Results 1 to 15 of 47
Thread: ΠΑΝΙΚΟΙ
-
01-10-2010, 21:05 #1
ΠΑΝΙΚΟΙ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.
ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΑ ΜΕΡΗ,ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ,ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Η ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΩ ΧΑΠΙΑ.
- 01-10-2010, 21:40 #2
Originally posted by τομαζινα
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.
ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΑ ΜΕΡΗ,ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ,ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Η ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΩ ΧΑΠΙΑ.
01-10-2010, 21:56 #3
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
01-10-2010, 22:13 #4
selas-selas,
πολύ εύστοχο το παραδειγμα σου, ωστόσο είναι λανθασμένο στο δεύτερο σκέλος όπου αναφέρεσαι στην φαρμακοθεραπεία.
Οι πανικοί θεραπεύονται είτε ψυχοθεραπευτικά, είτε φαρμακευτικά.
Είναι θέμα επιλογής του ψυχιατρου ή του ψυχολόγου ποια θεραπεία θα επιλέξει.
Προσωπικά, σε νέους ανθρώπους προτιμώ να συστήνω ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση, με λίγες εξαιρέσεις, πχ όταν συνυπάρχει και άλλη ψυχοπαθολογία.
Ας μην ξεχνάμε ότι πανικός=μια υπερδοσολογία άγχους, δυσανάλογα μεγάλη συγκριτικά με την \"απειλή\".
Μιλώντας λοιπόν για άγχος, είμαι βέβαιος ότι όλοι έχουν κατά νου παραδείγματα του εαυτού τους ή άλλων ανθρώπων που κάποιες χρονικές περιόδους, μπορεσαν να το διαχειριστούν χωρίς φάρμακα.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
01-10-2010, 22:27 #5
Νikos d συμφωνω εγω εχω πανικους ,εχω καταλαβει οτι ειναι δυσλειτουργικοι για την καθημερινοτητα μου χωρις να τους φοβαμαι οσο πλεον.Εχω καταλαβει επισης οτι οι πανικοι αυτοι ερχονται απο λαθη χρονων.Και ρωταω πιο ειδος ψυχοθεραπειας ειναι καλο για πανικους?να παω σε ψυχολογο η ψυχιατρο εν τελη?
01-10-2010, 22:31 #6
καλησπερα τομαζινα!ειμαι κ εγω παιδι του πανικου
να πας σε εναν ψυχολογο κ αυτος θα κρινει την θεραπευτικη οδο που θα ακολουθησεις..
και ναι ξεπερνιεται κ ανευ φαρμακων!δυναμη και θεληση να εχεις!κ ειμαι σιγουρη οτι την εχεις απο τα γραφομενα σου!
01-10-2010, 22:33 #7
Εγώ είμαι κατά των φαρμάκων όταν μπορεί κάτι να καταπολεμηθεί με ψυχοθεραπεία. Βρες ένα καλό γιατρό και ξεκίνα. Συμφώνω με τη δωρα πως χρειάζεται θέληση και δύναμη....
01-10-2010, 22:34 #8
Originally posted by NikosD.
selas-selas,
πολύ εύστοχο το παραδειγμα σου, ωστόσο είναι λανθασμένο στο δεύτερο σκέλος όπου αναφέρεσαι στην φαρμακοθεραπεία.
Οι πανικοί θεραπεύονται είτε ψυχοθεραπευτικά, είτε φαρμακευτικά.
Είναι θέμα επιλογής του ψυχιατρου ή του ψυχολόγου ποια θεραπεία θα επιλέξει.
Προσωπικά, σε νέους ανθρώπους προτιμώ να συστήνω ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση, με λίγες εξαιρέσεις, πχ όταν συνυπάρχει και άλλη ψυχοπαθολογία.
Ας μην ξεχνάμε ότι πανικός=μια υπερδοσολογία άγχους, δυσανάλογα μεγάλη συγκριτικά με την \"απειλή\".
Μιλώντας λοιπόν για άγχος, είμαι βέβαιος ότι όλοι έχουν κατά νου παραδείγματα του εαυτού τους ή άλλων ανθρώπων που κάποιες χρονικές περιόδους, μπορεσαν να το διαχειριστούν χωρίς φάρμακα.
01-10-2010, 22:39 #9
οσοι πιστευουν οτι ξεπερνιεται χωρις φαρμακα, λυπαμαι, αλλα πιστευουν στην τυχη... εγω δεν πιστευω στην τυχη! ! αυτοι θα γερασουν αδημονοντας.
01-10-2010, 22:43 #10
αγαπητε σελας κ εγω πασχω απο πανικους,αυτο ομως δεν σημαινει οτι μπορω να εκφερω γνωμη για την πλειοψηφια των ασθενων απο πανικους..
ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος κ επιδεχεται κ διαφορετικη θεραπευτικη αντιμετωπιση..
ο ψυχολογος για εμενα ειναι σαν τους χειρουργους!σου κανει χειρουργειο στην ψυχη!
για εμενα οι πανικοι ξερεις τι θελουν να μας πουν?ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ!
ενα καμπανακι ειναι..
01-10-2010, 22:46 #11
τα φαρμακα για μενα ειναι περιττα, βοηθανε αλλα υπαρει κινδυνος να \'βολευτεις\' στην κατασταση με τ χαπια και μετα να μην σε νοιαζει να δεις τη ριζα των προβληματων (κομπλεξ, φοβιες κλπ) και απλα να γινετε καταστολη του προβληματος σου και να εξαρτιεσε απτα φαρμακα αυτα.. αμα με πιανεις
01-10-2010, 22:46 #12
Πάντως εγώ έχω ζωνυανό παράδειγμα μια φιλη μου που έπασχε για χρόνια από κρίσεις πανικού, (σε σημειο που κοιμόμασταν με βαρδιες σπίτι της), έκανε δυο χρόνια ψυχοθεραπεία, (κάθε τετάρτη), και έγινε εντελώς καλά.
Από τότε έχουν περάσει επτα χρόνια και δεν είχε ποτέ ξανά πρόβλημα.
01-10-2010, 22:47 #13
Originally posted by FreakOut
τα φαρμακα για μενα ειναι περιττα, βοηθανε αλλα υπαρει κινδυνος να \'βολευτεις\' στην κατασταση με τ χαπια και μετα να μην σε νοιαζει να δεις τη ριζα των προβληματων (κομπλεξ, φοβιες κλπ) και απλα να γινετε καταστολη του προβληματος σου και να εξαρτιεσε απτα φαρμακα αυτα.. αμα με πιανεις
01-10-2010, 22:52 #14
Originally posted by dora-agxos
αγαπητε σελας κ εγω πασχω απο πανικους,αυτο ομως δεν σημαινει οτι μπορω να εκφερω γνωμη για την πλειοψηφια των ασθενων απο πανικους..
ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος κ επιδεχεται κ διαφορετικη θεραπευτικη αντιμετωπιση..
ο ψυχολογος για εμενα ειναι σαν τους χειρουργους!σου κανει χειρουργειο στην ψυχη!
για εμενα οι πανικοι ξερεις τι θελουν να μας πουν?ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ!
ενα καμπανακι ειναι..
01-10-2010, 22:55 #15
ακριβως το ιδιο λεμε!δεν χρηζουμε ολοι ιδιας αντιμετωπισης,τουλαχιστον στο θεμα πανικων!
στα υπολοιπα δεν εκφερω γνωμη!
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία