Results 1 to 9 of 9
Thread: Ανυπάκουο παιδί sos
-
29-09-2010, 20:56 #1
Ανυπάκουο παιδί sos
Καλησπέρα , έκανα εγγραφή στο πολύ ωραίο forum γιατί χρειάζομαι την βοήθεια σας σχετικά με την συμπεριφορά του 7 χρονου γιου μου , κάθε πληροφορία συμβουλή λοιπών ευπρόσδεκτη.
Να πω εδώ ότι έχω είδη κλείσει ραντεβού σε παιδοψυχολόγο.
Το παιδί μου έχει ατίθαση συμπεριφορά , δηλαδή στο σχολείο δεν ακούει κανέναν , δεν προσέχει στα μαθήματα , πειράζει τα υπόλοιπα παιδιά , προσπαθεί πάντα να προκαλέσει το ενδιαφέρων με αρνητικό τρόπο, η δασκάλες μου έχουν κάνει άπειρες παρατηρήσεις ,πάντα προσπαθούσα άλλοτε με όμορφο τρόπο και άλλοτε με αυστηρό να του μιλήσω , στο σπίτι φαίνεται να τα καταλαβαίνει και μου υπόσχετε ότι δεν θα το ξανακάνει.
Γενικά είναι παιδί που δεν ακούει , πρέπει να του πεις το πράγμα 3-4-5-6 φόρες για να το κάνει , πρέπει να με νευριάσει για να κάνει κάτι , έχει απίστευτη ενέργεια , είναι ικανός να παίζει ποδόσφαιρο 6 συνεχόμενες ώρες και μετά να συνεχίσει σε άλλα παιχνίδια.
Είναι χαρακτήρας που θέλει να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος , θέλει όλοι να των ακούν , αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε γίνετε πολύ ατίθασος και απάλευτος , μέχρι τώρα όταν των άκουγα καμιά φορά να λέει κακή κουβέντα των μάλωνα κατευθείαν , δεν του επιτρέπω να μιλάει άσχημα ,.
Τώρα και περίπου ένα μήνα προστέθηκε στην συμπεριφορά του στο σχολείο η πολύ κακές κουβέντες προς άλλα παιδιά και άσχημες χειρονομίες , έρχονται τα άλλα παιδιά και μου κάνουν παράπονα , το μεσημέρι στο σπίτι που τα συζητάμε πότε ήρεμα και πότε με φωνές μου λέει ότι και τα άλλα παιδιά του κάνουν τα ίδια .
Μια δασκάλα μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοιο παιδί , αδιάφορο , ατίθασο , πειράζει τους πάντες με οποιαδήποτε τρόπο , του μιλάνε οι δασκάλες και κοιτάει αλλού..
.Πάμε σε ολοήμερο σχολείο και φτάνουμε σπίτι 16:30 , της μισές μέρες πάμε στο ποδόσφαιρο λίγο μετά το σχολείο , οπότε θεωρώ πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα του.
Στα θετικά του να πω ότι είναι πολύ έξυπνος όταν είναι ξεκούραστος και ήρεμος , αρκούν 20 λεπτά για να διαβάσει τα μαθήματα του . επίσης είναι ειλικρινής όταν κάνει κάτι κακό , το παραδέχεται ότι το έκανε.
Του αρέσει να του αναθέτεις ρόλους για μεγάλους , τρελαίνεται να του πεις να κόψει μια τούρτα και να την βάλει σε πιατάκια να την μοιράσει αλλά δεν θέλει να αγγίζει κανείς άλλος .
Έχω απογοητευτεί , δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στην εργασία μου , πάντα έχω στο μυαλό μου την συμπεριφορά του ,δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω.
Ευχαριστώ που διαβάσατε τη κείμενο μου.
- 29-09-2010, 21:49 #2
mpampas , καλησπερα
κατ αρχας, νομιζω οτι εκανες πολυ καλα που κανονισες να δειτε παιδοψυχολογο.
περα απο αυτο, μονο υποθεσεις μπορει να κανει κανεις σε μια συζητηση, μιας και, αν και κατανοητοτατος, υπαρχουν πολλα ακομα σημαντικα στοιχεια στην ιστορια σας.
για παραδειγμα
μιλας αποκλειστικα για σενα σε σχεση με το παιδι. υπονοεις οτι και με την μητερα του τα ιδια ακριβως συμβαινουν η αλλαζει κατι?ασχολειται εξισου με το θεμα η το θεωρειτε δικης σου \"αρμοδιοτητας\" ?
το παιδι αυτο ηταν ετσι ανεκαθεν?κι αν οχι ποτε ξεκινησε το προβλημα? αδερφακια εχει? τι σχεση εχει μαζι τους? τα αδερφακια εχουν διαφορετικη συμπεριφορα?
εργαζεστε και οι δυο γονεις? ποσες ωρες το βλεπετε? εργαζοταν και η μητερα οταν ηταν μικροτερο πριν το σχολειο? με ποιον εμενε τοτε το παιδακι και πως φεροταν?
αυτα ειναι καποια σημεια που εμενα τουλαχιστον που προκαλειται η διαθεση να διευκρινιστουν.
29-09-2010, 22:15 #3
Γεια σου mpampas,
Κατ\'αρχάς μπράβο σου που ενδιαφέρεσαι για τον γιο σου και ζητάς βοήθεια. Θα συμφωνήσω με τον Remedy ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχολογία του. Σε ένα όμως πράγμα θέλω να εφιστήσω την προσοχή σου: Ο παιδοψυχολόγος πρέπει να ψάξει να βρει το γιατί έγινε έτσι το παιδί και όχι απλώς να του τροποποιήσει την συμπεριφορά.
Μπορεί π.χ να καταφέρει να το κάνει πιο ευγενικό και λιγότερο επιθετικό αλλά το παιδί να κρατάει μέσα του όλα τα κακά συναισθήματα και να τα βγάλει αργότερα ως έφηβος ή ενήλικος. Πρέπει δηλαδή να φτάσετε στην ρίζα του προβλήματος.
θα σχολιάσω κάτι που είπες:
\"μέχρι τώρα όταν των άκουγα καμιά φορά να λέει κακή κουβέντα των μάλωνα κατευθείαν , δεν του επιτρέπω να μιλάει άσχημα\"
Εγώ θα έλεγα να του επιτρέπεις να βγάζει οτιδήποτε έχει μέσα του, ακόμη και κακές κουβέντες. Έτσι θα δεις τι φορτίο κουβαλάει στην ψυχή του.
30-09-2010, 13:16 #4
Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας , μέχρι 3-4 ετών ήταν με την μαμά του καθώς τότε δεν δούλευε ,αδερφακια δεν έχει , απο μικρός 1 έτους φαινόταν ένα δυσκολο παιδί , διέφερα πάντα από τα άλλα , δεν έκανε ποτέ πίσω , τα τελευταία 2 χρόνια έχει φανεί έντονα αυτό το φαινόμενο.
Τώρα ασχολούμαι εγώ περισσότερο μαζί του , η σύζυγος λιγότερο καθώς δεν έχουν και την καλύτερη σχέση καθώς τα όρια της στα νεύρα είναι πολύ μικρά.
Από της 16:15 που σχολάει μέχρι να κοιμηθεί 20:00 22:00 της περισσότερες φορές είναι μαζι μου.
Μέχρι τώρα δεν ήμουν πολύ αυστηρός , υπέκυπτα σχετικά εύκολα μπορώ να πω σε ότι ήθελε , της τελευταίες μέρες όμως εχω γίνει ποιο αυστηρός γιατί δεν πάει άλλο.
02-10-2010, 15:14 #5
καλησπερα mpampas. θα ελεγα οτι ο γιος σου εχει επειγουσα αναγκη απο παιδοψυχιατρο..
02-10-2010, 17:48 #6
Γεια και απο μενα , σιγουρα ενας παιδοψυχολογος ειναι ο ειδικος για συμβουλες και πολυ σωστα το σκεφτηκατε.
Εγω αυτο που θα θελα να σου πω ειναι οτι οι αντιδρασεις και η ανταποκριση που θα εχει το παιδι σ\'αυτη την ηλικια θα το επηρεασουν αργοτερα.. Μερικα παιδια εχουν περισσοτερη ενεργεια μεσα τους απ\'οτι καποια αλλα γυρω τους και ταυτοχρονα μεγαλυτερη αναγκη για εκτονωση . Αυτη η αναγκη για εκτονωση δημιουργει μια δυσκολια να μπει κανεις σε καλουπι , η να προσαρμοστει ευκολα σε ενα περιβαλλον με κανονες .. που στην προκειμενη περιπτωση ειναι το σχολειο .
Το προγραμμα οντως μπορει να φαινεται φορτωμενο , ωστοσο αν το παιδι δειχνει ακομη οτι εχει ενεργεια αυτο σημαινει οτι πρεπει και αυτην καπου να την εξωτερικευσει.
Και κατι που για μενα ειναι το σημαντικοτερο σ\'αυτην την περιπτωση..ειναι το να μην οδηγηθει το παιδι να καταπνιξει την ενεργεια του στην προσπαθεια να τηρησει ας το πω ετσι τους κανονες, γιατι μπορει μετα να αρχισει να κλεινεται στον εαυτο του και να γυρισει στο ακριβως αντιθετο. Αν βρεθουν πραγματα και δραστηριοτητες για να στρεψει εκει την προσοχη του νομιζω θα πανε ολα καλα, αλλωστε ειναι 7 χρονων ακομα εχει χρονο.
Ισως βοηθουσε αν του δειχνατε πως αναγνωριζετε και ανταμοιβετε το γεγονος οτι ειναι ησυχος , κι ετσι νιωσει οτι ειναι μεγαλος και υπευθυνος ( αυτο το λεω για το παραδειγμα με την τουρτα που εφερες ) . Αν δει οτι η προσπαθεια του αναγνωριζεται ισως νιωσει και το ιδιο του διαφορετικα.
02-10-2010, 23:37 #7
mpampas , μήπως θα έπρεπε να έχεις και περισσότερες απαιτήσεις από τη μητέρα του παιδιού?
τί είναι αυτό δλδ έχει πολλά νεύρα?
τα παιδιά δεν επηρεάζονται από το περιβάλλον τους?
μήπως να προσπαθήσει να έχει λιγότερα και να πλησιάσει κι αυτή το παιδί?
δεν μπορεί να περιμένεις πράγματα από το παιδί κι όχι από τη μητέρα.
όταν ένα παιδί δείχνει πως θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής , νομίζω πως του λέιπει η προσοχή που του αντιστοιχεί.http://www.mazi.org.gr/
03-10-2010, 03:27 #8
στειλτο να κανει ενα αθλημα η κολυμβηση εχει την πιο αυστηρη πειθαρχια με τισ προπονησεισ και την κουραση αρνακι θα γινει γενικα κουραζε τον οσο μπορεισ δεν ειμαι γονιοσ ειμαι ασχετοσ απο αυτα αλλα αυτο μου ηρθε
03-10-2010, 17:47 #9
Mpampa εμενα ο γιοκασ μου ειναι μολισ 1 μισι ... οποτε δεν μπορω να σε συμβουλεψω..θα ηθελα ομωσ να σε παρακαλεσω να μασ πεισ τι θα σου πει ο γιατροσ.. και γενικα πωσ τα πατε...
ποτε δεν ξερεισ¨:):):) καλη τυχη..ελπιζω ολα να στρωσουν...
η μαμα ειναι τρυφερη μαζι του??...ισωσ του λειπει αυτο.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία