πιστευετε στο θεο? - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 123
    Senior Member
    rain, αυτο που οριζεις εσυ ως θρησκεια ειναι ετσι επειδη το βλεπεις εσυ. σαφως κ η θρησκεια εχει κ κοινωνικο κομματι κ επιδραση στις κοινωνικοπολιτικες εξελιξεις. κ υπάρχει κ σκοταδισμος με οχημα -και-αυτην. ομως εσυ ειναι σαν να βλεπεις μονο αυτο. και ισχυριζεσαι οτι ειναι μονο αυτο κ οτι ετσι την βλεπουν κ την αντιλαμβανονται οσοι πιστευουν. σαν ανικανοι ή ηλιθιοι στο να αντιληφθουν οσα αντιλαμβανεσαι εσυ. καλως ή κακως επιλεγεις να μην πιστευεις στον οποιο θεο. καμια σημασια δεν εχει. ακουγεσαι ομως σουπερ φανατισμενη κ τοσο εναντια κατα, οπως ενας παπας της θεσσαλονικης (Ανθιμος νομιζω) που αφοριζει πριν προλαβει να ακουσει τιποτα...οπως δλδ χλευαζεις.

Υπαρχουν ανθρωποι που δεν χρειαζονται την πιστη μεσα απο καντηλια, μεσα απο εικονες, που δεν συμφωνουν με την αναμιξη της θρησκειας στις κοινωνικες ή πολιτικες εξελιξεις.που μπορουν να δουν τις λαμογιες μεσα στις εκκλησιες κ να αντιληφθουν το πώς εκμεταλλευονται καποιοι τις αγωνιες κ τις αναγκες των ανθρωπων. πιστευουν ομως κ η πιστη τους, τους βοηθα.

Γιατι πρεπει ο τροπος τους να ναι καταπτυστος? ή να τους δειξουμε καποιοι αλλοι οτι δεν ειναι ο σωστος? Κ συμφωνω οτι η θρησκεια μπορει να ειναι ενα δεκανικι. Οσοι δεν πιστευουμε, δεν εχουμε άλλα δεκανικια? Δεν εχουμε αλλες αυταπατες ή ψευδαισθησεις?
    Last edited by Sofia; 23-11-2010 at 13:41.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ναι ρειν σε ολα αυτα που λες εγω συμφωνω μαζι σου κ πιστευω οτι γινονται. παρ ολα αυτα ομως εχω ακουσει/γνωρισει κ αλλους που εχουν μια τελειως διαφορετικη σχεση με την πιστη απο αυτο που περιγραφεις. ουτε ηταν ολοι αυτοι οι ανθρωποι αφελεις, ηλιθιοι, πλανεμενοι φουκαραδες, με ροπη να πιστευουν στα μεντιουμ κ την καθε μορφης παραψυχολογια!

υπαρχουν κ αλλα πραγματα λοιπον περι Θεου, τα οποια ποτε δεν βλεπεις. δεν ετυχε? δεν ετυχε ποτε να πεσει πχ στο δρομο σου, στο ματι σου η το αυτι σου ενα βιβλιο του γιανναρα? επισης η καινη διαθηκη καμια σχεση με αυτα που περιγραφεις δε λεει (αν κ δεν την εχω διαβασει). μπορει η δευτερη προσεγγιση να ειναι η μειοψηφια, αλλα το ζητημα δεν ειναι στατιστικο.

δε θελω να σου τη μπω ειλικρινα.

αλλα ξερεις τι μου θυμιζεις? εναν ερευνητη που κανει "ερευνα" με την εξης μεθοδο: ψαχνει δεξια κ αριστερα τις ηδη υπαρχουσες αναφορες για το θεμα του, γραφει ena literature review στο οποιο αναφερει μονο τα συμπερασματα που του αρεσαν, τις υπολοιπες αναφορες τις αγνοει, μετα βγαζει συμπερασματα επεξεργαζομενος αυτα τα "καθαρισμενα" δεδομενα κ τελος ισχυριζεται οτι η επιστημη ειναι κ αντικειμενικη μεθοδος!

κ τελος αν δεν θελεις να εχεις καμια σχεση με την εκκλησια δε νομιζω οτι μας κυνηγαει κανεις προσωπικα, ειδικα αφου τελειωσουμε το σχολειο. σε πηρε κανεις παπας στο κατοπι να σου πασαρει το κoμποσχοινι? γιατι εμενα δε με πηρε κανεις. μην πατησεις ποτε ποδι σε εκκλησια αν δε θελεις (δεν εχω δει ποτε τον πατερα μου οσα χρονια ζω να εχει μπει σε εκκλησια). μη βαφτισεις το παιδι σου, μην βαλεις ποτε εικονα στο σπιτι σου, μη φορεσεις ποτε σταυρο κλπ κλπ.

τωρα το τι κανουν οι αλλοι ειναι δικο τους προβλημα. κ εμενα δε μου αρεσουν οι εμπορικες χολιγουντιανες ταινιες, παρολα αυτα κ αφισες στους δρομους βλεπω, κ το αθηνοραμα οταν ανοιγω βλεπω αρθρα γι αυτες (ακομα κ αν δεν τα διαβαζω), ενταξει τι να κανουμε! αλλα δε με υποχρεωνει κ κανεις να παω να δω τετοια ταινια!

just 2 pennies for thought.
    Last edited by Lou!; 24-11-2010 at 04:45.

Senior Member
    Προσωπικα αν και αθρησκος αγνωστικιστης πιστευω στη δυναμη της πνευματικοτητας, αλλα οχι της οργανωμενης θρησκειας - αναφερομαι σε ολα τα συστηματα και συνομοταξιες με αυτο το διαχωρισμο. Αν και η οργανωμενη θρησκεια εχει προσφερει κατα περιοδους μεγαλο εργο φιλανθρωπικο, ηθικο, ακαδημαϊκο κλπ κυριως σε περιοδους κρισης που αλλοι θεσμοι ειχαν καταρρευσει, ειτε προκειται για την Ινδια ειτε για το Βατικανο, αργα η γρηγορα η κεφαλη οδηγειται στη διαφθορα. Απ' την αλλη οσο με ενοχλουν οι θρησκοληπτοι αλλο τοσο με ενοχλει η νεα καστα των λογικοφρονων φονταμενταλιστων τυπου Dawkins κλπ. Τι το θελε κι εγινε σταυροφορος της επιστημης ο Ριχαρδος, δεν εμενε στη βιολογια που το χει κιολας? Τελος παντων. Δυσκολοι καιροι κι ο φανατισμος περισσευει απο ολες τις πλευρες.

Αυτα για να απανταμε λιγο και στο αρχικο ερωτημα ετσι για αλλαγη...
    Last edited by oboro; 23-11-2010 at 14:50.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Υπάρχουν κι οι κουβέρτες βρε Γιάννη μου,δε θέλω να με σκεπάζει κανένας.Δεν είμαι το παιδάκι πια που ψάχνει αυτόν που θα τον σκεπάσει το βράδυ,μεγάλωσα.Χεράκια έχω,μυαλουδάκι,να με φροντίσω,να καλύψω τις ανάγκες μου,να αναζητήσω τους τρόπους.Αν εξετάσεις με λίγο ανοιχτότερο μυαλό το γιατί σε συγκλόνισε το κείμενο,θα καταλάβεις το γιατί μένουμε υπήκοοι εξαιτίας φόβων.Υπηρετούμε με ανταλλάγματα,άλλοτε ασφάλειας,άλλοτε σιγουριάς,άλλοτε υλικών αγαθών,άλλοτε εγωισμών,άλλοτε οτιδήποτε.
    Αν το κείμενο έγραφε"να φοβάσαι να πηγαίνεις στα μέρη όπου ακόλαστοι και ανήθικοι άνθρωποι συχνάζουν.Να μην συναναστρέφεσαι αμαρτωλούς.Να προστατεύεις τον εαυτό σου από τους σπόρους του κακού.Κι εγώ θα σε σκεπάζω πάντα με το έλεός μου"πάλι κάτι γνώριμο δεν σου κάνει;
    Κι όμως,το έγραψα σε λίγα δευτερόλεπτα,εγώ,που είμαι άθεη.Γιατί;Γιατί το έχω ψάξει το παιχνίδι των θρησκειών.Ξέρω σε ποιες ανθρώπινες ανάγκες και φόβους πατάνε.

Εξάλλου,θα αναφέρω μέρος συζητήσεων που έχω κάνει με πιστούς για να δεις πόσο αντιφατικά και αλλησυγκρουόμενα πράγματα πιστεύουν και πόσο ΔΕΝ βλέπουν τις αντιφάσεις,γιατί οι ανάγκες είναι επιτακτικές,οι φόβοι μεγάλοι,χρειάζονται την έλλειψη της αλήθειας για να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα των φαντασιακών.
    Rain:Ένα παιδί άπιστου παθαίνει καρκίνο.Αφού αυτός είναι άπιστος,και άρα δεν προσεύχεται,το παιδί θα γλυτώσει ή όχι;
    Πιστός:Δεν ξέρω.Μπορεί ναι,μπορεί και όχι.

Rain:Ένα παιδί πιστού παθαίνει καρκίνο.Αφού αυτός είναι πιστός,και άρα προσεύχεται,το παιδί θα γλυτώσει ή όχι;
    Πιστός:Δεν ξέρω.Μπορεί να γλυτώσει,μπορεί και όχι.

Rain:Ο ίδιος ο πιστός παθαίνει καρκίνο.Η προσευχή του θα τον σώσει ή όχι;
    Πιστός:ΝΑΙ!
    ***άμα η ανάγκη μας είναι μεγαλύτερη,αυξάνεται και η ανάγκη των ψευδαισθήσεων και της έξωθεν προστασίας.
    Μετά από σκέψη,ο ίδιος πιστός:μπορεί και όχι.

Rain:Aν πεθάνεις,παρόλη την προσευχή,γιατί σου χρειαζόταν η προσευχή;
    Πιστός:Για να με βοηθήσει ο θεός.
    Rain:Αν πεθάνεις,ο θεός θα σ'έχει πρόδωσει,αφού δεν άκουσε τις προσευχές σου;
    Πιστός:Mπορεί να μ'ήθελε κοντά του.Μπορεί να ήθελε να με δοκιμάσει.
    Rain(όπως πάντα δεν κρατιέται):Και τι είσαι ρε να σε δοκιμάσει,κιοφτές για να δει αν έχεις αλάτι;

η συζήτηση λήγει με τον καθένα μας να κρατάει αυτό που ήδη πίστευε και πριν,απλά έχουμε και μαυρισμένα μάτια.λολ

Συμπέρασμα.Ό,τι νά'ναι,αρκεί να έχουμε δεκανίκια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post

Rain:Ο ίδιος ο πιστός παθαίνει καρκίνο.Η προσευχή του θα τον σώσει ή όχι;
    Πιστός:ΝΑΙ!
    μια εναλλακτικη οπτικη στο τι σημαινει "σωζω"

μπορει να τον σωσει, αν ηταν πολυ πιστος. θαυματα εχουν γινει κ αν παμε να κανουμε γκαλοπ σε νοσοκομεια θα τυχουμε σε μαρτυριες που οι γιατροι δεν πιστευαν στα ματια τους κ ανιατοι ασθενεις θεραπευτηκαν κλπ

εστω οτι γινεται ενα θαυμα. ποιο το νοημα του θαυματος?

καποιος ειπε το εξης ωραιο:

"το θαυμα δεν ειναι σημαντικο επειδη καποιος που εχει μια ανιατη ασθενεια θεραπευεται, αφου κ αυτος μετα απο καποια χρονια σιγουρα θα πεθανει.

το θαυμα ειναι σημαντικο γιατι κοινωνει την υπαρξη του Θεου σε ολους οσους ετυχε να ειδαν το θαυμα!!"

οποτε μια γνησια προσευχη μπορει να σωσει! ναι, γιατι οχι? ακομα κ την παραμονη του θανατου καποιου! αλλα εδω το σωζω εχει αλλη εννοια, πιο υπερβατικη.

Senior Member
    Μια προσευχη στην ουσια ομως ειναι κατι μεταξυ placebo και κατι που σου δινει ελπιδα ετσι οπως το λες. Το δευτερο το θεωρω πολυ πολυ σημαντικο για αυτο και δεν ειμαι αντιθετος προς την θρησκεια,τουλαχιστον οχι με ολες τις πρακτικες της...
    Αν ο αλλος νοιωθει ομορφα και εχει ελπιδα για το αυριο επειδη πιστευει σε εναν αορατο ανθρωπο που ζει στα συνεφα , τοτε δεν νομιζω οτι υπαρχει ιδιαιτερος λογος για να του χαλασουμε αυτο το πιστευω και συνεπως την πηγη ελπιδας του.

Όλα γύρω μας μαρτυρούν ότι ο κόσμος είναι θεοδημιουργητος

Senior Member
    Θα απαντησω με λιγο χιουμορ.
    Οσες γυναικες εχουν αναγκη να βρουν τον «πριγκιπα» τον «θεο», τρωνε τα μουτρα τους και καταληγουν στον θεο.
    Οσοι αντρες πιστεψαν οτι μπορουν να γινουν οι πριγκιπες και οι θεοι των γυναικων αυτων, καταθετοντας ψυχη, καταληγουν κι αυτοι στον θεο.

Senior Member
    Αυτοι ειναι που αγαπανε ολοι κ ολοι αυτοι που φαγαν τα μουτρα τουσ οι υπολοιποι ειστε για τα μπαζα η ζωη αυτο ειναι να φασ τα μουτρα σου για καποιον
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Elis ο θεος ειναι σαν την αγαπη. Ο καθενας τον νοιωθει και τον ψαχνει με τον δικο του τροπο. Αλλοι την γαληνη του θεου βρισκουν μεσω θρησκειας αλλοι μεσω φιλοσοφιας αλλοι τους την διδαξαν δικοι τους ανθρωποι οταν ηταν μικροι κτλ.
    Ο θεος ειναι αυλος και αορατος γι αυτο εστειλε τον Χριστο με ανθρωπινη μορφη. Χριστους ψαχνουμε ως ανθρωποι ως μοναδικη αποδειξη υπαρξης του θεου - ελπιδας και υπαρχουν πολλοι αναμεσα μας που φερουν την καλοσυνη και την αγαπη του. Απλα ο κοσμος προτιμα να τους σταυρωνει.

Member
    Ο Θεός είναι αυτό που λένε μη αναγκαία υπόθεση. Αφού ο κόσμος μπορεί να εξηγηθεί αρκετά ικανοποιητικά με φυσιοκρατικό τρόπο, δεν έχει κάποια θέση ο Θεός σε αυτόν. Αντίθετα ο Θεός περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, εγείροντας ερωτήματα όπως ποιος τον δημιούργησε, γιατί να δημιουργήσει τον κόσμο κλπ. Δεν υπάρχουν στέρεες αποδείξεις για την ύπαρξη του Χριστού έξω από τα θρησκευτικά κείμενα. Τα ίδια τα ευαγγέλια έχουν αντιφάσεις μεταξύ τους. Περισσότερες αποδείξεις υπάρχουν για την ύπαρξη του Μωάμεθ ή του Βούδα. Παλιά πίστευα αλλά τώρα είμαι άθεος, ίσως ελάχιστα αγνωστικιστής. Κάποτε η θρησκεία εμπλεκόταν και στα ιδεοψυχαναγκαστικά συμπτώματά μου. Μπορεί να προσευχόμουν στο Θεό για κάποιο σοβαρό πρόβλημα που είχα. Πίστευα επίσης ότι όλοι είμαστε αμαρτωλοί, και θα πάμε στην Κόλαση αφού δε ζούμε όπως ο Χριστός. Βγάζουμε και μαζεύουμε λεφτά, χρησιμοποιούμε ρεύμα, αυτοκίνητα, υπολογιστές, δε νηστεύουμε κλπ. Δόξα τω Θεώ ξέφυγα από αυτά.

Senior Member
    δεν συμφωνω. η θεα/θεός ειναι μίσος, Συγγνωμη ρε παιδια τοσα θεματα εχουν ανοιξει για τετοια θεματα αλλη μια φορα ακομα;

Quote Originally Posted by Kanakas View Post
    Δεν υπάρχουν στέρεες αποδείξεις για την ύπαρξη του Χριστού έξω από τα θρησκευτικά κείμενα.
    Κοίταξε, είναι αφελές να πούμε οτι δεν υπήρξε ο Χριστός ως ιστορικό πρόσωπο. Πρώτον, διότι το μαρτυρούν 7 ιστορικοί της εποχής, όπως ο Τάκιτος και ο Ιώσηπος. Και δεύτερον, διότι λογικά, δεν μπορεί να υπάρχει η θρησκεία χριστιανισμός χωρίς τον ιδρυτή της.
    Είναι σα να λες μαρξισμός χωρίς Μαρξ, ή βουδισμός χωρίς Βούδα ή οτι δεν υπήρξε ο Μωάμεθ.
    Μπορείς να πιστεύεις οτι ο Χριστός δεν ήταν Θεός, ήταν ένας απλός δημοφιλής άνθρωπος, ήταν ένας απλός φιλόσοφος ή έστω κάποιος που χρησιμοποίησε απάτες για να τον πιστέψουν ως Θεό ή προφήτη. Θεωρώ όμως οτι είναι τουλάχιστον αφελές να πούμε οτι δεν υπήρξε ποτέ.

Banned
    Σε λίγο θα γεμίζουν οι εκκλησίες.

Senior Member
    Κι εγω ετσι νομιζω μητσο παει η χωρα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast