Results 1 to 5 of 5
-
28-09-2010, 12:20 #1
συνειδητοποιώντας την κατάθλιψη.... και αναζήτηση βοηθειας
Καλημέρα είμαι 27 ετών. Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι έχω κατάθλιψη, το παραδέχτηκα μέσα μου μετά από ένα συμβάν που μου συνέβη με την σχέση μου και ενιόσα ότι έφτασα σε οριακό σημείο και αποφάσισα να επισκεφθώ έναν ψυχολόγο-νευρολόγο....
θα προσπαθήσω να είναι όσο πιο σύντομος και περιγραφικός μπορώ δίνοντας σας να καταλάβετε από τι έχω συνειδητοποιήσει πως προέρχεται..
όλο αυτό έχει ξεκινήσει από ένα πρόβλημα που έχω από μικρή ηλικία 13-14 από ότι θυμάμαι και το οποιο δεν έχω ψάξει ιδιαιτερα...
Τρέμουν τα χερια μου τα συμπτώματα είναι ίδια με του ιδιοπαθούς τρόμου σπανια το νιώθω στα πόδια και πολύ πιο σπανια έως ελάχιστα στο κεφάλι
είχα επισκεφθεί 2 φορες κάποιους γιατρούς πριν αρκετά χρονια οι οποιοι μετά από συζήτηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αγχώνομαι υπερβολικά και αυτό φταίει. προσπαθώ κάθε φορα που συμβαίνει να το κοντρολάρω πολλές φορες το καταφέρνω
πριν 2 ημερες ένιωσα υπερβολικά άσχημα θέλοντας να σερβίρω την κοπέλα μου μπροστά σε παρέα της αλλα στην πραγματικότητα να μην μπορώ βεβαια όμως το προσπάθησα και το έκανα το πρόβλημα όμως ήταν εμφανές
Κατάλαβα ότι αυτό ξεχείλισε το ποτήρι στην ήδη προβληματική σχέση μας βλέπετε διαφορα ηλικίας εκείνη μεγαλύτερη από εμενα διαφορετικοί τρόποι ζωής διαφορετικές ευθύνες διαφορετικά βιώματα έχοντας και αυτή ιστορικό κατάθλιψης και πρόβλημα στα νεύρα της από την αναγκαστική αϋπνία που επί πολύ μεγάλο διάστημα που επέβαλε στον εαυτό της για λόγους υγείας του γιούς της...
Δεν με πρόσβαλε το συζήτησε μαζί μου και με έκανε να καταλάβω πως πρέπει να το κοιτάξω πως δεν έχει να κάνει με άγχος γνωρίζοντας κάποια πράγματα παραπάνω από συμβάντα που είχε με τον γιο της έχοντας ψαχτεί και διαβάσει αρκετά
Χθες αποφάσισα να επισκεφτώ έναν γιατρό έψαξα στο net έκλεισα ραντεβού, μετά από ένα εγκεφαλογράφημα και συζήτηση του ιστορικού μου μου είπε πως μικρός έχω περάσει εγκεφαλίτιδα που προκλήθηκε από παρατεταμένο υψηλό πυρετό και αυτό προκαλεί αυτό το τρέμουλο
πρέπει να ακολουθήσω μια φαρμακευτική αγωγή και πριν προχωρήσουμε πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις και 24ορο εγκεφαλογραφημα επίσης με ρώτησε ποσο καιρό έχω κατάθλιψη...
συζητώντας το με την φιλη μου μου είπε πως αυτόν τον γιατρό τον έχουν κράξει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση ότι είναι τσαρλατάνος.
Ψάχνοντας στον internet βρήκα πως έχει πάρει μέρος κάποιες φορες σε εκπομπές με μεταφυσικά θέματα αιτια κτλπ παρακολουθώντας κάποια video μου φάνηκε ότι όντως έχει δίκιο οποτε πήρα την απόφαση να ψάξω άλλον γιατρό έκλεισα ραντεβού και θα τον επισκεφτώ αύριο
σε συζήτηση με την μητέρα μου μου είπε πως αυτό το είχε δει από μικρό κάποιο διάστημα μετά τον έντονο πυρετό δεν το συζήτησα άλλο μαζί της με απογοήτευσε παρα πολύ δεν έκαναν κάτι δεν το έψαξαν με πήγε σε έναν γιατρό άσχετο της είπε κουταμάρες και έμεινε σε αυτό
όλα αυτά τα χρονια παλεύω με κάτι που είναι πάνω από τις δυνάμεις μου κάτι που ίσως να είχε γιατρευτει όταν ακόμα ήμουν σχεδόν μωρό και να μην έχει καταστρέψει την ζωή μου και την προσωπικότητα μου μέχρι τώρα έχουν κάνει κάτι εγκληματικό και όσο και αν έτρεχαν και αν ταλαιπωρήθηκαν με την υγεία μου ένα εγκεφαλογράφημα θα ήταν αυτονόητο
Γενικά η ζωή μου είναι μπάχαλο ήμουν άνεργος μέχρι σχεδον πριν ένα μηνα για σχεδόν 2 χρονια έχασα την δουλειά μου όταν πήρα την απόφαση να μείνω μονος μου έχοντας στήσει κατά κάποιο τρόπο το σπίτι μου και λίγες μέρες πριν κάνω την αρχή
Πριν 4 μήνες μετακόμισα για να βρω δουλειά μετά από μεγάλη υπομονή και πολλές υποσχέσεις και έχοντας περάσει 4 μήνες σαν εκπαιδευόμενος στον ίδιο εργασιακό χορό με την βοήθεια του πατέρα μου έπιασα δουλειά με σύμβαση εκ περιτροπής δουλεύω οποτε γουστάρουν και με ειδοποιούν 3 ώρες νωρίτερα για πια βάρδια θα δουλέψω
Το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι εντελώς άσχετο από ότι έχω σπουδάσει και από ότι έκανα πιο πριν
στην κοινωνική μου ζωή στην δουλειά μου και γενικά στην καθημερινιοτητα μου καταβάλω υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τα καταφερω αντιμετωπίζοντας κάτι που θα μπορούσε να μην με απασχολεί καν
Έχω φτάσει σε ένα σημείο πλέον που δεν μπορώ να ανταπεξέλθω όπως πριν κοιτάζω την ζωή μου πίσω και δεν βλέπω κάποιο αξιολογο αποτέλεσμα
Υπεράνθρωπη προσπάθεια για όλα... να κρατήσω την σχέση μου με έναν άνθρωπο που με καταλαβαίνει τον καταλαβαίνω και συνεννοούμαστε που υπάρχουν διαφορετικές πορείες ζωής ευθύνες και βιώματα, προσπάθεια να αντιμετωπίσω την δύσκολη οικονομική κατάσταση και να μπορώ να ζήσω στιγμές μαζί της
με ελκύει σεξουαλικά τον τελευταίο μηνα όμως είχω χάσει την συγκέτρωση μου αρχικά δεν μπορούσα να φτάσω στην κορύφωση και στην συνεχεια το σαββατοκύριακο που μείναμε μαζί σε ένα όμορφο και ήσυχο μέρος δεν μπορούσα να λειτουργήσω
το σεξουαλικό μέσα στην σχέση μας ήταν κάτι πολύ σημαντικό ταιριάζαμε απόλυτα η χημεία που λένε...
η δουλειά μου είναι επικίνδυνη και για μένα και για άλλους συνεργάτες προσπαθώ τόσο πολύ και το πρόβλημα με το τρέμουλο το κάνει απίστευτα δύσκολο και που το καταφέρνω νιώθω πως είναι κατόρθωμα κάτι φυσιολογικό για τους άλλους
δεν ξέρω πλέον πως να προσπαθήσω έχω λυγίσει εντελώς
δεν τα παρατάω αλλα έχω κουραστεί πλεον αφάνταστα έχω χάσει τον ύπνο μου κοιμάμαι ελάχιστα 4-5 ώρες
ακόμα και στον ύπνο μου για να αλλάξω πλευρό σχεδόν σηκώνομαι το κάνω νευρικά, ροχαλίζω υπερβολικά
Μου το είπε η κοπέλα μου έμεινε 2 βραδια άυπνη και μερικές φορες την τρόμαξα
- 28-09-2010, 12:30 #2
Σιγούρεψε πρώτα αν το σύμπτωμα αυτό,το τρέμουλο,δεν προέρχεται από οργανικά αίτια και μετά ψάξε την ψυχολογική τυχόν του διάσταση.Ένα ένα.Εν τω μεταξύ,πως να μην μπλοκάρεις με τόσες σκέψεις,για τα παιδικά σου χρόνια,για τη δουλειά σου,για την κοπέλα σου,ακόμη και για το ροχαλητό σου φαντάζομαι νιώθεις τύψεις που την ξύπνησες κάποιες φορές.Να σου κόψει πρόστιμο.:P
Αν η ζωή σου είναι μπάχαλο όπως έγραψες,τότε το μπάχαλο για να φτιάξει,θα πρέπει να τα πιάσεις ένα ένα τα θέματα,αρχίζοντας από τα εκ των ουκ άνευ,τα πλέον σημαντικά και αφού αυτά μπουν σε λογαριασμό να ψάχνεις τα δευτερεύοντα.
Όταν όλα τα αξιολογείς το ίδιο και τα σκέφτεσαι ως ένα,αξεδιάλυτο,τεράστιο κουβάρι,τόσο δε δίνεται η δυνατότητα στον εγκέφαλό σου να βρει τις λύσεις.Και,μακριά από τσαρλατάνους,που ακριβώς την ανθρώπινη απελπισία γυρεύουν να εντοπίσουν,γιατί τότε ο άνθρωπος είναι ευάλωτος σε χειρισμούς."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
28-09-2010, 13:44 #3
πραγματικά έχω μπλοκάρει εντελώς όλα τα βλέπω σαν ένα μεγάλο βουνό όλα αρνητικά.... έχω τύψεις γιατί δεν την αφίσα να κοιμηθεί καθόλου δεν έκλεισε μάτι 2 μέρες αυτό είναι αλήθεια
κανόνισα και έψαξα να πάμε κάπου για να ηρεμήσουμε να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε περνάει και αυτή πολύ δύσκολα προβλήματα υγείας με δικούς τις ανθρώπους αμέσως μετά εφόσον ξεμπέρδεψε με ένα δικό της πρόβλημα υγείας πάλι...
ο κολλητός μου παιδικός φίλος και αυτός επίσης πρόβλημα υγείας από το πουθενά...
και όλα στραβά μέχρι και σκορπιός την τσίμπησε στις ξαπλώστρες στην παραλια που καθίσαμε βραδυ πίνοντας το κρασί μας....
έκανα τα πάντα για να ηρεμήσουμε να χαλαρώσουμε από σουίτες στη θάλασσα κρασιά λουλούδια και ότι πέρασε από το μυαλό μου και όσο είχα την δυνατότητα και κατέληξε σε έναν εφιάλτη έμεινε 2 μέρες άυπνη 3 τσιμπήματα σκορπιού και το χέρι τούμπανο να ψάχνουμε γιατρούς και φαρμακεία στο πουθενά
βλέπω την σχέση μου να έχει χαθεί πλέον και εμενα να το καταλαβαίνω και να μην δέχομαι να το συνειδητοποιήσω τα βλέπει όλα αρνητικά είναι πολύ πεσμένη όπως είμαι και εγώ από το σαββατοκύριακο μέχρι σήμερα μου ήρθαν όλα κάπως μαζεμένα
μετά μαθαίνω πως αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε από μικρός και δεν το έψαξαν όπως θα έπρεπε βασανίζομαι τόσα χρονια με αυτό προσπαθώντας να μην γίνω κοπλεχικος τα καφερα πιστευω αλλα τώρα δεν τα καταφερνω πια μου είναι πολλά και όλο εμφανίζονται και νέα προβλήματα πραγματικά τίποτα δεν πάει καλά ότι γίνετε είναι στραβό και κουλό
καταλαβαίνω τον εαυτο μου να έχει λυγίσει να έχει πανικοβληθεί και να εχει γινει υπερευεσθητος να μην έχει δύναμη πλέον... δεν έχω όρεξη για τίποτα το πάλευα αλλα τώρα δεν έχω διάθεση και κίνητρα
28-09-2010, 13:53 #4
Πολυ πολυ σωστα τα λεει η Ρειν φιλε μου..
καμια φωρα η ζωη μασ \'\'μπουκωνει\'\' απο τα πολλα πραγματα... που συμβαινουν .. που χρειαζεται να συμβουν..απο την προσπαθεια την ενεργεια .. που χρειαζεται να καταβαλουμε για να γινουν..
τοτε συνηθωσ ερχεται και η εξαντληση.. σωματικη και ψυχικη.. και ολα μοιαζουν να αποσυντιθονται.. να ειναι απογοητευτικα.. και ολο και πιο δυσκολα στο να γινουν.. καθε μερα ολο και πιο δυσκολα..
ειναι φυσικο αυτο οταν κομματιαζουμε τον εαυτο μασ 1τον σε πααρα πολλα πραγματα.. και δευτερων σε πραγματα που νιωθουμε πωσ δεν αξιζουν..που δεν μασ ευχαριστουν... ολα αυτα μαζι με μια αισθηση επαγγελματικησ αποτυχιασ... και καποια προβληματα υγειασ στην περιπτωση σου.. σε κανουν να καταρρεεισ και να ειναι τοσο δυσκολο πια για εσενα..
αυτο που λεει και η Ρειν ειναι να σκεφτεισ πωσ θελεισ την ζωη σου.. και τι ειναι σημαντικο για εσενα..
τι θα σε κανει ευτυχισμενο.. μολισ το κανεισ αυτο..(αν χρειαστει γραψ το καπου) .. σκεψου τι αλλαγεσ πρεπει να κανεισ στην ζωη σου για να πλησιασεισ εστω και λιγο τουσ στοχουσ τησ ευτυχιασ σου
πχ.. θελεισ να εισαι πιο υγιεισ?? αλλαξε διατροφη..τροπο ζωησ..ρυθμουσ..
θελεισ να κανεισ αλλη δουλεια??.. ψαξε να βρεισ καποια σχολη ακομη και τωρα πχ ΙΕΚ που ειναι 2 χρονια και εχει και πρωινα και βραδυνα μαθηματα.. για να πλησιασεισ περισοτερο αυτο που σου αρεσει και θελεισ να κανεισ..
θελεισ να νιωθεισ πιο ξεκουραστοσ? .. μην αναλωνεσαι σε πραγματα που δεν θελεισ.. βρεσ χρονο καθε μερα εστω και 10-15 λεπτα ..να ηρεμεισ.. να παρεισ μια βαθια ανασα..
την νυχτα πριν κοιμηθεισ.. κανε για λιγο κατι που σε χαλαρωνει..ενα ζεστο μπανιο.. διαβασε μια σελιδα απο ενα ωραιο βιβλιο..δεσ μια ταινια..μην το δεισ σαν χασιμο χρονου.. δεσ το σαν ποιοτικο χρονο για τον εαυτο και την ψυχη σου..
ειναι προφανεσ πωσ πχ δεν νιωθεισ ασφαλησ στην δουλεια αυτη... ε.. η απαντιση οσο σκληρη κι αν ειναι ειναι μπροστα σου..
ξερεισ το σωμα μασ..οταν ταλαιπωρειτε πολυ..οταν το αναγκαζουμε να περναει και να κανει πραγματα που δεν μπορει , δεν θελει η δεν αντεχει(δεν εχουμε ολοι τισ ιδιεσ αντοχεσ)...το βγαζει με ψυχοσωματικα προβληματα..
ειναι ο τροποσ του για να εκφραζει το παραπονω του..
οσο για τουσ γονεισ σου.. κανανε οτι σκεφτηκανε καλητερο τοτε για εσενα ..απλωσ προφανωσ για κακη σου τυχη ο γιατροσ που σε ειχε δει .. θα τουσ ειπε πωσ δεν ειναι τιποτα και θα περασει με τον καιρο.. ο γιατροσ για τουσ νεουσ γονεισ..ειναι σαν μικροσ θεοσ.. το ν πιστευουν σχεδον τυφλα.. λαθοσ δεν λεω..αλλα θα το δεισ κι εσυ οταν θα αποκτησεισ παιδακι...
κατι πολυ σημαντικο ειναι να καταλαβεισ πωσ δεν μπορουν να αλλαξουν ολα ξαφνικα.. και πανω απο ολα ολα μαζι..
ενα ενα θελει να τα δεισ... μονο τοτε θα γινουν αλλαγεσ στην ζωη σου...
το μονο σιγουρο ειναι πωσ για το καλο σου ΠΡΕΠΕΙ να κανεισ αλλαγεσ ... το σωμα και η ψυχη σου σου φωναζουν \'\'φρωντισε με.\'\' κανε το......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
28-09-2010, 13:58 #5
-ατυχηματα συμβαιννουν μην νιωθεισ τυψεισ γι αυτο..
-ισοσ δεν εχει τελειωσει η σχεση αλλα σασ εχουν πλακωσει τα προβληματα και ισωσ νιωθετε πωσ χωρια θα ειχατε τουλαχισοτν λιγοτερα προβληματα(λαθοσ..η συντροφικοτητα ειναι πανω απο καθε προβλημα ειναι μεγαλη δυναμη)
-ισωσ χρειαζεστε ομωσ ενα μικρο διαλλημα..μεινετε 2-3 7 μερεσ χωρια..να ηρεμισετε βρε παιδι μου.. και συνεχιζεται παλι..ολεσ οι σχεσεισ περνανε φασεισ..
ειπαμε..εεεεενα ενα..
τι ειναι το πιο σημαντικο στην ζωη σου? η ανεση? το χρημα?η αγαπη? τι??
φροντησε πρωτα αυτο.. και πιασε μετα τα αλλα θεματα.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια