Results 61 to 68 of 68
Thread: δυο λόγια...περί στιγματισμού
-
04-10-2010, 18:50 #61
Εχω σωματικη αδυναμια,απο τοτε που γεννηθηκα,εχω αντιμετωπισει ρατσισμο και πολλα αλλα ευχαριστα πραγματακια.
Μου κανει εντυπωση ,που διαχωριζεται την αναπηρια (σωματικη) απο τηναναπηρια(ψυχικη),για πιο λογο υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος?
- 04-10-2010, 19:07 #62
Originally posted by psili
Εχω σωματικη αδυναμια,απο τοτε που γεννηθηκα,εχω αντιμετωπισει ρατσισμο και πολλα αλλα ευχαριστα πραγματακια.
Μου κανει εντυπωση ,που διαχωριζεται την αναπηρια (σωματικη) απο τηναναπηρια(ψυχικη),για πιο λογο υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος?
Ισως γιατι αυτο που ειναι ο καθενας μας ειναι μες το κεφαλι μας. Η Λαϊτ εγραψε ενα κειμενο για το στιγμα οπως το αντιμετωπιζει ή βλεπει τα πραγματα, δεν διαφαινεται καποιος διαχωρισμος ουτε μιλησαμε για αναπηρια .
Βασικα εγω σαν ψυχωτικος δεν θεωρω τον εαυτο μου αναπηρο , εχω δυσκολιες ναι λογω της ασθενειας αλλα τα καταφερνω καλα.
Αλλος μπορει οχι φυσικα αλλα το θεμα αυτο δεν κινειται σε αυτα τα πλαισια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-10-2010, 19:44 #63
Originally posted by Lou!..
νομιζω οτι μολις επιβεβαιωσες την υποθεση μου!
04-10-2010, 19:45 #64
04-10-2010, 20:17 #65
Σημασία έχει τι εκπέμπει ο καθένας γύρω του.
Το θέμα του ρατσιμού είναι πολύ μεγάλο και έχει να κάνει γενικότερα με το σύνολο που μπορεί να είναι πιο προβληματικό απ τον εκάστοτε πάσχοντα.
Τι εννοώ; Στο γυμναστήριο που πάω έρχεται μια κοπελίτσα που είναι κοντή κάτω του φυσιολογικού, (νανισμός λέγεται;-δεν ξέρω). Έχει ένα πανέμορφο χαμόγελο και απίστευτη κοινωνικότητα που δεν στέκεσαι στο ύψος της γιατί πρώτα δεν στάθηκε εκείνη σε αυτό.
Απο τη δουλειά μου περνάει ένας τύπος με ψύχωση σε πολύ μεγάλο βαθμό, (μας λέει τα δικά του μόνιμα), ο οποίος είναι συνέχεια με ένα χαμόγελο, μας φερνει ψωμί και κοκα-κολα που ποτέ βέβαια δεν δεχόμαστε γιατί είναι από το υστέρημα του.
Το καλοκαίρι, μια πιτσιρίκα απ τη δουλειά τον κυνηγούσε να του βάλει καπέλο για να μη πάθει ηλίαση.
Ναι, υπάρχει ρατσισμός, αλλά όλα είναι αλληλένδετα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ρατσιστες.
04-10-2010, 20:23 #66
Το καλοκαίρι, μια πιτσιρίκα απ τη δουλειά τον κυνηγούσε να του βάλει καπέλο για να μη πάθει ηλίαση.
Kai αυτο ειναι ρτσισμος!μπορουσε να βαλει μονος του καπελο αν ηθελε!
η πιτσιρικα απο τη δουλεια θεωρει δεδομενο οτι ο καημενος δεν καταλαβαινει!ρατσισμος ειναι κ το να λυπομαστε καποιον που εχει ψυχικο προβλημα!συνηθως λεμε- ο καημενος δεν καταλαβαινει, αχ θεε μου πως τον λυπαμαι! δοξα τω θεω εγω ειμαι καλα!-
04-10-2010, 20:33 #67
Originally posted by katerinaki
Kai αυτο ειναι ρτσισμος!μπορουσε να βαλει μονος του καπελο αν ηθελε!
η πιτσιρικα απο τη δουλεια θεωρει δεδομενο οτι ο καημενος δεν καταλαβαινει!ρατσισμος ειναι κ το να λυπομαστε καποιον που εχει ψυχικο προβλημα!συνηθως λεμε- ο καημενος δεν καταλαβαινει, αχ θεε μου πως τον λυπαμαι! δοξα τω θεω εγω ειμαι καλα!-
όχι, δεν είναι ρατσισμός είναι ενδιαφέρον για κάποιον που έχει βαριά ψύχωση και καμία επαφή με το περιβάλλον.
Μιλώ για έναν άνθρωπο που μεγαλώσαμε μαζί του, (είναι πάνω από πενήντα χρονών) και δεν δεν μπορεί καν να ολοκληρώσει μια πρόταση.
Όμως, είναι τόσο γλυκός και καλοπροαίρετος που, ναι, θα ενδιαφερθούμε αν πάθει ηλίαση καθώς κάνει χιλιόμετρα κάθε μέρα περπατώντας.
06-10-2010, 09:34 #68
Άμα έχει κάποιον δικό του άνθρωπο, να ζητήσει από το γιατρό το Leponex, είναι βέβαια επικίνδυνο για την υγεία αλλά λύνεται αυτό. Και είναι για όσους δεν τους πιάνουν τα άλλα φάρμακα. Πρέπει να κάνει εξετάσεις κάθε βδομάδα για τους πρώτους 4,5 μήνες (18 εβδομάδες) και μετά κάθε μήνα. Περισσότερες πληροφορίες εδώhttp://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=760. Τώρα αν φάω προειδοποίηση και γι\'αυτό, τι να πω. Δεν είπα να πάρει κατευθείαν αυτό το φάρμακο. Να ρωτήσει το γιατρό του. Και φυσικά να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του σε περίπτωση που το πάρει για να τον πηγαίνει για εξετάσεις μέχρι να γίνει καλά. Αυτά.
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία