμα δεν μπορεί να μας κατηγοριοποιεί για το τι είμαστε στη πραγματική ζωή...
Δεν είναι ανωμαλία αν δεις πως κάνεις σεξ με την θείο Ευλάμπη, όταν τον είδες τον άνθρωπο μετά από πολύ καιρό και την ίδια μέρα είχες έντονη σεξουαλική δραστηριότητα με τον σύντροφο σου. Δυο παραστάσεις, ο εγκέφαλος σου πολύ εύκολα, αυθαίρετα και χωρίς τη δική σου συναίνεση, τα μπλέκει όλα μαζί σε ένα όταν ονειρεύεσαι, αυτό δεν σημαίνει πως όταν ξυπνήσεις πρέπει ν\' αρχίσεις να σταυροκοπιέσαι, να φτύνεις τον κόρφο σου και ν\' αναρωτιέσαι αν είσαι ανώμαλη...
Έτσι δεν είναι ?[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
28-09-2010, 14:09 #10
τα βρεφη ονειρευονται;
28-09-2010, 14:19 #11
ναι sabb τελικά έτσι είναι. πόσο περίεργα είναι τα όνειρα καποιες φορες ε......... τι να πω!
ασε, μόνο τον κορφο μου δεν έφτυσα... κ ίσα ίσα που του΄πα καλημερα..
ήταν η αίσθηση σα να\'χεις μια κατσαρίδα πάνω στον ώμο σου κ να θες να τυναχτείς..
έτσι ένιωσα κ στο όνειρο περιπου
28-09-2010, 14:37 #12
Originally posted by insect
τα βρεφη ονειρευονται;
Μ\' ένα γκουγκλάρισμα μπορείς να μάθεις πολλά , βέβαια μην περιμένεις τα όνειρα των βρεφών να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα βιώματα των ενηλίκων. Απλά το ότι βλέπουν όνειρα και τα βρέφη ακόμη και την περίοδο της κύησης, είναι μια ακόμη απόδειξη της α-συνείδητης φύσης των ονείρων.[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
28-09-2010, 22:33 #13
{{....αν δεις πως κάνεις σεξ με την θείο Ευλάμπη, όταν τον είδες τον άνθρωπο μετά από πολύ καιρό και την ίδια μέρα είχες έντονη σεξουαλική δραστηριότητα με τον σύντροφο σου. Δυο παραστάσεις, ο εγκέφαλος σου πολύ εύκολα, αυθαίρετα και χωρίς τη δική σου συναίνεση, τα μπλέκει όλα μαζί σε ένα όταν ονειρεύεσαι,...}}--sabb ----}}---------------------------------------------------------------------------------------Σαν προεκταση της σκεψης του/ης sabb, θα προτηνα να δεις την συσχετιση του πατερα σου με τον ερωτικο συντροφο (στην πραγματικη ζωη),, _________δεν ειμαι της αποψης οτι τα ονειρα ειναι ανοηματικες ανακολουθειες , το αντιθετο, πιστευω οτι παντα κατι θελουν να μας πουν , ανεξαρτητα αν εμεις δεν ....._______________
29-09-2010, 01:40 #14
path δε γινεται αυτο που λες.. τωρα δεν εχω συντροφο.. τι να πω θα φταίει κ αυτό- κολησα με εναν πρωην κ δε ξεκολλαω βρε ξεκολλα βρε οχι εγω..
αλλαζω αριθμο για χαρη του κ εγω ξανα του στελνω.. γελειο ε..;
κ τελειως ασχετο με τα ονειρα
29-09-2010, 22:53 #15
Δεν ειναι αναγκη να εχεις στον παρον χρονο ερωτικο συντροφο. Αυτο το μπερδεμα με τον πρωην, που τον ξεκολας αλλα δεν τον ξεκολας ,,συμπεριφερεσαι γελοια ,,,ισως οσο γελοιο ηταν και το ονειρο που ειδες ............ \'ανεχεσαι\' ας πουμε να εχεις μια \'επαφη\' μαζι του , αυτο-ψυχαναγκαστικα ισως (μιας κι ενα κοματι σου αλαζει αριθμο..ενα αλλο υπαναχωρει..) ,,,εξακολουθεις αυτην την \'επαφη\' κι ας μην σου \'αρεσει\',,,, ((( και δεν το βλεπω και τοσο ασχετο με το ονειρο που ειδες
Θέλω ή πρέπει;
01-05-2025, 21:29 in Με καφέ και συμπάθεια....