ΦΑΝΤΑΣΙΑ Η ΤΡΕΛΛΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Member

ΦΑΝΤΑΣΙΑ Η ΤΡΕΛΛΑ

Καλησπέρα ,

Στην εταιρεία μου ενω σκεφτόμουνα τι θα πω στην προισταμένη ,μπηκα σε άλλο γραφείο για να συζητήσω με συνάδελφο μου και ενω μιλαγε για δευτερόλεπτα είδα την προισταμένη μου στον ιδιο χωρο ενω δεν υπήρχε!!παραισθησή μου.Επίσης όταν είχα χασει τον πατέρα μου ενω για πχ.καθόμουνα στο σύνταγμα τον έβλεπα να ερχετε προ τα εμενα, ολα αυτα δευτερολεπτα, σαν φλασ

Ειναι έντονο αγχος, ή οπως νομίζω τρελλένομαι........

Σας εχει τυχει κατι τετοιο??

Member

ΦΑΝΤΑΣΙΑ Η ΤΡΕΛΛΑ

Καλησπέρα ,

Στην εταιρεία μου ενω σκεφτόμουνα τι θα πω στην προισταμένη ,μπηκα σε άλλο γραφείο για να συζητήσω με συνάδελφο μου και ενω μιλαγε για δευτερόλεπτα είδα την προισταμένη μου στον ιδιο χωρο ενω δεν υπήρχε!!παραισθησή μου.Επίσης όταν είχα χασει τον πατέρα μου ενω για πχ.καθόμουνα στο σύνταγμα τον έβλεπα να ερχετε προ τα εμενα, ολα αυτα δευτερολεπτα, σαν φλασ

Senior Member
    Originally posted by ekimi
    Καλησπέρα ,

χαχα.. η δυναμη του υποσηνειδητου... καμια σχεση με την τρελλα. ηρεμησε. αν ηταν ετσι η τρελλα, θα ημασταν ολοι τρελλοι.

Member
    Λες ε?σωστό χα χα,αλλα με φοβιζει λίγο αυτο,θα προσπαθησω να το ξεπερασω

Senior Member
    Originally posted by ekimi
    Καλησπέρα ,

ειπαμε μια φορα.. παλι τα ιδια θα λεμε? χαχαχαχαχαχαχα συντονισου!

Senior Member
    ekimi , αυτό το ερώτημα γιατί το καταχώρησες στην ενότητα διπολική διαταραχή ?
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Σύμπτωμα ψυχωσης ειναι οι παραισθησεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να πάσχει από κάι. Μπορεί να ήταν έντονα στρεσαρισμένη και να \"είδε\" κάτι.

Senior Member
    Παραισθησεις δεν σημαινει αναγκαστικα ψυχωση και μαλιστα στην ψυχωση ειναι παρατεταμενες.....μπορει να ειναι αλλα χιλια -δυο.

πχ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ψευδαισθήσεις οφείλονται στην έλλειψη ερεθισμάτων. Ο εγκέφαλος, έχοντας ανάγκη από ερεθίσματα, τα δημιουργεί μόνος του. Πρόκειται για ψευδαισθήσεις του συνδρόμου αποστέρησης. Τέτοιες βιώνουν οι φυλακισμένοι λόγω της παρατεταμένης απομόνωσής τους.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Member
    Κατα λάθος το έβαλα σε ψύχωση,Ολοι εχουν παραισθήσεις παει να πει οτι ειναι ψυχωτικοι?εχει δικιο ο selas sela,Αλλοι εχουν την παραισθηση οτι γινετε σεισμος.Η οτι βαραει το κινητό.Η αλληθεαι ειναι οτι ημουν πολυ στρεσαρισμένος

Senior Member
    Εγω για ενα διαστημα στα 18 μου ακουγα συνεχεια το κινητο μου να χτυπαει, μαλλον ηταν επειδη ο τοτε γκομενος μου με ψιλοεγραφε και ολο περιμενα τηλεφωνημα του! Στην αρχη το \"αντιμετωπισα\" εχοντας συνεχεια το κινητο μου στο αθορυβο, οποτε οταν ακουγα να χτυπαει ηξερα οτι ηταν της φαντασια μου και δεν εδινα σημασια! Επισης, εμαθα να αναγνωριζω ποτε το φανταζομαι και ποτε χτυπαει κανονικα επειδη ο ηχος ηταν καπως πιο απομακρος οταν ηταν της φαντασια μου! Και σιγα σιγα σταματησα να το ακουω!
    Επισης εχω νιωσει πολλες φορες οτι γινεται σεισμος! Αυτο εμαθα να το αντιμετωπιζω κοιταζοντας κατευθειαν κατι οτιδηποτε εκκρεμες για να δω αν πραγματι γινεται σεισμος! :Ρ
    Α, επισης καποιες φορες ακουω εναν δυνατο αποτομο ηχο στα αυτια μου! Παλια εμοιαζε με κραυγη που σταματαει αμεσως, τωρα ειναι απλως θορυβος! Ευτυχως ειναι στιγμιαιο και συμβαινει σπανια!

Member
    Οποτε ολα αυτά είναι εντονο stress.Αυτό που λες για τον ήχο του κινητου είναι όντως απόμακρος!!!και σε εμενα το ιδιο.Επίσης κ η αυπνία δημιουργεί παραισθήσεις, και η στέρηση από κατι,Ολοι εχουν.Ενας φιλος μου νόμιζε ότι ηταν καποια στο αμαξι και τον χαιρετούσε, για 2δευτ.Οταν πλησιάσε κοντά δεν ηταν κανεις.Η ψυχολογος του, ειπε αγχωδης διαταραχή.Θελει δυναμη, απλως το αγχος δημιουργει και φόβους......Λόγικα πιστεύω στις ψυχώσεις δεν το καταλβάινεισ άμα εχεις κατί σωστα??

Senior Member
    Αυτο δεν το ξερω....
    Παντως, οπως πολλοι με ΙΔΨ, ετσι και εγω ειχα τον φοβο μηπως τρελαθω! :Ρ Και πρωτη φορα εδω περα διαβασα οτι και αλλα ατομα το εχουν και ειναι και συνηθισμενος κιολας σε αυτη την διαταραχη! Βασικα, θυμαμαι απο μικρη που σκεφτομουν και το πιστευα οτι σε καποια φαση της ζωης μου θα καταληξω στο τρελοκομειο, στανταρ! :Ρ Πιστευα οτι ααανετα μπορουσα να \"το χασω\"!
    Και για ενα διαστημα φοβομουν μην αρχισω να \"βλεπω\" πραγματα! Φοβομουν ας πουμε οτι θα κοιταξω στον καθρεφτη και θα δω καποιον αλλο, κατι απαισιο και θα τρομαξω! Η οτι θα αρχισω να βλεπω ανθρωπους στο σπιτι μου, ή απ το παραθυρο και διαφορα τετοια! Και βασικα φοβομουν μην αρχισω να εχω ψυχωσεις και να μην το καταλαβω οτι εχω! Μεχρι που το ειπα στον φιλο μου ετσι μεταξυ σοβαρου και αστειου και μου ειπε \"ε, και? σιγα...! Και να αρχισεις να βλεπεις πραγματα τι θα γινει??\"! Οποτε το σκεφτηκα και κατεληξα οτι εχει δικιο! Αμα ποτε γινει θα το αντιμετωπισω τοτε! Και διαβαζοντας και εδω περα κατεληξα οτι ειναι πολυ μικρες οι πιθανοτητες να γινει κατι τετοιο αφου το προβλημα μου δεν εχει σχεσει με τις ψυχωσικες διαταραχες! Οποτε ειμαι καπως πιο ησυχη! :)

Senior Member
    Originally posted by *Ghost*
    Αυτο δεν το ξερω....
    Παντως, οπως πολλοι με ΙΔΨ, ετσι και εγω ειχα τον φοβο μηπως τρελαθω! :Ρ Και πρωτη φορα εδω περα διαβασα οτι και αλλα ατομα το εχουν και ειναι και συνηθισμενος κιολας σε αυτη την διαταραχη! Βασικα, θυμαμαι απο μικρη που σκεφτομουν και το πιστευα οτι σε καποια φαση της ζωης μου θα καταληξω στο τρελοκομειο, στανταρ! :Ρ Πιστευα οτι ααανετα μπορουσα να \"το χασω\"!
    Και για ενα διαστημα φοβομουν μην αρχισω να \"βλεπω\" πραγματα! Φοβομουν ας πουμε οτι θα κοιταξω στον καθρεφτη και θα δω καποιον αλλο, κατι απαισιο και θα τρομαξω! Η οτι θα αρχισω να βλεπω ανθρωπους στο σπιτι μου, ή απ το παραθυρο και διαφορα τετοια! Και βασικα φοβομουν μην αρχισω να εχω ψυχωσεις και να μην το καταλαβω οτι εχω! Μεχρι που το ειπα στον φιλο μου ετσι μεταξυ σοβαρου και αστειου και μου ειπε \"ε, και? σιγα...! Και να αρχισεις να βλεπεις πραγματα τι θα γινει??\"! Οποτε το σκεφτηκα και κατεληξα οτι εχει δικιο! Αμα ποτε γινει θα το αντιμετωπισω τοτε! Και διαβαζοντας και εδω περα κατεληξα οτι ειναι πολυ μικρες οι πιθανοτητες να γινει κατι τετοιο αφου το προβλημα μου δεν εχει σχεσει με τις ψυχωσικες διαταραχες! Οποτε ειμαι καπως πιο ησυχη! :)

Πολυ σωστος ο φιλος σου!