Results 1 to 8 of 8
Thread: Περιθωριοποιηση.
-
30-09-2010, 17:36 #1
Περιθωριοποιηση.
Ας μιλησουμε για την περιθωριοποιηση και το τι συναισθηματα δημιουργει στο περιθωριακο ατομο. Τροποι καταπολεμησης του φαινομενου και αντιμετωπισης των αρνητικων συναισθηματων.
Περιθωριακος νοειται ομαδες ατομων που ζουν στο περιθωριο γιατι ετσι τους ωθει η κοινωνια ή ο εαυτος τους.
Ομαδες μειονοτητων (φυλλετικα , ψυχικα ασθενεις κλπ) αντιμετωπιζουν τα χιλια μυρια και δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.
Οταν ο αλλος σε κοιταει με μισο ματι ή με ταση να σε κανει να νοιωσεις κατωτερος τοτε σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο και σου δημιουργουνται ενα σωρο ανασφαλειες και αρνητικα συναισθηματα.
Πως μπορεις να ξεφυγεις λοιπον απο το περιθωριο , αν ειναι εφικτο κατι τετοιο ή ακομα δεν ξερω καν αν ειναι το ζητουμενο ή τουλαχιστον να αντεπεξελθεις ψυχικα σε αυτη την κατασταση ωστε να ζησεις σε αρμονια με το περιβαλλον σου?
Για μενα δεν θεωρω οτι ειμαι περιθωριακος αλλα τεινω προς τα εκει μιας και κοινωνικα ειμαι σχεδον ανυπαρκτος.
Φανταζομαι καποια μελοι αυτου του φορουμ θα εχουν νοιωσει ετσι , ειτε σαν ενα πραγματικο γεγονος ειτε σαν ενα φανταστικο γεγονος (οταν τα βλεπουν ολα μαυρα ας πουμε).
Το θεμα πηρε εμπνευση απο το θεμα του insect που επικεντρωνεται στην σχιζοφρενεια αλλα εμενα με ενδιαφερει οχι η αρωστια αλλα το περιθωριο και ο περιθωριακος στην κοινωνια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 30-09-2010, 17:49 #2
η απαντηση ειναι μαλλον το να τα βρει κανεισ με τον εαυτο του.. να μπορει να ζει ευτυχισμενοσ και μονοσ του..να συμπαθει τον εαυτο του.. μονο τοτε ελευθερωνεται απο την συναιχεισ αναγκη να εχει παρεα..και να ειναι αποδεκτοσ.. και μονο τοτε εχει την αυτοπεποιθηση να γινει κοινωνικα αποδεκτοσ..και τον αποδεχονται και οι αλλοι ευκολοτερα...
πιστευω πωσ παντα μπορουμε να βρουμε μια κοινωνικη ομαδα στην οποια θα ανηκουμε.. παντα..
τα εχουμε ξανα πει αυτα..
ανα πασα στιγμη ανηκουμε σε καποια.. απλωσ δεν γινεται να ανηκουμε σε ολεσ...δεν γινεται και δεν χρειαζεται εξαλου..
η κοινωνια στην οποια ζεισ ειναι πολυ μικρη και οι ομαδεσ τισ ειναι πολυ λιγοτερεσ και πιο κλειστεσ στο μυαλο του..
σε πολη με περισσοτερουσ κατοικουσ θα εχει σπερισσοτερεσ πιθανοτητεσ να βρεισ εναν κοινωνικο κυκλο.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
30-09-2010, 17:52 #3
Αντζικ , δεν μιλαω για την αφεντια μου...αλλα ευπροσδεκτο:)
Αλλαγη περιβαλλοντος λοιπον για καποιον που αντιμετωπιζει προβληματα σε επαρχιακη πολη που δεν ειναι ας πουμε αληθινης υφης:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-09-2010, 19:41 #4
ναι κηπ.
στη πολη δε σε γνωριζει κανεις και με το που βγαινεις εξω σε αντιμετωπιζουν σαν ισο.
δε θυμουνται τι εισαι κ.λ.π.
το μονο προβλημα ειναι αμα μαθευτει η αρρωστεια σε κατι κομπλεξικα καθικια που θα βρεις στην εργασια..
αλλα και παλι μπορεις να εργαζεσαι ως αυτοαπασχολουμενος οποτε εισαι οκ ..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
30-09-2010, 21:41 #5
Originally posted by keep_walking
Πως μπορεις να ξεφυγεις λοιπον απο το περιθωριο , αν ειναι εφικτο κατι τετοιο ή ακομα δεν ξερω καν αν ειναι το ζητουμενο ή τουλαχιστον να αντεπεξελθεις ψυχικα σε αυτη την κατασταση ωστε να ζησεις σε αρμονια με το περιβαλλον σου?
Το να βγει κάποιος από το περιθώριο είναι, σαφώς, πολύ πιο δύσκολο από το να καταλήξει στο περιθώριο. Κάτι σε τράβηξε προς τα εκεί, συν του ότι σου γίνεται συνήθεια.. Είναι σαν να φτάνεις στο τέλος της κατηφόρας και να αρχίσεις πλέον να σκάβεις επειδή συνήθισες τον κάτω δρόμο.
30-09-2010, 22:58 #6
που εξαφανίστηκες βρε keep walking? ούτε τα υπόλοιπα μέλη γράφουν (πολύ αραιά και πού) και πάνω που λέω .. βρήκα και παρέα..
01-10-2010, 10:51 #7
Κεεπ, δεν τα διάβασα τα παρακάτω αλλά ένα πράγμα μόνο κάνεις πίστεψέ με. ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΣ. Ναι, καλά άκουσες. Βρες ένα δύο άτομα να εμπιστεύεσαι και αυτούς γράψτους εκεί που ξέρεις. Οκ? Και βγάλε και λόγο, όταν βρεις ευκαιρία ότι αυτοί είναι οι τιποτένιοι και όχι εσύ :) Πίστεψέ με σε αυτό που σου λέω, έχεις δύναμη που δεν την έχεις ανακαλύψει. Χρειάζεται δύναμη και θάρρος και μπορείς να τα βρεις και τα δύο, πίστεψέ με. :) Μην ανησυχείς, στην πόλη σου ξέρεις πόσα άτομα έχουν σχιζοφρένεια; 300 άτομα φαντάζομαι, δεν ξέρω τον πληθυσμό.
01-10-2010, 12:46 #8
Προσπαθω να κατανοησω και να αποβαλλω τα αρνητικα συναισθηματα που προερχονται τοσο απο μενα φυσικα βλεποντας τα πιο μαυρα απο οτι ειναι αλλα και απο συμπεριφορα τριτων.
Ανοιξα το θεμα της περιθωριοποιησης περισσοτερο επειδη με ενδιαφερει σαν φαινομενο και το τι προκαλει στον περιθωριακο , προσπαθωντας να κατανοησω καλυτερα τον κοσμο που ζω και να ανταποκριθω θετικα στην ζωη. (copy-paste απο αλλο μηνυμα).[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....