πιστευετε στο θεο? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 123
    Senior Member
    Θελω μεταθανατιο ζωη και παραδεισο...τωρα τα υπολοιπα δεν με ενδιαφερουν:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Και μην πεταξει κανενας για προδιαγραφες...τηρω αυστηρες προδιαγραφες ISO τουλαχιστον
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by Lou!..
    μπολτ αν εσενα μια μερα ερθει η χαρις του Θεου (ετσι την αποκαλουν) κ σε φωτισει, αυτο θα ειναι circular argument η οχι? για τη βιβλο συμφωνω.
    Circular Argument δεν θα ειναι ,μιας και δεν θα ειναι καν argument αλλα κατευθειαν πραξη.

Για να με φωτισει η χαρις , θα πρεπει εξαρχης να πιστευω στην χαρις , ή εστω να εχω ακουσει καμποσα πραγματα για αυτη ωστε να πιστευω εστω και στο ελαχιστο την υπαρξη της.

Απο την στιγμη που -για την ωρα τουλαχιστον- το \"αγγιγμα θεου\" εγω το μεταφραζω σαν ενα \"aha moment\" [το οποιο το θεωρω ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΣΠΑΝΙΟ σημειο καμπης στην ζωη] , μαλλον θα αργησω να φωτιστω , τουλαχιστον απο τον Θεο

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Και μην πεταξει κανενας για προδιαγραφες...τηρω αυστηρες προδιαγραφες ISO τουλαχιστον
    Εισαι απογονος του Αδαμ.

Εισαι αμαρτωλος.

Σορυ, θα πρεπει να παρεις το τραινο της γραμμης 666. Μην ανησυχεις θα εχεις ποοοοοολυ παρεα ;D

Senior Member
    Originally posted by Boltseed
    Εισαι απογονος του Αδαμ.

Εισαι αμαρτωλος.

Σορυ, θα πρεπει να παρεις το τραινο της γραμμης 666. Μην ανησυχεις θα εχεις ποοοοοολυ παρεα ;D
    δυστυχως θα εχεις κ πεθερα!

Senior Member
    Originally posted by Lou!..
    Originally posted by Boltseed
    Εισαι απογονος του Αδαμ.

Εισαι αμαρτωλος.

δυστυχως θα εχεις κ πεθερα!
    τωρα μαλιστα..

Quote Originally Posted by roula35 View Post
    Ο Θεος ειναι μια ανωτερη δυναμη, το υψιστο ον. Ειναι μια απροσωπη θεϊκη υποσταση χωρις καμια σχεση με τον κοσμο και τον ανθρωπο...Πιστεύω σε αυτό που αισθάνομαι και οχι σε αυτό που μας επιβάλουν οι εκκλησίες ή οι μόδες.
    Το Θεό άλλοι τον ορίζουν σαν φύση, άλλοι σαν βούδα, άλλοι σαν αλάχ κ.τ.λ. δεν έχει σημασία πως τον αντιλαμβανόμαστε, κανείς δεν έχει σωστό ή λάθος Θεό.
    Όλοι κοιτάνε ψηλά, εξ ού και ονομαζομαστε ανθρωποι..
    Και εγω πιστευω οτι ο Θεος ειναι οντως μια ανωτερη δυναμη αλλα παρολα αυτα δεν ειναι απροσωπος.Αυτο που λες οτι δεν εχει καμια σχεση με τον ανθρωπο ειναι λαθος αντιληψη και η αποδειξη ειναι οτι υπηρξε Χριστος και σταυρωθηκε.Και θα μου πεις εσυ που το ξερεις ζουσες πριν 2000 χρονια?Το μαρτυραει η πιστη μου ομως που με τη βοηθεια του Θεου ξεπερασα την καταθλιψη και καθε μερα κανω το σταυρο μου και ευχαριστω το Θεο.Επισης ενας ειναι ο Τριαδικος Θεος και αφηστε τους αλλους να λενε οτι θελουν.Δεν ειμαι θεολογος που τα λεω αυτα βεβαια απλα μιλαω απο προσωπικη εμπειρια.Τωρα αν υπαρχει μετα θανατον ζωη εαν θα υπαρξει Δευτερα Παρουσια και τοσα αλλα καταπληκτικα που γραφει η καινη διαθηκη ναι ολα θα γινουν.Να ξερετε εμεις οι χριστιανοι οταν βαπτιζομαστε εχουμε εναν αγγελο και εναν και επισης εναν διαβολο που μας ακολουθουν παντου.Κανεις δεν φευγει απο την κριση του Θεου λοιπον.Οχι οτι εγω ειμαι αγιος αλλα λεμε τωρα εχω κανει ασχημα πραγματα στη ζωη μου αλλα πιστευω οτι μεσω της εξομολογησης εχω συγχωρεθει.Ξερω τι σκεφτεστε μερικοι οτι μπορεις και να εξομολογηθεις και στην εικονα ομως ο λογος που ο Χριστος εδωσε την εντολη να εξομολογιομαστε σε πνευματικο ειναι για να ταπεινωνομαστε.Μερικοι σκεφτονται γιατι μερικοι που ειναι πολυ κοντα στο Θεο(οι αγιοι δηλαδη)εχουν τοσες αρρωστιες και υποφερουν?Μαλλον γιατι τις ζητανε απο τον Θεο για να αγιασουν παραπανω.Καποια μερα ολοι θα φυγουμε απο αυτον τον κοσμο ο οποιος ειναι ψευτικος μας περιμενει ο αληθινος κοσμος

Senior Member
    Και τι θα πάθουμε αν δεν υπάρχει καμία ανώτερη(ούτε κατώτερη)δύναμη;Μας τρομοκρατεί η ιδέα πως μπορεί να μην είναι το σύμπαν κανενός δηλαδή.Σκέψου πόσο έχουμε κολλήσει με την έννοια της ιδιοκτησίας,που δε διανοούμαστε πως κάτι μπορεί να υπάρχει χωρίς να είναι κανενός το τσιφλίκι.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Όποιος πιστεύει στην Ανάσταση πιστεύει και στη μετά θάνατο ζωή.
    Και από την πίστη στο Θεό αντλούμε δυνάμεις για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
    γιάννης

Παραθέτω ένα απόσπασμα από κάποιο θρησκευτικό σύγραμμα. Το πιο κάτω το διάβασα από αυτό το βιβλίο πριν μερικές μέρες και με έχει συγκλονίσει. Ας εμβαθύνουμε και ας το εφαρμόσουμε.

««6. Σὲ ὅποιους τόπους συνηθίζεις νὰ φοβῆσαι, μὴ διστάζης νὰ πηγαίνης, ὅταν ἀκόμη δὲν ἔχη ξημερώσει. Ἐὰν δείξεις κάποια χαλαρότητα στὸ σημεῖο αὐτό, τότε θὰ γηράση μαζί σου τὸ νηπιακὸ καὶ ἀξιογέλαστο τοῦτο πάθος. Ἐνῷ βαδίζεις πρὸς τὰ ἐκεῖ ὁπλίζου μὲ τὴν προσευχή. Μόλις φθάσης σ᾿ ἐκείνους τοὺς τόπους, ἀνύψωσε τὰ χέρια σου. Μὲ τὸ ὄνομα τοῦ Ἰησοῦ μάστιζε τοὺς ἐχθρούς, διότι δὲν ὑπάρχει οὔτε στὸν οὐρανὸ οὔτε στὴν γῆ ἰσχυρότερο ὅπλο. Ἀφοῦ ἀπαλλαγῆς ἀπὸ τὴν ἀρρώστεια αὐτή, ἂς ἀνυμνήσης τὸν Λυτρωτή σου· διότι ἐὰν τὸν εὐγνωμονῆς, θὰ σὲ σκεπάζη παντοτινά.»»
    γιάννης

Senior Member
    Υπάρχουν κι οι κουβέρτες βρε Γιάννη μου,δε θέλω να με σκεπάζει κανένας.Δεν είμαι το παιδάκι πια που ψάχνει αυτόν που θα τον σκεπάσει το βράδυ,μεγάλωσα.Χεράκια έχω,μυαλουδάκι,να με φροντίσω,να καλύψω τις ανάγκες μου,να αναζητήσω τους τρόπους.Αν εξετάσεις με λίγο ανοιχτότερο μυαλό το γιατί σε συγκλόνισε το κείμενο,θα καταλάβεις το γιατί μένουμε υπήκοοι εξαιτίας φόβων.Υπηρετούμε με ανταλλάγματα,άλλοτε ασφάλειας,άλλοτε σιγουριάς,άλλοτε υλικών αγαθών,άλλοτε εγωισμών,άλλοτε οτιδήποτε.
    Αν το κείμενο έγραφε"να φοβάσαι να πηγαίνεις στα μέρη όπου ακόλαστοι και ανήθικοι άνθρωποι συχνάζουν.Να μην συναναστρέφεσαι αμαρτωλούς.Να προστατεύεις τον εαυτό σου από τους σπόρους του κακού.Κι εγώ θα σε σκεπάζω πάντα με το έλεός μου"πάλι κάτι γνώριμο δεν σου κάνει;
    Κι όμως,το έγραψα σε λίγα δευτερόλεπτα,εγώ,που είμαι άθεη.Γιατί;Γιατί το έχω ψάξει το παιχνίδι των θρησκειών.Ξέρω σε ποιες ανθρώπινες ανάγκες και φόβους πατάνε.

Εξάλλου,θα αναφέρω μέρος συζητήσεων που έχω κάνει με πιστούς για να δεις πόσο αντιφατικά και αλλησυγκρουόμενα πράγματα πιστεύουν και πόσο ΔΕΝ βλέπουν τις αντιφάσεις,γιατί οι ανάγκες είναι επιτακτικές,οι φόβοι μεγάλοι,χρειάζονται την έλλειψη της αλήθειας για να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα των φαντασιακών.
    Rain:Ένα παιδί άπιστου παθαίνει καρκίνο.Αφού αυτός είναι άπιστος,και άρα δεν προσεύχεται,το παιδί θα γλυτώσει ή όχι;
    Πιστός:Δεν ξέρω.Μπορεί ναι,μπορεί και όχι.

Rain:Ένα παιδί πιστού παθαίνει καρκίνο.Αφού αυτός είναι πιστός,και άρα προσεύχεται,το παιδί θα γλυτώσει ή όχι;
    Πιστός:Δεν ξέρω.Μπορεί να γλυτώσει,μπορεί και όχι.

Rain:Ο ίδιος ο πιστός παθαίνει καρκίνο.Η προσευχή του θα τον σώσει ή όχι;
    Πιστός:ΝΑΙ!
    ***άμα η ανάγκη μας είναι μεγαλύτερη,αυξάνεται και η ανάγκη των ψευδαισθήσεων και της έξωθεν προστασίας.
    Μετά από σκέψη,ο ίδιος πιστός:μπορεί και όχι.

Rain:Aν πεθάνεις,παρόλη την προσευχή,γιατί σου χρειαζόταν η προσευχή;
    Πιστός:Για να με βοηθήσει ο θεός.
    Rain:Αν πεθάνεις,ο θεός θα σ'έχει πρόδωσει,αφού δεν άκουσε τις προσευχές σου;
    Πιστός:Mπορεί να μ'ήθελε κοντά του.Μπορεί να ήθελε να με δοκιμάσει.
    Rain(όπως πάντα δεν κρατιέται):Και τι είσαι ρε να σε δοκιμάσει,κιοφτές για να δει αν έχεις αλάτι;

η συζήτηση λήγει με τον καθένα μας να κρατάει αυτό που ήδη πίστευε και πριν,απλά έχουμε και μαυρισμένα μάτια.λολ

Συμπέρασμα.Ό,τι νά'ναι,αρκεί να έχουμε δεκανίκια.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    απανταω στο κεντρικο θεμα. "πιστευετε στον θεο?"

και ρωταω

Άν δεν υπήρχε Θεός πως θα υπήρχε άνθρωπος; Άν δεν υπήρχε άνθρωπος τι θα; υπήρχε;

Τουτέστιν. Δεν πιστεύω σε άνθρωπους Θεούς. Πιστεύω πως κάτι δημιούργησε τον άνθρωπο και ότι χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαμε. Ας το αναλύσει και πάλι η καλή μας (ειρωνικά το λέω) επιστήμη και ας προσπαθήσει να τα ανακαλύψει όλα να ησυχάσουμε ομαδικώς. Εύγε.

Senior Member
    Το μπιγκ μπανγκ.Όχι,το μπιγκ μπεν.Ο μπιγκ μπράδερ.Ο μπιγκφουτ.Τι με νοιάζει,θέλω νά'μαι λεύτερη!!!
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    δεν καταλαβαινω: ειτε πιστευει καποιος ειτε οχι. γιατι πρεπει να αποδειξει ο ενας στον αλλον οτι κανει καλα που πιστευει ή κανει ασχημα που πιστευει? αν καποιος πιστευει βαθια μεσα του γιατι τον απασχολει τοσο να πεισει κ τους υπολοιπους?

αντιστοιχα, αυτος που δεν πιστευει γιατι πρεπει να αποδειξει σε οσους πιστευουν οτι ειναι ελλειπεις, αδυναμοι ή παραλογοι πιστευοντας σε εναν Θεο?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Γιατί η θρησκεία,ως εξουσία,δεν παίζει μόνο ατομικό ρόλο,αλλά και κοινωνικό.Γιατί δεν είναι το σύνολο των διδαχών της μία αθώα πίστη,που μένει σε ατομικό επίπεδο άρα τι σε κόφτει ρε εσένα τι πιστεύω γω.Να μην μου έχει φάτσα κάρτα στη ζωή μου κολυμπήθρες,σταυρούς στις σημαίες(δύο σ'ενα),εικόνες στις σχολικές αίθουσες,ευαγγέλια σε δικαστήρια,προσευχές σε προαύλια,σύμβολα σε στήθη,σταυρουδάκια με ματάκια σε παιδικά χεράκια,να μη μας ξυπνάει την κυριακή ο ήχος από εκατοντάδες καμπάνες σε όλη την περιοχή,θέλω δε θέλω,να μην δίνονται οικόπεδα που θα μπορούσαν νά'ναι πάρκα και πλατεείτσες για τον κόσμο για νά'χουμε ένα ναό κάθε πενήντα μέτρα,να μη μαθαίνουν τα παιδιά να φιλάνε το χέρι ιερέων,λες και είναι κάτι ανώτερο και όχι ένας φορέας ψέματος και συμπλοκής με εξουσίες(τα είδαμε τα ανώτερα),να μη λέει ο άνθιμος πως οι ομοφυλόφιλοι είναι κάπως,να μην έλεγε ο χριστόδουλος για τις χαμένες πατρίδες χύνοντας μαύρο δάκρυ.

Κι άμα θέλετε,γράφω μέχρι αύριο.
    Τίποτε δεν είναι αθώο και άκακο,υπάρχει προπαγάνδα που το αποδεικνύει.Ξεκινάει με το που βγούμε στον κόσμο και δεν παύει μέχρι να ψοφήσουμε.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast