Results 1 to 12 of 12
Thread: τι??????
-
04-10-2010, 01:24 #1
τι??????
τι μπορει να σου δωσει δυναμη κ να σε κρατησει ζωντανο?λενε η πιστη, η αγαπη, η ελπιδα...κ οταν τα εχεις χασει ολα αυτα?κ δεν εχεις πλεον κανενα κινητρο για να συνεχισεις να ζεις? η εστω να παλευεις για κατι καλυτερο??
αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα....
- 04-10-2010, 01:32 #2
Αυτη η αισθηση σου ειναι μονιμη? Γιατι εμενα τουλαχιστον μου φευγει, οποτε αυτο που με κραταει ειναι οτι καποια στιγμη θα νιωσω καλυτερα. Βεβαια, ξερω οτι καποια στιγμη θα με ξαναπιασει και θα ξαναγινω σκατα, πραγμα που δεν βοηθαει και πολυ..
Προσωπικα, τα μονα που θα μπορουσαν να με κρατησουν ειναι η περιεργεια (να ζησω ρε παιδι μου οτι ειναι να ζησω μεχρι το τελος, να μαθω πως θα ειναι η ζωη μου) και το οτι θα στεναχωρησω καποιους ανθρωπους αν αυτοκτονουσα... Η μονη ελπιδα που υπαρχει ειναι οτι ισως καποτε αλλαξουν τα πραγματα! Αλλα θελει κουραγιο...
04-10-2010, 15:19 #3
Εμένα η ίδια η ζωή με κρατάει ζωντανή.Η ίδια η απροβλεπτότητα που μπορεί να γεννήσει αύριο μία συμφορά,η ίδια μπορεί να φέρει και άπλετη ευτυχία.Το ζήτημα είναι να μάθουμε να θεωρούμε όλες τις καταστάσεις ως μη μόνιμες,δυσάρεστες ή ευχάριστες.
Οι άνθρωποι που εξαρτώνται επίσης από ένα άτομο κατά κάποιον τρόπο,αποτελούν ένα κίνητρο για να μένει ζωντανός και μάχιμος.Πχ για μία μητέρα τα παιδιά της είναι ένα όπλο ενάντια στην απάθεια και τη μοιρολατρεία(όχι πάντα,αλλά συνήθως το μητρικό ένστικτο είναι τόσο δυνατό ώστε να σε τροφοδοτεί με κουράγιο).Ή η ύπαρξη ενός συντρόφου που σε αγαπά και σε στηρίζει,θα τον άφηνες μόνο του δίχως να παλέψεις;
Kαι όχι μόνο άτομα,αλλά και άλλα πλάσματα.Ζώα.Θα άφηνες έτσι στο ντούκου(ή στο λιγότερο ντούκου)πλάσματα που εξαρτώνται από εσένα για να βρεθούν στο δρόμο,άρρωστα ή νηστικά,κινδυνεύοντας από αυτοκίνητα,φόλες και πιθανή κακοποίηση από ανθρώπους δίχως συνείδηση;
Μετά,υπάρχει η πείνα για γνώση,που δε σταματάει ποτέ.Κάθε μέρα μπορείς να μάθεις κάτι καινούργιο,κάθε μέρα να πλουτίσεις το μυαλό σου με φρέσκο υλικό.
Επίσης κάθε μέρα είναι μία ευκαιρία να προσφέρεις στους άλλους που σε έχουν ίσως ανάγκη,με όποιον τρόπο μπορείς.Δεν έχει σημασία αν αυτό που θα κάνεις είναι μεγάλο ή μικρό.
Αν έπαψες να πιστεύεις,να ελπίζεις και ν\'αγαπάς,σκέψου πως ίσως να είσαι εσύ που δεν ψάχνεις έντονα να βρεις σε τι να πιστέψεις,σε τι να ελπίζεις και τι να αγαπάς,ή σε οδήγησαν εκεί κάποιες καταστάσεις.Ωστόσο αυτά που μπορείς να ελπίζεις,να πιστεύεις και ν\'αγαπάς είναι αμέτρητα και αποκλείεται να τα έχεις δοκιμάσει και γευτεί όλα."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
04-10-2010, 18:04 #4
Πάντα να βάζεις τους στόχους σου πολύ ψηλά. Γιατί αν τους φτάσεις δεν θα έχεις κάτι να σε κρατάει στη ζωή.
04-10-2010, 19:26 #5
η ελπιδα για την αγαπη.. η περιεργεια για το ποιοσ θα ερθει μελλοντικα και θα σε αγαπησει οσο κανεναν...
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
04-10-2010, 20:07 #6
Originally posted by xena
τι μπορει να σου δωσει δυναμη κ να σε κρατησει ζωντανο?λενε η πιστη, η αγαπη, η ελπιδα...κ οταν τα εχεις χασει ολα αυτα?κ δεν εχεις πλεον κανενα κινητρο για να συνεχισεις να ζεις? η εστω να παλευεις για κατι καλυτερο??
Η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο, αλλά αν δεν κυνηγήσουμε και μεις το άσπρο και παραιτηθούμε βαλτώνοντας, πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε φως.
04-10-2010, 20:39 #7
κατω απο ποιες συνθηκες ,χαθηκαν η πιστη,η αγαπη και η ελπιδα?θελεις να μας πεις?
04-10-2010, 20:45 #8
Originally posted by xena
Ο ιδιος σου ο εαυτος,αυτος θα σε κρατησει
Αρκει να το πιστεψεις,ξερω οτι νομιζεις οτι ειναι πολυ δυσκολο αυτο που σου λεω.
Αλλα τις σκεψεις, μονη μας τις μεγαλωνουμε και τις θεριευουμε στο μυαλο μας ,νομιζουμε οτι δεν μπορουμε να τις παλεψουμε ,αλλα ειναι δικες μας
Εμεις ειμαστε οι δημιουργοι ,αρα οι ιδιοι μπορουμε και να τους ριξουμε λιγο φως,ελπιδα ,αγαπη
Κανενας δεν ειναι παντα ευτυχισμενος η παντα δυστυχισμενος. Υπαρχουν στην ζωη μας ομορφες και ασχημες στιγμες ,στιγμες πονου, αλλα και στιγμες γελιου,στιγμες αγαπης, στιγμες μισους στιγμες απαξιωσης, στιγμες φοβου, αλλα και στιγμες πιστης. Πιστη στον εαυτο μας αυτο ειναι μια αρχη,για να δουμε με διφορετικη ματια την ζωη. Την ελπιδα εμεις την σκοτωνουμε ,εμεις οι ιδιοι ειμαστε που κλεινουμε τις πορτες και τις χαραμαδες ακομα ,και δεν αφηνουμε τιποτα να περασει
Ο δρομος για το καλο περναει μεσα απο το κακο,εκει θελει υπομονη κουραγιο και δυναμη,
Τα πργματα αλλαζουν ,ποτε δεν μενουν στασιμα ,μονη μας τα ακινητοποιουμε
Και αν στα λεω αυτα ειναι γιατι και γω ,αισθανομουν καποτε οτι δεν υπηρχε ελπιδα,παρα μονο μιζερια απογοητευση ενοχες μοναξια σκοταδι και μαυριλα παντου γυρω μου.Γκρεμιστηκαν τα παντα μεσα μου,και γυρω μου και ο πονος ηταν τοσο μεγαλος που μου πηρε τη δυναμη και την ελπιδα για ζωη.Και κει σε εκεινη την στιγμη μην ελπιζοντας κατι πιο ομορφο πηγα να μου την αφαιρεσω.
Αλλα ξερεις κατι?
Μετα ηρθαν τα ομορφα τα ωραια ,στιγμες που νιμιζα οτι δεν θα τις ζησω ποτε ,στιγμες που με γεμισαν χαρα και αισιοδοξια ,στιγμες που ουτε καν τις φανταζομουν.
Και ηταν , και ειναι τοσο ομορφες .
Υπαρχουν και τωρα καποιες φορες που αισθανομαι να λυγιζω ,να απογοητευομαι,να ποναω,να κλεινομαι ,να απελπιζομαι να παγωνω να με ριχνω στα ταρταρα και στη μαυριλα.
Αλλα σε αυτες τις στιγμες θυμαμαι και τις ομορφες που εζησα ,Και ξερω βαθια μεσα μου οτι θα ερθουν και αλλες ακομα πιοι ομορφες και κει η επλιδα μου και η αναγκη μου για ζωη ξαναφουντωνει.Γ αυτο και μονο αξιζει να ζω ,για μενα και μονο για μενα
να κανω ονειρα καινουρια να βαζω στοχους ,να πεφτω και να σηκωνομαι να προχωρω.Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
04-10-2010, 20:51 #9
αχ!πολυ βοηθητικο το μηνυμα σου σοφτ!να\'σαι καλα..
05-10-2010, 07:17 #10
να σαι και συ παντα καλα σου ευχομαι dora
και χαιρομαι αν σε βοηθησε λιγακι το μηνυμα μουΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
06-10-2010, 00:33 #11
η ρεβανς ?
07-10-2010, 21:20 #12
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε μαζί μου και μου απαντήσατε...να είστε καλά..με βοήθησαν οι απαντήσεις σας..το δύσκολο θα είναι τις εφαρμόσω στην πράξη..
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία