Results 16 to 19 of 19
Thread: Πάει το χάνω!!!!!!!
-
06-10-2010, 14:22 #16
ΠΑΛΕΨΕ ΤΟ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ,ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΜΟΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ.
- 06-10-2010, 16:46 #17
Συμφωνω με sabb!
Και η δικια μου μητερα ελεγε για την αδερφη μου, αλλα και για θεματα οπως ας πουμε το χασιμο βαρους \"ε, σιγα... να πας σε ειδικους και βλακειες! πρεπει μονος σου να το παλεψεις...\" υπονοοντας οτι αν τα καταφερεις μονος σου εισαι πιο αξιος απ οτι αν δεχτεις βοηθεια! Και ταυτοχρονα η ιδια δεν μπορει να ελεγξει τον εαυτο της να μην τρωει κρυφα τα ξημερωματα ενω ολοι κοιμουνται, ή να τρωει τις τροφες που πρεπει αφου εχει γαστρεντερικα προβληματα και χολιστερινη...
Ο ψυχολογος δεν ειναι νεραιδα με μαγικο ραβδακι. Ειναι ομως ο ανθρωπος που μας καθοδηγει ωστε να μπορεσουμε στην ουσια \"μονοι\" μας (σε προσωπικο επιπεδο) να λυσουμε το προβλημα που μας απασχολει.
Και εχω την αισθηση οτι δεν θα ξεπερασω ποτε τα προβληματα μου. Δεν εχω προσπαθησει ομως και ιδιαιτερα!
Ελπιζω να παει καλα η επισκεψη την Δευτερα και να μεινεις ικανοποιημενη απ τον θεραπευτη σου!
06-10-2010, 17:16 #18
Originally posted by Sehrazat
Νιώθω τόσο άσχημα...Η μάνα
μου μου είπε ότι η ψυχολόγος
δεν πρόκειται να με βοήθησει και πρέπει
να το παλέψω μόνη μου...Και εγώ το ίδιο
νομίζω...Αυτά τα εξωπραγματικά συναισθήματα
που έχω νομίζω δεν πρόκειται να τα ξεπεράσω
ποτέ....Τα έχει ξεπεράσει κανείς τελείως;;;
06-10-2010, 17:19 #19
Originally posted by sabb
Κατάλαβα για ποιο λόγο δεν ήθελες να μιλήσεις στους γονείς σου...
Είναι ειδικός η μητέρα σου ή είχε παρόμοια βιώματα με τα δικά σου ? Σύμφωνοι, όλοι όσοι έχουν την εσωτερική δύναμη και τον αυτοέλεγχο, μπορούν να ξεπεράσουν τις ψυχικές δυσλειτουργίες χωρίς φάρμακα και χωρίς γιατρούς. Πόσοι είναι αυτοί όμως ? Πως ξέρει η μητέρα σου πως έχεις την δύναμη να το ξεπεράσεις αυτό που περνάς μόνη σου και χωρίς την βοήθεια ειδικού ? Γνωρίζει πως η μοναδική στιγμή που νιώθεις ασφαλής είναι όταν είσαι κουκουλωμένη κάτω από τα σκεπάσματα την ώρα του ύπνου ? Σε γνωρίζει η μητέρα σου ή αερολογεί ?
Είμαι γονιός κι αν συμβεί κάτι παρόμοιο στα παιδιά μου, θα φροντίσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να τα βοηθήσω, παρέχοντας συμβουλές κι όχι παροτρύνοντας τα να μη συμβουλευτούν κάποιον που γνωρίζει πως να τα βοηθήσει.
Να το παλέψεις μόνη σου, δεν αντιλέγω...Τι να παλέψεις όμως που αν δεν πας σε κάποιον ειδικό να σου μιλήσει για αυτά που εσύ αποκαλείς εξωπραγματικά συναισθήματα και να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, ποιοί είναι οι μηχανισμοί και τα ερεθίσματα που τα προκαλούν, πως θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις τον \"εχθρό\" σου αν δεν ξέρεις με τι στολή κατεβαίνει να σε πολεμήσει ?
Νοσηλεία
06-07-2025, 19:41 in Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία