Results 46 to 53 of 53
Thread: αυτοκτονία..
-
16-12-2008, 00:32 #46
δεν ειπα οτι το ειπες εσυ φυσικα, αλλα παρομοιαζω καταστασεις.
Επισης δεν εμπιστευομαι απολυτα ουτε την επιστημη ουτε τους ψυχολογους ουτες τις θεωριες τους.
Εμπιστευομαι πανω απο ολα τον ανθρωπο, τις ανησυχιες του και δεν βλεπω τιποτα απο αυτα υπο κανενα πρισμα μικροσκοπιου οπως ειθεστε να κανουν οι πασης φυσης επιστημονες.
Ασχετως αν εχω διαφορετικες αποψεις με την Χ αφρουλα, εχω την διαθεση να κατσω να ακουσω τι εχει να πει, ποιες ειναι οι ανησυχιες της και απο κει και περα αν εχω κατι να πω, θα το πω εκφραζωντας φυσικα τις οποιες αντιρρησεις μου.
Αντιρρησεις ομως που θα εχουν απεναντι μια αλλη αποψη - την δικη μου - την οποια αν κρινει σκοπιμο μπορει να την δουλεψει οπως και οποτε νομιζει.
- 16-12-2008, 14:52 #47
Αφρουλα ειπαμε να πιστευουμε αλλα εσυ πηγες στο αλλο ακρο. Κόψε κάτι.
18-12-2008, 17:49 #48
παιδια εσεις δηλαδη δεν ειστε θρησκευομενοι?Αυτα που ειπα δεν τα λεω εγω του Χριστου ειναι λογια και των Αγιων μας.Αν πιστευατε επρεπε να τα ξερατε.
19-12-2008, 10:25 #49
Originally posted by sabb
Originally posted by krino
, που θα πάει ?? Στον παράδεισο ή στην κόλαση ???
(To συμβάν είναι πραγματικό...)
εκει που πανε ολοι,
κατω απο δυο μετρα γης....
Η αφρουλα έχει τη δική της λογική,
εσυ εχεις τη δική σου.....
Το θέμα είναι τι πιστευεις εσυ ο ίδιος.
Κι οταν προσανατολίζεσαι στο τι πιστευεις εσυ,
η διαφορετική οπτική του άλλου,
δεν σε απασχολει.
Τα έχεις βάλει με όλους όσους πιστευουν στο θείο ή μόνο με εκεινους που πιστευουν στην κόλαση άραγε?
Αν μου επιτρεπεις,
διακρινω εναν θυμο μεσα σου (μπορει να ειμαι λαθος)
που στρεφεται σε λαθος κατευθυνση.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-12-2008, 10:36 #50
Originally posted by weird
Originally posted by krino
, που θα πάει ?? Στον παράδεισο ή στην κόλαση ???
(To συμβάν είναι πραγματικό...)
εκει που πανε ολοι,
κατω απο δυο μετρα γης....
Η αφρουλα έχει τη δική της λογική,
εσυ εχεις τη δική σου.....
Το θέμα είναι τι πιστευεις εσυ ο ίδιος.
Κι οταν προσανατολίζεσαι στο τι πιστευεις εσυ,
η διαφορετική οπτική του άλλου,
δεν σε απασχολει.
Τα έχεις βάλει με όλους όσους πιστευουν στο θείο ή μόνο με εκεινους που πιστευουν στην κόλαση άραγε?
Αν μου επιτρεπεις,
διακρινω εναν θυμο μεσα σου (μπορει να ειμαι λαθος)
που στρεφεται σε λαθος κατευθυνση.
19-12-2008, 10:38 #51
Originally posted by afrula
παιδια εσεις δηλαδη δεν ειστε θρησκευομενοι?Αυτα που ειπα δεν τα λεω εγω του Χριστου ειναι λογια και των Αγιων μας.Αν πιστευατε επρεπε να τα ξερατε.
υπάρχει μία διαφορά που θα ήθελα να διευκρινήσω.
Άλλο η πίστη σε κάτι μεταφυσικό, όπως η ύπαρξη ενός Θεόυ, ή κάποιας δύναμης Ανώτερης,
κι άλλο ο στρείρος δογματισμός.
Προφανώς στο δικό σου περιβάλλον, οι άνθρωποι σου ερμηνευουν την πίστη σαν αυστηρή υπακοή σε ένα δόγμα.
Το δόγμα του Ορθόδοξου Χριστιαννισμού,
έχει μέσα του διάφορες τέτοιες παραδοχές, όπως οτι το να είναι κανείς ομοφιλόφυλος είναι θανάσιμο αμάρτημα, το να πάει κανείς σεξουαλικά με κάποιον πριν το γάμο, είναι μεγάλο αμάρτημα...
Το να θαφτεί διχως χριαστιανική κηδεία ισοδυναμεί με διαβατήριο στην Κόλαση κτλ.
Αυτή είναι η μία οπτική, η πιο συντηριτική και ακραία, σχετικά με την χριστιανική αλήθεια.
Προφανώς, επετρεψε μου να συμπεράνω οτι εσυ με αυτην την οπτική έχεις έρθει σε επαφή.
Υπάρχουν όμως και άλλες οπτικές. Υπάρχουν και παππάδες που είναι πιο προοδευτικόί και λένε οτι έχουμε παρερμηνέψει τελείως τον λόγο του Θεού. Υπάρχουν ακόμα και συγγραφείς και καλλιτέχνες που το λένε αυτό.
Μιλάς για γραφές.
Οι γραφές τι νομίζεις οτι είναι? Αναλλοίωτα συμβάντα?
Ειναι η ΕΡΜΗΝΕΙΑ του ανθρωπου για τον λόγο του Θεού.
Τις γραφές δεν τις εγραψε ο ίδιος ο Θεός.
Δεν θέλω να συγκρουστώ με την πίστη και τις αντιλήψεις σου, απλα σου δείχνω κάποιους άλλους τρόπους θέασης του πιστεύειν.
Αν διαβάσεις λοιπόν ποτέ τον συγγραφέα Πάολο Κοέλιο,
στα \"Εντεκα λεπτά\" περιγράφει μια σκηνή οπου ενας ιερέας διωχνει απο την Εκκλησία την Μαρία, γιατι επιασε παιδί εξώγαμο..... Γραφει τοτε την προσωπική του άποψη, οτι ακόμα και οι πόρνες, και οι τρελοί κτλ έχουν θέση στον Παράδεισο και αναπτύσσει το μένος του για τον αποδιωγμό της Μαρίας, ενός κοριτσιού με καθαρή ψυχή.
Εδω μέσα επίσης, μπαινουν άνθρωποι που ερμηνευουν και αντιλαμβάνονται την πίστη τελείως διαφορετικά απο την πιστή προσήλωση σε νηστείες και σε παρωχημένες ηθικολογίες του τύπου, θα καείς στην Κόλαση αν ζηλέψεις ή αν κανεις παιδί χωρίς γάμο.
Ισως σου δίνεται η ευκαιρία να διευρύνεις λίγο τους οριζοντές σου και να καταλάβεις οτι αυτά που διαβάζεις είναι εκδοχές, ερμηνείες, και δεν τους οφείλεις τυφλή υπακουή.
Μπορείς να αμφισβητήσεις ότι σου φαίνεται ανορθόδοξο και να βρεις τον δικό σου δρόμο ( που σίγουρα θα υποστηρίζουν και αρκετοί προοδευτικοί ιερείς) για την Πίστη στον Θεό και την αγάπη.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-12-2008, 10:43 #52
Φυσικά Σάββα μου όλα έχουν το όριό τους...
Μα στα αλήθεια,
μπορούν όσοι πιστεύουν ακραία και φανατικά να σου δημιουργήσουν ενοχές?
Σε εσένα προσωπικά όχι πιστεύω, όπως ούτε σε εμένα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-12-2008, 10:59 #53
Τι μπορεί να πεί κανείς για την αυτοκτονία?
Η τρίχα μου σηκώνεται κάθε φορά που διαβάζω οτι κάποιος, εφυγε έτσι.....
Ανατριχιάζω γιατί νιώθω μέσα μου ταυτόχρονα τόσο δυνατά δύο πράγματα.
Απο τη μία λεω, μα πως μπορεσε? Πως μπόρεσε να βρει όλη την αδυναμία, τη θλίψη και την απόγνωση που χρειάζεται για κάτι τέτοιο?
Πως μπόρεσε να βρει την δύναμη της παραίτησης?
Εχω βρεθεί κι εγω αντιμέτωπη με σκέψεις τέλους..... μα αρχισα να τρεχω... μακρια τους. Δεν βρήκα την αδυναμία για να κάνω κάτι τέτοιο και περνούασ πραγματικά δύσκολα....
Δεν μπορώ να τους καταλάβω αυτους τους ανθρώπους, δεν μπορώ να τους νιώσω.....
Το άλλο που αισθάνομαι είναι μια πικραμένη θλίψη, για ενα κεράκι που έσβησε.
Για το οτι ενας ανθρωπος δεν μπόρεσε, δεν τα κατάφερε, τον ρούφηξε το σκότος, το τέλος, η φυγή.
Και τότε μου σηκώνεται η τρίχα, γιατί νιώθω πως όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εχουμε κάποιο μέρος ευθύνης....
Γιατί ζούμε σε καιρούς που έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας....
Που σκεφτόμαστε πολύ το άτομό μας....
Γιατί ζουμε μονάχοι και αλλοτριωμένοι και απόμακροι.
Γιατί πολλές φορές η ίδια μας η αληθινότητα δεν χωρά μεσα στον κόσμο της υποκρισίας μας.
Γιατί ζούμε αποκομμένοι.
Γιατί ασφυκτιούμε.
Γιατί κάποιοι, δεν αντέχουν τέτοια έλλειψη οξυγόνου και πνίγονται.......
όχι οτι κι οι ίδιοι δεν έχουν ευθύνη,
αλλα υπάρχει κι ενα περιβάλλον, μεσα στο οποίο οι άνθρωποι αυτοί ζουν.
Και το περιβάλλον το εξωτερικό,
βαραίνει όσο και το εσωτερικό.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή